Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
413 90 32.6k 82

Benzer Başlıklar

• Vergi iadesinde yanlış routing number

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    116 Bakış
    MySeaM
    @snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar. Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz! Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
  • Earned income tax credits

Taşındı Vergi Sistemi
    11
    0 Oy
    11 İleti
    457 Bakış
    caglarorC
    @MySea konuyu canlandirmis olacagim ama turbotax doldururken bize de sordu. 2019 degerlerini kullanayim mi income icin dediginde yes dersek odeme 3k artiyor. Tax return islemlerinin geri kalani bundan etkilenmeyecektir deniliyor. Ancak 2. soruda da "Do you want to use last years earned income?" Gecen seneki gelirim bu seneye gore yuksekti. Bu sene ilk 3 ay calistigimdan gelirim dusuk, ancak sonrasinda issizlik maasi ile gecindik. Umarim bunlarin hepsini dogru hesapliyorlardir da bizi sonradan borclu cikartmazlar.
  • Work and Travel İçin Vergi İadesi

Taşındı Vergi Sistemi
    11
    1 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    Eren BülbülE
    Merhaba arkadaşlar, 2025 yazında J1 Summer Work and Travel programı ile New Hampshire (Salem), Canobie Lake Park bünyesinde çalıştım. Şu an Sprintax üzerinden vergi beyannamemi hazırlıyorum ancak bir noktada takıldım ve tecrübelerinize danışmak istedim. W-2 formumdaki bilgiler şu şekilde: Gross Pay (Box 1): 8,540.70 $ Federal Tax Withheld (Box 2): 554.91 $ Sprintax verilerimi girdiğimde, toplam vergi yükümlülüğümün (Tax Liability) 853 olduğunu ancak maaşımdan sadece 555 kesildiğini söylüyor. Sonuç olarak 298 $ federal vergi borcu (Amount you owe) çıkarıyor. Asıl sorum şu: Sprintax doldururken "About Your College" kısmını atlıyor ve Türkiye-ABD arasındaki Vergi Anlaşması'nı (Article 20 - Tax Treaty) uygulamıyor. WAT öğrencileri için bu vergi anlaşması (5000 $ muafiyet) geçerli değil mi? Aranızda bu yıl benzer bir borç durumuyla karşılaşan var mı? İşverenin az vergi kesmiş olması normal bir durum mu? Sistem mi bir hata yapıyor yoksa SWT öğrencisi olduğum için bu %10'luk vergi dilimine girip aradaki farkı ödemem mi gerekiyor? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Bireysel Vergi Kimlik Numarası (ITIN)

Taşındı Vergi Sistemi
    39
    1
    8 Oy
    39 İleti
    6k Bakış
    M
    Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var. Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k