Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• @Sinem-Ak, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@crazycells Türkiye'deyiz

Bu durumda, arkadaslarin da dedigi gibi 1 Ocak'a kadar mulakatlar yapilmayacak maalesef.

Trump'in kararnamesi vize verilmesini ve ABD'ye girisi engelliyor; o nedenle konsolosluk su an icin DV kategorisinde vize basmiyor.

• @gucarslan Yani 2020 haziranda kazandım seneye gideceğim..

• @Ahmet-Can, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@gucarslan Yani 2020 haziranda kazandım seneye gideceğim..

özel mesaj kutunuzu kontrol edin lütfen.

• Iyi gunler,
    Herkesin emegine saglik, cok guzel bir platform.

Benim sormak istedigim, Turkiye disinda dogan kisinin dogduklari ulkeden Dogum Belgesi almasi icin ne yapmasi gerekiyor?
    dogulan ulkenin konsolosluguna mi muracat edilmeli yoksa ulkeye gidip apostilli belgeyi mi almali? Apostilli olmasi ne kadar onemli ?

Saygilar,

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yesil, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Iyi gunler,

Benim sormak istedigim, Turkiye disinda dogan kisinin dogduklari ulkeden Dogum Belgesi almasi icin ne yapmasi gerekiyor?
    dogulan ulkenin konsolosluguna mi muracat edilmeli yoksa ulkeye gidip apostilli belgeyi mi almali? Apostilli olmasi ne kadar onemli ?

Saygilar,

merhaba. çocuğunuzun doğduğu ülkenin konsolosluğu, şuan bulunduğunuz ülkede varsa oradan temin edebilirsiniz.

• @yesil, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Iyi gunler,

Saygilar,

genelde konsolosluklardan alinabiliyor, ama ulkeden ulkeye degisebilir. Hangi ulkeden alacaksaniz o ulkenin prosedurunu arastirmalisiniz.

• @gucarslan imzamı 2021 olarak güncelledim. 1-) Kentucky'den mail gelmeden hemen nikah yapıp medeni durumumu değiştirip, eşim içinde başvuru yapmayı planlıyorum maili bekletsem nikahtan sonra yollasam sıkıntı olur mu? 2-) Şu anda Kentucy'den gelen maillerin sıralaması nedir? 3-) Şimdi vize görüşmeleri aralık ayında mı yoksa kasım ayında tekrardan başlıyor? sırası ile seni yormadan cevaplarsan çok sevinirim..

• @Ahmet-Can, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@gucarslan imzamı 2021 olarak güncelledim. 1-) Kentucky'den mail gelmeden hemen nikah yapıp medeni durumumu değiştirip, eşim içinde başvuru yapmayı planlıyorum maili bekletsem nikahtan sonra yollasam sıkıntı olur mu? 2-) Şu anda Kentucy'den gelen maillerin sıralaması nedir? 3-) Şimdi vize görüşmeleri aralık ayında mı yoksa kasım ayında tekrardan başlıyor? sırası ile seni yormadan cevaplarsan çok sevinirim..

merhaba;
    1- en doğru hareket bu olur. nikahınızı yapın, ds260 formunuza eşinizi ekleyin ve formu tekrar submit edin, hiçbir sıkıntı olmaz.
    2- şuan evrak talep mailleri 10.500lerde.
    3- dv2021 görüşmeşleri aksi bir karar çıkmadığı sürece 2 oçak'ta başlayacak.

bol şans.

• Merhaba arkadaşlar, tüm DV2021 talihlilerini sevgi ile selamlıyorum, umarım buradaki herkes hayal ettiği yeni yaşamına sorunsuz ve hızlı ulaşır. Kafama takılan sorular var, lütfen kazanan gerçek talihliler cevaplarsa çok sevinirim,
    1- Doğum yeri kısmına il mi yoksa ilçemi yazmıştınız
    2- fotoğrafı kendiniz mi çektiniz yoksa fotoğrafçı damı ? eğer fotoğrafçı da çektirdiyseniz arka planı photoshop ile beyazlatmış mıydı?
    3- Başvuru formunu submit ederken succes yazısını görmeden sistem hata verip 2. veya daha fazla denemeden sonra succes yazısını görene kadar başvuru yapmışmıydınız?
    Samimi cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

• ⭐⭐

@Alex, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Pasaport ve kimlikte yazan, yani ilçe.

2- fotoğrafı kendiniz mi çektiniz yoksa fotoğrafçı damı ? eğer fotoğrafçı da çektirdiyseniz arka planı photoshop ile beyazlatmış mıydı?

Fotoğrafçı. Evet arka fonu değiştirdi. Ama yüzde, saçlarda, kıyafette vb herhangi bir rötuş yapmasına izin vermedim.

3- Başvuru formunu submit ederken succes yazısını görmeden sistem hata verip 2. veya daha fazla denemeden sonra succes yazısını görene kadar başvuru yapmışmıydınız?

Son saatlerde başvurmuştum, birkaç kez hata vermişti diye hatırlıyorum.

Rica ederim, bol şans!

• ⭐⭐⭐

@goblis, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Pasaport ve kimlikte yazan, yani ilçe.

Fotoğrafçı. Evet arka fonu değiştirdi. Ama yüzde, saçlarda, kıyafette vb herhangi bir rötuş yapmasına izin vermedim.

Son saatlerde başvurmuştum, birkaç kez hata vermişti diye hatırlıyorum.

Rica ederim, bol şans!

@Alex aynı cevaplar benim için de geçerli. Ayrıca fotoğrafçıya "ABD vize - yeşil kart standartlarında" derseniz, onlar gerekli düzenlemeyi de yaparlar.

• Merhaba arkadaşlar , 2021 green kart çekilişi talihlilerinden KCC'den belge gonderimi emailini alan var mı ?
    Teşekürler

• @Mehmet-Emin-Uçaş, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar , 2021 green kart çekilişi talihlilerinden KCC'den belge gonderimi emailini alan var mı ?
    Teşekürler

Merhaba Mehmet bey,

Evet var. Aşağıdaki Sheets'i inceleyebilirsiniz:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BmmBZVmRchomkNQBJ9qlKKwzBWIhqWyxZl3NSxKRxBc/edit#gid=0

• @goblis cevabınız için çok teşekkür ederim, umarım süreç sizin için sorunsuzca tamamlanır ve ABD' ye göç edersiniz 🙂

• @Sono cevabınız için çok teşekkür ederim, umarım süreç sizin için sorunsuzca tamamlanır ve ABD' ye göç edersiniz 🙂

• Hep kafama takılırdı, fotoğrafçıların arka planı beyazlatması sorun oluyor mu diye, bu tip foto ile kazanan var mı diye merak ederdim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Hep kafama takılırdı, fotoğrafçıların arka planı beyazlatması sorun oluyor mu diye, bu tip foto ile kazanan var mı diye merak ederdim

eğer ölçüler ve diğer gereksinimler sağlanıyorsa illa ki vardır diye düşünüyorum 🙂

• @Fethi-Çağlar @crazycells

Tekrardan merhaba

1 Ekim tarihinde evlendik. Eşimin yeni ismi ile olan pasaportu geldi. Kendisini sürece dahil etmek istiyorum. Bu aşamada size bazı sorularım olacak. "Evlendikten sonra eşinize bir forum doldurun" demişsiniz. Bu ds-260'ı açtırıp onu eklemem demek mi oluyor yoksa onun için yeni bir form mu talep etmeliyim? Eğer yeni bir form talep ediyorsam bunu nasıl yapmalıyım? Yok eğer kendi formuma dahil etmem gerekiyorsa sadece KCC'ye formu açtırmak için izin mail'i atmam yeterli olur mu? Bu durumda eşim için tüm soruların aynısı çıkacak mı? Ve evlendikten sonra şahsım ve eşim adına değişen tüm bilgileri güncellemem gerekir mi?

• @Fethi-Çağlar, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Fethi-Çağlar @crazycells

Tekrardan merhaba

1 Ekim tarihinde evlendik. Eşimin yeni ismi ile olan pasaportu geldi. Kendisini sürece dahil etmek istiyorum. Bu aşamada size bazı sorularım olacak. "Evlendikten sonra eşinize bir forum doldurun" demişsiniz. Bu ds-260'ı açtırıp onu eklemem demek mi oluyor yoksa onun için yeni bir form mu talep etmeliyim? Eğer yeni bir form talep ediyorsam bunu nasıl yapmalıyım? Yok eğer kendi formuma dahil etmem gerekiyorsa sadece KCC'ye formu açtırmak için izin mail'i atmam yeterli olur mu? Bu durumda eşim için tüm soruların aynısı çıkacak mı? Ve evlendikten sonra şahsım ve eşim adına değişen tüm bilgileri güncellemem gerekir mi?

KCC'ye hem esiniz adina yeni bir form olusturmalari icin, hem de sizin formunuzu acmalari icin email gondereceksiniz.

1 hafta icinde donus yapacaklardir, sonrasinda kendi formunuzdaki bilgileri tamamen guncelleyip, esinizin formunu tamamen dolduracaksiniz ve iki formu yeniden "submit" edeceksiniz.

Ardindan KCC'den yeni bir email beklemeden guncel pasaport ve evlilik belgelerini KCC'ye sanki bu belgeleri istemislermis gibi gondereceksiniz. Eski belgeleri guncelleyeceklerdir.

• @gucarslan hem ağzına hem eline sağlık, cevaplar için.. evrak talep maillerini sırasını nereden takip edebilirim peki?

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k