Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
132 50 16.3k 40

  • Bence de 10.000 15.000 dolar para çıkaramam diye başvurmayayım ya da greencard çıktı ancak gitmeyeyim demek doğru değil ama şu da bir gerçek ki öyle bir para olmadan gitmek de dibini görmediğin bir kuyuya atlamak gibi bir şey. Sonuçta gittiğimizde kalacak bir ev bulmamız gerekecek, çok yüksek ihtimalle acil bir araba gerekecek, iş bulana kadar hayatımızı sürdürecek bir para gerekecek ve tl ile değil dolar ile harcayacağımız için elimizdeki para kolayca eriyecektir. Peki bu durumda ne yapmak gerekiyor diye sorarsak benim şahsi fikrim kredi çekilebileceği yönünde. Atıyorum aylık 1500 tl ödemeli uzun vadeli bir kredi çekersek bunun ödemesi yaklaşık 200 dolar olacaktır ve bu ödemenin de kolaylıkla karşılanabileceğini ve kredi vadesi dolmadan birkaç sene içinde kredi borcunun kapatılabileceğini düşünüyorum. Riskli mi evet riskli ama ben %1 şansla greencard çekilişini kazandıktan sonra bu riske değeceğini düşünüyorum. Tabi ben bunları kendi durumum için söylüyorum herkesin durumu, şartları farklı olabilir. Umarım dileyen, isteyen herkese çıkar ve gitmek nasip olur.


  • //////////////


  • //////////////


  • Merhabalar greencard bütçe hesabım şu şekildedir.

    Biz eşimle beraber ikimiz ilk kez bu sene başvuru yaptık 1 de ellerinizden öper (tâbi Corona geçince) 5 aylık bir kızımız var 3 kişilik çekirdek bir aileyiz.

    Eğer %0,2 ihtimal ile bize çıkarsa eşim ile beraber aynı şirkette çalıştığımız için tazminatlarimizi alırız (eşim 7 senedir ben 5 senedir aynı firmada çalışıyoruz) eşimin üzerine evlenmeden önceye ait bir adet evi var tapusunu gösterebileceğimiz. Benim de hemen elimden çıkarabileceğim bir aracım var.

    Amerika da yaşayan çok yakın arkadaşlarım var işyeri üzerinden greencard almış 2 senedir Amerika'da yaşayan. Neredeyse Bizden daha çok bize greencard çıkmasını istiyorlar.

    Eğer greencard çıkarda mülakata alınırsak ortalama olarak 20 22 k arası bir para gostebilrim diye tahmin ediyorum.


  • @Tongel eğer hem eşiniz hem kendi adınıza başvuru yaptıysanız şansınız bizim iki katımız yani %2.5 civarı :) 20 k göç için çok güzel miktar umarım dv2022 kazananlarından olursunuz tabi ben de :)

  • ⭐⭐

    2013 Yılında almanyada 15 dolarlık bitcoin almıstı bana Afrikalı kral bir arkadas .Tümüyle unutmustum. O parayla gidecem sagolsun :) Moron gibi 9 binden bozdurdum o da ayrı konu ama Hayırlısı olsun. Ilk is gidip tır ehliyeti almak olacak Tembellige alısırsam bittim 10 sene hazır yedim ztn


  • @Calibraturbo herkese öyle arkadaş lazım :)


  • ben 15 dolardan alıp 3 bitcoini 80 dolardan bozdurup kar etmiş adamım lütfen :D


  • @Rhonster bizimkiler de dert mi :)


  • 2000 lerin baslarinda, iki kisi yaklasik $1,600 ile gelmistik.


  • //////////////


  • @yalta Florida'daydik. 1 ay kadar otelde kaldik. Gunluk yerine haftalik bir odeme seklinde pazarlik yaparak. Haftalik $200 odedik. Heryere otobusle veya yuruyerek gidiyorduk. Sonra hem ben hemde esim ayni yerde calismaya basladik. $30 aldigimiz bisikletlerle ise gittik. Iki haftalik kazanilan parayla apartment kiraladik. $300 ile Nissan Sentra aldik. Birkac ay kullandik. Bu arada ikimizde is degistirdik. Daha iyi kazanmaya basladik. Arabayi degistirdik falanda filan...Bu arada benim Ingilizce konusunda hic sorunum yoktu. Esim sifir Ingilizce ile gelmisti.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    2000 lerin baslarinda, iki kisi yaklasik $1,600 ile gelmistik.

    Çok zor olmalı 😱
    Detayları anlatabilirseniz çok güzel olur :)


  • @EzgiLera Cok fazla detay yok aslinda. Florida'ya varinca, Miami'de biraz kalip, sonra otobusle Sarasota'ya vardik. Tanidigimiz olan cok cok uzaktan akrabayi aradik. O zamanlar smartphonelar yoktu, Sarasota'da bir bus stop dan aradik. Esi cikti telefona ve siz bir otele yerlesin, birkac gun sonra tekrar arayin dedi.

    Hemen oradan bir taxiye bindik, adama bizi sahilde guzel bir otele gotur ama pahali olmasin, yildizla falan isimiz yok, guvenli olsun yeter dedim. Guldu ve anladim, sorun degil dedi. Bizi sahilde guzel ve sakin bir otele goturdu, sahibi Hindistanli bir aile olan bir oteldi. Biz yeni geldik, birkac hafta kalacagiz, biraz kolaylik yapin indirim yapin dedim. Haftalik $200 anlastik. Normalde gunlugu $50 den basliyordu. Hatta kadin bizim odaya yemek isiticisi, kahve ve cay makinalari, kucuk boy yemek firini, bardaklar ve tabaklar falan bile getirdi. Orada 4 hafta kadar kaldik. Ilk isimizi buldugumuzda oradaydik ve yine otel sahibi tanesi $30 dan bize bisikletler buldu. Hatta arabasiyla gidip alip geldik.

    Bu arada tanidigimiz aile biz otelde kalirken sadece bir defa bizi kahve icmeye, bir defa da open buffet bir yere yemege goturduler. Baskada hicbir sekilde yardimlarini gormedik.

    Sonra oradan Tampa'ya gectik. Orada baska islere basladik. Apartment kiraladik. $300'e bir araba aldik. Bu arada tesadufen birkac Turkle tanistik. Esim onlarin birisinin kiz arkadasi vasitasiyla bir ilac fabrikasinda ise basladi. Ben ise tanistigim baska insanlarla networking kurarak, baska islere gectim. En sonunda simdiki isime de yolumu acan ise adim attim ve oradan devam ettik...


  • @MySea sanırım Amerika'da tanıdığı olup da tanıdığının gerçekten yardımını gören kişi sayısı çok az. Yanlış anlamayın sizin öyle bir düşüncenizin olduğunu falan söylemiyorum ama orada tanıdığım var kalacak yer, iş bulma konularında bana destek olur çok bir paraya ihtiyacım olmaz, az miktarda bir parayla gitsem bana yeter gibi bir düşüncede olan arkadaşlar için yukarıda anlattığınız olay bu şekilde düşünmemeleri gerektiğini işaret ediyor. Tabiki yakınlık derecesine göre değişebilir, tam aksi de olabilir ancak bence herkes orada yardım edecek kimsesi yokmuş gibi planlı ve hazırlıklı gitmeli.


  • //////////////

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yalta teşekkürler güzel düşüncelerin için. Dün akşam ki erkek takımı ile mangalda güzeldi :)

    Maalesef menfaatperestler dadababiliyor yada kullanmaya çalışanlarda oluyor ama yapacak bir şey yok... Herkes kalitesi kadar... Küçük hesap insanları Türkiye de de vardı burada da... Amerika küçük yer... Türkiye den daha küçük... Hesap edemedikleri şey ise bir iki gazla yaptıkları şeyler onları yanlizlastiriyor... Yanlizlastikca Türklere daha çok sallıyorlar... Sözüm meclisten dışarı tabi...


  • //////////////


  • @yalta, içinde söyledi: ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    Yazdiklarim seni yaglayip ballamak icin degil kardesim. Ne ise o.

    Ben niye donuste Volvo'yu sana verip Jaguar ile gelmedim onu dusunuyorum hala :) Evet mangal da muhbbet de guzeldi. Gokhan'in ellerine saglik :)

    Eyvallah. Samimiyetinden şüphem yok.

    Şanzımanı değiştireyim sana vereceğim bir kaç gün. Şuan hata veriyor, ben nerede hataya düştüğünü bildiğim için sorun yok ama alışkın olmayan da hataya düşüyor...


  • @yalta, içinde söyledi: ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    @nevzatyildizz, içinde söyledi: ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    @MySea sanırım Amerika'da tanıdığı olup da tanıdığının gerçekten yardımını gören kişi sayısı çok az. Yanlış anlamayın sizin öyle bir düşüncenizin olduğunu falan söylemiyorum ama orada tanıdığım var kalacak yer, iş bulma konularında bana destek olur çok bir paraya ihtiyacım olmaz, az miktarda bir parayla gitsem bana yeter gibi bir düşüncede olan arkadaşlar için yukarıda anlattığınız olay bu şekilde düşünmemeleri gerektiğini işaret ediyor. Tabiki yakınlık derecesine göre değişebilir, tam aksi de olabilir ancak bence herkes orada yardım edecek kimsesi yokmuş gibi planlı ve hazırlıklı gitmeli.

    Allah Mehmet kardesimden ve @semavi (ve esinden) razi olsun. Buraya ilk adimimizi attığımızda Mehmet bizi bir hafta evinde ağırladı. Cok sagolsun. Ve @semavi arabayi ondan aldim o ticaretti ancak telefon hattiydi, sigortaydi, apartmana yerlesmesiydi her konuda yardımcı oldu. Daha birçok kişiye de sanki vazifesiymis gibi yardımcı olduğuna sahitim. O bana böyle yardımcı olduğu için bende onun vasıtası ile başkalarına yardımcı olamaya calisiyordum, ancak ben onun kadar sabırlı ve toleranslı degilim. Buraya gelipte isleri yoluna koyulana kadar saat gözetmeksizin arayan, mesaj atan arkadaşlar isleri düzene girdimi aramaz sormaz selam sabah vermez oluyorlar, taa ki tekrar bir problem yaşayıp cozemeyene kadar. Bu yüzden ben de artık pek sallamıyorum.

    Aslında ben tanıdık derken şahsen tanıdık, eş, dosttan bahsetmiştim; forum üyelerini bir genelleme yaparak o durumun dışında düşünüyorum. Kadir abi bir başlıkta forum kültürü olan insanlardan bahsetmişti. Bu forumdaki insanlar zaten çoğu insanın yapmayacağı, danışmanlık şirketlerinin parayla yapacağı belki de yapamayacağı yardımı yapıyor ve insan biliyor ki gittiğimde de ellerinden gelen yardımı yaparlar ve bunun pek çok örneği var ki birini de siz verdiniz. Tabiki arada bahsettiğiniz gibi çürük elmalar da çıkabiliyor ki bunları da forum kültürünü bilmeyen çıkarcı insanlar olarak düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

  • ABD DE TASARIMCI OLMAK

    Kilitli Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    331 Bakış
    crazycellsC
    Sorularinizi uygun bolumlerde sormalisiniz, ayrica buyuk harf kullanmadan yazmaniz daha uygun olur. Maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz, sorunuz hangi konu ile ilgiliyse o bolumdeki uygun basliklara sorularinizi sorabilirsiniz. Mesleklerle ilgili sorulariniz icin su bolumu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler Lise ve diger kademelerdeki egitimler icin su bolumu: https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim New York ve ABD'de yasam maliyetleri ile ilgili olarak da su basliklari: https://yesilkartforum.com/forum/category/17/new-york https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
  • COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    0 Oy
    16 İleti
    686 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • ABD'de elektrik ve su kesintisi

    Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    1 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.
  • Turist vizesiyle ABD'ye girip kaçak yaşamak

    Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    28
    1 Oy
    28 İleti
    19k Bakış
    crazycellsC
    Ercan Bey zaten ettigi kufurlerle amacini belli etti sanirim. Forumda sinkafli kufur kesinlikle kabul edilebilir degil, o nedenle kendisi forumdan cikarilmistir. Bu konuyu sanirim her acidan kapatabiliriz. Zaten ABD'de yasal statuye sahip olmadan yasamak hic kimseye tavsiye ettigimiz ya da destekledigimiz bir fikir degil. Ozellikle Turkiye'de yasayan kisilere verilebilecek en iyi ornek su an Turkiye'de bulunan Suriyelilerdir sanirim, yasal olarak hukumet tarafindan alinmalarina ragmen cektikleri ve yasadiklari ortada... Bir de bunun hukumet tarafindan desteklenmeyen seklini dusunun. ABD hukuk ulkesi oldugundan, kacak olsaniz da bazi haklariniz kesinlikle oluyor, ama bu sizi yaniltmasin. Benim gorebildigim kadariyla insanlar kacak olarak ABD'de yasamis fakat daha sonra cok sansli bir sekilde ABD vatandasi ile evlilik yapip yasal statu kazanan kisilerden oldukca etkilenip, kacak yasamanin rahat oldugu fikrine kapiliyor. Oysa sizin gordugunuz, artik illegal statuye sahip olmayan ve cok sansli olan birisi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum