Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)
-
@Zeyno https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1161675960915348&id=100012188656204
Sorunuzun cevabını burada açıklıyorlar. Kardeş kategorisi için bekleme süresinin muhtemelen düşmeyeceğini söylüyorlar -
@redur47 çok uzun şuan çalışıyorum tam olarak kaçıncı dakikada rica etsem söyler misiniz
-
@dmrtkn Kontrol ettiğimde dakikasını paylaşırım, kısaca durumu şöyle belirttiler; Kardeşler için bekleme sürelerinin azalması için senelik kardeşler için konulan vize kotasının arttırılması gerekir dediler ancak şuan buna yönelik herhangi bir işlem olmadıklarını belirttiler. Ancak yinede tasarı senatodan geçmeden kesin birşey söyleyemeyeceklerini ifade ettiler
-
@redur47 umarım dedikleri gibi olmaz ve her türlü vize için süre kısalır. Biz daha yeni başvuracaz. Ama mantıken hepsi kısalır diye düşünüyorum açıkçası.
-
@redur47 aslında benim hızlanmaktan kastım daha çok normal hızına geri döner mi? Az çok ilerlermi? En azından 2-3yıdaha bekleme durumu olmaz.
-
@Zeyno normal hızı kaç sene oluyor acaba 15 sene dediniz gözüm korktu açıkçası. Şimdi başvursak oğlum 20 yaşında olacak 15 sene sonra 😁
-
@Zeyno Bekleme süreleri ancak Uscise gönderdiğiniz i130 için kısalabilir ancak her fiscal year için vize verme kotası olduğu için kota artmadan bekleme süresi kısalmaz. Şuanki tasarıda doldurulamayan vize kotalarının diğer kategorilere aktarılması gibi bir başlık var ancak bunun aktarımı hangi vize türlerine olacak senatodan geçecek mi belli olmadığı için kesin birşey söylemek zor
-
@dmrtkn normalde en fazla 13-14 benim bildiğim kadarıyla. Biz 14 yılı 2 ay sonra dolduracağız. Su anda çoook yavaş. Hatta 3 4 ay hiç ilerlemediği oluyor. Bu hızla giderse 2 3 yıl alır gidişimiz diye düşünüyorum
-
@redur47 geçen mali yıl sonunda böyle birşey oldu. Yasaklardan dolayı verilemeyen bol miktarda aile vizesi diğer vizelere aktarıldı.
-
@Zeyno o zaman bizim 20 seneyi bulur
-
@dmrtkn, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)
@redur47 çok uzun şuan çalışıyorum tam olarak kaçıncı dakikada rica etsem söyler misiniz
kısaca şöyle dediler ben canlı izledima bd hükümetinin kardeşler vs için kotaları arttırmaması yüzünden bu kadar yıl beklenildiğini ve bu kotayı artırmayacaklarını çünkü bunu kontrol yöntemi olarak kullandıklarını, açıkçası bu yolu değiştirmelerinin zor olduğunu söylediler.
-
@DustyBlue işimiz Allah'a kaldı desenize
-
@redur47 biraz önce abimle konuştum. Abimin avukatı buraya gelmeleri bir kaç seneyi bulur demiş nasıl olur bu sizce, kendisi aynı zamanda göçmenlik avukatı. Abimin işinden dolayı avukatla ilerlicez bu konuda
-
@dmrtkn f4 için mi başvuracak sını? Eğer öyleyse birkaç yılda sadece f4 süreciyle nasıl olacak. Veya avukatınızın bundan sonra daha hızlı olacağına dair bir bilgisimi var?zira bildiğim kadarıyla f4 tarihinde bu kadar kısa süre görülmemiş. Bizim PD Nisan 2007 olmasına rağmen bir kaç yıldan önce vize alabileceğimizi beklemiyorum.
-
@dmrtkn Keşke kısa süre içerisinde götürse sizi ancak vize randevuları buradaki listedeki tarihlere göre veriliyor. Görüşün isterseniz siz yinede. Yeni tasarıda bekleme sürelerinin Abd içerisinde olabilmesi için özel bir vize türü gelecek deniliyor ancak dediğim gibi tasarı senatodan geçmeden yürürlüğe girmeden kimse size kesin bir bilgi veremez.
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2021/visa-bulletin-for-january-2021.html -
@Zeyno yani inanın bilmiyorum avukat o şekil demişti. Ama konuşmamızda abim bana en uygun ve kolay vize türünü bulacaz demişti
-
@dmrtkn, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)
Sayın @crazycells bu tasarı geçerse eğer. Aile birleşmesi (kardeş statüsünden başvuru) bekleme süresi kaç seneye düşer sizce?
Maalesef bilemiyorum :) tahmin etmek cok zor. Burolarda calisacak kisilerin sayisina bagli :) Ama arkadaslara katiliyorum, asil hizlanmayi IR kategorilerinde bekleyebiliriz, eger gocmenlik yasalari degismezse F vizelerindeki kota sinirini Biden tek basina degistiremez.
Ama 2020 ve 2021 mali yillarinda kullanilmamis tum vizeleri tekrar kullanima sunacak bir yasa gecirirlerse o durumda tum sureclerde birkac yillik bir hizlanma olacaktir. Bu pandemi doneminde normale gore basvuru sayilari cok dusmustur diye tahmin ediyorum.
-
Merhaba,
O kadar çok bilgi ve varsayım var ki arasında kayboldum sanırım. Sizlere sormak istedim. H4 vizesine calışma izni mi veriliyor? Şartları neler? Biden hükümeti oncesi ile değişen ne oldu?
Tesekkurler -
@Minevra merhaba. sorunuzun cevabi aşağıdaki linkte var;
-
Merhaba,
Ben bu basligi inceledim ancak 'H1-B vize sahipleri eşlerine (H-4) tekrar çalışma izni verilecek' cümlesinden baska bir bilgi bulamadım. Yani suanda H4 ile ülkede bulunanların, calışma izni icin birey yapmaları, bir başvuruda bulunmaları gerekiyor mu? Yani calışma izni bu tasarı onaylandıktan sonra otomatik mi olacak?
Tesekkurler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum