Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @Slcn hnm Merhaba , Biz NY'taki AOS görüşmesini (evlilik bazlı) covid dolayısıyla, görüşmeye 3 gün kala iptal etmek zorunda kaldık.
    Telefonla yeniden randevu talebini yaptıktan 2 gün sonra talebiniz değerlendiriliyor yazan bir mektup aldık. Telefonda görüşürken talebimizi kanıtlamak için herhangi bir belge vs istemediler.
    Fakat daha sonrasında hiçbir dönüş olmadı(yeniden randevu talebi üzerinden 3 hafta geçti). Size yeni tarihi nasıl ne kadar süre sonunda bildirdiler? Yeni tarihi bildirmeden önce sizinle iletişime geçtiler mi? Deneyiminizi paylaşırsanız çok sevinirim.
    Bu görüşmeyi bir an önce halletmek istiyoruz. Acaba süreci hızlandırmak için ne yapabiliriz?

• Arkadaslar merhaba,

Aralik basinda olan AOS mulakatimiza goturecegimiz tercuman ile ilgili belirsizlik beni gercekten de cileden cikarmis durumda. USCIS musteri hizmetlerini arayip birisi ile gorusmek kesinlikle mumkun degil. Otomatik operator soruyu kendisi cevaplamaya calisiyor ancak tatmin edici bir cevap da vermiyor. Translator in mulakata bizimle gitmesini ve bir form imzalamasi gerektigini soyluyor. Ancak aldigimiz davet mektubunda, acik acik eger mulakat esnasinda bir tercumana ihtiyac duyuyorsak, birini telefonla katilmasi icin ayarlamamiz gerektigi yaziyor, Aynen metin su sekilde " If you do not speak English fluently, you should arrange to have an interpreter available by phone. "
    Field office e zaten ulasamiyoruz, customer service den de kimse ile gorusmek mumkun olmuyor. O yuzden yakinlarda mulakata girmis bir arkadas var mi benzer bir durumla karsilasan, ya da bu konu hakkinda bilgisi olan?

Simdiden tesekkurler...

• @Nur-Sönmez, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Arkadaslar merhaba,

Aralik basinda olan AOS mulakatimiza goturecegimiz tercuman ile ilgili belirsizlik beni gercekten de cileden cikarmis durumda. USCIS musteri hizmetlerini arayip birisi ile gorusmek kesinlikle mumkun degil. Otomatik operator soruyu kendisi cevaplamaya calisiyor ancak tatmin edici bir cevap da vermiyor. Translator in mulakata bizimle gitmesini ve bir form imzalamasi gerektigini soyluyor. Ancak aldigimiz davet mektubunda, acik acik eger mulakat esnasinda bir tercumana ihtiyac duyuyorsak, birini telefonla katilmasi icin ayarlamamiz gerektigi yaziyor, Aynen metin su sekilde " If you do not speak English fluently, you should arrange to have an interpreter available by phone. "
    Field office e zaten ulasamiyoruz, customer service den de kimse ile gorusmek mumkun olmuyor. O yuzden yakinlarda mulakata girmis bir arkadas var mi benzer bir durumla karsilasan, ya da bu konu hakkinda bilgisi olan?

Simdiden tesekkurler...

Muslu Hukuk Burosu'na sorun isterseniz, su an pandemi dolayisiyla uygulamalarda olan degisiklikleri biliyorlardir...

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

• Herkese merhaba,

J1 vizesi ile geldiğim Amerika`da evlendim fakat Turkiyeye donmem gerekti. Tekrar Amerikaya gidebilmek icin master programına başvurdum ve kabul aldım. F1 vizesine başvuru gerçekleştirdim ve vizemi aldım. Aralık'a gitmeyi planlıyorum. Sizlere sormak istediğim konu bazi yerlerde raslatidim bir bilginin doğru olup olmadigidir. Bazi sitelerde F1 ile gelenler 3 ay beklemesi gerektiği yazıyor green carda başvurmaları icin. Bu bilgi beni kapsıyor mu? Hemen Aralikta geldigim zaman başvurumu gerçekleştirebilir miyim? Desteklerinizi ve yorumlarinizi bekliyorum. Şimdiden sizlere çok teşekkür ederim :)

• @dcizmirli, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Herkese merhaba,

J1 vizesi ile geldiğim Amerika`da evlendim fakat Turkiyeye donmem gerekti. Tekrar Amerikaya gidebilmek icin master programına başvurdum ve kabul aldım. F1 vizesine başvuru gerçekleştirdim ve vizemi aldım. Aralık'a gitmeyi planlıyorum. Sizlere sormak istediğim konu bazi yerlerde raslatidim bir bilginin doğru olup olmadigidir. Bazi sitelerde F1 ile gelenler 3 ay beklemesi gerektiği yazıyor green carda başvurmaları icin. Bu bilgi beni kapsıyor mu? Hemen Aralikta geldigim zaman başvurumu gerçekleştirebilir miyim? Desteklerinizi ve yorumlarinizi bekliyorum. Şimdiden sizlere çok teşekkür ederim :)

F vizesini "ABD'de gocmen olmak" veya "gocmenlik islemlerini devam ettirmek" amaciyla kullanamiyorsunuz maalesef. O nedenle ilk 90 gunde gocmenlik surecine baslamaniz durumunda USCIS bu vizeyi yalan beyan vererek aldiginiza kanaat getirebilir ve dosyanizi reddedebilir.

Green Card almak icin USCIS'i, F-1'i ogrenci olmak icin kullandiginiza fakat beklenmedik nedenlerden dolayi ABD icinde bir sure sonra AOS islemlerine basladiginiza ikna etmeniz gerekiyor.

• @Nur-Sönmez Merhaba,Kansas özelinde tercümanı fiilen beraberimizde getirmemiz istendi,mülakatımız 14 ekim de idi.doğrudur tercümana yemin ettirip,imza alıyorlar.

• @seznec Sizin mülakata davet mektubunda çevirmeni/tercümanı beraberinizde getirmeniz mi yoksa telefon ile katılması gerektiği mi yazıyordu?

• @lynbrook Merhaba ornek mulakat sorularini biri benimle paylasabilir mi? Amerika’da evlilik sonrasi i485 örnek mulakat sorulari. 9 saat sonra mulakatim var:(

• @crazycells Merhaba ornek mulakat sorularini biri benimle paylasabilir mi? Amerika’da evlilik sonrasi i485 örnek mulakat sorulari. 9 saat sonra mulakatim var:(

• @crazycells Merhaba ornek mulakat sorularini biri benimle paylasabilir mi? Amerika’da evlilik sonrasi i485 örnek mulakat sorulari. 9 saat sonra mulakatim var:(

• ⭐⭐

@cinnamon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells Merhaba ornek mulakat sorularini biri benimle paylasabilir mi? Amerika’da evlilik sonrasi i485 örnek mulakat sorulari. 9 saat sonra mulakatim var:(

Panik olacak birşey yok. Evliliğinizin gerçek olup olmadığını anlamak için sorular soracaklar. Nasıl tanıştınız, ne kadardır birliktesiniz, kanıtlar vs. Sorulara doğru yanıt verin, bir sıkıntı çıkmaz.

• @cinnamon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells Merhaba ornek mulakat sorularini biri benimle paylasabilir mi? Amerika’da evlilik sonrasi i485 örnek mulakat sorulari. 9 saat sonra mulakatim var:(

Su iletide soru listesini bulabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/post/21958

• Merhabalar herkese! Öncelikle umarım bu prosesten geçen herkesin sonucu kısa sürede tamamlanır. Benim sorum şu ki, biz evrakları avukatımız aracılığı ile Eylül sonu gibi gönderdik ve bize Ekim’de notice letter ulaştı. Ancak hala biometric randevu bilgilendirmesi gelmedi. Okuduğum tecrübelere göre çoğu kişiye 1 ay içerisinde ulaşmış. Covid dolayısı ile gecikme doğru mu? Benim gibi hala bekleyenler var mı?

• @Uhnht, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhabalar herkese! Öncelikle umarım bu prosesten geçen herkesin sonucu kısa sürede tamamlanır. Benim sorum şu ki, biz evrakları avukatımız aracılığı ile Eylül sonu gibi gönderdik ve bize Ekim’de notice letter ulaştı. Ancak hala biometric randevu bilgilendirmesi gelmedi. Okuduğum tecrübelere göre çoğu kişiye 1 ay içerisinde ulaşmış. Covid dolayısı ile gecikme doğru mu? Benim gibi hala bekleyenler var mı?

Evet, normalde 1 ay suruyordu fakat su an gecikmeler var. O nedenle durumunuzda bir problem oldugunu sanmiyorum.

• @september5 merhaba, benim muslu hukuk burosuna sordugum sorunun cevabini sizin de beklediginizi bildigim icin yazmak istedim. Orada yazacaktim ama konu basligi klitlendii. Ayrica burada konu hakkinda bilgi vermek, ayni durumla karsi karsiya gelen ya da gelebilecek olan arkadaslara da yardimci olacaktir.

Muslu hukuk burosu bana cok guzel bir fikir verdi USCIS musteri hizmetlerini aradigimda live agent ile nasil konusacagima dair. Aradiginizda operator konunun ne oldugunu sordugunda, 'Schedule an infopass' deyin, o zaman sizi hemen canli bir agent e bagliyorlar.

Bugun bana verilen bilgi su sekilde; normal kosullarda evet, interpreter in (cevirmenin) sizinle birlikte mulakata gelmesi ve bir evrak imzalamasi gerekiyor. Ancak pandemi den oturu interpreter mulakata ancak telefon ile baglanabiliyor, Ayrica interpreter in certified olmasi gerekmiyormus. 18 yasini doldurmus ve her iki dili de (ingilizce ve ceviri yapilacak dil) cok iyi derecede konusup anlayan birinin olmasi yeterliymis.

Umarim bu bilgiler ihtiyaci olan herkesin isine yarar.

• @Nur-Sönmez merhabalar..
    Tercuman konusunda bir sonuca varabildinizmi acaba, banada gelen mektupta telefonla ayarlanmasi yaziyor ama muallakta kaldim cok.Bugun defalarca ofise ulasmaya calisdim ulasamadim..
    Ayni sorunu yasiyoruz bu yuzden size sormak istedim.
    Tesekkurler..

• @Nur-Sönmez Size ne kadar tesekkur etsem azdir..Buyuk yardiminiz oldu cok celiski yasiyordum.
    Dilirim her isiniz yolunda gider.😊

• @5september5 çok teşekkür ederim. Umarım sizin de mülakatını güzel geçer.

• @Nur-Sönmez, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@september5 merhaba, benim muslu hukuk burosuna sordugum sorunun cevabini sizin de beklediginizi bildigim icin yazmak istedim. Orada yazacaktim ama konu basligi klitlendii. Ayrica burada konu hakkinda bilgi vermek, ayni durumla karsi karsiya gelen ya da gelebilecek olan arkadaslara da yardimci olacaktir.

Muslu hukuk burosu bana cok guzel bir fikir verdi USCIS musteri hizmetlerini aradigimda live agent ile nasil konusacagima dair. Aradiginizda operator konunun ne oldugunu sordugunda, 'Schedule an infopass' deyin, o zaman sizi hemen canli bir agent e bagliyorlar.

Bugun bana verilen bilgi su sekilde; normal kosullarda evet, interpreter in (cevirmenin) sizinle birlikte mulakata gelmesi ve bir evrak imzalamasi gerekiyor. Ancak pandemi den oturu interpreter mulakata ancak telefon ile baglanabiliyor, Ayrica interpreter in certified olmasi gerekmiyormus. 18 yasini doldurmus ve her iki dili de (ingilizce ve ceviri yapilacak dil) cok iyi derecede konusup anlayan birinin olmasi yeterliymis.

Umarim bu bilgiler ihtiyaci olan herkesin isine yarar.

elinize saglik.

• @crazycells @Nur-Sönmez Merhabalar..
    Bugun gorusmem vardi.Bana gelen mektupta belirtildigi gibi tercumani telefonla baglanmak uzere hazir bulunduarak gittik. Sira bize geldiginde gorusmeyi yapacak memur bizim ayarladigimiz telefonla tercuman kabul edilmedigini,yanimizda goturmenin zaten mumkun olmadigini soyledi ve oradan kendisi telefonla turkce cevirmen bakti bugun icin yoktu.Dolayisiyla gorusme olamadi.
    Moral bozuklugundan sonrasi icin dogru duzgun bilgide alamadik.Bize yeniden randevu bildiren mektup gonderilecegi soylendi..Anlamadigim sey yeni verilecek tarihte turkce cevirmenin olacagi bir gunemi ozellikle ayarlanacak ? yoksa o gunde yine turkce cevirmen yoksa gerimi donecegiz ? Aylarcami beklicem bilemedim.1.5 yil beklemenin sonunda bunu yasamak cok kotu.
    Tesekkurler

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    223 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k