Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2021 Rosales (Jacob) v. Biden Davası (Ocak 2021)

    1 ocak 2021 tarihinde Curtis Morrison ve ekibi, 31 aralık'ta Trump'ın yasakları uzatmasının ardından belirli kategorileri kapsayacak şekilde bir dava açma kararı aldı.

    resmi sitesinde;

    "Following President Trump’s latest proclamation which I think is PP 10134, we will be filing a new lawsuit challenging PP 10014 and tonight’s extension in the Northern District of California on January 11, 2021."

    ifadesine yer veren Curtis Morrison, 7 farklı kategoride başvurusu yahut hakkı bulunanların bu davaya katılabileceğini duyurdu;

    • (F1) - Unmarried sons and daughters (21 years of age and older) of U.S. citizens;

    • (F2A) Spouses and Children of Permanent Residents

    • (F2B) Unmarried Sons and Daughters (21 years of age or older) of Permanent Residents

    • (F3) Married Sons and Daughters of U.S. Citizens

    • (F4) Brothers and Sisters of Adult U.S. Citizens

    • (IR-5) Parent of a U.S. Citizen who is at least 21 years old.

    • DV2021 Selectees (DV2021 Green Card Talihlileri)

    yine aynı iletisinde Curtis Morrison, DV2020 kazananlarının bu davaya katılmayacağını da bildirdi.

    DV2021 kazananlarının, davaya katılması için tek şartın DS260 formunu doldurup göndermiş olmaları gerektiği bildirildi.

    dava ücretleri için ise Morrison; başvuran ailenin büyüklüğüne bağlı olarak değişeceğini bildirdi yine sitesinde.

    tek kişi için (asıl talihli) 1000$
    sonraki her kişi için de ekstra 500$ şeklinde açıkladı.

    başvuru için giriş ücretini 500$, kalanı ise ABD'ye giriş sonrası ödenmesi şeklince belirledi.

    Curtis ve ekibi davaya katılım prosesini aşağıdaki şema ile açıkladı;

    IMG_20210111_222028_659.jpg

    başvuruları 4 ocak son gün şeklinde belirleyen Morrison, ilk olarak 5 ocak, daha sonra da 6 ocak'a kadar uzattı ve son bu şekilde davaya katılımları topladı. DV2021 Türkiye talihlilerinden de 80'e yakın kişi davaya dahil oldu.

    11 ocak 2021'de Curtis Morrison davanın adını; davaya katılanlardan biri olan Janan Varghese Jacob'u seçerek Jacob v Trump Lawsuit olarak belirledi.

    bu başlıkta dava ile alakalı bütün bilgileri toplamaya, gelişmeleri aktarmaya çalışacağız. davaya katılmış olsun ya da olmasın, bütün herkes için hayırlı olması en büyük temennimiz. umarız herkes herhangi bir davaya gerek kalmadan hakettiği vizelerin sahibi olur.

    herkese sürecinde bol şans.

    22.06.2021 tarihli edit: aile kategorisi vizelerinin davadan çıkarılması sonucu dava ismi, RosalesvBiden olarak değiştirildi.


  • Herkes için hayırlı olur umarım. F2A kategorisinde, Curtis ile çalışıyoruz. YoungvTrump davasında nihai sonuç geçen günlerde açıklandı.
    Issued: 25
    Interviews Scheduled: 82
    Awaiting scheduling: 74
    181 Katılımcının şu ana kadar ki durumu. Bazı konsolosluklar işi yokuşa sürüyordu ama 30 gün içerisinde randevu planlanması kararı ardından hızlandı.
    Bu e-mailden sonra bizim de interview tarihimiz belli oldu gün içerisinde. Şimdi mektubu bekliyoruz.
    Dava sürecine gelecek olursak, Curtis ve ekibi sürekli bilgilendirme maili atıyor. Bu sizi iyi hissettiriyor.
    Davaları zoom üzerinden takip ettik. Bizim davamızda 3 avukat vardı Curtis Kristina ve Abadir. Sözcü olarak Abadir Barre seçilmişti ve enfes sunumlar ve savunmalar yaptı umarım bu davada da beraber çalışıyorlardır.
    Dava sonuçlanır sonuçlanmaz detaylı olarak inquiry expedite ve embassy e-maillerine detaylı expedite isteklerini belirten dava içerikleriyle alakalı postalar attı.
    Herkese bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesurcaner sizlere de hayırlı olsun. umarım mülakatınız da sorunsuz geçer ve vizenize kavuşursunuz.

    ayrıca, curtis ve ekibi hakkındaki yorumlarınız için de teşekkür ederiz. bu deneyimi yaşamış, onlarla çalışmış kişilerin deneyimleri bizler için oldukça önemli.

    tekrardan bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    davanın kodu 3:21-cv-00261 olarak resmileşti.

    IMG_20210112_100109_649.png


  • Şuraya park edeyim de güzel haberleri kaçırmayayım 🙂 Hepimize boş şans 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba,

    Davanın detayları Pacemonitor.com sitesine düşmeye başladı. "PETER THOMAS GAYNOR, Michael R. Pompeo, Donald J. Trump"'a karşı açılmış, 2438 davacıyı içeriyor.


  • Bu davaya DV2021’den katılan var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @hasan44, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Trump Davası (Ocak 2021)

    Bu davaya DV2021’den katılan var mı?

    Hasan bey,

    Evet grubumuzdan 81 kişi (talihli) davaya katılım sağladı.


  • Charles Kuck şöyle bir şey paylaşmıştı. Bir dava başlattıklarını ve herkesin dahil olduğunu söylemiş. Bu davalar konusunda ben de çok kararsızım.


  • Davanın sonucunu kestirebilen var mı? Trump tarafı umarım kaybeder . DV2021 talihlierine şimdiden hayırlı olsun diyelim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasan44, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Trump Davası (Ocak 2021)

    Charles Kuck şöyle bir şey paylaşmıştı. Bir dava başlattıklarını ve herkesin dahil olduğunu söylemiş. Bu davalar konusunda ben de çok kararsızım.

    bundan sonra da çok fazla dava olacaktır, bu çok net. charles kuck'in davasında class action karari cikma durumu umarım gerçek olur. hep söylediğim gibi umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz. herkese hakettiği vizeye sorunsuzca kavuşur.


  • Ben de davaya katılanlardan biriyim ama umuyorum ki Başkan Biden'ın görevi devralması ile birlikte önümüzdeki bütün engeller sırası ile kalkar ve bu dava süreçlerine hiç gerek kalmadan tıpkı olması gerektiği gibi ayrım yapılmadan bütün kazananlar vizelerine vaktinde kavuşur...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    morrison, telegram kanalından yayınladığı bilgiyle, davaya aile üyeleri ile birlikte toplam 2438 kişinin katıldığını duyurdu. ilgili mesajini buraya aktarıyorum;

    #JacobvTrump #NoBan2021Lawsuit Update
    We have filed the complaint, the motion for class certification, and the motion for temporary restraining order.
    Here's the docket order.
    (Note: there are 2,438 plaintiffs on this lawsuit, and the electronic filing system only allows for the first 50 here).
    Let's hope we are assigned judge tomorrow.
    Our team is getting som rest now. Tomorrow we'll download the filings and share them with our named plaintiffs. Thanks for everyone's patience.🙏

    doküman;

    JacobvTrump.pdf

    ilgili tweeti;


  • Trump mağduru arkadaşlar, Beyaz Saray imza kampanyasına ilaveten, Twitter'da da 2020 ve 2021 greencard vize mağdurlarına dikkat çekmek için; Biden ve Kamala Hanımın, konuya yakın yayınlamış oldukları twitlerin altına yorumlar yazdım. Sizler de yazsanız dikkat çeker miyiz acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    morrison ve ekibi az önce hem davaya katılanların tam listesini hem de verdikleri "class certification" dilekçesini paylaştılar.

    paylaşımında;

    We also filed a motion for class certification:
    Note: It is up to the judge whether to grant or deny class certification. We are merely giving the judge tools to do what the judge may want to do.
    For those asking how we define class, here you go. 🤓

    ifadelerine yer verdi.

    ilgili dava dilekçesi: class_certification.pdf

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Morrison, davaya ilk atanan yargıcın adının belli olduğunu duyurdu. ancak bunun değişikliklere gebe olduğunu da ekledi;

    Just found out that the Jacob v Trump case has been assigned to US District Court Judge James Donato. Note: cases are often reassigned within first few days of filing, so be prepared that may happen also.

    IMG_20210113_004837_952.png


  • Herkese merhabalar bu davanın sonucu olumlu olursa aynı ölçüde tüm DV2021 talihlilerini mi etkileyecek yoksa sadece davacıları mı? Şimdiden teşekkürler ümitli bekleyişlerimizin güzel sonuçlanması dileğiyle... İyi akşamlar.


  • @altugk Merhaba, yukarıda @gucarslan beyin "class certification" dilekçesi olarak paylaştığı şey aslında tam olarak bu. Davacı olan - olmayan ayırt etmeden bu dilekçede bahsi geçen bütün vize türlerine hak kazananların (DV2021 dahil) dava sonuçlarından etkilenmesi için bir talebimiz var. Ama bu isteğin kabul edilip, edilmeyeceğine yargıç karar verecek.


  • @ErayG Tekrardan kontrol ettim, şimdi daha doğru anladım çok teşekkürler.


  • @ErayG, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Trump Davası (Ocak 2021)

    @altugk Merhaba, yukarıda @gucarslan beyin "class certification" dilekçesi olarak paylaştığı şey aslında tam olarak bu. Davacı olan - olmayan ayırt etmeden bu dilekçede bahsi geçen bütün vize türlerine hak kazananların (DV2021 dahil) dava sonuçlarından etkilenmesi için bir talebimiz var. Ama bu isteğin kabul edilip, edilmeyeceğine yargıç karar verecek.

    Class certification çıksa bile öncelik davaya katılanlara verilecek. Her halukarde davaya katılmak avantaj sağlıyor. Critical Mission davaya katılanları kapsıyor. Yalnışım varsa düzeltin lütfen. inşAllah classa izin çıkar ve kazanırız 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum