Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, su I130 ve I130A formlarini, pasport biyografisin, 2 adet fotoqraflar, form ucreti, evliliye dair kanit fotograflar ve diger dokumanlar hepsi online olarakmi gonderiliyor USCIS-e yoksa hepsini bir pakete koyub poctaylami gonderiyoruz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @guluyev93, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar, su I130 ve I130A formlarini, pasport biyografisin, 2 adet fotoqraflar, form ucreti, evliliye dair kanit fotograflar ve diger dokumanlar hepsi online olarakmi gonderiliyor USCIS-e yoksa hepsini bir pakete koyub poctaylami gonderiyoruz?

    I-130A icin emin degilim, ama I-130'u ve dediginiz belgelerin bir kismini online doldurup gonderebilirsiniz. Sonra da eksikleri ve I-130A formunu, I-130 ciktisiyla birlikte USCIS'e gonderebilirsiniz...

    Su siteyi takip etmenizi tavsiye ederim:

    Zaten ne yapacaginiz konusunda formu doldurdukca site sizi yonlendirecektir.


  • @crazycells
    I-130 Petition for Alien Relative
    Beneficiary: Hande Berkun Ozilice
    Submitted on August 03, 2020 Receipt #...................
    Case statusCase historyDocuments
    December 4, 2020
    Case Is Being Actively Reviewed By USCIS
    As of December 4, 2020, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOE0909432830. Our records show nothing is outstanding at this time. We will let you know if we need anything from you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

    Current as of today at 4:07 p.m.

    Merhaba banada mail gelmedi merak edip uscis e baktığımda böyle bir bilgilendirme yazıyor. Daha evvel böle bir yazıyla karşılaşan varmı.Ağustos ayında dosyaları teslim etmiştik. Nebraskada dosya.
    l


  • @HNDBRKN Nebraska şu anda Nisan2020 dosyalarına bakıyor görünüyor, sizin Ağustos sanırım, henüz bir gecikme yok, ara ara bu bilgilendirme çıkıyor USCIS sürecinde. şanslısınız Nebraska en hızlı sanırım şu anda. Bol şans!


  • @hulyaek teşekkür ederim inşallah yaza kadar sonuçlanır.


  • @gudevu valla süper hızlı olmuş 🙂 ağustosta evrakları teslim ettik hala ses yok bizde. sizin adınıza çok sevindim tüm dosya böle hızlı ilerler inşallah . darısı başımıza 🙂


  • @HNDBRKN merhaba bizde iki gün önce hemen hemen aynı yazıyı gördük sorgulama yaptığımızda bizimde dosyamız nebraskada yanlız bizim ekimde evraklarımızı kabul ettiler dosyanızı 15 ocak itibariyle incelemeye başladık yazıyor haliyle tarihler farkli ama güncelleme aynı. Umarım biran önce bekleyen herkes onay alır 🙏


  • @Brs-Krblt Merhaba, bende aynı durumdayım. I-130 başvurusundan yaklaşık ne kadar süre sonra mülakata kadar gelebildiniz? Teşekkür ederim.


  • burada genelde çoğu kişinin f2a olduğunu düşünüyorum. Benim gibi özellikle yakın tarihte f2b olarak başvuranlar şuan için nal toplar, f2a olarak başvuran kardeşlerim en geç 1 veya taş çatlasa 2 seneye abdye göçmen statüsünde olarak gidecekseniz başvuranlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun, biz ise içmeye devam


  • @gokhan_fb07, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    burada genelde çoğu kişinin f2a olduğunu düşünüyorum. Benim gibi özellikle yakın tarihte f2b olarak başvuranlar şuan için nal toplar, f2a olarak başvuran kardeşlerim en geç 1 veya taş çatlasa 2 seneye abdye göçmen statüsünde olarak gidecekseniz başvuranlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun

    Biden yönetiminin göçmen reformu tasarısı onaylanırsa herkesin sürecinde bir nebze kısalma olabilir belki. İnşallah herkes için iyi olur.


  • @ftkaya1 inşallah hocamda herşey şuan için f2b için zor görünüyor yinede ama umudumu hiçbir zaman kaybetmedim keşke şu dv2022 talihlisi olsamda şu abuk sabuk family based green kart olayından kurtulsam, ama yinede herşeye rağmen cepte böyle birşeyin olması bile benim için sanş:)


  • @gokhan_fb07 evet umut her gün taze kalmalı, herkese bol şans dilerim.. 🙂


  • 20 Ocak tarihindeki sağlık randevum için 19 Ocak tarihinde sabah Ankara iline doğru yola çıktım malum kış şartları. Normalde geceden çıkıp sabah vardığımızda randevuya gidecektim ama riske etmek istemedim. Totalde 3 gün kaldım. Ankara'da Konsolosluk ve Unganlara çok yakın ve 4* temiz bir otelde uygun fiyata konakladım, öğrenmek isteyen mesaj atabilir.

    20 Ocakta saat 09.10 da ilk olarak 4. kata çıktım. Dr. Mehmet Ungan'ın Sekreteri hanımefendi evraklarımı aldı bir kaç soruluk bir Covid19 bilgilendirme anketi doldurdum. Ardından bir fotograf çekti, fotografın da bulunduğu evrak ile bir alt kattaki Düzen Laboratuvaruna indim. İlk olarak evraklarımı teslim ettim, daha sonra ödeme için çağırdılar 117küsür USD olduğunu söylediler. Yanımda nakit USD vardı ama TL yoktu. 200 USD verdim bozuk istediler 100ünü USD kalan kısmı TL olarak kartımdan çekilmesine onay verdiler fakat, tavsiyem dolar bulundurmanız çünkü her ne kadar büyük bir fark olmasa da o an, 7.4 olan kuru 7.85 olarak hesaplayıp çekmişler. Daha sonra kan almak için seslendiler. 1 tüp kan aldılar. İdrar testi için de aynı şekilde çağırıldım. Daha sonra, röntgen için beklemeye başladım. 10 dakika sonra seslendiler röntgen çekildi. İlk verilen belgeyi teslim aldım 4 sütunu imzaladım ve üst kata çıktım. Orada, sekreter hanımefendiye teslim ettim. Kendisi öğlen 14:30 da doktor randevumun olacağını söyledi. Ayrıldım, 14:20 gibi tekrar geri döndüm biraz gecikme olduğunu söyledi ve yaklaşık 40dakika bekledim. 15:00 gibi içeri alındım. Bir odada hazırlanmam için malum ameliyat giysisini giymem söylendi. Oturup o şekilde bekledim. Sıram geldi Doktor son derece pozitif geldi, ismimi söyledim herhangi bir ilaç kullanıyor musun, tedavi gördün mü, ameliyat oldun mu, şeker hastalığın var mı gibi sorular sordu. Ardından psikolojik bir tedavi gördün mü ya da ilaç kullandın mı dedi. O arada tansiyonumu ölçtü. Daha sonra içeri gitti, 2 adet iğne yaptı yaparken nereli olduğumu sordu, eşiyle hemşeri olduğumu öğrendi falan o ara iki iğneyi hızlıca yaptı ve işlemlerim bittiğini söyledi. Gidip aynı odada giyindim, sekreterin yanına geldim. Evraklarımın online olarak konsolosluğa yollanacağını yarın da aşı kartınızı online olarak e-mailinize atacağım dedi. Aşı kartınızın çıktısını alıp, Amerikaya girişinizde yanınızda bulundurun dedi. Bu işlemler sonucunda da 250 USD ödedim, yine aynı şekilde 300 verip 50 USD geri aldım. Faturayı e-mailime gönderdi. İşlemlerim bitti pasaportumu alıp çıktım.

    20 Ocak Gecesi Ankara Konsolosluğundan Covid ile alakalı 5 soruluk bir mail geldi. Okumadan o saatte gelen bir maille heyecanlandım. Bu maili tam bir gün önceden cevaplamam istenmiş. Covid19 ile ilgili Rutin sorular, neredeyse sağlık randevusunda sorulanların aynısı. Bu e-mailin ve cevaplarımın çıktısını alıp yanımda getirmemi mülakat günü güvenlik görevlisinin de bu soruları soracağını söyleyen bir maildi. Perşembe Sabahı, saat 09.15 Cuma randevu saatime tam 1 gün kala e-mail'e cevap verdim. Anında gelen oto mesaj sonrası, yaklaşık 1 saat sonra da cevabınız için teşekkürler e-maili geldi. Sıra geldi son adıma Mülakat...
    Sabah heyecandan biraz erken gelmişim soğukta biraz bekledim. Ardından ismimi söylediler rutin güvenlik kontrollerini yaptım. İçeriye geçtim. Pasaportu onayladılar daha sonra yan bankoda bi hanımefendi evraklarımı talep etti. Evlilik cüzdanı, sabıka kaydı, eşimle benim fotograflarımız, pasaportum, 1 fotograf, eşimin oradaki yasal durumu ile ilgili kanıt (sürücü belgesi gc fotokopileri ve ev kira sözlesmesi vardı orjinal onları verdim) Başka bir şey istenmedi.
    10 dakika beklemedim konsolos ismimi seslendi, yemin ederek başladık.
    ne zaman tanıştınız ne zaman görüştünüz gibi sorular ardından bir sürü şeyler yazdı. En son ne zaman görüştünüz, eşiniz nerede yaşıyor Yurt dışına çıktınız mı diye sorular sordu. Eğer yanlış hatırlamıyorsam başka soru sormadı.
    Caner bey sabrınız için teşekkürler, sizin göçmen başvurunuz onaylandı pasaportunuz bir hafta içerisinde adresinize gönderilecek dedi. Ardından evlilik cüzdanımla birlikte aile içi şiddet ile alakalı bir belge de verdi. Teşekkür ederken ücret ödeyip ödemeyeceğimi sordum, hayır dedi. İşlemler uzasın istemedim çıkarken görevliye de sordum muhtemelen USCIS üzerinden ödemiş olabilirsiniz dedi. Farkında değilim 🙂 3 telli dosya dolusu evrağım i864 w2 tax return pay check IRS belgeleri geleceğe ilişkin sağlık sigorta orderlarımız hersey orjinaliyle hazırdı ama talep edilmedi.

    Eğer her şey yolunda gider ve pasaportum perşembe gününe kadar gelecek gibi olursa, çarşamba testimi yaptırıp cuma günü de sonunda Miami'ye eşimin yanına gitmeyi planlıyorum.Biraz uzun yazdım kusura bakmayın detaycı bir insanım umarım bekleyen süreci ilerleyen kişilere bir nebze olsun yardımcı olur yazdıklarım. Herkese bol şans ve sabırlar diliyorum.


  • @cesurcaner süper, bol şans! uzun bir sürecin ardından biraz da olsa rahatlamışsınızdır.. Ben de bugün DQ aldım NVC den 🙂 bakalım kısmet ne zamana olacak randevu.


  • @cesurcaner hayırlı olsun, tebrik ederim. Bundan sonraki hayatınızda mutluluklar dilerim. Darısı başıma 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesurcaner tebrik ederim çok ama çok sevindim 🙂 uzun ve meşakkatli bir maceradan sonra bu şekilde sonuçlanması harika bir his olsa gerek. abd'ye girisinizini de okumak dileğiyle. darısı bizlere tabi ki 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @cesurcaner yorucu bir maratonu güzel bir şekilde sonlandırdınız, tebrikler 🙂 Darısı tüm aile birleşimi ve diğer vize türlerinde gelişme bekleyen bizlerin başına.

    Tekrardan vizeniz hayırlı olsun, en kısa zamanda eşinize kavuşmanız dileğiyle.


  • @cesurcaner Tebrikler hocam, mutluluklar dilerim 🙂


  • @cesurcaner tebrik ederim, hayırlı olsun


  • Herkese tesekkürler, CEAC'ten kontrol ettiğimde Ready durumundan az önce Administrative Processing durumuna geldi. Daha 4 saat oldu.. Umarım bir aksilik olmaz, forumda bu durumun geçici olduğunu söyleyen de var uzun sürdüğünü söyleyen de.. Sabıka vs hic bir sıkıntı yoktu. Daha önceden vize reddim vardı bir tek. Ama onun da sürece bir etkisi olmayacağını söylemişti @crazycells Hevesim kursağımda kaldı resmen umarım normal bir prosedürdür.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

31
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum