[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@crazycells DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
dogum belgesi ilk duzenlenen orjinal haliyse gecerli sayacaklardir, belge
sn crazycells i;lginize tesekkurler.Ayrica forumda bilgi olmasi acisindan Ankara Bulgaristan konsoloslugundan, dogum belgesi ve adli sicil belgesi alinamiyormus. Bu nedenle Haziran veya Temmuz ayi gidip Bulgaristandan elden alacagim.Kazakistan icin gorevli mailatacagini soylemisti su ana kadar hala elime ulasmadi.
-
@uda4a DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
dogum belgesi ilk duzenlenen orjinal haliyse gecerli sayacaklardir, belge
sn crazycells i;lginize tesekkurler.Ayrica forumda bilgi olmasi acisindan Ankara Bulgaristan konsoloslugundan, dogum belgesi ve adli sicil belgesi alinamiyormus. Bu nedenle Haziran veya Temmuz ayi gidip Bulgaristandan elden alacagim.Kazakistan icin gorevli mailatacagini soylemisti su ana kadar hala elime ulasmadi.
ben tesekkur ederim, bilgiyi su konuya tasiyabilir misiniz? Bu arada asagidaki 46 nolu post'u bir inceleyin, daha once konsoloslugun yonergede verdigi ama artik vermedigi bir tablo, hangi ulkelerden alinmasi gerektigine karar vermek icin ise yarayabilir.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/46
-
@crazycells teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz çok hızlı hareket ediyorum. Heyecanımdan kaynaklanıyor. İyi çalışmalar.
-
@emre Full Name, tam adın soyadın demektir.
-
@emre DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
yekta bey çok teşekkür ederim. şu an için iki defa mail göderdim. (Alıcının gelen kutusu dolu
İletiniz [email protected] adresine teslim edilemedi. Alıcının gelen kutusu dolu veya şu anda çok fazla e-posta alıyor.) şeklinde tarafıma mail geldi. siz hangi satler arası maili gönderdiniz acaba öğrenebilirmiyim.Email adresi yanlis gorunuyor, dogrusu [email protected] olacak.
Sadece bir defa mesaj atip yanit gelene kadar bekleyin. Bazen yanit vermeleri birkac hafta surebiliyor. Tekrar tekrar mesaj atmak hizlandirmiyor maalesef. -
Merhaba,
DS 260 formunu doldurdum. Yeşilkart forumu kuranlara ve buraya deneyimlerini yazanlara, video cekip paylaşanlardan Allah razı olsun. Hepsine tek tek teşekkür ederim. Bunları okuyup dinledikten sonra DS 260 formunu doldurmak çok kolay oldu. @crazycells hazırladığı yönerge çok işime yaradı. 2018 yönergesi 2019 içinde geçerli diye düşünüyorum. DS 260 formunda tüm sorular aynı diye düşünüyorum.DS 260 formunu submit ederken case number ilgili hata verdi. 2019EU0000XXXX yazılı case numberdan sıfırları silip yani 2019EUXXXX olarak yazında kabul etti.
Adaylara başarılar dilerim.
-
@gunesdogdu DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba,
DS 260 formunu doldurdum. Yeşilkart forumu kuranlara ve buraya deneyimlerini yazanlara, video cekip paylaşanlardan Allah razı olsun. Hepsine tek tek teşekkür ederim. Bunları okuyup dinledikten sonra DS 260 formunu doldurmak çok kolay oldu. @crazycells hazırladığı yönerge çok işime yaradı. 2018 yönergesi 2019 içinde geçerli diye düşünüyorum. DS 260 formunda tüm sorular aynı diye düşünüyorum.DS 260 formunu submit ederken case number ilgili hata verdi. 2019EU0000XXXX yazılı case numberdan sıfırları silip yani 2019EUXXXX olarak yazında kabul etti.
Adaylara başarılar dilerim.
Bundan sonraki surecte bol sanslar! Evet, 2018 ile 2019'unki tamamen ayni, zaten paketteki bilgileri de dv2019'a gore guncelledim.
-
@crazycells ve arkadaşlar merhaba. Yine bir sorum var :) DS 260 formunda ABD haricindeki ülkelere seyahat bilgilerini soruyor mu? Benim doldurduğum formda böyle bir bilgi göremedim. Geçmişteki arkadaşların yorum ve sorularını incelerken gördüm. Ancak DS 260 formunda abd haricindeki ülke ziyaretlerini sorduğu soruyu göremedim.
-
@orhant DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells ve arkadaşlar merhaba. Yine bir sorum var :) DS 260 formunda ABD haricindeki ülkelere seyahat bilgilerini soruyor mu? Benim doldurduğum formda böyle bir bilgi göremedim. Geçmişteki arkadaşların yorum ve sorularını incelerken gördüm. Ancak DS 260 formunda abd haricindeki ülke ziyaretlerini sorduğu soruyu göremedim.
kaldiginiz yerler ve adresleri soruluyor sayin @orhant :)
-

-
@crazycells tekrar merhaba. Benim ds260 formunda yalnızca ABD vize ve seyahat geçmişini soruyor. Diğer ülkelere olan seyahatlerimi soran bir kutucuk veya eklenti göremedim.
-
@crazycells tekrar merhaba. Benim ds260 formunda yalnızca ABD vize ve seyahat geçmişini soruyor. Diğer ülkelere olan seyahatlerimi soran bir kutucuk veya eklenti göremedim.
evet, boyle bir soru yok; ama 16 yasindan itibaren yasadiginiz adresleriniz soruluyor 🙂 Eger 2011 Ocak'tan Mayis'a kadar Fransa'da yasadiysaniz bunu adres kisminda belirtmelisiniz.
-
@crazycells nasıl yani, ikamet ettiğim yer haricinde 16 yaşından sonra turistik olarak 3-5 gün yurtdışına gitsem dahi bunu o adres kısmına yaşadığım yer olarak yazacak mıyım ? Doğru mu anlıyorum. Ben o soruyu 16 yaşından sonra daimi ikamet veya yaşadığın yer olarak algılamıştım.
Sorularımın devamı da var:) askerlikle ilgili soruyu, profesyonel askerlik dışında zorunlu askerlik bilgilerimi yazdım. Doğrudur diye umuyorum.
Ve eğitim bilgilerini lise mezunuysam en üste lise bilgilerine yazdım. Add others bölümüne Ortakokul ve İlk okulda eklenecek midir? (Okul türü olarak ilk okul için primary school, orta okul için middle school veya junior high school mu olmalı bilemedim)
cevapların için şimdiden teşekkürler... -
@crazycells nasıl yani, ikamet ettiğim yer haricinde 16 yaşından sonra turistik olarak 3-5 gün yurtdışına gitsem dahi bunu o adres kısmına yaşadığım yer olarak yazacak mıyım ? Doğru mu anlıyorum. Ben o soruyu 16 yaşından sonra daimi ikamet veya yaşadığın yer olarak algılamıştım.
Sorularımın devamı da var:) askerlikle ilgili soruyu, profesyonel askerlik dışında zorunlu askerlik bilgilerimi yazdım. Doğrudur diye umuyorum.
Ve eğitim bilgilerini lise mezunuysam en üste lise bilgilerine yazdım. Add others bölümüne Ortakokul ve İlk okulda eklenecek midir? (Okul türü olarak ilk okul için primary school, orta okul için middle school veya junior high school mu olmalı bilemedim)
cevapların için şimdiden teşekkürler...hayir, tatil ve gezileri katmaniza gerek yok, sadece gercek anlamda kalici olarak yasadiginiz adresleri yazin. Formda sadece size sorulan sorulara cevap vermeniz yeterli.
askerlik kismi hic dert degil, zaten Turkiye'de durum oyle. Ayrica bunun icin bir belge de gerekmiyor.
hayir lisenin altindaki okullari yazmaniza gerek yok.
-
Arkadaşlar merhaba,
2017 yılında başvuru esnasında eşim hamileydi. Su an 5,5 aylık bir kız bebeğimiz var. Ds260 noku forma ekletirken ismini soy ismini yanlış yazdık. Ama formu sign etmedik.. isim soy ismi nasıl düzeltebiliriz -
@crazycells bilgi için teşekkür ederim. tek endişem case numaram 26000 lerde olduğu için Ağustos'ta başvurmam geç olabilir mi diye. Birkaç danışman firma kontenjan kalmayabilir şeklinde söylediği için aklıma takıldı.
-
@deniz DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells bilgi için teşekkür ederim. tek endişem case numaram 26000 lerde olduğu için Ağustos'ta başvurmam geç olabilir mi diye. Birkaç danışman firma kontenjan kalmayabilir şeklinde söylediği için aklıma takıldı.
Onlar 2019 Agustos'tan bahsediyorlar, biz ise 2018 Agustos :) arada 1 yil var. O danisman firmalar eski bilgilerle islerini yurutuyorlar, sistemde her yil degisiklik oluyor, artik kagit formlarin dolduruldugu gibi islemiyor sistem.
2019 yili gelmeden dosyalarinizi gondermeniz yeterlidir.
-
Merhabalar DV2019 talihleri :)
Yurtdisinda yasiyorum ve kiz arkadasima greencard cikti , yildirim nikahi ile evlenecegiz. Evlendikten sonra DS 260 i dolduracagiz. Fakat 2 yil ( 2016 - 2018 ) IRAK , (2018 - present) 5 ayda Rusyada calisiyorum. 2 yil calismis oldugum bolgede ikametgah aldirmamistim ama 5 aydir bulundugum ulkede ikametgahimi aldirdim ve Nikaha giderken ikametgahimi TR ye tekrar aldiracagim.
DS 260 doldururken ikametgahim TR de olacak ama Rusyada yasiyor olacagim. Mulakat zamani Temelli turkiyeye gelecegim ve nikah zamani aldirmis oldugum ikametgahim TR de olacak.
Biraz karisik ama Present adress i ne yazmaliyim ? :) Ayrica 2 yil irakta calistigim surece ikametgahim TR deydi. irak adresini yazmam gerekiyor mu ?
-
@kivooo DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Arkadaşlar merhaba,
2017 yılında başvuru esnasında eşim hamileydi. Su an 5,5 aylık bir kız bebeğimiz var. Ds260 noku forma ekletirken ismini soy ismini yanlış yazdık. Ama formu sign etmedik.. isim soy ismi nasıl düzeltebilirizisim ve soyisim yazarak yeni form actiysaniz , artik duzeltemezsiniz o kismi diye hatirliyorum; ama dert degil yeni bir form acin, bu sefer ismini dogru yazin, sadece ismin dogru yazilmis oldugu formu gonderin. Diger forma bilgi girmeyin, eger bilgi girdiyseniz hepsini NONE , not available ya da N/A olarak degistirin ve form acik kalsin. Submit etmeyin.
Mulakat zamani sadece gondermis oldugunuz formlar degerlendirilir.
Bol sanslar! -
@crazycells kentucky ye mail atılırsa çözebilirmiyiz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum