Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @richmond DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @Basak cevap verilmiş fakat ben ekstra olarak başkasının işine yarar diye yazma ihtiyacı hissettim. Hem yeşil hemde bordo pasaport aynı anda kullanılabilir ve yasal. Türkiye de çoğu insan bilmiyor bunu fakat geçerli bir sebebin(hali hazırda kullandığın pasaport konsoloslukta olur ve senin yurtdışına çıkman gerekir mesela) olursa sadece il emniyet müdürlüklerinden(ilçe emniyetler olmuyor ben Üsküdar da denediğimde adam kardeşim dalgamı geçiyorsun yia bana memurluğumu yaktıracaksın git işine demişti yani haberi bile yoktu olaydan) dilekçe karşılığı ikinci pasaport başvurusu yapılabiliyor.

    aynen sayin @Richmond , bu bilgiyi sagolsunlar diger arkadaslar da foruma tasimislardi, siz de su konuya ekler misiniz bilgileri, hepsi ayni yerde bulunsun...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/231/2-adet-gecerli-pasaport-a-sahip-olmak


  • formu doldurduktan sonra en son bolumde randevuya girecegimiz yeri soruyor.En ustte Ankara yi isaretleyebiliyoruz ama alt bolumde secenekler var ve Istanbul da isaretlenebiliyor.Neden herkez mulakata Ankara ya gidiyor.Ben henuz formu onaylamadim Istanbul,Ankara arasi tereddutteyim.


  • Çok detaylı hazırlamışsınız elinize sağlık
    benim case no 28000 gibi inşallah açıkta kalmayız...
    bu arada ben seçeneklerde mevcut olduğundan İstanbul'u seçtim, bu sene yeni başlayacak olabilir mi?


  • @shumiaryton DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    formu doldurduktan sonra en son bolumde randevuya girecegimiz yeri soruyor.En ustte Ankara yi isaretleyebiliyoruz ama alt bolumde secenekler var ve Istanbul da isaretlenebiliyor.Neden herkez mulakata Ankara ya gidiyor.Ben henuz formu onaylamadim Istanbul,Ankara arasi tereddutteyim.

    Gocmen vize mulakatlari sadece Ankara'da yapiliyor. Istabul'u secseniz bile orada mulakata girmeniz mumkun degil o nedenle dosyaniz Ankara'ya gonderilir.


  • @crazycells Cok tesekkurler


  • @freelander DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Çok detaylı hazırlamışsınız elinize sağlık
    benim case no 28000 gibi inşallah açıkta kalmayız...
    bu arada ben seçeneklerde mevcut olduğundan İstanbul'u seçtim, bu sene yeni başlayacak olabilir mi?

    bol sabirli beklemeler o halde :)
    hayir, olamaz :) sadece Ankara'da yapiliyor. Daha once de Istanbul listedeydi, amacini bilmiyorum yanlislikla orada duruyor gibi gorunuyor cunku diger gocmen vize islemeyen konsolosluklar listede yok.


  • Merhaba Admin bey DV 2019 talihlilierindenim. Case numaram 28000 civarında ds260 formunu ne zaman doldurmalıyım.pasaportum yok . Pasaport çıktıktan sonra mı doldurmalıyım şimdi de doldursam olur mu. Ayrıca case numarama bakarsak şansım ne kadar acaba çok teşekkür ederim.


  • @maybeoneday DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba Admin bey DV 2019 talihlilierindenim. Case numaram 28000 civarında ds260 formunu ne zaman doldurmalıyım.pasaportum yok . Pasaport çıktıktan sonra mı doldurmalıyım şimdi de doldursam olur mu. Ayrıca case numarama bakarsak şansım ne kadar acaba çok teşekkür ederim.

    Onumuzdeki birkac ay icinde doldurup gonderebilirsiniz, 2019 yili gelmeden gondermis olmanizi tavsiye ederim. Pasaportunuzun olmamasi dert degil, DS260 formunu pasaportunuz olmadan da doldurabilirsiniz, mulakattan once bir pasaport cikartmaniz yeterli.

    Sans kismi icin su an konusmak erken, DV2019 sureci basladiktan sonra daha net yorum yapabiliriz. Yil yil dosya numaralarinin takibini suradan yapabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/bulten/


  • Arkadaşlar bir sorum olacak. belki daha önce defalarca açıklandı belki de önemsiz bir şeydir ama ds-260 formunda bana göre küçük fakat önemli sayılabilecek bir hata yaptığımı farkettim formu gönderdikten sonra. Full name in native alphabet kısmına ad soyad yazmak yerine sadece adımı yazdın :/ bir de permanent adress kısmını @crazycells in hazırladığı formdaki şekilde doldurdum adres bulamadığım için. Formu açtırmam gerekir mi? Gerekiyosa yapmam gerekenleri anlatabilir misiniz?


  • @ynsylmz DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaşlar bir sorum olacak. belki daha önce defalarca açıklandı belki de önemsiz bir şeydir ama ds-260 formunda bana göre küçük fakat önemli sayılabilecek bir hata yaptığımı farkettim formu gönderdikten sonra. Full name in native alphabet kısmına ad soyad yazmak yerine sadece adımı yazdın :/ bir de permanent adress kısmını @crazycells in hazırladığı formdaki şekilde doldurdum adres bulamadığım için. Formu açtırmam gerekir mi? Gerekiyosa yapmam gerekenleri anlatabilir misiniz?

    merak etmeyin sayin @ynsylmz , bu forumdaki bilgilerden dolayi mulakatta bir sorun yasamaniz imkansiz :) Bugune kadar 1000'lerce kisinin deneyimleriyle olusturuldu bu konular ve bilgiler...

    Full name sordugu icin o kismi degistirmeniz daha uygun olur ama su an icin kalmasinda bir sakinca yok, mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra formu actirip degistirebilirsiniz, ayrica buldugunuz adresi de yine o zaman forma eklersiniz. Su an iki cevabin da boyle kalmasinda bir sakinca yok.


  • @crazycells Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.


  • @crazycells oh bee çok teşekkür ederim valla içime su serptiniz şu cevapla :)) size san diego’da türk kahvesi ısmarlayacağım sözüm söz :D @crazycells


  • merhabalar. bizde eşimle birlikte dv2019 talihlisiyiz. şuanda ds260 formunu dolduruyoruz. birkaç sorumuz olacaktı bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinicez.

    1. eşimin kendi şirketi var ve ds260 formunun Primary Occupation kısmına ne girilmesi gerekiyor? amerikada yapmayı düşündüğü iş ile ilgili ikisine de other diyip mi ilerlememiz gerekiyor yoksa business mı seçmeliyiz?
      2)lise eğitimi olarak 2 farklı okul var. en son bitirdiğimi yazsam yeterli mi?
      3)ikametgah tarihleri e devlette 2007 den öncesi için çıkmıyor ve tam olarak hatırlayamadık. ay olarak tahmini yazsak sıkıntı çıkar mı acaba?

  • @supermario DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    merhabalar. bizde eşimle birlikte dv2019 talihlisiyiz. şuanda ds260 formunu dolduruyoruz. birkaç sorumuz olacaktı bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinicez.

    1. eşimin kendi şirketi var ve ds260 formunun Primary Occupation kısmına ne girilmesi gerekiyor? amerikada yapmayı düşündüğü iş ile ilgili ikisine de other diyip mi ilerlememiz gerekiyor yoksa business mı seçmeliyiz?
      2)lise eğitimi olarak 2 farklı okul var. en son bitirdiğimi yazsam yeterli mi?
      3)ikametgah tarihleri e devlette 2007 den öncesi için çıkmıyor ve tam olarak hatırlayamadık. ay olarak tahmini yazsak sıkıntı çıkar mı acaba?

    1 numaraya ek olarak Kendi işi ile ilgili kendi web site adresini filan yazmamız gerekiyormu?


  • @supermario DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    merhabalar. bizde eşimle birlikte dv2019 talihlisiyiz. şuanda ds260 formunu dolduruyoruz. birkaç sorumuz olacaktı bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinicez.

    1. eşimin kendi şirketi var ve ds260 formunun Primary Occupation kısmına ne girilmesi gerekiyor? amerikada yapmayı düşündüğü iş ile ilgili ikisine de other diyip mi ilerlememiz gerekiyor yoksa business mı seçmeliyiz?
      2)lise eğitimi olarak 2 farklı okul var. en son bitirdiğimi yazsam yeterli mi?
      3)ikametgah tarihleri e devlette 2007 den öncesi için çıkmıyor ve tam olarak hatırlayamadık. ay olarak tahmini yazsak sıkıntı çıkar mı acaba?

    merhabalar,

    1- "business owner" olarak yazabilir. Evet, bu durumda ABD'deki meslegi "business" olarak yazmaniz en dogrusu olur. Internet sitesini yazmaya gerek yok, sadece soruldugu yerde isin ne ile ilgili oldugunu yazmasi yeterli.

    2- 2 okulu da yazabilir, tahmini olarak baslangic ve bitis tarihini yazabilirsiniz ikisinin de. Sadece lise diplomasi aldiginiz okulun karsisina diploma yazin, digerine NONE yazabilirsiniz.

    3- hic sorun olmaz, elinizden gelenin en iyisini yapmaniz yeterli.


  • @crazycells çok teşekkür ederiz zaten bir sekmede sizin videonuz diğer tarafta pdf dosyanızla birlikte dolduruyoruz. yine takıldığımız sorular olursa sizleri rahatsız ederiz :) emeğiniz için tekrar teşekkür ederiz.


  • @supermario DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells çok teşekkür ederiz zaten bir sekmede sizin videonuz diğer tarafta pdf dosyanızla birlikte dolduruyoruz. yine takıldığımız sorular olursa sizleri rahatsız ederiz :) emeğiniz için tekrar teşekkür ederiz.

    rica ederiz. Imzamdaki paketi de indirin. Forumun son kismindaki sorularin turkcesini bu pakette bulabilirsiniz.


  • @richmond sağolun beyefendi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Lutfen DV2019 talihlisi arkadaslar, forum cizelgesini doldurmayi unutmasinlar! https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WsVONUcpW7mkEdnaIBMEPMlTN78BvmcCIAGjH_mI9sA/edit#gid=0


  • Pasaportumun suresinin bitmesine 1 yil 8 ay var sorun olur mu acaba ?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    FigenF
    @Edaeda Hayirli olsun .
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum