Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasan44 evet evet. bu sefer geç haberin oldu sanirim 🙂


  • @gucarslan 🙂 doğrudur, günde 50 kere kontrol etmeyi günde 40’lara indirdim 😅


  • @gucarslan teşekkür ederim


  • Merhaba, DV 2021 için Kentucky'den istenen belgeleri Ağustosta gönderdim. Case number Eylül'de current oldu ancak hala mülakat randevum gelmedi. Mülakat randevuları askıda mı şu an?


  • @gucarslan kyk gereği onlar yapamıyormuş taramaları falan bende anlamadım ne hizmeti için ücret ödedik.neyse taramaları yaptım şükür

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sonay-Doğan-Şimşek tamam ama maili gönderen siz, taramayı yapan siz, maillere cevap veren siz, gelen maili okuyan siz.. ee nerede hakikaten bunlariz hizmeti? 🙂 tamam, kişisel verilerin korunması önemli ama bu süreçleri sizler yapacaksaniz onlar ne yapacak cidden merak ettim..

    neyse halletmissiniz, sonuca bakalim biz 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @onoki, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, DV 2021 için Kentucky'den istenen belgeleri Ağustosta gönderdim. Case number Eylül'de current oldu ancak hala mülakat randevum gelmedi. Mülakat randevuları askıda mı şu an?

    Merhaba,

    Öncelikle hayırlı olsun.

    Mülakatlar Trump'ın başkanlık kararnamesi gereği şu anda yapılmıyor. Kararname 31 Aralık 2020'de yürürlükten kalkacak, tabi ki başkanın bu dilediğince uzatma hakkı da bulunuyor. İzleyip göreceğiz.

    Diğer yandan imzanızı aşağıdaki şekilde düzenlerseniz forumda yardımcı olan arkadaşlarımız numaranıza göre daha sağlıklı yorum yapabilir:

    Dosya Numarasi: 2021EU210XX
    DS-260 Gonderimi: 20/06/2020
    KCC Evrak Istegi:
    KCC Evrak Onayi:
    Saglik Muayenesi:
    Vize Mulakati:
    Vize Onayi:
    Pasaport Teslimi:


  • aynen öyle haklısınız


  • Merhabalar;

    31bininci siralardayim ve Ds-260 formumu Agustos’un 5 inde gonderdim. Henuz Kcc’den evrak talebi olmadi, bir suredir benim de aklimdan cikmisti, nedir acaba guncel durum?


  • Merhaba 2021 de korona olurda konsolusluklarin açılmasına izin vermezse ( umarim oyle birsey olmaz ) 2021 talihlilerini nasil bir süreç bekliyor acaba ? 2020 talihlireinden bazıları dava açıp ikinci bir hak aldılar ya bizimde öyle bir hak alma durumumuz olur mu ? Gerci şimdiden 10 aydan fazla süre var ama en kötüsünü düşünmek lazım 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aydın-t ilk olarak umarım öyle bir şey olmaz 🙂 ama olursa sanırım bizleri de DV2020'deki arkadaşların yaşadıkları süreç bekliyor. biz yine iyisini düşünelim, zamanımız var. şu vize yasakları bitsin, yeni başkan koltuğuna otursun her şey rayına girecek inşallah..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, green card elçilik randevusu olduğunda banka hesapları dışında çok iyi ingilizce bilmek şartı ve yaş sınırı olduğunu duydum bugün...Dogru mu ?

    green card almanin pek cok farkli yolu var, her kategorinin farkli sartlari var. Her "green card"i , cekilisten alinan "green card" (diversity visa) sanamazsiniz. Sizi sadece cesitlilik vizesi sartlari ilgilendiriyor. Bu sartlar arasinda da yas veya ingilizce bilme sarti yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misezi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar;

    31bininci siralardayim ve Ds-260 formumu Agustos’un 5 inde gonderdim. Henuz Kcc’den evrak talebi olmadi, bir suredir benim de aklimdan cikmisti, nedir acaba guncel durum?

    Henuz pratikte vize sureci baslamadi, konsolosluklar henuz DV2021 vizesi basmadilar, biz de bekliyoruz... Umudumuz, Ocak itibariyle tum sureclerin yavas da olsa baslamasi yonunde...


  • @gucarslan herkesin dilegi o yunde ama hayirlisi diyelim bakalim tesekkurler


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells ayni sorulari soruyorsam kusura bakmayin lutfen. Forumdan okudugum ve anladigim kadari ile en azindan KCC’den mail/onay alan adaylar var? Surecin bir kismi ilerliyor, sadece vize gorusme asamasi mi askida?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misezi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells ayni sorulari soruyorsam kusura bakmayin lutfen. Forumdan okudugum ve anladigim kadari ile en azindan KCC’den mail/onay alan adaylar var? Surecin bir kismi ilerliyor, sadece vize gorusme asamasi mi askida?

    evet, ama en onemli kisim orasi 🙂

    sizin numaraniz oldukca yuksek, o nedenle biraz beklemeniz gerekiyor 🙂


  • bir yandan numaralar ilerliyor ama evrak talebi onayi durma noktasinda
    bu durumda dosyayi actirdigi icin numarasi yuksek olup evrak talebi onayini halletmis olanlar mulakat verilmeye baslandiginda hazir olacak belkide 5binlerle yakin zamanda mulakata gidecekler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serdaragorn bahsettiğiniz durumun gerçekleşmesi için ilgili case numarasının current olması lazım ama. örneğin siz, evrak onayı almışsınız ama numaranız current olmadığı için mülakat tarihi alamazsınız. mecburen diğer bültenleri beklemeniz gerek kısaca..


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. Green card ds-260 formunda aile basvurusunda, cocuklardan birinin askere gittigi icin ve 2 sene askerlik yapacagi icin (Turkmenistan) pasaport alma imkani yok. Bu durumda bu cocugun formda pasaportla alakali yerler nasil doldurulmalidir? Tesekkurler.

    Bu cocuk Green Card alacak mi? Eger Green Card alacaksa bir pasaportu olmali ve konsoloslukta mulakata katilip pasaportuna vize almali, bilginize.

    Muhtemelen green card alamayacak cunku 2 sene askerde olacak, bu arada da pasaport cikartma durumu yok, arti dv2021 mulakata da yetisemeyecek. Bu cocugun bilgilerini aile basvurusunda nasil doldurulacak? Bos mu birakilmasi lazim? Tesekkurler.

    Eger Green Card almayacaksa DS-260 formunu doldurmasina gerek yok.

    Eger Green Card almayi planliyorsa, DS-260 formunu doldurmali, bir pasaport almali ve vize mulakatina katilmali. Eger su an bir pasaportu yoksa gecici olarak "other travel document" olarak da cevap verebilirsiniz.

    Merhaba, benim adim Muhammet, Turkmenistanliyim. Size ds-260 formu doldurmada benim adima farkli durum olustugu ve bunun vize alma durumunu (belki)etkileyecegi icin birkac soru sormak istiyorum. Cevaplarsaniz cok sevinirim, simdiden tesekkur ederim.

    1.Ben dv-2021 icin babamin adina (green card) dv lottery icin basvurdum. Fakat cocuklar kisminda yasimin 21 den buyuk olmasina ragmen yanlislikla kendimi bilgilerimi de girdim (normalde 21 yas ustunu kabul etmiyormus ben bilgisizlikten niye olmuyor diye farkli seneler denerken 21 yas olarak kabul etti ve confirmation sayfasini gosterdi). Babam sansli cikti ve cekilisi kazandi. DS-260 formunda Annem/Babam/Kardeslerim ile beraber benim ismimde cikti.(Bununla ilgili ilk sorum:)
    Ben kendi adima ds-260 formunu doldurup gondermeli miyim yoksa gondermeme limiyim?
    (Bunu aslinda Muslu hukuk burosu ne olursa olsun dogru bilgilerle doldurup gondermem yonunde cevaplamisti ama, gecende green card sahibi bir tanidigim, bu babamin, vize gorusmesinde olumsuz etkileyebilecegini soyledi, ben de kararsiz kaldim gondermelimiyim, gondermemelimiyim arasinda. Siz ne dusunuyorsunuz, sizin fikriniz nedir bu konuda?)

    1. Kucuk kardesimiz 2020 kasimda askere gitti. Turkmenistanda askerlik 2 sene oldugu icin 2021de vize mulakatina giremeyecek(Bununla ilgili sorum:)
      Formdaki children kisminda cocuk bilgilerini girdikten sonra "Is this child immigrating to the US with you?" ve "Is this child immigrating to the U.S. at a later date to join you?" YES yada NO cevaplardan her iki soru icin hangisini isaretlemeliyim?(Bu kardesimin formunu gondermeyecegim )

    3.Formda education kisminda "number of institutions attended" sorusunda "start date-end date" bosluguna cevap verirken, Turkmenistanda Turkiyedeki ilkokul/ortaokul/lise sistemi olmadigi icin, onun yerine ordaki mevcut 10-11 senelik okullarin lise kismina tekabul eden son 4 seneyi mi yazmam gerekiyor, yoksa okula katildigimiz tarihi; toplam 10-11 sene olarak mi yazmam gerekiyor?

    4.Yine formda education kisminda "number of institutions attended" sorusunda, baslayipta bitirmedigimiz egitim kurumunun bilgilerini nasil doldurmaliyim(Yani kiz kardesim Turkiyede universiteye basladi, fakat iki sene sonra bitirmeden birakti. Simdi ise Amerikada bir collage de egitim goruyor. Bu soruya; lise 1, turkiyedeki bitirmedigi universite 2, amerikadaki devam eden collage 3 seklinde toplam 3 mu yazmam gerekiyor?)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum