Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• Cevaplar için çok teşekkürler. Birde işim dolayısı ile şikayetçi olarak kaydımın olduğu dava var ama başvuru da istenen hüküm giyilen mahkeme kayıtları, bu yüzden mahkeme kaydı göndermeye gerek yok herhalde. emin olmak için soruyorum bayağı bekledik KCC den dönüş için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TT-TT evet, bu durum için gerek yok. sabıka kaydınızda varsa böyle bir durum o zaman istenir sizden. bir kere daha sorun siz KCC'ye dediğiniz gibi.
    bol şans.

• @TT-TT, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

merhaba,
    eksik evrak dönüşü oldu ama tam olarak ne eksik yazmıyor. mahkeme kaydı olmadığı için yollamadım sadece açıklama yazdım acaba bu nedenle dönmüş olabilir mi? tüm evraklar istenen formattaydı. pdf ve jpeg toplam mail boyutu da 30 mb altı.
    bilgisi olan varsa dönüş yapabilir mi?

ilk iletide "GEREKEN BELGELER:" baslikli kisimdaki belgeleri inceleyin, oradaki hangi belgeleri gondermediniz?

• Bankadan yaklaşık 50000 tl kredi çekmeyi düşünüyorum hesap ekstrelerini görüp kredi çektim diye problem yaratırlar mı? 15000 dolar da çok yüksek bir para belki 10000-12000 dolar gibi bir meblağ toparlamaya çalışacağım. Bir yandan ev tapusu da göstereceğim. Houston Texas eyaleti için en az minimum ne kadar para ile gelmeyi önerirsiniz? Bekarım ve mesleğim yok ama serbest olarak ne iş olursa başlangıçta yapacağım (Market işleri vs.)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@infant27 merhaba. kredi çekmeniz hiçbir sorun yaratmaz konsolosluk tarafında. tek kişi için de bahsettiğiniz meblağlar geçen senelerin tecrübelerine göre yeterli görünüyor. ancak son karar elbette konsolosluk görevlilerinin. siz gösterebileceğiniz kadar birikiminizi gösterin, eminim yeterli olacaktır.

ikinci sorunuz için de lütfen aşağıdaki başlıkları inceyelin;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri

https://yesilkartforum.com/forum/topic/64/texas?_=1610775308677

• Bu soruyu nereye soracağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Mülakat için banka hesabına döviz yatıracağım özellikle tavsiye edeceğiniz bir banka var mı ? Finans banka yatırmıştım ama tc vatandaşı olunca yenı tc ile hesabıma giremıyorum, yabancı kımlık no ile giriliyor o da artık kullanmadıgım ıcın hesabımı kapattım. İş bankasına koymayı düşünüyorum ama yine de forumdan tavsiye almadan karar vermek istemedim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Bu soruyu nereye soracağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Mülakat için banka hesabına döviz yatıracağım özellikle tavsiye edeceğiniz bir banka var mı ? Finans banka yatırmıştım ama tc vatandaşı olunca yenı tc ile hesabıma giremıyorum, yabancı kımlık no ile giriliyor o da artık kullanmadıgım ıcın hesabımı kapattım. İş bankasına koymayı düşünüyorum ama yine de forumdan tavsiye almadan karar vermek istemedim.

çekmek istediğinizde size zorluk çıkartmayacak herhangi bir banka olabilir. yeter ki nakit alma durumu size işkenceye dönmesin sonrasında. herkesin bildiği devlet / özel bankalar olabilir.

• @gucarslan Teşekkür ederim. Bankalar konusunda bilgisizim, bir sürü banka var malum. Devlet bankaları ziraat,vakıf ve halk bank sanırım. Hükümete güvenmediğim için onlara güvenmiyorum. İş bankası bana daha sıcak geliyor oraya koyayım mı ?

• @Orhan-Cabarov bu konuda "şuraya koyun" demek ciddi bir söylem olur. karar sizin..
    ama bahsettiğiniz banka türkiye'nin en eski bankalarından biri, milyonlarca müşterisi var sonuçta.

• @gucarslan Haklısınız hocam, teşekkür ederim. Muhtemelen oraya koyarım.

• @gucarslan bu beni biraz daha rahatlattı abi sağolasın :) dil sorununa da çözüm bulursak tadından yenmez ve tabi tanıdık da olsaydı keşke :)

• @gucarslan KCC ye eksik olan belgenin tam olarak ne olduğu ile ilgili mail atmıştım dönüş yaptılar. adli sicil kaydı ve mahkeme kaydı. ben türkçe olan arşiv seçeneksizi yollamıştım şimdi tercümeli arşiv kayıtlı olanı indirip yolladım. bilgi olarak yazayım dedim. umarım bu sefer sıkıntı çıkmaz.

@gucarslan KCC ye eksik olan belgenin tam olarak ne olduğu ile ilgili mail atmıştım dönüş yaptılar. adli sicil kaydı ve mahkeme kaydı. ben türkçe olan arşiv seçeneksizi yollamıştım şimdi tercümeli arşiv kayıtlı olanı indirip yolladım. bilgi olarak yazayım dedim. umarım bu sefer sıkıntı çıkmaz.

bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. rica etsem, yine bilgilerinizi gizleyip maili paylaşır mısınız? bizler de bu tip durumlarda ne şekilde cevap verdiklerini bilmiş olalım.

• Merhaba,
    2021 talihlisi olarak DV yüklemesini gerçekleştirdim ancak mütamadiyen "Further DV Documents Required" mesajı geliyor. Tüm evrakları KCC ye mail atıyorum gene aynı mesajı vermekte. Aynı sorunu yaşayan var mı? Cevaplar için peşinen teşekkür ederim.

@gucarslan KCC ye eksik olan belgenin tam olarak ne olduğu ile ilgili mail atmıştım dönüş yaptılar. adli sicil kaydı ve mahkeme kaydı. ben türkçe olan arşiv seçeneksizi yollamıştım şimdi tercümeli arşiv kayıtlı olanı indirip yolladım. bilgi olarak yazayım dedim. umarım bu sefer sıkıntı çıkmaz.

Eger hakkinizda mahkeme karari varsa mahkeme dokumanlarini, ingilizce tercumeleri ile KCC'ye gondermelisiniz.

Turkiye'den arsiv kayitli adli sicil kaydinizi Turkce gonderebilirsiniz, eger yurtdisindan almaniz gerekiyorsa onlari Ingilizce'ye cevirtip gondermelisiniz.

• @Zafer-2021, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba,
    2021 talihlisi olarak DV yüklemesini gerçekleştirdim ancak mütamadiyen "Further DV Documents Required" mesajı geliyor. Tüm evrakları KCC ye mail atıyorum gene aynı mesajı vermekte. Aynı sorunu yaşayan var mı? Cevaplar için peşinen teşekkür ederim.

ilk iletiyi inceleyebilirsiniz. Hangi belgelerin gerektigi madde madde yaziyor. Bir tanesini yanlis veya eksik gonderiyor olabilirsiniz. Belge ve detaylarini buraya aktarirsaniz yardimci olabiliriz.

• Arkadaşlar Merhaba,

KCC evrak isteği case number kaçlarda şu anda acaba. 16xxx benim hala bir talep gelmedi de bana merak ettim. Bilgisi olan var mı ?

• @Ebubekir-Ozdogan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar Merhaba,

KCC evrak isteği case number kaçlarda şu anda acaba. 16xxx benim hala bir talep gelmedi de bana merak ettim. Bilgisi olan var mı ?

Merhaba Ebubekir bey,

Evrak talepleri şu anda 16500'lerde. Size de gelmesi yakındır. Mailiniz kontrol etmenizi tavsiye ederim.

• Bilgiilendirme için teşekkürler.
    Her gün kontrol ediyorum gelen birşey yok şu anda, umarım bir aksilik çıkmadan vizemizi alırız.

@Sono, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Ebubekir-Ozdogan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar Merhaba,

Merhaba Ebubekir bey,

Evrak talepleri şu anda 16500'lerde. Size de gelmesi yakındır. Mailiniz kontrol etmenizi tavsiye ederim.

• @Ebubekir-Ozdogan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Bilgiilendirme için teşekkürler.
    Her gün kontrol ediyorum gelen birşey yok şu anda, umarım bir aksilik çıkmadan vizemizi alırız.

@Sono, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Ebubekir-Ozdogan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar Merhaba,

Merhaba Ebubekir bey,

İnşallah. Henüz mülakatlar başlamadı, normal sürece göre biraz farklı ilerliyor şu anda. Bu yüzden forum ile irtibatınızı koparmayın.

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k