ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
merhabalar 2021 talihlisiyiz ! bir sorum olacaktı.. 4 aylık bir bebeğimiz var .. greencart eşime çıktı.. 5 yıl sonra vatandaşlık için başvuru yaptığımız bebeğimiz vatandaş olamayacak mı ? 18 yaşını mı ? eklemesi gerekiyor.
teşekkürler -
-
@Malkoç-Ömer cok tesekkur ederim. Darisi sizin de islemlerin biran once bitmesine
-
@goodluck gozunuz aydin. Tebrikler
-
@goodluck tebrikler, hayırlı olsun :)
-
@goodluck Hayırlı olsun :smiling_face:
-
@sedef Hayırlı olsun :smiling_face:
-
@goodluck hayirli olsun.
-
@Esra-Peker, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
merhabalar 2021 talihlisiyiz ! bir sorum olacaktı.. 4 aylık bir bebeğimiz var .. greencart eşime çıktı.. 5 yıl sonra vatandaşlık için başvuru yaptığımız bebeğimiz vatandaş olamayacak mı ? 18 yaşını mı ? eklemesi gerekiyor.
teşekkürlerSorunuzu net anlayamadim sanirim... Neden 18 yasini beklemesi gerektigini dusunuyorsunuz? Bebek ve cocuklar ABD vatandasi olamiyor mu? :)
-
merhabalar,
benim ilk girisim 15 Ocak 2016 dolayisiyla greencard da yazan tarih o , bilfiil Amerika`ya tasinmam 16 Mayis 2016
hic 6 aydan uzun sure Amerika disinda kalmadim, 15 Ocagi baz aldigimizda 18 Ekim tarihi itibari ile basvurabiliyorum
su an n-400 formunu dolduruyorum (sadece draft olarak save ediyorum, 18 Ekim de submit edicem)sorularim soyle;
1- yasadiginiz yerler sorusunda dogal olarak Amerika ikametgahi 16 Mayis tan basliyor, Ocak-Mayis arasina Turkiye adresi girdigim de( 15 ocakta Amerika ya girs yapmama ragmen , resmen 16 Mayis`ta tasindim) Turkiye adresine yazdigimda (5 yila tamamlamak icin) eligible olmayabilirsiniz 5 sene Amerika da yasamaniz gerekir falan diye uyari cikiyor, bu konuda ne tavsiye edersiniz
2- son 5 senede 2 eyalette yasadim. bir eyaletten digerine tasinirken arada 2 ay airbnb de kaldim , sistem bosluga izin vermiyor, bir onceki adresimi o 2 ayida kapsayacak sekilde uzatmalimiyim yoksa airbnb adresini de yazmalimiyim?
cok tesekkurler -
yani 15 Ocak -16 Mayis arasini Turkiye adresi yazmamak mi gerekir? ama o zamanda bu tarih Araligi icin Amerika da yazacak adres yok
cunku yukarida belirttigim gibi 15 ocakta giris yapip 10 gun civari otelde kalip geri donmustum daha sonra 16 Mayis itibari ile temelli tasindim -
@sunny, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
merhabalar,
benim ilk girisim 15 Ocak 2016 dolayisiyla greencard da yazan tarih o , bilfiil Amerika`ya tasinmam 16 Mayis 2016
hic 6 aydan uzun sure Amerika disinda kalmadim, 15 Ocagi baz aldigimizda 18 Ekim tarihi itibari ile basvurabiliyorum
su an n-400 formunu dolduruyorum (sadece draft olarak save ediyorum, 18 Ekim de submit edicem)sorularim soyle;
1- yasadiginiz yerler sorusunda dogal olarak Amerika ikametgahi 16 Mayis tan basliyor, Ocak-Mayis arasina Turkiye adresi girdigim de( 15 ocakta Amerika ya girs yapmama ragmen , resmen 16 Mayis`ta tasindim) Turkiye adresine yazdigimda (5 yila tamamlamak icin) eligible olmayabilirsiniz 5 sene Amerika da yasamaniz gerekir falan diye uyari cikiyor, bu konuda ne tavsiye edersiniz
2- son 5 senede 2 eyalette yasadim. bir eyaletten digerine tasinirken arada 2 ay airbnb de kaldim , sistem bosluga izin vermiyor, bir onceki adresimi o 2 ayida kapsayacak sekilde uzatmalimiyim yoksa airbnb adresini de yazmalimiyim?
cok tesekkurlerBence basvurunuzu tam 90 gun oncesinden yapmayin. En azindan 80 gun once gibi yapin. Ilk adres olarak green cardinizin geldigi adresi yazabilirsiniz. Turkiye adresi yazmamalisiniz. 5 yillik sure icinde Turkiye’ye ziyaret amacli gidebilirsiniz. Adres verince kalici gibi oluyor. Turkiye’de gecirdiginiz sureler 6 ayi gecmese bile nispeten yuksekse bunun nedenlerini aciklamalisiniz. Cunku soruyorlar. Benim toplamda 60 gundu sordular ailemi ziyaret ettim dedim tamam dediler. Ben airbnb adresimi yazmistim onda problem yok. Hatta vatandas olduktan sonra farkettim nj ehliyeti almak icin nj’den adres gostermistim onu yazmayi unutmustum bile. Karsima cikmadi.
-
@goodluck hayırlı olsun🙂 darısı başımıza
-
yani 15 Ocak -16 Mayis arasini Turkiye adresi yazmamak mi gerekir? ama o zamanda bu tarih Araligi icin Amerika da yazacak adres yok
cunku yukarida belirttigim gibi 15 ocakta giris yapip 10 gun civari otelde kalip geri donmustum daha sonra 16 Mayis itibari ile temelli tasindim15-25 Ocak arasini ABD olarak gosterip, sonrasinda 25 Ocak-16 Mayis arasini Turkiye olarak yazabilirsiniz.
-
merhabalar,
cok tesekkurlerBosluk olmadan yazmalisiniz, ya onceki/sonrasi adresi uzatacaksiniz, ya da Airbnb adresini yazacaksiniz.
-
cevaplar icin cok tesekkurler
-
@Esra-Peker Anne veya baba Amerikan vatandaşı olduktan sonra çocuk otomatik olarak vatandaş olabilir. Evraklarını göndermeniz yeterli. 18 yaşını beklemenize gerek yok.
-
Merhabalar . Ben Ekim’in 22 sinde Amerikan vatandaşlığı için form dolduracağım . 5 yılım dolmuş olacak . Benim bir sorum var . Ben geçen sene Türkiye’de evlendim. Eşim şu an Türkiye’de . Yanıma gelebilmesi için eş vizesine başvurdum . Süreç hale devam etmekte . Şimdi Amerikan vatandaşlığı için form doldururken evlilik sertifikamı göndermem gerekir mi ? Yani eşim şu an Türkiye’de burda değil o yüzden göndermek gerekli mi yoksa göndermemeli miyim ? Gönderirsem veya göndermezsem bizim diğer başvurduğumuz eş vizesini iyi yada kötü etkiler mi ?
-
@poyrazasya, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhabalar . Ben Ekim’in 22 sinde Amerikan vatandaşlığı için form dolduracağım . 5 yılım dolmuş olacak . Benim bir sorum var . Ben geçen sene Türkiye’de evlendim. Eşim şu an Türkiye’de . Yanıma gelebilmesi için eş vizesine başvurdum . Süreç hale devam etmekte . Şimdi Amerikan vatandaşlığı için form doldururken evlilik sertifikamı göndermem gerekir mi ? Yani eşim şu an Türkiye’de burda değil o yüzden göndermek gerekli mi yoksa göndermemeli miyim ? Gönderirsem veya göndermezsem bizim diğer başvurduğumuz eş vizesini iyi yada kötü etkiler mi ?
Evet, medeni durum degisiklikleri onemli bir bilgi. O nedenle resmi kayitlari gondermelisiniz.
Sizin vatandaslik islemlerinizden sonra USCIS'e veya NVC'ye ulasip sureci F2A'dan IR1/CR1'a transfer etmeniz gerekecek. Esiniz GC sahibi esi olarak degil ABD vatandasi esi olarak vize alacak.
-
@crazycells processing premium diye birşey duydum . Dosyalara 15 gün içinde cevap geliyormuş ekstra ücret ödersek . Bu I-130 formları içinde geçerli mi ? Bilginiz var mı ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum