Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bildiğiniz üzere DV2022 için başvurular yakın zamanda açılacak. Liseye başladığım günden beridir aklımda yurtdışında özellikle Amerika'da eğitim görmek ve yaşamak vardı.

    Şu an lise son sınıfım. Önümdeki üniversite sınavı için bir endişem yok, ABD'ye gidecek olsamda gitmeyecek olsamda bu sınava çalışıyorum. Forumu ve genel olarak çekilişi 2-3 yıldır takip ediyorum fakat çekilişe katılıp katılmama konusunda kararsızım.

    Ailemle bu konuyu çok tartıştık. Babam, üniversitede en azından 1-2 yıl gideceğim bölüm ile alakalı temel bir bilgiye sahip olduktan sonra veya üniversiteyi bitirip başvurmam kanısında. En azından kolunda bir bileziğin olur düşüncesi kısaca. Benim düşüncem ise liseyi bitirdikten sonra başvurup çıkarsa gideceğim eyalette 1 yıl çalıştıktan sonra üniversite veya herhangi bir community college'a başlamak. Biliyorum, bu hayatımda verebileceğim en radikal karar belki de ama sizlere bir danışmak istedim.

    Sizin düşünceleriniz nelerdir? Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. İyi forumlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahmetty amerikaya gidipte türkiyedeki mesleklerine devam eden kişi sayısı çok az forumda da bir çok örneği mevcut buna ailenle beraber sen karar vereceksin üniversite okuyup mu gitmek yoksa okumadan mı gitmek. şahsi düşüncem eğer ki öss sınavına girmeden önce green card kazandığını öğrenirsen üniversiteyi düşünmeden abd ye gitmen orada severek yapacağın meslek üzerine eğitim alabilirsin bu tabi ki pahalı olacaktır ama en azından geçerli mi denklik var mı ne gibi zorlukları var gibi endişelerin olmayacak.


  • @ahmetty Amerika’da yaşama amacınız varsa başvuru yapmaya başlamanızı tavsiye ederim. Çıkarsa eğitiminize Amerika’da başlarsınız. Türkiye’de 1-2 yıl okuyamamış olmanızın Amerika’da size bir dezavantajı olmaz. Başvuru yapmazsanız içinize dert olabilir bu durum. Bence başvurun ve çıkmayacakmış gibi adım atmaya devam edin. Çıkarsa onu o zaman düşünürsünüz. Çünkü kazanma olasılığınız gerçekten düşük.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Keşke bende sizin yaşınızda başvuru yapsaydım. 36 yaşında aklım başıma yeni geldi.

  • ⭐⭐

    Okulun bitmeden 100tlye pasaportunu çıkart 10 yıllık kalsın ve lise bittikten sonra başvurmaya başla ama kendini de kaptırma ona eğer çıkmazsa çok büyük hayalkırıklığı yaşarsın sen devam et üniversite sınavına hazırlan eğer okurken çıkarsa dondurursun okulunu yolcu abbas deyip çıkar gidersin.


  • Amerika'da okuyacak para varsa, burada 1-2 yıl zaman kaybetmeye gerek yok. Burada nasıl okulun ilk 1-2 yılında okuduğun bölümle ilgili temel bilgiler öğretiyorlarsa, orada da okulun ilk 1-2 yılında okuduğun bölümle ilgili temel bilgiler öğretiyorlar. Aynı temeli orada da alırsın. Üstelik temelin üzerine kat çıkacağın dilde ve eğitim sisteminde alırsın. Direkt git, okula Amerika'da başla. @Rhonster 'ın dediği gibi, böylelikle, geçerlilik, denklik, vs konularına kafa yormak zorunda da kalmazsın.

    Amerika'da okuyacak para yoksa ve sen milli sporcu, devlet sanatçısı, Matematik olimpiyatlarında dünya birincisi, dünya satranç şampiyonu, Greta Thunberg gibi BM Genel Kurulu'nda Trump'a fırça atmış çevre aktivisti, vs değilsen, lise mezunu olarak Amerika'da lisans eğitimi için burs bulman zor olacağı için, babanın dediği gibi, bileziği koluna burada takmanda fayda var.

    Özetle, para da, üniversiteyi Amerika'da okumak konusunda, ilk başvurunda çekilişten green card kazanmak kadar önemli bir faktör (Belki de, okumak özelinde, ondan daha önemli bir faktör). Tabii, "Nasılsa cebimde green card'ım olacak. Ucuz bir eyalette, vasıfsız işlerde full-time çalışır; Amerikalılar gibi, okulu zamana yayarak part-time bitiririm" dersen; dönemde 2 ders alıp, okulu 8-10 senede bitirmeyi göze alırsan, bütün söylediklerimi geri alıyorum. Bu durumda, @Ryback 'in söylediği gibi, başvuru yapmaya bir an önce başlamak daha mantıklı. Kaçıncı denemende çıkacağı belli değil. Çıksa bile, gidip gidemeyeceğin belli değil (Case number'ın benimki gibi yüksek olursa, mülakat sırası bile gelmeyebilir). Başvurmaya ne kadar erken başlarsan, o kadar çok çekilişe katılır, şansını da o kadar arttırırsın.

    @Erkand 'ınkiler de tavsiye gibi tavsiye. Soğukkanlı, gerçekçi, rasyonel. Helal olsun!


  • Kazandıktan sonra planlar daha bi netleşiyor bazen öncekinden tamamen farklı , spontane kararlar ala biliyorsun . Kazanma şansı da genel olarak yüksek değil. Belki siz kazanana kadar U.S.A ayaletlere parçalanmış Türkiye süper güç olmuş olacak haha. Şaka bir yana hemen atlayıp gitmek gibi bir durum olmadığı için her halükârda baş vurun derim. Baş vurudan itibaren süreç case numaranıza bağlı olarak , minimum 1 yıl maximum 2 yıl sürüyor. Başarılar 🙂


Benzer Başlıklar

  • 236
  • 746
  • 355
  • 491
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

59
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum