Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)


  • @Muhtaradana Yonlendırmelerınız icin sahsim adina oncelıkle cok tesekkur ederim.Benim durumum birınc gurup "Ds260 formunu göndermiş ama henüz evrak onayı almamışlar" lara gırıyor. Merak ettıgım husus [email protected] a birinci mail taslagini attıktan sonra, [email protected] adresıne paylastıgınız ikinci mail taslagini yollayacagim ama Ankara konsoloslugu KCC evrak onayı almadan bu maili dıkkate alacak mıdır? Son sorum Gocmen vize formunda 1. guruba gırenler "Konu" baslıgını ne secmelidir?


  • @Muhtaradana başta olmak üzere hepinizin emeğine sağlık arkadaşlar.


  • @heroinchains, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Brit Simon'ın önerdiği taslak mail ;

    Dear Sir/Madam,

    As you should be aware on Friday September 4, Judge Mehta issued an order to the Department of State which directs the agencies such as DoS, KCC and the embassies to process and adjudicate DV2020 cases by the September 30th deadline. Judge Mehta has asked for a report of progress (including actions taken or not taken) for review on September 25th.

    Additionally Judge Mehta found the following:

    (1) the State Department’s policy of not reviewing and adjudicating non-exempt visas
    is not in accordance with law, is in excess of statutory authority, and is arbitrary and capricious;
    (2) the State Department’s non-processing of 2020 diversity visa applications constitutes agency
    action unreasonably delayed; and (3) the State Department’s exclusion of 2020 diversity visa
    applications from its guidance on mission critical services is arbitrary and capricious.

    He then ordered:

    “Defendants shall undertake good-faith efforts, directly and through their designees, to expeditiously process and adjudicate DV-2020 diversity visa and derivative beneficiary applications and issue or reissue diversity and derivative beneficiary visas to eligible applicants by September 30, 2020”

    Given this judgement from the Federal court, which has jurisdiction in these matters, I am contacting you to request your immediate cooperation so that my case can be adjudicated by the deadline and according to the order of the judge.

    ///

    Sevgili @Muhtaradana ellerinize emeklerinize saglik oncelikle. Brit Simon taslagini ben de paylasmistim, duplike olmamasi adina soylemek istedim. 🙂 ( eger yeni bir ibare yoksa tabi)


  • @Muhtaradana teşekkür ederim


  • bu arada Ankara büyükelçiliğe form doldurup göndeririken konu kısmından ne seçtiniz? ya da ne seçmemiz gerekiyor?


  • @sinan-ruscuklu evet bende onu sorucaktım bana mülakat tarihi verilmişti ama iptal oldu hangisini seçmemiz gerekiyor teşekkürler.


  • @sinan-ruscuklu, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    bu arada Ankara büyükelçiliğe form doldurup göndeririken konu kısmından ne seçtiniz? ya da ne seçmemiz gerekiyor?

    Göçmen vize dosyamın durumu nedir, yada çeşitlilik göçmen vizesi hak. en uygunu diye düşünüyorum ben de burada kaldım.


  • Geçen ay mahkeme için avukatlık bürosuna gerekli belgeleri göndermiştim fakat mahkeme karar belgelerinde ismim maalesef yazılmamış.
    Emekleriniz için teşekkür ederim. Dün [email protected]'e daha evrak onayı gelmediği için hazırladığınız taslak metini gönderdim standart bir mail aldım. Telefon ile görüşme yapan oldu mu mahkeme kararı uygulanmaya başlanmış mı?


  • Benim korkum trump yönetiminin kararı takmaması. Yani "olmaz, yapamaz, vizeleri dağıtmak zorunda" diyemiyorum. Kazanmış gibi hissedemiyorum.


  • Bana bugün aşağıdaki email geldi. @crazycells incleyebilir misiniz lütfen?

    Dear DV-2020 Selectee:

    You are receiving this email from counsel in Gomez v. Trump because you responded to a call for plaintiffs from BritSimonSays.com or contacted us directly as a DV-2020 selectee and/or an individual acting on their behalf. If you are already represented by an attorney in the Mohammed v. Pompeo, Fonjong v. Trump, or Aker v. Trump lawsuits, please contact your attorney regarding next steps.

    DV-2020 Selectees may now pursue their Diversity visas at their local consulates immediately. We recommend that you request an emergency visa appointment and ask to be treated as “mission critical.”

    This is because on Friday, September 4, 2020, a federal court GRANTED our request for a preliminary injunction and blocked the State Department from refusing to process DV-2020 visa applications because of the April and June Presidential Proclamations. YOU DO NOT NEED TO JOIN A NEW LAWSUIT OR PAY AN ATTORNEY TO GET THE BENEFIT OF THE COURT’S ORDER. A copy of the Court’s order is available here.

    If you are denied a “mission critical” emergency appointment or do not receive a timely response, please let us know immediately by filling out this form. We will be reporting back to the Court what is happening at the consulates on a regular basis, and we will seek further relief from the Court if Diversity Visa winners are unable to receive their visas by the September 30 deadline.

    Thank you and good luck,

    The Gomez v Trump Team


  • @Muhtaradana “Mission Critical” ve Emergency ibarelerini eklesek daha etkili olmaz mı? Ben şu başlıkla gönderdim:

    “Mission Critical” Emergency Visa Appointment Request.


  • @miralam, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @sinan-ruscuklu, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    bu arada Ankara büyükelçiliğe form doldurup göndeririken konu kısmından ne seçtiniz? ya da ne seçmemiz gerekiyor?

    Göçmen vize dosyamın durumu nedir, yada çeşitlilik göçmen vizesi hak. en uygunu diye düşünüyorum ben de burada kaldım.

    bende iki seçenek arasında kaldım


  • @Muhtaradana emeginiz icin cok tesekkurler. ben evrak onay maili aldim ama numaram current olmadi ve bultende benim siram henuz gelmedi. formun bulten kismini silerek mi gondermeliyim.


  • selamlar, ben Turkiyeden kazandim fakat amsterdamdayim su anda islerimden dolayi ve ds formunda mulakat yeri olarak amsterdam konsoloslugunu verdim, bu ankaraya gonderilmesi gereken maili amsterdam konsolosluguna mi gondermeliyim sizce


  • @EzgiLera 2020ler normal basladi ama sizin sira numaraniza bile varmadan mulakatimiz iptal edildi. Yeni mulakat tarihi vericez dediler nisandan beri durum ortada. Belirsizlik sizin yasadiginiz mi 😃 en azindan bunlarin olabilecegini bilip bel baglamazsiniz


  • @redneck evet kcc birinci e-mail taslağını gönderdikten sonra konsolosluk için hazırlanmış taslaklağıda göndermelisiniz, ayrıca göçmen vize soru formundan ulaşmayıda unutmayın, bu konuda sayın @crazycells aşağıdaki iletide yönlendirme yaptı ⬇️ tamamını okursanız sorunuza cevap bulabilirsiniz
    https://yesilkartforum.com/forum/post/158730

    Göçmen vize formunda konu kısmındaki seçeneklerden sizin durumunuza en uygun gördüğünüz ve cevap verilebileceklerini düşündüğünüz bir seçeneği seçebilirsiniz


  • Arkadaşlar bu kararlar DV-2020 için. Peki DV-2021 için bir şey varmı ? Bu karar 2021 talihlilerini etkilicekmi?


  • Arkadaşlar, peki DV-2021 talihlilerinin sonu nolucak? Bu karar bizim içinde geçerlimi?


  • Umarim kimsenin emekleri bosa cikmaz; fakat, mahkeme kararindan benim anladigim kadariyla, yargic onceligi mahkemeye basvuranlara yani davacilara vermis. Cunku covid nedeniyle konsolosluklarin kapali veya minimum kapasite ile calistiklarinin farkinda. Diger geri kalan DV2020 talihlileri konusunda kesin bir karar vermemis ama DOS'in isi yokusa surmeden samimi sekilde elinden geleni yapmaya calismasini istemis. Yani topu DOS'a atmis. Bu arada 30 Eylul mali yil tarihinde bir islem yapmamis ve yine EO'larin iptali de soz konusu degil. 25 Eylul'de DOS'dan gelecek bilgiler isiginda bir degerlendirme yapacak. Geriye son 5 gun kalacagi icin bunun ne gibi bir etkisi olur cok havada. Mali yil tarihini uzatirsa, mahkeme buyuk sorumluluk altina girebilir cunku o zaman isin icine butce yani taxpayers vergileri giriyor.


  • @MySea, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Umarim kimsenin emekleri bosa cikmaz; fakat, mahkeme kararindan benim anladigim kadariyla, yargic onceligi mahkemeye basvuranlara yani davacilara vermis. Cunku covid nedeniyle konsolosluklarin kapali veya minimum kapasite ile calistiklarinin farkinda. Diger geri kalan DV2020 talihlileri konusunda kesin bir karar vermemis ama DOS'in isi yokusa surmeden samimi sekilde elinden geleni yapmaya calismasini istemis. Yani topu DOS'a atmis. Bu arada 30 Eylul mali yil tarihinde bir islem yapmamis ve yine EO'larin iptali de soz konusu degil. 25 Eylul'de DOS'dan gelecek bilgiler isiginda bir degerlendirme yapacak. Geriye son 5 gun kalacagi icin bunun ne gibi bir etkisi olur cok havada. Mali yil tarihini uzatirsa, mahkeme buyuk sorumluluk altina girebilir cunku o zaman isin icine butce yani taxpayers vergileri giriyor.

    25 eylül 2020 cuma gününe rastlıyor. 30 eylüle kadar kalan 3 iş günü var. eğer EO ya dokunmadıysa ve kararda 30 eylüle dokunmayacaksa 3 günde ne olabilir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum