[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
-
-
Merhaba;
KCC den gelen mailde birth certificate ve passport kısmında tüm aile bireylerinin belgeleri istenirken, police, marriage ve military kısmında sadece sizin demiş. bunlarda sadece talihlininkini yollamamız yeterli midir?
Birde mahkeme kaydımız yok bu yüzden evrak yollamayacağız bunun için mail içeriğine açıklama yazmamız gerekir mi?
bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler
-
Merhaba,
KCC’ye gönderdiğimiz mahkeme tutanaklarında; aynı davanın sadece karar mahkemesinin kayıtlarını göndermek yeterli mi?Bir de çeviri için noter tasdiği gerekli mi? -
@akdeniz, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba,
KCC’ye gönderdiğimiz mahkeme tutanaklarında; aynı davanın sadece karar mahkemesinin kayıtlarını göndermek yeterli mi?Bir de çeviri için noter tasdiği gerekli mi?KCC'ye gidecek evraklarda eğer mahkeme süreci yaşanmışsa bunların yeminli tercümesinin gitmesi gerekli.
lütfen ilgili başlıktaki ilk entryi dikkatlice okumanızı taksiye ederim. bütün sorularınız cevapları bu başlıkta yer almakta.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari/4003
-
Merhaba
Ayrıca sorunuzu mülakat deneyimlerine yazmışsınız :) DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari‘na yazmalısınız.
İyi günler -
@TT-TT, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba;
KCC den gelen mailde birth certificate ve passport kısmında tüm aile bireylerinin belgeleri istenirken, police, marriage ve military kısmında sadece sizin demiş. bunlarda sadece talihlininkini yollamamız yeterli midir?
Birde mahkeme kaydımız yok bu yüzden evrak yollamayacağız bunun için mail içeriğine açıklama yazmamız gerekir mi?
bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler
Adli sicil kaydini 16 yasindan buyuk herkes icin gondermelisiniz.
Siz ve esiniz icin tek bir evlilik belgesi yeterlidir.
Mahkeme kaydiniz yoksa, arsiv kayitli adli sicil kaydini yollamaniz yeterli, ayrica aciklamaya gerek yok.
-
@akdeniz, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba,
KCC’ye gönderdiğimiz mahkeme tutanaklarında; aynı davanın sadece karar mahkemesinin kayıtlarını göndermek yeterli mi?Bir de çeviri için noter tasdiği gerekli mi?Ne KCC, ne de konsolosluk icin belgelerin cevirisinin veya kendisinin noter onayina ihtiyaci yok.
-
Evrak talep mailleri 8000 lere ulaşmış. Güzel gidiyor gibiyiz:) herkese bol şans🙋🏻♂️
-
Merhabalar ben de bu senenin talihlilerindenim 00012xxx şeklinde henüz KCC den mail gelmedi. Sanırım 8000’li rakamlar da yanılmıyorsam değil mi ? Bana mail gelmesi bir süre daha alır sanırım. Merak ettiğim kontrol etmek için soruyorum mail KCCDV’den gelecek değil mi arada girip bakıp emin olmak istiyorum. Teşekkürler :)
-
@umtcndgrmnc, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
erak ettiğim kontrol
ilk ricam sürecinizi imzanıza taşımanız olacak :)
merhaba. evrak talepleri şuan dediğiniz gibi 8000lerde. size de kısa süre sonra gelmiş olur, KCC bu ara hızlı çalışıyor :) ve evet, bahsettiğiniz mailden gelecek talebiniz. bazı arkadaşlarda junk/önemsiz mail klasörüne de düştüğü oldu. o kısmı da kontrol etmeyi unutmayın. bu arada DV2021 talihlileri olarak bir telegram grubumuz var, eğer dahil değilseniz ve katılmak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz. sürecinizde bol şans..
telegram user = gucarslan
-
Teşekkür ederim cevabınız için. Bilmiyordum bi yardımlaşma sayfası kurduğunuzu ben de katılmak isterim tabii iletişime geçerim en kısa zamanda.
-
@umtcndgrmnc Profilinizdeki imzanızı da güncellemenizi tavsiye ederim.
-
Tavsiye!
Özellikle önceki mülakatlar ve süreçler konusunda deneyimli olan arkadaşlara bir sorum olacak.
DS260'ı Temmuz ayı içinde doldurup göndermiştim(Ekim'e kadar beklemenin çok uzun olacağını düşünerek). Eylül başında ise evrak talebi aldım belgelerim hazır ama henüz göndermedim. Nedeni ise; eğer bir terslik çıkmazsa 4 Ekim tarihinde evleneceğim. İlk etapta benim önceden gidip hanımı sonradan yanıma alma fikrim vardı ama bu işin uzayabileceğine dair paylaşımlar gördüm forumda bundan dolayı birlikte gitme fikrini düşünmeye başladım. DV2021 için mülakatların başlamasına görünen o ki daha var. Bu aşamada bana ne tavsiye edersiniz? Belgeleri yollayıp süreci devam ettireyim mi yoksa evlenmeyi mi bekleyeyim. Her iki durumda da DS260'ı açtırmam ve güncellemem gerekecek.
Öneri istiyorum.
Teşekkürler.
-
@Fethi-Çağlar
Mülakatlar ekimde başlasa bile (ki düşük ihtimal) size sıra gelmesi Ocak ayını bulur. Bence evrak göndermeyin, önce nikahınızı ( ilk fırsatta hatta düğünü falan beklemeden) yapın ve form açtırıp eşinizi ekleyin.
Eşinizi mülakata dahil etmezseniz, siz ABD deyken ona sonradan green kart çıkarmanız hem uzun hem masraflı olacaktır. -
@goblis, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@Fethi-Çağlar
Mülakatlar ekimde başlasa bile (ki düşük ihtimal) size sıra gelmesi Ocak ayını bulur. Bence evrak göndermeyin, önce nikahınızı ( ilk fırsatta hatta düğünü falan beklemeden) yapın ve form açtırıp eşinizi ekleyin.
Eşinizi mülakata dahil etmezseniz, siz ABD deyken ona sonradan green kart çıkarmanız hem uzun hem masraflı olacaktır.Forumdaki evlilik konusunda soyle bir öneri de var:
“Green Card’i aldıktan sonra, mali yıl kapanmadan konsolosluk ile iletişime geçip eşiniz icin de talep edebilirsiniz.”
Bunun dezavantajı nedir? Vize kalmama ihtimali dışında. @crazycells
Ekleme: Tam metni soyle:
“Bunun disinda siz mulakatinizi yaptiktan ve vizenizi aldiktan sonra evlenirseniz, sizin icinde bulundugunuz DV sureci devam ediyorsa (yani Eylul sonuna kadar evlenmeniz durumunda ve ayrica ABD'ye ilk girisinizi yapmamissaniz), esiniz icin konsolosluga basvuru yapip ona mulakat tarihi ve vize alabilirsiniz.”
-
@Sono, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Bunun dezavantajı nedir?
Eger son aylara birakmazsaniz bir sakincasi yok, ama zaten mulakat tarihi almamissa su an evlenip surece oyle devam etmesini tavsiye ederim. Eger evlilik zamani belli olmasaydi ya da cok gec olsaydi o durumda tek basina surece devam etmek de mumkun olurdu...
-
@Fethi-Çağlar sayin @goblis 'e katiliyorum.
Hatta evlendikten sonra esinize bir form doldurun, kendi formunuzu da guncelleyin; sonrasinda ise hic KCC'den ekstra email beklemeden kendinizin ve esinizin evraklarini o email'e cevap olarak gonderin.
-
@crazycells kendi formumu açtırıp add applicant diyerek eşimi eklemem gerekiyor değil mi?
-
@Fethi-Çağlar, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@crazycells kendi formumu açtırıp add applicant diyerek eşimi eklemem gerekiyor değil mi?
Evet, fakat eger formu gonderdiyseniz yeni bir kisi eklemenize izin vermeyebilir, boyle bir durumda KCC'ye kisi bilgilerini verip onlarin yeni bir form acmasini beklemelisiniz.
Fakat kesinlikle once dediginiz gibi eklemeyi deneyin, eger eklenirse zaten KCC'ye sadece kendi formunuzu actirmaniz yetecek...
-
@crazycells Peki medeni durumunu daha düzeltmeden eşini eklemesi sıkıntı yaratmaz mı? Ya da önce medeni durumunu düzeltmek zorunlu değil mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum