Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @pawlover tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar 🙂

• Merhaba arkadaşlar bu gün vizem onaylandı. Kendi sürecimi sizlerle paylaşmak istedim.

Benim görüşmem bu sabah 08:30 daydı. 15 dk kadar erken gittik bizden önce 3 kişi içeride olduğu için bizi beklettiler 09 gibi biz içerdeydik. Evrak teslimi yaptık kcc ye gönderdiğimiz belgeleri, evlilik cüzdan fotokopisi, diploma, sağlık raporu, resim istediler. Sonra parayı ödedik, sakallı hafif kilolu ve beyaz kıvırcık saçlı tercümeye yardımcı olan bir bey ile görüşme yaptık. Biz kazandıktan sonra evlilik yaptığımız için resimlerimizi vermiştik. Ben hemşireyim görüşmede mesleğimi ve nerede çalıştığımı sordular. Eşimin işini sordular. Nezaman tanıştığımızı ne zaman evlendiğimizi sorup resimlere baktılar. Nereye gideceğimizi sordular. Sonra 5 iş günü içinde pasaportunuz gelecek dediler. Fazlada soru sormadılar.

• ⭐⭐⭐

@nesli, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar bu gün vizem onaylandı. Kendi sürecimi sizlerle paylaşmak istedim.

Benim görüşmem bu sabah 08:30 daydı. 15 dk kadar erken gittik bizden önce 3 kişi içeride olduğu için bizi beklettiler 09 gibi biz içerdeydik. Evrak teslimi yaptık kcc ye gönderdiğimiz belgeleri, evlilik cüzdan fotokopisi, diploma, sağlık raporu, resim istediler. Sonra parayı ödedik, sakallı hafif kilolu ve beyaz kıvırcık saçlı tercümeye yardımcı olan bir bey ile görüşme yaptık. Biz kazandıktan sonra evlilik yaptığımız için resimlerimizi vermiştik. Ben hemşireyim görüşmede mesleğimi ve nerede çalıştığımı sordular. Eşimin işini sordular. Nezaman tanıştığımızı ne zaman evlendiğimizi sorup resimlere baktılar. Nereye gideceğimizi sordular. Sonra 5 iş günü içinde pasaportunuz gelecek dediler. Fazlada soru sormadılar.

Tebrik ederim ailenizle huzurlu mutlu güzel günlerin sizlerle olması ümidiyle yolunuz açık olsun 🙏🏻

• @crazycells süreç ilerledi. 24 Eylüle randevu alabildim. Sağlık kontrolleri sonradan tamamlanacak ama şuan randevu tarihi alabilmek dahi çok önemliydi. Desteğiniz için teşekkürler.

• Merhabalar, vizemiz onaylandiii..

Bugun 14.30da mulakatimiz vardi. İlk giriste guvenlik gorevlisi pasaportlarimiza bakti listeden ismimizi kontrol etti. Email ile gonderdigimiz covid ile ilgili sorularin oldugu formu doldurduk. Sonrasinda iceriden birileri cikana kadar bekletti ve sirayla iceri aldi. Binaya girince hemen solda bir gorevli pasaportlarimiza bakti sira numarasi verdi. İcerisi cok bostu birkac kisi vardi sadece. Sonra hemen numaramiz yandi ve bankoya evraklarimizi teslim etmeye gittik. Burada ilk basvurunuz mu, onceden amerikaya gttiniz mi, yurtdisinda yasadiniz mi ve son 14 gun icinde yurtdisina ciktiniz mi sorularini yoneltti. Pasaportlar, asil talihli ben oldugum icin sadece benim diplomam ve fotokopisi, her ikimiz icin adli sicil kaydi ve nufus kaydinin sadece kccye gonderdigimiz hallerini istedi guncellerini almadi, 2 adet fotograf verdik. Evlilik cuzdani asli ve 2 fotokopisini verdik. Ais kaydi, esimin askerlik belgesi vs istemedi. Sadece ais kaydini yaptiniz mi diye sordu. Banka dokumanlarini verdik ayrica arabalarimiz var dedik onlari da verin dedi. Ruhsat fotokopisi, edevletten aracin ustumuze olduguna dair dokum ve sigortalar birliginin kasko deger sitesinden cikardigimiz aracin bedelini gosteren belgeyi verdik. Toplam 40k dolar civari nakit ve arabalari gosterdik. Ayrica saglik raporlarimizi aldi zarfi acti. Hepsini bir dosyaya koydu. Amerikada adres sordu verdik bilgisayara yazdi. Bizim evliligimiz gc aciklandiktan sonra oldugu icin eski fotograflarimizi, nisan dugun tatil vs fotograflarimizi getirmistik onlari da verdik dosyaya koydu. Sonrasinda odeme bankosuna gecin dedi oraya gectik iceriden dosyamizi da oraya aktardilar. Nakit Dolar olarak odememizi yaptik. Sizi cagircaklar bekleyin dedi. Oturduk 10 dk kadar sonra sakalli bir bey ismimizi okuyup cagirdi ve mulakatimiz basladi.

İngilizce yapabilir miyiz dedi ben de olabilir dedim bi baslayalim lazim olursa tercuman cagiririz dedi ve tum mulakati ingilizce yaptik. Yemin ettik ve ardindan parmak izi verdik. Esimin elleri cok terledigi icin parmak izini okutmakta zorlandi sonrasinda okuttu ve basladik. 🙂 Bize genel olarak hep evliligimizle ilgili sorular sordu. Bana ne is yaptigimi ve ne kadar suredir yaptigimi sordu, esime de sadece yaptigi isi sordu. Ne zaman evlendiniz, ne zaman tanistiniz (lisede dedik) liseden beri beraber misiniz, ne zaman nisanlandiniz diye sordu. Dosyada fotograflarimiz var dedik. Fotograflara bakti tatildeki fotografimiz icin burasi neresi dedi, evlilik teklifi fotografimiz icin bu fotografi kim cekti diye sordu. Ancak bunlarin hicbiri sorgu havasinda degildi gayet guleryuzluydu ara ara hep bilgisayara biseyler yazdi. İcerisinde lise fotograflarimiz filan da vardi fotograflariniz cok eglenceli dedi. Nereye gideceksiniz, amerikada tanidiginiz varmi vs gibi sorulari hic sormadi. Vee 5 gun icince pasaportlariniz gelecek dediii. Kazandikmi tamam mi filan dedim evet dedi 🙂 sonra ben amerikaya goturecegimiz sari dosyayi sordum pasaportlarla birlikte gelcek onu acmayin sakin dedi.
    Acikcasi ben cok heyecanliydim ama mulakata baslayince gecti gercekten guleryuzlu, anlayislilar, gayet guzel gecti. Darisi tum bekleyenlerin basina, hepimiz icin hayirlisini diliyorum.

• ⭐⭐⭐

@lntcko tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluklar dilerim

• Aldığımız bu güzel mülâkat haberleriyle forum daha da şenlendi, vize alan arkadaşlara hayatlarında başarılar dilerim, hepinizi tebrik ederim.

• Foruma neşe getirdiniz kazanan arkadaşlar 🙂 darısı başımıza 🙌🏻

• Vizelerini alan ve alacak olan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Bu zor dönemde bu güzel mülakat deneyimlerini okumak, okurken o heyecanı yaşamak ayrı bir güzel. Yolunuz açık, şansınız bol olsun.

Darısı başımıza.

• @Rukiye-Sarı evet sadece eski tarihlileri alıyor, yanınızda yine yeniler bulunsun ne olur ne olmaz diye 🙂

• Dosya no20EU0014XX
    DS260 GONDERIM 9 agustos
    Kcc evrak. 19 eylül
    Kcc onay 22 eylül
    Şimdi mulakat icin bekliyorum.mahkemeye başvurmalimıyım ve nasıl olacak bilmiyorum.burdan kacırmak istemiyorum mumkunse bir bilen söylesin lütfen

• Vizelerin alanları tebrik ediyorum.Cok güzel gelişmeler bunlar umarım bize de sura gelir ennkisa zamanda.

• haziranda alınan kötü karardan beri hiç bu haftaki kadar mutlu olmamıştım. 2020 talihlilerinin güzel haberlerini okuyor olmak, çocukken sevdiğim bir çizgifilmi izler gibi heyecan ve mutluluk verdi. umarım vize alan tüm dostlar yeni hayatlarına güzelce ve rahat bir şekilde başlarlar. Darısı biz dv2021 lerin başına.

• @halilkrc, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Dosya no20EU0014XX
    DS260 GONDERIM 9 agustos
    Kcc evrak. 19 eylül
    Kcc onay 22 eylül
    Şimdi mulakat icin bekliyorum.mahkemeye başvurmalimıyım ve nasıl olacak bilmiyorum.burdan kacırmak istemiyorum mumkunse bir bilen söylesin lütfen

1400 ile şuan çoktan vizenizi almanız gerekirdi 2019 yılında hatta. bu saatten sonra yargıç mehta süreyi uzatmazsa(şu an buna yetkisi olup olmadığını araştırıyor) vizeyi alma şansınız kalmamış. randevu almanızın tek şartı hakimin 30 eylül tarihini uzatması.

• @crazycells Telegram üzerinden @Muhtaradana bey arkadaşları bu konuda hassas olmaya davet etti. Ben onca süreçten sonra yaşanılan bir rehavete bağlıyorum. Umarım anlayışla foruma bilgi aktaracaklardır.

• Arkadaşlar merhabalar,

Bildiğiniz gibi cuma günü sağlık raporu için Unganlardaydık, orada çok güzel bir muayene süreci oldu, Bana pek soru sorulmadı ama sonradan çocuklardan öğrendiğime göre çocuklarla bildiğin 10 ar dakika muhabbet etmiş, bütün aile sırlarını öğrenmiş 🙂 şaka şaka. hatta çocuklara Amerika'dayken burayı özleyecek misiniz diye sormuş, gıyabında bizi yolcu etmiş, sağ olsun. Cumartesi 12 gibi raporumuzu aldık.

Pazartesi konsolosluk görüşmesi için 8:00 da konsolosluğun önündeydik, oradaki görevli kırmızı çizginin arkasında beklemenizi bizi çağıracağını söyledi. Dediği gibi 8:15 de adımızı söyleyerek içeri aldı. Üzerimizde hiç elektronik bir şey yoktu, çanta vesaire almadık yanımıza, sadece evrak dosyası, birde sabah stres gidereyim diye yolda sigara içerim diye yanıma aldığım bir paket sigaram ve çakmağım vardı, yasakmış 🙂 çöpe atarak kurtuldum onlardan.

İçeri girer girmez numaramızı teslim aldık. Oturup beklemeye başladık, 3 dk sonra 9 nolu bankodan evraklarınızı teslim ettik. Özellikle KCC ye gönderdiğimiz evrakları istedi. Sırasıyla benim eşimin ve çocukların evrakını aldı. iş teklifim vardı vereyim diye iki sefer ısrar ettim almadı. Gerek yok dedi. Para ödemek için çağrılacağımızı söyledi beklemeye geçtik, 4 nolu bankoda numaramız yandı, oradaki görevli çat pat Türkçe'yle 1320 dolar dedi. Hazırladığım bir tomar parayı verdim makineden geçirdi bütün dosyalarımızı onun önünde olduğunu gördüm bir taraftan dosyalara bakıp bana 👍 böyle işaret etti. Tekrar yerimize geçip otururken. Arkadan Aladağ diye seslenen görevliyi duyduk, hemen ailece bankoya geçtik, İngilizce biliyor musunuz dedi bunu anladım ama Türkçe tercih ederim dedim. O sırada kır ve kıvırcık saçlı bir beyi çağırdı. Bu arada görevli daha önceki tariflere uyan biri değil, hafif toplu, kafasının onu tarafında benle aynı kellik kaderini paylaşan, sakallı biri idi.
    Derken Türkçe bilen görevli sağ elini kaldır tekrarla derken bütün aile yanımda Buda heykeli gibi onlarda ellerini kaldırmış benle yemin ettiler.
    İlk kelimesi "congratulations" dedi. Ve sustu. Yaklaşık bir dakika. Ben hayda bitti mi falan derken ne iş yapıyorsun dedi, lojistik dedim. Nereye gideceksin, tek kelime cavap verdim, bu arada o İngilizce soruyor kır saçlı abi çevirmeden iki kelime ile cevap verdim. Sonra daha önce başka ülkede yaşadın mı diye sordu bu soruyu tam anlamadım kır saçlı abi çevirdi, cevapladım. İki dakika bilgisayara bir şeyler yazdı. Bir daha "congratulations" demedi. Kır saçlı abi , konsolos vizemizi onayladı dedi sadece. O da 5 gün içinde gelecek dedi. Gidebilirsiniz dedi o kadar. 5 dk var yok.
    Özellikle sona bıraktığım konu ise yeninden önce parmak izlerimizi alma olayı. Ben ilk önce verdim ve daha önce bildiğim süreç olunca makinanın üzerinde ki ışıklardan takip ettiğim kadarıyla sorunsuz verdim parmak izlerini sonrası 12 yasındaki oğlum için yine benden sol el 4 parmak izi aldı yeterli dedi, sırasıyla eşim ve kızımın da işlemleri devam etti sonra yemin.

Derken 9:10 da konsolosluktan çıkmıştık, hemen otele döndük 10 gibi İstanbul'a yola çıktık, Adapazarı'nı geçtiğimiz sırada 0312 kodlu telefon geldi konsolosluktan benim parmak izimde sıkıntı olmuş ayrılmadıysam Ankara'dan geri bekliyorlardı. Tabi Adapazarı'nda 16:30 a yetişmek imkansızdı. Yarın sabah için beklediği söylediler bizde oradan tekrar Ankara'ya döndük. Dün sabah 8:15 de tekrardan konsolosluğa gidip sadece sol el 4 parmak izini verdim. aynı konsolosluk görevlisi bir sürü özür diledi. problem yok dedim. olmaz da fizandan çağırsa uçarak geri dönerim böyle bir şey için. şu anda vizelerimizin basılıp gönderilmesini bekliyoruz.
    bu süreçte yeşilkartforum ailesine ve emeği dokunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

• @halilkrc davacılardan biri misiniz? Evrak onayını 19 eylül 2020'de istemişler sanırım o yüzden merak ettim.

• ⭐⭐

@bezdarniy hayırlı uğurlu olsun çok çok çok sevindim darısı bütün bekleyenlerin başına siz gidin
    arkanızdan da biz gelelim ama unutmayın ev sahibi sizsiniz artık bizi nasıl agarlarsanız 🤭

• Darısı başımıza 🙂 Yeni hayatınızda başarılar dilerim şimdiden

• Tüm vizesini alan arkadaşları tebrik ediyorum 🙂

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    757
    1
    10 Oy
    757 İleti
    88k Bakış
    B
    @Busra-Turan Merhaba, Hong Kong hesap dökümü istemedi benden. ama yine de yanınızda götürmenizde fayda var ben hesapta 10k $ gösterdim. aynı zamanda sağlık raporu aldığım kurum covid aşı karnemi de istedi.
  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k