Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Rhonster Zaten yonetiyorlar. Chip takarak istedikleri gibi kullanacaklar.

    Akvaryumdaki baliklari dusunun. Siz akvaryum sahibi olarak, isterseniz hic yiyecek vermeyip, hayatlarini sonlarirsiniz; isterseniz, suyu bosaltarak yani susuz birakarak bunu yaparsiniz; isterseniz gereginden fazla yiyecek verip, hem kirlenme yaratir hemde baliklari obez yaparak hayatlarini sonlandirirsiniz. Akvaryumu cok isitmak veya soguk bir ortamda dondurmak da size bagli. Ayrica, nufuslarinin artmasina veya azalmasina da siz bir sekilde karar verebilirsiniz. Mesela aralarina yirtici bir balik eklerseniz, kan cikar...

    Baliklar ise herseyin ya dogal sekilde gelistigini yada bir tanri tarafindan yapildigini zannederler. Dusunebilselerdi! Kimbilir belki de dusunuyorlardir. 🙂

    Simdi baliklarin yerine dunyada yasayan insanlari koyun. Akvaryum sahibi yerine de dis minnak uzaylilari 😛

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea düşünseler bile 11 saniyelik hafıza 😃 insanların ki daha kısa 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @crazycells, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Virus proteinleri yok edilince de bu hucreler yavas yavas ortadan kaybolacak.

    Burada daha fazla aciklama gerekiyor sanirim. Bizdeki RNA' nin evrimsel surecte nasil girdigine ait hipotezlere karisan bir Umbrella sirketi soz konusu 🙂
    PS: Cok sikici asi konusunu komplo teorileri ile harlayalim 😛

    Merak etmeyin, RNA'larin cogu birkac saat icinde parcalanip re-cycle ediliyor 🙂 proteinler kesinlikle RNA'lardan daha stabil molekuller 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells bunlar hep gomplo gomplo


  • @crazycells Tum heyecani kacirdin yaw. Bence olusan tRNAlar golgi cicimsiklerine tutunup 1 yil sonra aktive olarak icinde kodlu banka hesabina tum paralarini gondermeleri icin asi olanlari yonlendirecek. Sonraki secimde de istenilen adaya oy verme sinyalini ana haber bulteninden yollanan sinyalle aktive edip cipin tercih icin adayi yonlendirmesi saglanacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @caglaror peki abi tüm bunlar olurken zeki müren de bizi görecek mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster bence ilk defa bu sefer görecek sanki

  • ⭐⭐⭐⭐

    Aşı ile ilgili bir bilgi ulaştı Umarım gerçek olmaz

    BÜYÜK KUMPAS! ÇİN AŞISI SORUN OLACAK.
    Günün haberi : Beklenen geliyor, Yunanistan Başbakanının Avrupa Konseyine verdiği teklif aşağıda. Bu teklife gore AB ülkeleri sadece sertifika verdiği aşıları olan insanları ülkelerine kabul edecek. Yani AB ülkelerine gidebilmek için Moderna - Pfizer bir de Astrazeneca aşılarını olmak gerekecek. Avrupa Birliği, aşıları Schengen vizeleri ile sıkı bir şekilde ilişkilendiren yeni Avrupa pasaportlarını hazırlayacak.

    Bizde ithal edilen aşı sayısı çok az olduğu için zaten çok sınırlı bir kitle aşı olabilecek.

    Çin aşısi yapılınca bir yil boyunca başka aşıya da geçilemiyor, aksi takdirde vücutta statin fırtınası olurmuş. Yani Çin aşısi olanlar AB’ye giremeyecek.

    Ayrıca, ne Sputnik-V ne de Vector, AB sertifikalı kategoride yer almıyor. Bu da AB ülkelerine girme hakkı vermeyen yerli aşılar haline geldikleri anlamına geliyor.

    Ne diyelim, Allah sonumuzu hayretsin.

    "The European Union introduces its own vaccine European passports, rigidly linking the issuance of Schengen visas to them. Only those citizens of foreign countries, including Russia, who demonstrate covid passports with a mark on vaccination with drugs certified in Europe, that is, Moderna and Pfizer, will be able to count on a visa to the EU. Neither Sputnik-V nor Vector are included in the EU-certified category, which means they are becoming domestic vaccines that do not give the right to enter the EU countries under the new passport and epidemiological rules."


  • //////////////


  • Nisan ayinda yerli ve milli asimiz geliyor. Tum dunya Turkce konusmaya baslayacak 😁😂


  • @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Nisan ayinda yerli ve milli asimiz geliyor. Tum dunya Turkce konusmaya baslayacak 😁😂

    Yerl, ve milli denildiğinde nedense hep üretilenlerin parçaları dışarıdan ithal olmasından dolayı , yerli aşı kutusundaki etiketi kazıldığında, altında" made in china" görmek pek süpriz olmaz açıkcası.

  • ⭐⭐⭐

    CDC dün yayınladığı bir çalışmasında, ABD'nin 10 farklı eyaletinde görülen SARS-CoV-2, B.1.1.7 varyantının mart ayı içerisinde ABD'de yüksek vaka sayılarına neden olabileceğini öngörmüş:


  • Merhaba, okullarda görev aldığımız için yakın zamanda aşı olacağız sanırım.

    Çin aşısı olan kişilerin bazı ülkelere girişleri olmayacak gibi birşeyler okumuştum sanki tam emin değilim.
    Aslında mülakat için çağırılır isek sağlık kontrolü için gideceğimiz yerde oluruz aşıyı diyorduk ama okullarda aşı sanırım o zamana kadar başlamış olur.

    Şimdi olursam Çin aşısını ve böyle birşey varsa bu yüzden vize alamamış olacağız.
    Biraz tedirgin kaldım bu konuda

    Detaylı bilgiye sahip kimse var mi ?
    Şimdiden teşekkürler


  • @BelmaSarvan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Merhaba, okullarda görev aldığımız için yakın zamanda aşı olacağız sanırım.

    Çin aşısı olan kişilerin bazı ülkelere girişleri olmayacak gibi birşeyler okumuştum sanki tam emin değilim.
    Aslında mülakat için çağırılır isek sağlık kontrolü için gideceğimiz yerde oluruz aşıyı diyorduk ama okullarda aşı sanırım o zamana kadar başlamış olur.

    Şimdi olursam Çin aşısını ve böyle birşey varsa bu yüzden vize alamamış olacağız.
    Biraz tedirgin kaldım bu konuda

    Detaylı bilgiye sahip kimse var mi ?
    Şimdiden teşekkürler

    Aşıda zorunluluk olmayacaktır. Olsa idi sağlık çalışanlarına zorunlu olurdu ilk başta. Yani siz istemedikten sonra sizi aşılamazlar. Şahsen çin aşısını olmayı kesinlikle düşünmüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fiyakasiz-adam Katılıyorum. Aşı yaptırmak zorunlu değil ve muhtemelen hiçbir zaman da zorunlu olmayacak. Aşısı olmayan giremez gibi bir durum (Covid-19 özelinde) şimdilik mantıklı değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Çin aşısı olan kişilerin bazı ülkelere girişleri olmayacak gibi birşeyler okumuştum sanki tam emin değilim.

    Asiyi kabul etmemeleri belki mumkundur, ama asi olan kisileri ulkeye almama durumu biraz sacma sanki 🙂 asidan bulasici hastalik kapmazsiniz. Cin asisinin su an icin en buyuk problemi etkisizligi... Yani asi vurulan kisilerin buyuk bir bolumu -piyasadaki diger asilarin aksine- hastaliga bagisiklik kazanmiyor.


  • AB asi passport uygulamasini konusmaya basladi. Buna sahip olmayanlar giris yapamayacak, vize alamayacak. Tabii ki AB tarafindan onaylanmis asilar icin gecerli olacak. Simdilik kesin degil ama yaza dogru boyle bir karar cikabilir. Bu cikarsa, ABD de mecburen boyle bir uygulamaya gecebilir.


  • @knnrn, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @fiyakasiz-adam Katılıyorum. Aşı yaptırmak zorunlu değil ve muhtemelen hiçbir zaman da zorunlu olmayacak. Aşısı olmayan giremez gibi bir durum (Covid-19 özelinde) şimdilik mantıklı değil.

    Zorunlu degil ama bence mecbur birakacaklar insanlari. Yani ucuslar ve seyahat icin sart diyecekler, okul icin sart diyecekler, onun icin sart bunun icin sart diyecekler. Asi olmayanlar evden hicbiryere kipirdayamayacaklar malesef...

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar hepimiz bir şekilde Green Card formalitesi gereği olduğumuz aşıları tekrar olduk. Aramızda buna itiraz eden oldu mu ? Hayır.
    Neden itiraz etmedik? Çünkü bu koşul ABD nin belirlediği bir şey. Bu Sizin için gidiş bileti şartı. Aynı şekilde bu durumda farklı değil. O açıdan iş Çin aşısının kötü olması ve faydasız olmasından çok etkisinin az olması ile ilgili. AB yada ABD bir standart belirleyecek yada Kalite Yönetim Sistemindeki gibi bütün aşıları kıstaslayarak bir onay mekanizması oluşturacak . Kendi Ülkesi için oluşan risk haritasına göre bir seviye belirleyecek. Bu bir anlamda güvenli giriş prosedürü olacak . O açıdan ister aşı olun yada olmayın . Bu Size kalmış bir şey. Bizim Gc ile ilgili zamanımızda olduğumuz aşılar gibi bizi korumaktan çok kendi ülke vatandaşını korumuş olacak. Bu bir anlamda her ülke ister istemez buna uymak zorunda kalacak. Birleşmiş Milletler Şahısların Yolculuk yapma serbestliğini / güvenliğini teminat alma açısından zorunlu hale gelmesi için hepimiz için şaşırtıcı olacağını zannetmiyorum. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Hangi ülkeler şerh koyacak yada turizmi bahane edecek gelecek bir kaç hafta içinde öğrenmiş olacağız .


  • @Sono, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Dünya kamuoyunda aşılama çok konuşuluyor. Bununla ilgili istatistiksel veri sunan güzel bir site buldum. Sitede aşılama çalışmalarının ülke bazlı verileri yer alıyor:

    sayin @Sono'nun paylastigi bu sitedeki istatistiklerde, ulkelerin %95'i Biontech, Moderna ve Astrazeneca asilarini olacakmis gibi gozukuyor. Sinovac vb. asilari olan ulkeler iki elin parmaklarini gecmeyecek. Bu da bu asilari olanlara vize vermemelerinin AB ve Amerika icin bir sorun teskil etmemesi anlamina gelir. Tehlike burada ama umarim asi sarti getirmezler. Belki o asilardan olmamis kisilere PCR testi sarti devam eder.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum