Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek
-
@Chandler bugün paylaştığım video var tutku yıldırım orada ki kişi de 1900 dolar söylüyor geitrdiği araba 2019 model mustang
-
Ben bu konuda kendi deneyimimi geçmişte paylaşmıştım. (Şu konu altında) Fakat sonrasından oluşan bir durumu da bilgi geçmekte fayda var diye düşünüyorum.
Aracı Türkiye’den geri ABD’ye yolladığımızda, ABD tarafında limanda bu araç ekstra kontrole girdi. Artık nedeni Türkiye’den gelmesidir veya başka bir nedendir, bilemiyorum. O araç gümrükte ekstra kontrolde tam 3 ay tutuldu. Yani 3 ay ve hatta daha fazla bir süre sevkiyat süresine ek olarak aracı beklemiş olduk. Tek araç olup beklenmiş olsaydık büyük sıkıntı yaratabilirdi.
Elbette herkesin başına gelmeyecektir fakat bir örnek olarak bulunsun istedim.
-
Esas soruyu kimse sormamis.TR ye getirilen araclari nasil satabiliyoruz ? ( vatandas olarak ) Bu teslalar camarolar luks galerilere nasil geliyor? Elbet amerikan vatandaslari getirip satiyordur diye dusunuyorum bu galerilere.
Bunun proseduru nedir bilen varmi ? -
@Betfair39 yabancıdan yabancıya satılıyor. Eğer Türk plakasına çevirmeye kalkarsan satış fiyatı üzerinden % 150 - 200 arası ötv ödüyorsun
-
Bu ileti silindi! -
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek
@Betfair39 yabancıdan yabancıya satılıyor. Eğer Türk plakasına çevirmeye kalkarsan satış fiyatı üzerinden % 150 - 200 arası ötv ödüyorsun
neye gore degisiyor vergi peki? Tesla olursa daha az mi vergi vs..
-
arkadaşlar benim sorum bunun tersi olacak. tr deki arabamı abd ye götürme şansım var mı. varsa nasıl bir ücret ödüyorum. gemi ve diğer işlemler.
evet abd ucuz ama ben de trde yeni araç aldım ve orada değerlendirmek isterim eğer oluyorsa -
@yalta bu tür araçlar en az 350 binden başlıyor türkiyede. 2007 modeller bile 400bin TL bandında. Hasarlı araçları ABD'den Türkiye'ye getirmek, tamir etmek vs. onların maliyeti taş çatlasın en fazla 15 bin dolar tutsa aracı yaklaşık 30-40bin dolara Türkiye'de rahatlıkla satabilir. güzel para :D
-
@Gezgin-Paksoy, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek
arkadaşlar benim sorum bunun tersi olacak. tr deki arabamı abd ye götürme şansım var mı. varsa nasıl bir ücret ödüyorum. gemi ve diğer işlemler.
evet abd ucuz ama ben de trde yeni araç aldım ve orada değerlendirmek isterim eğer oluyorsaAracı satıp dolara çevirirseniz, Amerika’da sıfırını alırsınız, cebinizede para kalır.
-
@Gezgin-Paksoy Hocam Aracınızı gitmeden önce Türkiyede satarsanız paranızı dolar bazında hesap yaptığınızda aynı arabayı orada almaya kalkınca belki kâra bile girebilirsiniz.
-
@Gezgin-Paksoy Diğer arkadaşların belirttiklerine ek olarak; ABD emisyon, güvenlik vs gibi standartları ile Avrupa standartları birbirinden farklı. Türkiye’ninde dahil olduğu bu standartlar ABD tarafındakilere uymuyor ve dolayısı ile getiremiyorsunuz aracı (klasik veya özel araçlar için bazı prosedürler var). Türkiye’de satarak burada yeniden almak en karlısı.
-
Sizi ABD'ye arac getirmeyi dusunduren araci gercekten cok merak ettim. Ozel degilse paylasabilir misiniz marka model? Manevi bir degeri var ise tabi ki bize soyleyecek bir sey kalmaz..
-
@FreeWoRLD, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek
@Gezgin-Paksoy Diğer arkadaşların belirttiklerine ek olarak; ABD emisyon, güvenlik vs gibi standartları ile Avrupa standartları birbirinden farklı. Türkiye’ninde dahil olduğu bu standartlar ABD tarafındakilere uymuyor ve dolayısı ile getiremiyorsunuz aracı (klasik veya özel araçlar için bazı prosedürler var). Türkiye’de satarak burada yeniden almak en karlısı.
Aracin ABD standardlarina uygun olmasi gerekiyor. Avrupa standardlari farkli, Turkiye de Avrupa standardlarinda oldugu icin, gerekli ayarlamalar ile standardlarinin ABD'ninkilere uyarlanmasi yapilmadan getiremezsiniz.
Buna en gercekci ornek olarak kendim yasadim. Almanya'da kullandigim arabami ABD'e getirmek istedim. Standardlar uymadigi icin ve o zamanin parasiyla gerekli standard ayarlamalari icin 1,500-2000 Euro arasi masraf gerektigi icin, arabami orada satmak zorunda kalmistim.
-
Bu ileti silindi! -
Gezgin Paksoy araban 25 yaştan küçükse getiremezsin Avrupa version araba da olsa Federal safety regulation exempt olması lazım 25 yaş üstü arabalar exempt sokabilirsin
-
Green cardı alayım Lotus omega getirecem cars and cofee deki barzo mustangci ve Ricer takımı görsün araba neymiş. Işıklarda da yan yan duracam Jantlar gözüksün ayükünmü baba
-
@semavi tofaşk tabiki
-
Mesela Amerika'da satışı olmayan VW grubu araçlar var. Orada satılmayan bir aracı oraya götürmek mümkün müdür?
-
Ben hic ABD de su ana kadar Opel veya Renault gormedim!
-
Peugeot Citroën de yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum