Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @ftkaya1 inşallah hocamda herşey şuan için f2b için zor görünüyor yinede ama umudumu hiçbir zaman kaybetmedim keşke şu dv2022 talihlisi olsamda şu abuk sabuk family based green kart olayından kurtulsam, ama yinede herşeye rağmen cepte böyle birşeyin olması bile benim için sanş:)


  • @gokhan_fb07 evet umut her gün taze kalmalı, herkese bol şans dilerim.. :)


  • 20 Ocak tarihindeki sağlık randevum için 19 Ocak tarihinde sabah Ankara iline doğru yola çıktım malum kış şartları. Normalde geceden çıkıp sabah vardığımızda randevuya gidecektim ama riske etmek istemedim. Totalde 3 gün kaldım. Ankara'da Konsolosluk ve Unganlara çok yakın ve 4* temiz bir otelde uygun fiyata konakladım, öğrenmek isteyen mesaj atabilir.

    20 Ocakta saat 09.10 da ilk olarak 4. kata çıktım. Dr. Mehmet Ungan'ın Sekreteri hanımefendi evraklarımı aldı bir kaç soruluk bir Covid19 bilgilendirme anketi doldurdum. Ardından bir fotograf çekti, fotografın da bulunduğu evrak ile bir alt kattaki Düzen Laboratuvaruna indim. İlk olarak evraklarımı teslim ettim, daha sonra ödeme için çağırdılar 117küsür USD olduğunu söylediler. Yanımda nakit USD vardı ama TL yoktu. 200 USD verdim bozuk istediler 100ünü USD kalan kısmı TL olarak kartımdan çekilmesine onay verdiler fakat, tavsiyem dolar bulundurmanız çünkü her ne kadar büyük bir fark olmasa da o an, 7.4 olan kuru 7.85 olarak hesaplayıp çekmişler. Daha sonra kan almak için seslendiler. 1 tüp kan aldılar. İdrar testi için de aynı şekilde çağırıldım. Daha sonra, röntgen için beklemeye başladım. 10 dakika sonra seslendiler röntgen çekildi. İlk verilen belgeyi teslim aldım 4 sütunu imzaladım ve üst kata çıktım. Orada, sekreter hanımefendiye teslim ettim. Kendisi öğlen 14:30 da doktor randevumun olacağını söyledi. Ayrıldım, 14:20 gibi tekrar geri döndüm biraz gecikme olduğunu söyledi ve yaklaşık 40dakika bekledim. 15:00 gibi içeri alındım. Bir odada hazırlanmam için malum ameliyat giysisini giymem söylendi. Oturup o şekilde bekledim. Sıram geldi Doktor son derece pozitif geldi, ismimi söyledim herhangi bir ilaç kullanıyor musun, tedavi gördün mü, ameliyat oldun mu, şeker hastalığın var mı gibi sorular sordu. Ardından psikolojik bir tedavi gördün mü ya da ilaç kullandın mı dedi. O arada tansiyonumu ölçtü. Daha sonra içeri gitti, 2 adet iğne yaptı yaparken nereli olduğumu sordu, eşiyle hemşeri olduğumu öğrendi falan o ara iki iğneyi hızlıca yaptı ve işlemlerim bittiğini söyledi. Gidip aynı odada giyindim, sekreterin yanına geldim. Evraklarımın online olarak konsolosluğa yollanacağını yarın da aşı kartınızı online olarak e-mailinize atacağım dedi. Aşı kartınızın çıktısını alıp, Amerikaya girişinizde yanınızda bulundurun dedi. Bu işlemler sonucunda da 250 USD ödedim, yine aynı şekilde 300 verip 50 USD geri aldım. Faturayı e-mailime gönderdi. İşlemlerim bitti pasaportumu alıp çıktım.

    20 Ocak Gecesi Ankara Konsolosluğundan Covid ile alakalı 5 soruluk bir mail geldi. Okumadan o saatte gelen bir maille heyecanlandım. Bu maili tam bir gün önceden cevaplamam istenmiş. Covid19 ile ilgili Rutin sorular, neredeyse sağlık randevusunda sorulanların aynısı. Bu e-mailin ve cevaplarımın çıktısını alıp yanımda getirmemi mülakat günü güvenlik görevlisinin de bu soruları soracağını söyleyen bir maildi. Perşembe Sabahı, saat 09.15 Cuma randevu saatime tam 1 gün kala e-mail'e cevap verdim. Anında gelen oto mesaj sonrası, yaklaşık 1 saat sonra da cevabınız için teşekkürler e-maili geldi. Sıra geldi son adıma Mülakat...
    Sabah heyecandan biraz erken gelmişim soğukta biraz bekledim. Ardından ismimi söylediler rutin güvenlik kontrollerini yaptım. İçeriye geçtim. Pasaportu onayladılar daha sonra yan bankoda bi hanımefendi evraklarımı talep etti. Evlilik cüzdanı, sabıka kaydı, eşimle benim fotograflarımız, pasaportum, 1 fotograf, eşimin oradaki yasal durumu ile ilgili kanıt (sürücü belgesi gc fotokopileri ve ev kira sözlesmesi vardı orjinal onları verdim) Başka bir şey istenmedi.
    10 dakika beklemedim konsolos ismimi seslendi, yemin ederek başladık.
    ne zaman tanıştınız ne zaman görüştünüz gibi sorular ardından bir sürü şeyler yazdı. En son ne zaman görüştünüz, eşiniz nerede yaşıyor Yurt dışına çıktınız mı diye sorular sordu. Eğer yanlış hatırlamıyorsam başka soru sormadı.
    Caner bey sabrınız için teşekkürler, sizin göçmen başvurunuz onaylandı pasaportunuz bir hafta içerisinde adresinize gönderilecek dedi. Ardından evlilik cüzdanımla birlikte aile içi şiddet ile alakalı bir belge de verdi. Teşekkür ederken ücret ödeyip ödemeyeceğimi sordum, hayır dedi. İşlemler uzasın istemedim çıkarken görevliye de sordum muhtemelen USCIS üzerinden ödemiş olabilirsiniz dedi. Farkında değilim :) 3 telli dosya dolusu evrağım i864 w2 tax return pay check IRS belgeleri geleceğe ilişkin sağlık sigorta orderlarımız hersey orjinaliyle hazırdı ama talep edilmedi.

    Eğer her şey yolunda gider ve pasaportum perşembe gününe kadar gelecek gibi olursa, çarşamba testimi yaptırıp cuma günü de sonunda Miami'ye eşimin yanına gitmeyi planlıyorum.Biraz uzun yazdım kusura bakmayın detaycı bir insanım umarım bekleyen süreci ilerleyen kişilere bir nebze olsun yardımcı olur yazdıklarım. Herkese bol şans ve sabırlar diliyorum.


  • @cesurcaner süper, bol şans! uzun bir sürecin ardından biraz da olsa rahatlamışsınızdır.. Ben de bugün DQ aldım NVC den :) bakalım kısmet ne zamana olacak randevu.


  • @cesurcaner hayırlı olsun, tebrik ederim. Bundan sonraki hayatınızda mutluluklar dilerim. Darısı başıma :)


  • @cesurcaner tebrik ederim çok ama çok sevindim :) uzun ve meşakkatli bir maceradan sonra bu şekilde sonuçlanması harika bir his olsa gerek. abd'ye girisinizini de okumak dileğiyle. darısı bizlere tabi ki :)

  • ⭐⭐⭐

    @cesurcaner yorucu bir maratonu güzel bir şekilde sonlandırdınız, tebrikler :) Darısı tüm aile birleşimi ve diğer vize türlerinde gelişme bekleyen bizlerin başına.

    Tekrardan vizeniz hayırlı olsun, en kısa zamanda eşinize kavuşmanız dileğiyle.


  • @cesurcaner Tebrikler hocam, mutluluklar dilerim :)


  • @cesurcaner tebrik ederim, hayırlı olsun


  • Herkese tesekkürler, CEAC'ten kontrol ettiğimde Ready durumundan az önce Administrative Processing durumuna geldi. Daha 4 saat oldu.. Umarım bir aksilik olmaz, forumda bu durumun geçici olduğunu söyleyen de var uzun sürdüğünü söyleyen de.. Sabıka vs hic bir sıkıntı yoktu. Daha önceden vize reddim vardı bir tek. Ama onun da sürece bir etkisi olmayacağını söylemişti @crazycells Hevesim kursağımda kaldı resmen umarım normal bir prosedürdür.


  • @cesurcaner hayırlı olsun, tebrik ederim.


  • @cesurcaner hayırlı olsun tebrikler umarım en kısa zamanda pasaportunuzuda teslim alırsınız vizenizle birlikte...darısı biz bekleyenlerin başına.


  • @cesurcaner telaş etmeyin, gün içerisinde Issued göreceksiniz, Issued öncesinde kısa süreli refused görmeniz normal prosedür bu arada, bunun içinde telaş etmeye gerek yok
    Olmazda eğer eksik bir belge olursa size e-mail atacaklardır


  • @cesurcaner hayırlı olsun kardeşim inşallah darısı nice bekleyenlerin başına


  • @Muhtaradana Çok teşekkürler, umarım dediğiniz gibi olur. 🙏 CEAC kontrol etmekten parmağım nasır tutacak 😊

    Düzeltme: Issued konumuna geldi, 2 saatlik gerginlik 2 senelik bekleme kadar koydu neredeyse:)) Cahillik işte 😬


  • @cesurcaner süper, hayırlı olsun, pazartesi veya salı elinize ulaşır büyük ihtimalle, pasaport elinize ulaşmadan bilet almayın önce kontrol edelim


  • @cesurcaner tebrikler, hayirli olsun :)


  • @gudevu Tebrikler hayırlı olsun süreciniz gerçekten çok hızlı ilerlemiş biz 20 eylül 2020’de noa1i aldık o zamandan beri dosyamız nebraskada hicbir haber yok hala bekliyoruz. Posta yoluyla gönderdiğiniz için mi bu kadar hızlı oldu acaba biz elektronik olarak yüklemiştik. Siz ve eşiniz amerikada mı turkiyede mi takip ediyorsunuz süreci?


  • @crazycells tesekkurler cevabiniz icin


  • California Service Center hariç diğer servislerde F2B 2020ye geldi. Umarım California'da dahada hızlanır. Gerçi yasak dönemine göre yine de ilerleme hızlı oldu 2-3 ay önce Ocak 2015teyken şuan Ekim 2016'da şöyle 2019lara gelsekte rahatlasak :) (Bu sefer vize bülteninde tarih bu tarihin gerisinde kaldı o konuyu anlamadım ama sanırım ilk Servis center'ı beklememiz gerekiyordu zaten.)

    alt metni


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    932 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum