Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Gündem
1.1k 208 88.0k 201

  • @gezgin34, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Bu yargıcın kararı ne zaman açıklanıyor yarın mı ?

    25 Eylül Cuma gününe 2 taraf da raporlarını sunacak. 28 Eylül günü 14:00’te (ABD doğu saatiyle) son duruşma olacak. Duruşma günü veya ertesi gün açıklaması bekleniyor.


  • @tolgamg, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @Arthur-Morgan, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @tolgamg Soruyu soran kişinin kastettiği anladığım kadarıyla o değil. Para vermeden de adımızı yazdırabilir miydik diyor bence.
    Edit: Ben yazarken iletinizi silmişsiniz ^_^

    Evet aynen, yanlış okumuşum hemen sildim düzeltmek için :) Hemen düzelteyim: para vermeden davaya katılabilen sadece herkesi temsilen seçilen 7 kişi oldu Gomez listesindeki. Diğer herkes parayla katıldı diye biliyorum.

    O 7 kişi AILA'dan katılanlar, Charles Kuck'un davacıları ücretsiz olarak katıldı ama tam sayıyı bilemiyorum. Bir de ücretli yapan Curtis Morrison var, şu anki yeni davayı açan da yine kendisi. Ben bu sefer davacılara öncelik tanınmayacağını düşünüyorum. Dediğiniz gibi belirli bi rakam rezerve edilecek ve süre verilecek. Bu durumda da herhalde ilk 2-3 gün bizim mülakatlar olacaktır.


  • @AlicanKidd bu davalara nasıl katılınıyor?


  • @AlicanKidd, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Ben bu sefer davacılara öncelik tanınmayacağını düşünüyorum. Dediğiniz gibi belirli bi rakam rezerve edilecek ve süre verilecek.

    Bugünkü duruşma sonucuna göre öyle olacak gibi. Artık Yargıç Mehta da zaten süre uzayacaksa herkes faydalanacak, bu duplike davaya ne gerek var diye konuşmaya başladı. Brit Simon da bugünkü duruşma sonrası yargıcın süreyi uzatma tahminini %90’a çıkardı :)
    https://youtu.be/_7PMP9-LWqE


  • @Rewan-Selah-0, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @AlicanKidd bu davalara nasıl katılınıyor?

    Katılım zamanı geçti davaların.


  • Mülakat için 30 Eylül son gün
    Muhtemelen bir çoğumuz yetişemeceğiz
    Acaba bugün mahkeme uzatma yapacak mı?


  • Bugün saat 20:00’de (40 dk kadar sonra) Charles Kuck’ı izlemek isteyenler için:


  • @Cihan-Akcan, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Mülakat için 30 Eylül son gün
    Muhtemelen bir çoğumuz yetişemeceğiz
    Acaba bugün mahkeme uzatma yapacak mı?

    Mahkeme kararinin aciklanmasini beklemelisiniz. Buna yargic karar verecek.


  • Hakim Mehta pozisyonu "VAR" da inceler ve orta noktayi isaret eder. İçim rahat, uzatilacak bu surec.



  • Merhabalar ..
    Birkaç haberden takip etmeye çalıştım ama ingilizcem frenledi beni. Sonuçları özetleyebilecek biri var mıdır. Umarımm hepimiz için iyi haberler çıkar


  • @caiagvok su anda hem hukumet hem gocmen avukatlari kendi onerilerini mehta’ya sundular. Pazartesi gunu ben karar cikacagini dusunmuyorum ama son kozlar oynanacak. Son karari Mehta, haftaya cuma’ya kadar aciklayacaktir.


  • Basitce ozetlemek gerekirse avukatlarimiz case no 45.000’e kadar tum vizelerin basilmasini oneriyor. Basilana kdr durulmasin diyorlar. Bu da zaten yillik genelde durulan / reddedilen/ basiln sayiya tekabul ediyor.


  • Hukumet avukatlari ise 30 eylule kadar mulakata girmis, fakat belge eksikliginden islemleri ilerleyemeyen kisilerin islemleri devam etmeli sadece diye savunuyor..


  • Uzulerek belirtmeliyim ki bu konuda hukumet avukatlarina katiliyorum. Dunyada 55.000 kisiye bir ‘sans’ vurdu ve sadece avukat/dava karsilayabilenlerin surekli ‘sira’ numarasini asip sirf davaci olduklari icin onceliklendirilmesi biraz can sikyor..


  • @heroinchains Yargicin isi cok zor. Karari Carsambaya kadar aciklamak zorunda eger mali yili uzatma karari verebilecekse. Cunku 30 Eylul Carsamba gunu ve tum federal kurumlar 2020 mali yili butcelerini o gece 12:00 da kapatmak zorundalar. Bir defa kapatinca, geri donus olmaz diye dusunuyorum cunku 12:01 de 2021 butcesi yururlukte olacak.


  • Teşekkürler bilgilendimeleriniz için.


  • Ekim 26'da Judge Barrett gelirse Göçmenlik davaları zorlaşacak deniliyor.
    Ekim 2'den sonra da yeni fiyat artışları başlayacakmis.
    Göçmenlik gittikçe imkansız olmaya başlıyor demek ki...

  • ⭐⭐

    @BelmaSarvan yüksek yargı zaten Cumhuriyetçilerin elinde sadece yerleri sağlamlaşıyor.


  • @crazycells
    DV2020 davası ile ilgili düşününce aklıma bir şey geldi.
    Trump seçilse bile bizim için hiç de az olmayan bir ihtimal yaşanabilir.
    Evet Trump yeni bir EO çıkarabilir ve ya mevcut EO'nun süresini uzatabilir.
    Ancak DV programını bu EO'dan muaf tutabilir.
    Zaten totalde 55 bin vize var ve dünya üzerinde bunun nereden baksan yarısı kadar DV vizesi veriliyor.
    Benim anladığım aslında Trump'ın amacı H1B (yani iş bulup sponsorlukla alınan ) vizesinin önünü kesmek.
    Hintli ve Çinli hatta komple uzak doğulu nüfusun bu vize türü yoluyla ülkeye istila edercesine girişini engellemek istiyor.
    Belki de zaten DV2020'ler için geçerliliğini yitirmiş bir EO'yu uzatsa bile DV programını muaf tutar mı ?

    Ne düşünüyorsunuz olur mu ? :)
    7 haziran'dan beri seçim anketleri, haberler vs derken düşünmekten kafayı bozduk :)


Benzer Başlıklar

  • Kabus Geri mi Dönüyor? Donald Trump'ın 2024 Başkanlık Seçimi Adaylığı

    Gündem
    25
    4 Oy
    25 İleti
    1k Bakış
    ayvalik10A
    @miralam bu kadar panik yapmayın açılan tüm davalardan beraat etti mi ki bu kadar panik yapıyorsunuz. Daha mahkemeleri var ki bunlar çok ciddi konulardan açılacak ondan dolayı şimdiden strese girmeyin
  • Göçmen Vizelerini Kurtar

    Taşındı Gündem
    29
    1
    17 Oy
    29 İleti
    1k Bakış
    MuhtaradanaM
    https://twitter.com/DVWinners/status/1582096690261086208?t=m4e8pbYgM0DQx_jowep9Dg&s=19
  • DV 2020 Instructions yayinlandi...

    Gündem
    1
    1 Oy
    1 İleti
    645 Bakış
    G
    ........
  • Trump'tan greencard için bir son dakika açıklaması

    Taşındı Gündem
    40
    1 Oy
    40 İleti
    8k Bakış
    asilcenkA
    @highcasenumber Amerika'da başkanın istemesi sadece bir istek olarak kalıyor. Gelişmiş ülkelerde hukuk bir kaç insanın isteğine göre şekillenmez. Kanun geçerlidir ve kanunlar bizde olduğu gibi esnetilemez ve kolayca değiştirilemez. Trump'ın göçmen söylemleri tamamen siyasi, Texasta beyaz amerikalı kiliseyi taradı 20 kişiyi öldürdü, Trump ne dedi; bu zihinsel bir rahatsızlık. Amerikalıların büyük çoğunluğu yeni silah yasası istiyor ama Trump buna karşı niye çünkü silah ve mühimmat satışı çok büyük bir ekonomi Amerikada. Eğer yasayı çıkartıp insanların silah almasını zorlaştırırlar ise şirketler zarar etmeye başlar ve ekonomik etkisi büyük olur, bu yüzden bu katliamı zihinsele bağlar iken 1 radikal islamcı tarafından yapılan katliamı tüm göçmenlere bağlıyor ki siyasi çıkar elde edebilsin. Neyseki amerikalılar, basın ve tabiki kongre üyeleride bunların farkında. Tüm bunardan dolayı bence bu yıl lotoya bir şey olmaz, belki önümüzdeki 5 yılda göçmenlik yasaları değiştirilir ama hemen 3-5 ayda olacak bir şey değil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum