Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD yolculuğunda ilaç götürmek

Taşındı Yolculuk
106 47 27.0k 51

• .................

• @nakalakev sizin sağlığınız daha kıymetli, bu iletiniz bugün gördüm,sizlerle bir sonraki buluşmalarda görüşürüz, inşaallah
    Benimde tek endişem o rampaydı, buda bize ders olsun,daha müsait yerler seçeriz.Yerini tutmaz ama buluşmanın videosunu izlemek isterseniz aşağıya linkini bırakıyorum, sevgiler
    https://youtu.be/x2YHx5Aof9s

• ⭐⭐⭐

@nakalakev, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek

@caglaror Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Yazılan ilaçlar Korasprin, Plavix, Concor ve Ator.

Concor 5mg bende kullanıyorum (yarım tablet 2.5mg olarak).
    Geçen sene Türkiye’den gelirken yanımda sanırsam 10 kutu civarı getirdim. Herhangi bir sorun olmadı.

• @Muhtaradana Çok teşekkürler ilginize :) Biz gelemedik o gün ama videoyu izledik. Çok incesiniz sağolun.

• @FreeWoRLD En son nabzım 46 çıkınca doktor kesti Concor'u. Ben de sizin gibi yarım alıyordum. İptal şu anda. Sadece kan sulandırıcı ve kolesterol ilaçları devam edecek.

• Merhaba, Kasım 2018'de DV ile ilk girişimi yaptığım zaman düzenli kullandığım ilaçların raporlarını ingilizceye çevirip yanıma almıştım. 14 Ekim'de green cardımla tekrar gidiyorum ve yaklaşık 3 ay sürecek bu seferki seyahat. acaba ilk girişimde kullandığım raporları bu sefer de kabul ederler mi? (ilk girişimde raporlara bakmamışlardı bile bu arada, ilaçları bavula koymuştum).

imza: tekrar rapor çıkarmaya üşenen kişi

• @mulus, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek

Merhaba, Kasım 2018'de DV ile ilk girişimi yaptığım zaman düzenli kullandığım ilaçların raporlarını ingilizceye çevirip yanıma almıştım. 14 Ekim'de green cardımla tekrar gidiyorum ve yaklaşık 3 ay sürecek bu seferki seyahat. acaba ilk girişimde kullandığım raporları bu sefer de kabul ederler mi? (ilk girişimde raporlara bakmamışlardı bile bu arada, ilaçları bavula koymuştum).

imza: tekrar rapor çıkarmaya üşenen kişi

Kabul edeceklerdir :) Hickimsenin 3-5 ilaci zevk ya da satis yapmak icin getireceklerini dusunmezler kanimca. O nedenle eski de olsa raporunuz yaninizda olsun.

• burada önemli konu ise sanırım ilaçların orijinal kutularında olmaları...herkese sağlık dolu günler dilerim.

• Merhaba, maalesef TR de eczanede satılan bir çok reçetesiz ilacı burada alamıyorsunuz. Alerji sorunumla ilgili TR den ilaçlarımı ancak oradan buraya gelen yardım edecek bir fedakar arkadaş getirebilir, çünkü posta ile de gönderilmiyor. Maryland da yaşıyorum. Böyle biri varsa bana ulaşırsa minnettar kalırım.

• ⭐⭐

@somebody neden postayla gönderilmiyor ups kargoyla yollanmıyormu

• @somebody, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek

Merhaba, maalesef TR de eczanede satılan bir çok reçetesiz ilacı burada alamıyorsunuz. Alerji sorunumla ilgili TR den ilaçlarımı ancak oradan buraya gelen yardım edecek bir fedakar arkadaş getirebilir, çünkü posta ile de gönderilmiyor. Maryland da yaşıyorum. Böyle biri varsa bana ulaşırsa minnettar kalırım.

bana özelden yazın yardımcı olmaya calırsrım.21 aralıkta maryland de olacagım.

• @yapay-zeka Yok, ABD ye ilaç bi rtek bavulunuzda gelir.

• @nwtzki Çok teşekkürler, yazdım

• Merhabalar amerikadaki nişanlımın annesinin k1 vitaminine ihtiyacı var orada doktorlar ampul formunu reçete etmiyorlarmış ama hastanede ampul formda kullanıyor hâlâ. Hastane çıkışında tablet formunda reçete edilmiş ama tablet formu gerçekten çok pahalı bir ilaç dozaj olarak da fazlaca alması lazım. Benim sorum ampul formunu burdan bagajda götürmek sorun olur mu ama yaklaşık 24 paket civarı götürülecek aynı ilaçtan.

• @carefreething, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek

Merhabalar amerikadaki nişanlımın annesinin k1 vitaminine ihtiyacı var orada doktorlar ampul formunu reçete etmiyorlarmış ama hastanede ampul formda kullanıyor hâlâ. Hastane çıkışında tablet formunda reçete edilmiş ama tablet formu gerçekten çok pahalı bir ilaç dozaj olarak da fazlaca alması lazım. Benim sorum ampul formunu burdan bagajda götürmek sorun olur mu ama yaklaşık 24 paket civarı götürülecek aynı ilaçtan.

Ticaret amaciyla goturmedigi icin sorun olmamasi lazim, isterseniz yaninda recetesini ve toplam ihtiyacini gosteren bir bir hesap bulundursun. Eger bavulda gorurlerse ve sorarlarsa bunlari gosterir.

Ayrica paketlenme sekline gore belki ilac kutu sayisini yariya da indirebilirsiniz. Nasil paketlendigini bilmiyorum ama misal ben 2 paket antibiyotigi tek kutuya sigdirarak getiriyordum, hem fazla yer kaplamamis oluyor, hem de suphe uyandiracak miktarda gorunmuyor...

• @crazycells çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 😊

• Arkadaşlar, Türkiye'den Abd'ye reçetesiyle birlikte göz damlası kargolamanın bir sakıncası var mı? Burada reçete ile alınabilen ve insurance firmalarının sıkıntı çıkardığı bir ilaç

• @emre-dilekçi Sıkınti cikarabilirler ilac konularinda hassas davraniyorlar.

• Merhaba. Diyabet hastasıyım ve oraya ilk gittiğimde bu ilaçları çok pahalı olduğundan sağlayamayacağım için 1 bavul dolusu insülin götürmek istiyorum. Sıkıntı çıkartır mı? Sonrasında ise bana ailem türkiyeden koli ile kargo yapabilir mi?

• @Emre-Cakmakci vallahi biz bir valiz götürmedi ama fazlaca ilaç götürdük. Fakat bakmadılar gümrük kontrolünde yani bişey olmadı ama herkes kutusunu atın öyle sokun yoksa sıkıntı çıkar dedi. Biz de öyle yaptık ve valizlere dağıttık. Yine de siz bilirsiniz

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    333 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • Şehirler veya Eyaletler arası Otobüs Yolculuğu

Yolculuk
    12
    8 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    A
    Otobüse binmedim ama yanımızdakine bizim klasik muhabbet başlatma sorusunu sorduğumuzu , "bro memleket neresi" diye :)
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
    2k
    16 Oy
    2k İleti
    176k Bakış
    T
    Merhaba, bu foruma yebi üye oldum. 91 sayfalık entry var o yüzden eminim gözümden kaçan bir şeyler vardır fakat bir kaç sorum var. Benim green card’ım çıktı ve önümüzdeki sene Şubat gibi temelli artık ABD’ye taşınmayı planlıyorum. Golden retriever’ın boyutlarından biraz daha küçük orta boyutlu bir karışık cinsli, sokak köpeği diye betimleyebileceğim bir köpeğim var. Onu yanımızda götürmek istiyoruz ama boyutundan dolayı kabin altı girmesi gerektiğinide farkındayız. O yüzden sadece evcil hayvan kargolamakla uğraşan bir şirket buldum ve onlarla iletişime geçtim. Daha önceden o tarz bir şirket aracılığıyla köpeğini götüren birisi var mıdır acaba? Bu tarz firmalar güvenilir mi? Değilse alternatif olarak ne önerirsiniz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k