Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @Orhan-Cabarov evet ödenecek bu aşılar icin de extra para. DV2020 mülakat deneyimleri başlığında güncel fiyatları yazmışlardı arkadaşlar.

• Selamlar
    Eşim Dv2021 talihlisi CN49XX
    1997 yılından beri evliyiz.
    Ben 1968 Bulgaristan doğumluyum 1978 de göçmen olarak Türkiye ye geldim.Bulgaristan vatandaşlığım yok. Sadece Turk vatandaşıyım 2016 da Bulgaristan vatandaşlığı icin başvuruda bulundum ve prosedür gereği Bulgaristan’da  daimi oturma izni aldim. Fakat fiili olarak Bulgaristan da 2016 dan bugüne kadar toplamda 25-30 günden fazla bulunmadım.Otelde kaldım  Evim yok. Formalite olarak birinin yanında adres göstermiştim.
    Dv 2021 talihlisi olan eşimin Bulgaristan’da oturma izni yok. Almadık. İslemlerin surnesi icin sadece bana almıştık.
    DS260 formunu doldurdu ve submit ettik. Fakat kafamıza takıldı Bulgaristan’da ki oturma iznimden bahsetmem gerekir miydi ? Nasıl ? Sadece sorularda başka bir ülke vatandaşlığı varmı diye soruluyor Ne yapmalıyım ?

• @gucarslan Teşekkür ederim, buldum.

Sağlık Yoklaması ve Aşı Ücretleri:

Sağlık yoklaması ve diğer gerekli tahlil ücretleri başvuran tarafından direk olarak yetkili doktorların muayenehanesine ödenecektir Standart toplam ücret 270$ olup, kan testleri, idrar testleri, röntgen ve muayene ücrete dahildir. Eğer TB için balgam testleri, uyuşturucu veya hamilelik testileri gibi ek tetkikler gerekli olursa ek ücretler talep edilebilir. Aşı ücretleri 20$ ile 200$ arasında değişmektedir.

• @mehmetguide, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Selamlar
    Ben 1968 Bulgaristan doğumluyum 1978 de göçmen olarak Türkiye ye geldim.Bulgaristan vatandaşlığım yok. Sadece Turk vatandaşıyım 2016 da Bulgaristan vatandaşlığı icin başvuruda bulundum ve prosedür gereği Bulgaristan’da  daimi oturma izni aldim. Fakat fiili olarak Bulgaristan da 2016 dan bugüne kadar toplamda 25-30 günden fazla bulunmadım.Otelde kaldım  Evim yok. Formalite olarak birinin yanında adres göstermiştim.
    Dv 2021 talihlisi olan eşimin Bulgaristan’da oturma izni yok. Almadık. İslemlerin surnesi icin sadece bana almıştık.
    DS260 formunu doldurdu ve submit ettik. Fakat kafamıza takıldı Bulgaristan’da ki oturma iznimden bahsetmem gerekir miydi ? Nasıl ? Sadece sorularda başka bir ülke vatandaşlığı varmı diye soruluyor Ne yapmalıyım ?

@crazycells @Muhtaradana etiketlerseniz daha hızlı cevap alabilirsiniz :)

Vatandaşlığınızı zaten beyan etmişsiniz. Orada da yaşamıyorsunuz. Hatırladığım kadarıyla oturma izni ile ilgili bir soru da yoktu. Ama başka bir detay var mı çok da emin değilim. Siz en iyisi başka cevapları da bekleyin :)

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Hepinize teşekkür ederim, anladığım kadarıyla muayene de aşı yapacaklar. Aşıya karşı biri değilim ama iğne fobim var, iğne görünce korkuyorum ama belli etmiyorum yine de amerika vizesi için seve seve aşı olurum o ayrı konu. :D Bu aşılar için ekstradan para ödeyecek miyiz ? Tahminen kaç para tutar bu sağlık muayenesi ?

1 yetişkin ortalama 400 dolar ile muayeneden çıkıyordu covid öncesi. Eğer covid aşısı zorunlu tutulursa aşı fiyatına göre bu ücret artar. Ama öyle bir uygulama olup olmayacağını şu an bilemiyoruz.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Hepinize teşekkür ederim, anladığım kadarıyla muayene de aşı yapacaklar. Aşıya karşı biri değilim ama iğne fobim var, iğne görünce korkuyorum ama belli etmiyorum yine de amerika vizesi için seve seve aşı olurum o ayrı konu. :D Bu aşılar için ekstradan para ödeyecek miyiz ? Tahminen kaç para tutar bu sağlık muayenesi ?

1 yetişkin ortalama 400 dolar ile muayeneden çıkıyordu covid öncesi. Eğer covid aşısı zorunlu tutulursa aşı fiyatına göre bu ücret artar. Ama öyle bir uygulama olup olmayacağını şu an bilemiyoruz.

Bu COVID aşısını yaparlar diye düşünüyoruz ama haberlerde hep gördüğüm COVID aşısının birkaç doz halinde farklı zamanlarda uygulanmasından bahsediliyor. Hatta ABD'de verecekleri karne görüntüsünde de onu görmüştüm.

Bu durumda Unganlar nasıl yapabilecek ki? İkinciye çağırmayacakları için? Dozu verip bunu 1 ay sonra yaptırın mı derler?

• @mehmetguide, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Selamlar

Resmi olarak vatandas olmadiginiz icin baska bilgi yazmaniza gerek yok, ama Bulgaristan'da dogdugunuz icin Bulgaristan'dan hem dogum belgesi hem de adli sicil kaydi almaniz gerekiyor, bilginize.

• @Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Bu COVID aşısını yaparlar diye düşünüyoruz ama haberlerde hep gördüğüm COVID aşısının birkaç doz halinde farklı zamanlarda uygulanmasından bahşediyor. Hatta ABD'de verecekleri karne görüntüsünde de onu görmüştüm.

Bu durumda Unganlar nasıl yapabilecek ki? İkinciye çağırmayacakları için? Dozu verip bunu 1 ay sonra yaptırın mı derler?

Henuz ABD'de bile dagitilmaya baslanmadi, ayrica ulkede yasayanlar henuz asi olmamisken kisitli sayida asiyi baska ulkelerdeki konsolosluklara gondereceklerini pek sanmiyorum. Fakat bence de durum olgunlastigi anda bu asiyi zorunlu hale getireceklerdir.

Bu arada daha onceki yillarda foruma aktarilan bilgilerden biliyoruz, Ungan'larda olunan asilari ABD gonderiyor.

• @crazycells teşekkürler 👍🏼

• ⭐⭐

@Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Bu COVID aşısını yaparlar diye düşünüyoruz ama haberlerde hep gördüğüm COVID aşısının birkaç doz halinde farklı zamanlarda uygulanmasından bahşediyor. Hatta ABD'de verecekleri karne görüntüsünde de onu görmüştüm.

PCR testine benzer şekilde aşı olunduğuna dair akredite bir kurumdan kanıt sistemi getirileceğini düşünüyorum. Geçenlerde bazı havayollarının uluslararası uçuşlar için buna benzer bir zorunluluk üzerinde çalıştıkları haber olmuştu.

Türkiye için konuşacak olursak belki de HES kodu gibi aşı da edevletten takip edilebilecek ve Unganlar da bu şekilde dışarda yaptırılacak aşıyı zorunlu kılacak ve sağlık muayenesi öncesinde aşınızı olup gelin diyecekler.

• ⭐⭐⭐⭐

@goblis, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

PCR testine benzer şekilde aşı olunduğuna dair akredite bir kurumdan kanıt sistemi getirileceğini düşünüyorum. Geçenlerde bazı havayollarının uluslararası uçuşlar için buna benzer bir zorunluluk üzerinde çalıştıkları haber olmuştu.

Türkiye için konuşacak olursak belki de HES kodu gibi aşı da edevletten takip edilebilecek ve Unganlar da bu şekilde dışarda yaptırılacak aşıyı zorunlu kılacak ve sağlık muayenesi öncesinde aşınızı olup gelin diyecekler.

Normalde dışarıda olduğumuz birçok aşıyı kabul etmeyip kendi aşılarını yapıyor unganlar. Bunda da çin aşısını falan kabul edeceklerini sanmıyorum.

• ⭐⭐

@goblis, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Normalde dışarıda olduğumuz birçok aşıyı kabul etmeyip kendi aşılarını yapıyor unganlar. Bunda da çin aşısını falan kabul edeceklerini sanmıyorum.

Covid aşısı da diğerleri gibi ulaşılabilir ve kolay dağıtılabilir hale gelene kadar böyle bir yöntem geçici olarak uygulanabilir. Çin aşısı diye toptan reddetmek de doğru değil bence. Faz3 sonuçları açıklanmadı, sonrasında daha sağlıklı yorum yapmak mümkün olabilecek.

• ⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐⭐

4 aralik'ta case numberi 5200lerin sonlarında olan bir arkadaşımıza evrak onayı geldi. şuan evrak onayları 5300lere geldi diyebiliriz.

• Bizim dosya numaramız 30.000'lerde Tek umudumuz Biden'ın yeni atayacağı göçmen dairesi başkanında. Bu adam da göçmenmiş. Göçmenlere sıcak bakıyor. Muhafazakâr Sağcı Trump'dan ve onun milliyetçi politikalarından kurtulduk. Ben umutluyum. Sanırım mayıs gibi 25 - 30.000 leri görürüz.

• kcc den gelen mail üzerin kendime eşime adli belge çıkardım fakat 16 yaşındaki kızıma adli scil belgesi vernmiyorlar bunla alakalı tecrübesi yada bilgisi olan varmı nasıl bir yol izlemeliyiz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

4 aralik'ta case numberi 5200lerin sonlarında olan bir arkadaşımıza evrak onayı geldi. şuan evrak onayları 5300lere geldi diyebiliriz.

bu iletimi güncellemek istiyorum. cuma günü ve bugün 7000lerde olan iki arkadaşımız evrak onayı aldılar. cuma günü münferit bir durum olarak düşündüm ama az önce 7300'lerde bir arkadaşımız da evrak onayı aldı.

bu iki onay bize şunu düşündürüyor;

1. 5K ~ 6K arası onay almayan talihliler varken, 7K ve kısmen üzeri onay alanların olması KCC'nin yine tutarsız ve saçma iş akışından kaynaklı. randon devam ediyorlar ve 7K evrakları önünde olan KCC görevlileri onaylayıp devam ediyorlar işlerine.

2. son bültende 7500 cut-off verilmesinin ardından o sayının altında herkesin evrak onayını bitirmeye başlayacaklar. çünkü son iki gündür 5K ve kısmen üzeri caselere de onay mailleri gelmeye başladı.

bunlar sadece kişisel fikirlerim, hiçbir yasal veriye dayanmıyor.

• @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

https://www.youtube.com/watch?v=GlUSfcHHsIo vizeden sonra ben

Bu tür paylaşımlar için şu kategorideki başlıkları kullanmalısınız: https://yesilkartforum.com/forum/category/75/gündem-ve-sohbet

• Arkadaşlar military record yani askerlik durum belgesini göndermeli miyim? İkincisi doğal olarak tercüme ettirmeli miyim.?

• @osman-özmen, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

kcc den gelen mail üzerin kendime eşime adli belge çıkardım fakat 16 yaşındaki kızıma adli scil belgesi vernmiyorlar bunla alakalı tecrübesi yada bilgisi olan varmı nasıl bir yol izlemeliyiz

Neden vermiyorlar? Bir aciklama yaptilar mi? Adliye'den mi istediniz? anne/baba istediginde vermeleri lazim.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    513k Bakış
    C
    https://www.youtube.com/watch?v=HdDa87DYVGg&t=1970s Şu şekilde bir şeyler duymak bile insanın içinde bir hoşnutluk oluşturuyor. Av.Remzi Güvenç KULEN yayın yapmış bence son dakikada olsa dosyaları approved edecekler diyor. Hadi inşallah... 32.dk dan sonra DV tarafında yorum yapıyor.
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k