Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Vizelerini alan ve alacak olan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Bu zor dönemde bu güzel mülakat deneyimlerini okumak, okurken o heyecanı yaşamak ayrı bir güzel. Yolunuz açık, şansınız bol olsun.

    Darısı başımıza.


  • @Rukiye-Sarı evet sadece eski tarihlileri alıyor, yanınızda yine yeniler bulunsun ne olur ne olmaz diye 🙂


  • Dosya no20EU0014XX
    DS260 GONDERIM 9 agustos
    Kcc evrak. 19 eylül
    Kcc onay 22 eylül
    Şimdi mulakat icin bekliyorum.mahkemeye başvurmalimıyım ve nasıl olacak bilmiyorum.burdan kacırmak istemiyorum mumkunse bir bilen söylesin lütfen


  • Vizelerin alanları tebrik ediyorum.Cok güzel gelişmeler bunlar umarım bize de sura gelir ennkisa zamanda.


  • haziranda alınan kötü karardan beri hiç bu haftaki kadar mutlu olmamıştım. 2020 talihlilerinin güzel haberlerini okuyor olmak, çocukken sevdiğim bir çizgifilmi izler gibi heyecan ve mutluluk verdi. umarım vize alan tüm dostlar yeni hayatlarına güzelce ve rahat bir şekilde başlarlar. Darısı biz dv2021 lerin başına.


  • @halilkrc, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Dosya no20EU0014XX
    DS260 GONDERIM 9 agustos
    Kcc evrak. 19 eylül
    Kcc onay 22 eylül
    Şimdi mulakat icin bekliyorum.mahkemeye başvurmalimıyım ve nasıl olacak bilmiyorum.burdan kacırmak istemiyorum mumkunse bir bilen söylesin lütfen

    1400 ile şuan çoktan vizenizi almanız gerekirdi 2019 yılında hatta. bu saatten sonra yargıç mehta süreyi uzatmazsa(şu an buna yetkisi olup olmadığını araştırıyor) vizeyi alma şansınız kalmamış. randevu almanızın tek şartı hakimin 30 eylül tarihini uzatması.


  • @crazycells Telegram üzerinden @Muhtaradana bey arkadaşları bu konuda hassas olmaya davet etti. Ben onca süreçten sonra yaşanılan bir rehavete bağlıyorum. Umarım anlayışla foruma bilgi aktaracaklardır.


  • Arkadaşlar merhabalar,

    Bildiğiniz gibi cuma günü sağlık raporu için Unganlardaydık, orada çok güzel bir muayene süreci oldu, Bana pek soru sorulmadı ama sonradan çocuklardan öğrendiğime göre çocuklarla bildiğin 10 ar dakika muhabbet etmiş, bütün aile sırlarını öğrenmiş 🙂 şaka şaka. hatta çocuklara Amerika'dayken burayı özleyecek misiniz diye sormuş, gıyabında bizi yolcu etmiş, sağ olsun. Cumartesi 12 gibi raporumuzu aldık.

    Pazartesi konsolosluk görüşmesi için 8:00 da konsolosluğun önündeydik, oradaki görevli kırmızı çizginin arkasında beklemenizi bizi çağıracağını söyledi. Dediği gibi 8:15 de adımızı söyleyerek içeri aldı. Üzerimizde hiç elektronik bir şey yoktu, çanta vesaire almadık yanımıza, sadece evrak dosyası, birde sabah stres gidereyim diye yolda sigara içerim diye yanıma aldığım bir paket sigaram ve çakmağım vardı, yasakmış 🙂 çöpe atarak kurtuldum onlardan.

    İçeri girer girmez numaramızı teslim aldık. Oturup beklemeye başladık, 3 dk sonra 9 nolu bankodan evraklarınızı teslim ettik. Özellikle KCC ye gönderdiğimiz evrakları istedi. Sırasıyla benim eşimin ve çocukların evrakını aldı. iş teklifim vardı vereyim diye iki sefer ısrar ettim almadı. Gerek yok dedi. Para ödemek için çağrılacağımızı söyledi beklemeye geçtik, 4 nolu bankoda numaramız yandı, oradaki görevli çat pat Türkçe'yle 1320 dolar dedi. Hazırladığım bir tomar parayı verdim makineden geçirdi bütün dosyalarımızı onun önünde olduğunu gördüm bir taraftan dosyalara bakıp bana 👍 böyle işaret etti. Tekrar yerimize geçip otururken. Arkadan Aladağ diye seslenen görevliyi duyduk, hemen ailece bankoya geçtik, İngilizce biliyor musunuz dedi bunu anladım ama Türkçe tercih ederim dedim. O sırada kır ve kıvırcık saçlı bir beyi çağırdı. Bu arada görevli daha önceki tariflere uyan biri değil, hafif toplu, kafasının onu tarafında benle aynı kellik kaderini paylaşan, sakallı biri idi.
    Derken Türkçe bilen görevli sağ elini kaldır tekrarla derken bütün aile yanımda Buda heykeli gibi onlarda ellerini kaldırmış benle yemin ettiler.
    İlk kelimesi "congratulations" dedi. Ve sustu. Yaklaşık bir dakika. Ben hayda bitti mi falan derken ne iş yapıyorsun dedi, lojistik dedim. Nereye gideceksin, tek kelime cavap verdim, bu arada o İngilizce soruyor kır saçlı abi çevirmeden iki kelime ile cevap verdim. Sonra daha önce başka ülkede yaşadın mı diye sordu bu soruyu tam anlamadım kır saçlı abi çevirdi, cevapladım. İki dakika bilgisayara bir şeyler yazdı. Bir daha "congratulations" demedi. Kır saçlı abi , konsolos vizemizi onayladı dedi sadece. O da 5 gün içinde gelecek dedi. Gidebilirsiniz dedi o kadar. 5 dk var yok.
    Özellikle sona bıraktığım konu ise yeninden önce parmak izlerimizi alma olayı. Ben ilk önce verdim ve daha önce bildiğim süreç olunca makinanın üzerinde ki ışıklardan takip ettiğim kadarıyla sorunsuz verdim parmak izlerini sonrası 12 yasındaki oğlum için yine benden sol el 4 parmak izi aldı yeterli dedi, sırasıyla eşim ve kızımın da işlemleri devam etti sonra yemin.

    Derken 9:10 da konsolosluktan çıkmıştık, hemen otele döndük 10 gibi İstanbul'a yola çıktık, Adapazarı'nı geçtiğimiz sırada 0312 kodlu telefon geldi konsolosluktan benim parmak izimde sıkıntı olmuş ayrılmadıysam Ankara'dan geri bekliyorlardı. Tabi Adapazarı'nda 16:30 a yetişmek imkansızdı. Yarın sabah için beklediği söylediler bizde oradan tekrar Ankara'ya döndük. Dün sabah 8:15 de tekrardan konsolosluğa gidip sadece sol el 4 parmak izini verdim. aynı konsolosluk görevlisi bir sürü özür diledi. problem yok dedim. olmaz da fizandan çağırsa uçarak geri dönerim böyle bir şey için. şu anda vizelerimizin basılıp gönderilmesini bekliyoruz.
    bu süreçte yeşilkartforum ailesine ve emeği dokunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.


  • @halilkrc davacılardan biri misiniz? Evrak onayını 19 eylül 2020'de istemişler sanırım o yüzden merak ettim.

  • ⭐⭐

    @bezdarniy hayırlı uğurlu olsun çok çok çok sevindim darısı bütün bekleyenlerin başına siz gidin
    arkanızdan da biz gelelim ama unutmayın ev sahibi sizsiniz artık bizi nasıl agarlarsanız 🤭


  • Darısı başımıza 🙂 Yeni hayatınızda başarılar dilerim şimdiden


  • Tüm vizesini alan arkadaşları tebrik ediyorum 🙂


  • herkese merhaba
    arkadaşlar 21 eylüldeki mülakatımı aktarıyorum
    saat 08:30 randevum vardı ben ise sabah erken saatte gittim 07:30 da ordayım kimse yoktu. görevli 08:25 de kırmızı çizginin arkasına gelmemi ve isimler ile çağıracağını söyledi
    sonra 08:15 de ordaydım bir kaç kişi vardı hatta ilk sırada metin abi ve ailesi maskeler nedeni ile tanıyamadım kendisini
    ilk onlar alındı
    sonra benim çağrılmam 08:50 ( covid ile ilgili formu doldurup imzaladım- attığımız mailler ile ilgili bir soru sorulmadı )
    içeri girmem ise 09:15 civarları ( saatleri net hatırlayamıyor olabilirim )
    sıkı bir güvenlikten geçtim
    sırasıyla pasaportumu teslim ettim ve barkod yapıştırıldı bana geri verildi
    numaramı aldım
    numaram 1. yandığında evraklarımı teslim ettim
    kcc ye gönderdiklerim istendi ( nüfüsu örneği adli sicil vs.) yeni tarihlileri sordum istemedi. ve sadece talep ettiklerini verdim
    pasaport
    banka dökümleri
    diploma aslı ve fotokopisi ( aslını mülakatta geri verildi )
    ben kendime ait evimin tapusunu da araya sıkıştırdım birşey demeden ilgili çok nazik bir hanımefendi dosyama ekledi
    sonra ödeme bankosuna geçtim tek kişi 330 usd yi ödedim
    akabinde mülakat yerine geçtim
    az saçlı beyaz amerikalı bi arkadaş geldi ( çok pozitifti )
    ben türkçe yapmak istediğimi söyleyince hemen bir tercüman yardıma geldi
    bana yalnız mı gideceğim ( yalnız)
    evli miyim bekar mı ( bekarım)
    çocuk var mı yok mu ( hayır )
    orada bir tanıdık var mı yok mu ( var )
    banka dökümanlarına baktılar ancak birşey sormadılar ( 17k usd + 2k TL. + ev tapu fotokopisi )
    ve ne iş yapmayı düşündüğümü sordu ( bende ilk başlarda tabi ki basit işlerde çalışarak adapte olacağımı . bunun farkında olduğumu ve sonrasında tekstil ile ilgili e-ticaret ve pazarlama konusunda yoğunlaşacağımı bildirdim ) great dedi
    bende bu şekilde cevaplamış oldum
    sağlık raporum u sordu
    bende ilk randevu 25 eylüldü sonra bir gecede randevular geri çekilince boş yer bulamadığımı bir gün sorasına yer bulduğumu ilettim.
    tamam dediler
    çok pozitif geçti
    peki dediler pasaportunuz bizde kalıyor
    tebrikler
    ilk fırsatınızda raporunuzu ptt ile yollayın
    bizde sonra size pasaport ve raporlarınız yollayacağız dediler.
    ve olumlu sonuçla çıktım konsolosluktan
    akabinde hemen unganlara koştum ve rica ettim aynı gün işlemlerimi hallettiler
    ertesi gün 22 eylülde ptt ile raporumu yolladım
    son virajı bekliyorum
    herkese başarılar
    emeği ve yardımı dokunan herkese sonsuz teşekkürler


  • unganlarda ise ilk 117,50 usd sonra da 250 usd ödedim = 367,50 usd olarak ödedim

    kaç aşı oldum bilmiyorum aşıdan hep çekindim hangi kola ne vurduysa hep ters yöne baktım 🙂
    randevum 22 eylülde olmasına rağmen rica ettim
    21 ine işlemlerimi yaptım
    22 eylülde raporlarımı aldım


  • Hayırlı olsun arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @albayrakkosova tebrikler. yeni hayatınızda mutluluklar 🙂

  • ⭐⭐

    @albayrakkosova Tebrikler! Sağlık raporunu elden verme şansınız yok muydu? İşlemleri hızlandırmak adına.


  • @albayrakkosova Tebrikler. Hayırlı olsun. Yolunuz açık olsun.


  • Arkadaşlar merhaba, 22 Eylül'de Auckland konsolosluğunda mülakata girdim. Kafamda irdeleyebileceklerini düşündüğüm onlarca sorun vardı ama hiç beklediğim gibi olmadı. Herşey sorunsuz geçti. Mülakat tarihi bekleyen arkadaşlar hiç kendilerini strese sokmasınlar, bu kadar sıkıntıdan sonra umarım hepinizin mülakatı aynı şekilde sonuçlanır.
    Mülakat hatırlayabildiğim kadarıyla şu şekilde oldu,

    -Pasaportumu gösterek bu sen misin? diyerek başladı
    -Evli misin?
    -Hayır.
    -Çocuğun var mı?
    -Hayır.
    -Ne zamandır Yeni Zelanda'dasın?
    -8 - 8.5 ay kadar oldu.
    -Ne için burdasın?
    -Working holiday vizem var
    -Hukuk diploman var gördüğüm kadarıyla..
    -Evet doğru
    -Burda ne iş yapıyosun?
    -En son vizemi uzatmak için tarım işi yapıyordum 2 haftadır çalışmıyorum.
    -Pek hukukla alakalı bir iş değil dedi gülerek
    -Legal temp işi bakıyorum ama bulması zor biraz dedim
    -Başka bir ülkede yaşadınmı daha önce?
    -6 ay Polonya'da yaşadım
    -Lehçe biliyor musun?
    -Yok hayır, dünyanın en zor dili heralde
    -DV'ye ilk kez mi başvurdun?
    -Evet
    -Arkadaşların kıskandı mı çok?
    -Muhtemelen diyip güldüm
    -Doktor muayenen ne zamandı?
    -Geçen cumaydı
    -Sonuçları kaç gün içinde göndereceklerini söylediler mi?
    -2-3 gün içinde elinizde olur dediler
    -Muayene sonuçlarının eksik olması dışında bir sorun görünmüyor dedi.
    Burda rahatladım ama sonra aklımı aldı.
    -Başvurunuzu reddetmem gerekiyor.. diye başladı cümleye, orda elim ayağım boşaldı. Sonra gülerek ''ama'' diye devam etti. Stres yapmanıza gerek yok sonuçları aldığımız zaman onaylanacak vizeniz dedi. Gelip alır mısınız postayla mı gönderilsin falan dedikten sonra tebrik etti. Ben ters köşesi yüzünden sevinemedim bile ama sonuç olarak kurtuldum şu stresten.
    Umarım deadline en kısa zamanda uzatılır da bekleyen herkes aynı sonu yaşar. Merak eden arkadaşlar için, Mohammad v. Trump davasında davacıydım. Curtis'in son davasına katılan arkadaşlarda içlerini ferah tutsunlar, gerçekten çok çalışkan, titiz bir ekibi var, ellerinden geleni yaptıklarına emin olabilirsiniz. En yakın zamanda bekleyen herkesi rahatlatacak bir karar daha çıkması umuduyla...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @darülfülfül çok güzel bir deneyim olmuş 🙂 tebrikler..
    sadece merak ettiğim evrak talep + onaylar konusunda imzanızda bilgiler boş kalmış. süreci daha iyi anlayabilmek açısından onları güncelleyebilme şansınız var mı acaba?

    bir de davaya müdahil olmuş muydunuz?


Benzer Başlıklar

  • 516
  • 8481
  • 358
  • 3045
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum