Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seznec Maalesef EAD'yi beklemeniz gerekiyor diye biliyorum... Formda da ikinci paragrafin sonunda "You cannot use this approval notice as proof of your employment authorization" diye belirtmis... Dolayisiyla EAD karta ihtiyac var bu durumu kanitlamaniz icin...

    Bence de USCIS field office'i arayip biyometrik randevusunun verilmedigini belirtin... Bakalim ne diyecekler...

    Isterseniz bir de sorunuzu kisaca Muslu Hukuk Burosu'na sorun... en azindan biyometrik randevu gerekiyor mu, yoksa gonderdiginiz fotograf yeterli mi en azindan bunu ogrenelim.

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • Merhabalar benim uscis den mulakat randevum elime ulaştı ve eylul basinda randevu vermişler. Uscis mulakarini yapacağım merkez bize 4 5 saat uzaklıkta. Suan hamileyim ve bu süreçte gidemeyeceğim ne yapmam gerekiyor. Herhangi bir erteleme durumunda süreç nasıl ilerliyor ve ertelersek yeni randevuyu ne kadar sure sonra veriyorlar. Bir bilginiz var mi. Ertelemek için nasil bir yol izlemeliyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Slcn, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhabalar benim uscis den mulakat randevum elime ulaştı ve eylul basinda randevu vermişler. Uscis mulakarini yapacağım merkez bize 4 5 saat uzaklıkta. Suan hamileyim ve bu süreçte gidemeyeceğim ne yapmam gerekiyor. Herhangi bir erteleme durumunda süreç nasıl ilerliyor ve ertelersek yeni randevuyu ne kadar sure sonra veriyorlar. Bir bilginiz var mi. Ertelemek için nasil bir yol izlemeliyim.

    USCIS size bir belge gonderdi mi? O belgede randevu erteleme ile ilgili bilgiler olmasi lazim...

    Orada isaretleme yapip USCIS'e geri gonderiyorsunuz, fakat nedenini iyi aciklamaniz gerekiyor, cunku AOS basvurulari "good cause" ile ertelenebiliyor sadece, yani USCIS'i elinizde olmayan nedenlerden dolayi randevu tarihini degistirmek istediginize ikna etmelisiniz. Eger doktor karari vs. varsa dogum tarihine yonelik, o tarihleri de aciklamaya eklemeniz sizin icin iyi olacaktir.


  • @crazycells Hayir o şekilde bir belge almadım sadece randevu tarihini ve saatini belirten belgeyi gönderdiler. Fakat bu belgede covid nedeni ile ertelenebilecegi yazıyor. Herhangi bir belirti veya hasta kisi ile temasının olması durumunda cezasiz erteleme yapıldığı belirtiliyor. Esim sağlık sektöründe calisiyor covidi bahane edip ertelemek daha mantıklı olacak galiba. Fakat benim korkum böyle bir durumda yeni randevuyu yine hemen verirler mi veya dosyamız iptal olur mu. Çünkü doğumuma daha 3 ay var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Slcn, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells Hayir o şekilde bir belge almadım sadece randevu tarihini ve saatini belirten belgeyi gönderdiler. Fakat bu belgede covid nedeni ile ertelenebilecegi yazıyor. Herhangi bir belirti veya hasta kisi ile temasının olması durumunda cezasiz erteleme yapıldığı belirtiliyor. Esim sağlık sektöründe calisiyor covidi bahane edip ertelemek daha mantıklı olacak galiba. Fakat benim korkum böyle bir durumda yeni randevuyu yine hemen verirler mi veya dosyamız iptal olur mu. Çünkü doğumuma daha 3 ay var.

    Yakin zamanda sira gelmeyebilir... Evet o dediginiz belgeden bahsediyorum, isterseniz fotosunu cekip buraya yukleyin, o sekilde yonlendireyim sizi...

    Size daha yakin bir USCIS ofisi yok mu?

    Doguma 3 ay varsa, USCIS mulakatina girmeniz daha iyi olmaz mi? Ben dogumunuz cok yakin oldugu icin giremeyeceksiniz diye dusundum. Isterseniz bulundugunuz sehirdeki tren ve ozel taksi hizmetlerine bakin. Belki birkac yuz dolar daha fazla para gidecek ama en azindan cok rahat seyahat etmis olacaksiniz. Gidis-gelis sirasinda rahatsiz olmazsiniz... Cunku dogumdan sonra bir de bebeginiz olacak sizinle, o da cok huzurlu bir yolculuk olmayacak diye dusunuyorum 🙂 Tabii, karar size kalmis... Sadece avantaj/dezavantaj hesabini iyi yapin 🙂 Eminim, kisa surede Green Card'i almak istiyorsunuzdur 🙂


  • @crazycells size katılıyorum biran once alıp kurtulmak istiyorum. Zaten uzun zaman alıyor fakat riskli bir gebelik geçirdiğim için büyük risk alacağım bunu göze alamadim açıkçası. Küçücük bebekle mülakata girmek hemde kış zamanı bir hayli zor olacak kesinlikle ama suanda yolculuk onun için daha riskli. Kara kara düşünüyorum. Kac kere mulakati iptsl etme hakkı veriyorlar acaba?


  • @crazycells 20200810_104843.jpg
    20200810_104912.jpg
    Belgeler bu şekilde elimize ulasti. Esim covidli hastalarla çalıştığı için onu mu seçeceğiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Slcn, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells size katılıyorum biran once alıp kurtulmak istiyorum. Zaten uzun zaman alıyor fakat riskli bir gebelik geçirdiğim için büyük risk alacağım bunu göze alamadim açıkçası. Küçücük bebekle mülakata girmek hemde kış zamanı bir hayli zor olacak kesinlikle ama suanda yolculuk onun için daha riskli. Kara kara düşünüyorum. Kac kere mulakati iptsl etme hakkı veriyorlar acaba?

    Tam bilemiyorum maalesef, buyuk ihtimal makul nedenleriniz oldukca ertelerler. Ama sonraya birakmak bence sizin hem resmi statuye kavusmaniz acisindan, hem de cocugunuz acisindan daha kotu bir secenek...

    Telefondan uber / lyft ile adresleri girip ne kadar tuttuguna bakin isterseniz, belki tahmin ettiginiz kadar yuksek olmaz. Sonrasinda ise maske + tek kullanimlik lastik eldiven + face shield + hand sanitizer ile guvenli sekilde seyahat edebilirsiniz diye dusunuyorum...

    Kis gelmeden halletmek bence sizin icin daha iyi olur; ama tabii yine sizin bileceginiz is...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Slcn isterseniz esinizi soyleyin, isterseniz hamile oldugunuzu... ikisini de kabul edeceklerdir diye dusunuyorum. O dedikleri telefon numarasini aramaniz yeterli olacak.


  • @crazycells Cok teşekkür ederim. Herhangi bir belge göndermeden telefon ile halledebilecegiz o zaman değil mi?


  • @crazycells Bu arada size birsey daha danışmak istiyorum. Mülakata çevirmeni telefon araciligi ile dahil edebileceğimiz yazıyor. Bu korona süreci için mi geçerli yoksa boyle bir durum genelde olabiliyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Slcn, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells Cok teşekkür ederim. Herhangi bir belge göndermeden telefon ile halledebilecegiz o zaman değil mi?

    evet

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Slcn, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells Bu arada size birsey daha danışmak istiyorum. Mülakata çevirmeni telefon araciligi ile dahil edebileceğimiz yazıyor. Bu korona süreci için mi geçerli yoksa boyle bir durum genelde olabiliyor mu?

    sanirim normalde de oluyordu, USCIS'ten emin degilim ama pek cok devlet dairesinde telefonla cevirmen yardimci oluyordu onceden, o nedenle USCIS'te de vardi buyuk ihtimalle pandemi oncesinde de...


  • Durum guncellemesi yapayim aylar once ead kartimla ilgili ileti yazmistim. Tracking number’a gore 23 mayista mailbox’a birakildigini bildirmislerdi ama malesef orada yoktu. Biz de yeni basvuru yapmak yerine biraz beklemeyi tercih ettik ve iyi ki beklemisiz. Bugun kartim elime gecti. Nasil oldu, neler yapildi bilmiyorum ama kart elimde 🙂
    Olur da basiniza gelirse diye bunu buraya not birakmis olayim.


  • Ben de durum güncellemesi yapayım,
    19 Haziran’da belgelerim USCIS’e teslim edildi.
    2 Temmuzda belgelerin ulaştığına dair sms geldi, arkasından NoA.
    1 Ağustos’ta biyometrik randevum için kağıt göndermişler, bugün elime geçti.
    Randevu tarihi 21 Ağustos 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

    Açıkçası hiç beklemiyordum, beklentimi o kadar düşürmüştüm ki sanki çok hızlı oldu gibi hissediyorum 🙂


  • @akhilleus çok sevindim adınıza mesajları okuyup üzülmüştüm. Bundan sonrası daha da kolay olsun umarım 🙂


  • @tuchi tesekkurler, baslarda biz de uzulmustuk ama bir sekilde ustesinden gelmistik, kartin gelmesi ise ekstra oldu. Tahminlerime gore yakin zamanda gc gorusmesi tarihi verilecektir eger aksilik olmazsa. Ben buna bel baglamistim o nedenle yeni basvuruyu geciktirmistim ve faydali oldu aksi halde yeni ead basvurusu yapmis olsaydim iste o zaman case’im baya karisirdi. Tam 3 ayimi yemis oldular ama n’palim saglik olsun.


  • @crazycells 2 kez iptal edilen Biometrik randevum için bugün yani tam 5 ay sonra yeni tarih geldi.31.08.2020 günü parmak izi için gideceğim.I-765 ve I-131 onayım 21 gün önce gerçekleşmişti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seznec, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells 2 kez iptal edilen Biometrik randevum için bugün yani tam 5 ay sonra yeni tarih geldi.31.08.2020 günü parmak izi için gideceğim.I-765 ve I-131 onayım 21 gün önce gerçekleşmişti.

    gozunuz aydin, bilgilendirme icin tesekkurler. En azindan bu ay sonrasinda eksik kalmamis olacak 🙂


  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorum var. Anladığım kadarıyla pandemiden sonra evlilik vizesi açıldı ancak nişanlılık vizesiyle ilgili bilgi bulamadım. Sevgilim amerikan vatandaşı ve 1 ay sonra buraya gelecek. Eğer nişanlılık vizesi açılmazsa buraya geldiğinde nikah kıyıp direkt evlilik vizesine başvurmak daha mantıklı olur mu? Evlilik vizesinin sonuçlanması uzun üsürüyor biliyorum ama diğer vizeler 31 Aralık'a kadar açılmayacakmış. Ne önerirsiniz? teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum