Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
413 90 32.6k 82

Benzer Başlıklar

• Vergi İadesinde Hata

Vergi Sistemi vergi turbotax i̇ade
    1
    0 Oy
    1 İleti
    43 Bakış
    Yağız CeyranY
    Merhabalar arkadaşlar geçen yaz work and travela gitmiştim ve işverenlerimin bana W2 formalarımı gönderilmesiyle vergi iadesine başvurmaya karar verdim. Bunun için TurboTax'ı kullanmak istedim ve gerekli bilgileri doldurdum ancak gözden kaçırdığım bir yerde yanlışlıkla eyalet bilgileri için resident girdim ama nonresident'ım. Ben bu dosyayı e-file şeklinde gönderdim ve hiçbir şekilde geri alamıyorum veya duzenleyemiyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan varsa teşekkürler.
  • 1099-NEC Self-Employment Vergi Bildirimi

Vergi Sistemi
    9
    1 Oy
    9 İleti
    683 Bakış
    I
    Estimated tax yılsonunda toplam olacak vergi borcunuzun (Uber sizin adına devlete vergi vermiyor) 4 taksitte ödenmesi. Bu verginin hesaplanmasında self-employment tax ve income tax hesaplamanız lazım. Bunların hesaplamasında vergiden düşülebilen (mesela schedule C içinde yakıt, personal income için standard deduction) kısımları da hesaba katmalısınız. Bu hesap için daha çok bilgi Income Tax Return başlığında var. Normal maaşlı işlerde de bu vergiler ödeniyor (self-employment yerine payroll tax) ama bu vergileri işveren maaşınızdan kesip devlete ödüyor. Buna witholding deniyor. Estimated tax de bu ödemenin sizin tarafınızdan yapılması. Normal şartlarda her çeyrek bu beyannamenin ve verginin ödenmesi gerekiyor. Gerekmeyen durumlar: Yılsonunda varsa withold edilen meblağ düşüldükten sonra kalan toplam vergi borcunuzun $1000 altında olması. Diğer withold edilen meblağnın vergi borcunu en az 90% karşılaması. Diğer withold edilen meblağnın geçen senenin vergi borcunun en az 100% kadarı olması. Bu vergileri ödemeniz gerektiği halde ödemezseniz vergi borcunu faizi ve cezası ile ödemeniz gerekir. Son olarak bu hesaplar zor olduğu için self-employed vergi yazılımlarından birini kullanmanızı öneririm eğer meslek olarak böyle devam edecekseniz. Ben QuickBooks Self-Employed kullanıyorum. https://www.irs.gov/businesses/small-businesses-self-employed/estimated-taxes https://turbotax.intuit.com/tax-tips/small-business-taxes/estimated-taxes-how-to-determine-what-to-pay-and-when/L3OPIbJNw
  • Bireysel Vergi Kimlik Numarası (ITIN)

Taşındı Vergi Sistemi
    39
    1
    8 Oy
    39 İleti
    6k Bakış
    M
    Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var. Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
  • Yurtdışından kazanılan gelirlerin vergileri (ABD'de yaşayan biri için)

Taşındı Vergi Sistemi
    38
    1
    1 Oy
    38 İleti
    7k Bakış
    B
    @MySea anladım çok teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k