[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
İyi geceler değerli arkadaşlar,
Nasılsınız? Umarım her şey yolundadır. Evet Korona süreci zorlu fakat lütfen umudumuzu yitirmeyelim. Bilginize ve deneyiminize danışmak istediğim birkaç küçük sorum daha var:1- DS260 formunda sahip olduğumuz sosyal medya hesabıyla ilgili bir "social media identifier" yazmamız isteniyor. Doğrudan hesabımızın adını mı yazmamız isteniyor? Örneğin, Twitter hesabınızın adı "Ahmet Esenler" ise "social media identifier" olarak "Ahmet Esenler" mi yazılacak?
2- Bildiğiniz üzere akademik belgelerin paylaşıldığı, indirildiği bir internet sitesi var: "independent.academia.edu" Bu sosyal medya olarak kabul ediliyor mu?
3- İş tecrübelerim;
3.1- 1997 yılında bir turizm acentesinde yazın 3 ay boyunca sigortalı olarak vize işlemlerini yürüttüm.
Daha önce 2 yıllık bir tecrübem yoktu fakat yabancı dil alanında lise son sınıf öğrencisiydim ve o ana kadar 11 yıllık bir eğitim almıştım.3.2 Üniversiteyi bitirdikten sonra 2002 Ekim-Aralık arasında 3 ay kadar öğretmen olarak çalıştım. 2 yıl değil, sadece 3 ay kadar bir tecrübe edinmiş oldum fakat öğretmen olmak için haliyle 4 yıl üniversitede eğitim almıştım. 3.3. Askerliği Ankara'da tercüman olarak 1 yıla yakın bir süre yaptım. Yine 2 yıllık tecrübem olmadı fakat sonuçta bu unvanda ve alanda çalışmak için 4 yıl üniversitede okumuştum. Yukarıda 3.1, 3.2 ve 3.3'te yaptığım işler için "Bu mesleğiniz en az 2 yıl eğitim ya da deneyim gerektiriyor mu?" sorusuna "Hayır" deyip geçmeli miyim, yoksa "evet" deyip yaptığım işi ayrıntılı anlatmalı mıyım? Sırasıyla belirtirseniz, sevinirim.4- DV2021 Lottery için 2019 Ekim-Kasım aylarında başvururken fotoğraf yüklemiştik. Sanırım Konsolosluk'taki görüşmede tekrar fotoğraf sunulması gerekiyor. Getirilen o anki güncel fotoğraf, lottery'e başvuru yapılanla tıpa tıp aynı mı olmalı? Örneğin, başvuru yaparken sakallı idiniz fakat sonradan kestiniz ya da kilo aldınız. Bu tür değişimler, vize görüşmesinde nasıl karşılanıyor / karşılanır?
5- Anladığım kadarıyla her sene 50.000 kişiye "Green Card" veriliyor. Fakat bilgisayar, bu sayının üzerinde seçim yapıyor; örneğin, 60.000. Daha sonra tüm süreç sonunda 50.000 kişi kalıyor, değil mi?
6- Bu DV numaraları, tüm dünyadan katılım olduğu için farklı ülkelerdeki başvuranlara tahsis edilmiş durumda. Örneğin, Türkiye'den başvuru yapanlara en son verilen DV numarası, 34200 olabilir. Bir sonraki numara, yani 34201 DV numarası, mesela, Romanya'dan başvuru yapmış birine verilmiş olabilir, öyle değil mi? Numara atamaları bu şekilde, yanılıyor muyum?
Huzurlarınızda hepinize teşekkür etmek isterim.
Saygılarımla,
-
@ozdmryavuzciftci, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells dosya numaram 4XXX bu numara ile 4000lerdemi oluyorum mesela 23000 gibi bir rakamlı biriyle arada fark oluyormu ? Teşekkür ediyorum şimdiden cevablara ☺️
Evet 4binlerdesiniz , muhtemelen çok yakın bir zamanda evrak isteği maili alacaksınız ve önümüzdeki ay büyük ihtimal numaranız current olur :) 23bin ile aranızdaki fark sıranızın daha erken gelmesi ve vizenizi daha erken ala bilmeniz. Dosya numarası ne kadar küçük olursa o kadar iyi.
-
Merhaba,
Brit Simon'ın blogunu karıştırırken şöyle bir şey ile karşılaştım:
"If you are planning to attend a consular interview, you should attend the interview with a DS5540 already completed."
Bu bizleri kapsıyor mu?
-
Merhaba Arkadaşlar. 2 sorum olcak cevaplarsanız çok sevinirim.
1)Ben ds-260 formumu haziranda gönderdim. Ve şuan iş değiştirme gibi bir durumum var. Sizce iş değiştirirsem ds-260 formumu tekrar açtırmam gerekirmi ve bu durum genel olarak mülakat sürecimi etkiler mi?
- Yeni yayınlanan vize bültenine göre vize mülakat sırasının 26.000'lere gelmesi çok mu zor? Sizce şansım ne kadar var?
Teşekkürler
-
@okuyanus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
İyi geceler değerli arkadaşlar,
Nasılsınız? Umarım her şey yolundadır. Evet Korona süreci zorlu fakat lütfen umudumuzu yitirmeyelim. Bilginize ve deneyiminize danışmak istediğim birkaç küçük sorum daha var:1- DS260 formunda sahip olduğumuz sosyal medya hesabıyla ilgili bir "social media identifier" yazmamız isteniyor. Doğrudan hesabımızın adını mı yazmamız isteniyor? Örneğin, Twitter hesabınızın adı "Ahmet Esenler" ise "social media identifier" olarak "Ahmet Esenler" mi yazılacak?
2- Bildiğiniz üzere akademik belgelerin paylaşıldığı, indirildiği bir internet sitesi var: "independent.academia.edu" Bu sosyal medya olarak kabul ediliyor mu?
3- İş tecrübelerim;
3.1- 1997 yılında bir turizm acentesinde yazın 3 ay boyunca sigortalı olarak vize işlemlerini yürüttüm.
Daha önce 2 yıllık bir tecrübem yoktu fakat yabancı dil alanında lise son sınıf öğrencisiydim ve o ana kadar 11 yıllık bir eğitim almıştım.3.2 Üniversiteyi bitirdikten sonra 2002 Ekim-Aralık arasında 3 ay kadar öğretmen olarak çalıştım. 2 yıl değil, sadece 3 ay kadar bir tecrübe edinmiş oldum fakat öğretmen olmak için haliyle 4 yıl üniversitede eğitim almıştım. 3.3. Askerliği Ankara'da tercüman olarak 1 yıla yakın bir süre yaptım. Yine 2 yıllık tecrübem olmadı fakat sonuçta bu unvanda ve alanda çalışmak için 4 yıl üniversitede okumuştum. Yukarıda 3.1, 3.2 ve 3.3'te yaptığım işler için "Bu mesleğiniz en az 2 yıl eğitim ya da deneyim gerektiriyor mu?" sorusuna "Hayır" deyip geçmeli miyim, yoksa "evet" deyip yaptığım işi ayrıntılı anlatmalı mıyım? Sırasıyla belirtirseniz, sevinirim.4- DV2021 Lottery için 2019 Ekim-Kasım aylarında başvururken fotoğraf yüklemiştik. Sanırım Konsolosluk'taki görüşmede tekrar fotoğraf sunulması gerekiyor. Getirilen o anki güncel fotoğraf, lottery'e başvuru yapılanla tıpa tıp aynı mı olmalı? Örneğin, başvuru yaparken sakallı idiniz fakat sonradan kestiniz ya da kilo aldınız. Bu tür değişimler, vize görüşmesinde nasıl karşılanıyor / karşılanır?
5- Anladığım kadarıyla her sene 50.000 kişiye "Green Card" veriliyor. Fakat bilgisayar, bu sayının üzerinde seçim yapıyor; örneğin, 60.000. Daha sonra tüm süreç sonunda 50.000 kişi kalıyor, değil mi?
6- Bu DV numaraları, tüm dünyadan katılım olduğu için farklı ülkelerdeki başvuranlara tahsis edilmiş durumda. Örneğin, Türkiye'den başvuru yapanlara en son verilen DV numarası, 34200 olabilir. Bir sonraki numara, yani 34201 DV numarası, mesela, Romanya'dan başvuru yapmış birine verilmiş olabilir, öyle değil mi? Numara atamaları bu şekilde, yanılıyor muyum?
Huzurlarınızda hepinize teşekkür etmek isterim.
Saygılarımla,
-
kullanici adinizdaki @ 'ten sonrasini yazmaniz yeterli.
-
bunu eklemenize gerek yok.
-
3'u icin de
hayirdiyebilirsiniz. -
Guncel bir fotograf goturun, ayni kisinin fotografi oldugu surece bir problem olmaz.
-
Maksimum vize sayisi 55.000, bu vizelerin tamaminin dagitilmasi zorunlu degil ama bu vize sayisindan daha fazlasi kesinlikle dagitilmaz.
-
Evet, EU bolgesindeki baska bir ulkeye denk gelmistir buyuk ihtimal.
-
-
@Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba,
Brit Simon'ın blogunu karıştırırken şöyle bir şey ile karşılaştım:
"If you are planning to attend a consular interview, you should attend the interview with a DS5540 already completed."
Bu bizleri kapsıyor mu?
Evet, mulakatlar basladigi zaman zaten konsolosluk bu konuda email ile bilgilendirme yapar. Ama onceden doldurup gondermekte bir problem yok.
-
@O-B-K, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba Arkadaşlar. 2 sorum olcak cevaplarsanız çok sevinirim.
1)Ben ds-260 formumu haziranda gönderdim. Ve şuan iş değiştirme gibi bir durumum var. Sizce iş değiştirirsem ds-260 formumu tekrar açtırmam gerekirmi ve bu durum genel olarak mülakat sürecimi etkiler mi?
- Yeni yayınlanan vize bültenine göre vize mülakat sırasının 26.000'lere gelmesi çok mu zor? Sizce şansım ne kadar var?
Teşekkürler
-
Hayir, boyle guncellemelerden kacinmalisiniz.
-
Bekleyip gorecegiz.
-
@Dscrt tr nin her yeri cennet
-
Bu DV-260'da sorulan aşı sorusunda evet dememiz için eskiden verilmiş aşı karnesi yeterli olur mu? O zamanlar bilgisayar sistemleri olmadığı için benim aşı karnem gayet ufak bir defter gibi ve üzerinde sayılar ve benim adım yazıyor sadece. Birde anlamadığım ve muhtemelen aşı kodları olduğunu tahmin ettiğim alanlar var :) Bu durumda soruya evet mi hayır mı demeliyiz?
-
@north orası öyle ama sinop memleketim ayrı güzel:) gerek insanı gerek modernliği karadenizin incisi özledim valla
-
@Keremsah sahsen bu soruya, edevlette kayıtlı aşı karnem olmasina rağmen "hayir" cevabi verdim. çünkü doktor randevusunda okuduğum ve araştırdığım kadarı ile siz edevletten aldığınız aşı belgesini verseniz dahi yine de aşı yapıyorlar şeklinde. yine de karar sizin elbette. o belgeyi kanit olarak kullanabilirim derseniz (ne tür bir belge bilmiyorum) "evet" diyebilirsiniz.
-
@Keremsah, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Bu DV-260'da sorulan aşı sorusunda evet dememiz için eskiden verilmiş aşı karnesi yeterli olur mu? O zamanlar bilgisayar sistemleri olmadığı için benim aşı karnem gayet ufak bir defter gibi ve üzerinde sayılar ve benim adım yazıyor sadece. Birde anlamadığım ve muhtemelen aşı kodları olduğunu tahmin ettiğim alanlar var :) Bu durumda soruya evet mi hayır mı demeliyiz?
Hayir maalesef :)
Asi kartiniz var mi diye sormuyor o soruda. Sorularin turkceleri icin Imzamdaki paketten yararlanabilirsiniz. -
Merhaba arkadaşlar; ds 260 formunu doldurdum. eşim ve 2 çocuğum var. Onlarada pasaport çıkarttırdım. şu an tüm aile bireylerinin karşısında incomplete yazıyor. eşim veya çocuğumun formunu submit etmek istediğimde KCC numarası ve pasaport numarası istiyor. buradaki pasaport numarası kısmına benim mi yoksa ilgili aile bireyinin mi pasaport numarasını girmem gerek?
-
Merhaba arkadaşlar. ds 260 formunu doldurdum ama submit etmedim daha. eşim ve çocuğumda var. onlarada pasaport çıkartmıştım. şuan tüm aile bireylerinin karşısında incomplete yazıyor. eşimin ve çocuğumun formunu submit ederken pasapot numarası kısmına benim mi yoksa ilgili aile bireyinin mi pasaport numarasını girmem gerekli?
-
@KADİR, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba arkadaşlar. ds 260 formunu doldurdum ama submit etmedim daha. eşim ve çocuğumda var. onlarada pasaport çıkartmıştım. şuan tüm aile bireylerinin karşısında incomplete yazıyor. eşimin ve çocuğumun formunu submit ederken pasapot numarası kısmına benim mi yoksa ilgili aile bireyinin mi pasaport numarasını girmem gerekli?
merhaba. eğer formunuzu submit etmediyseniz zaten incomplete yazacaktır. her aile bireyinin kendi pasaport numarasını girmeniz gerekli, sizinkini değil. bu arada formunuzu bir an önce doldurup göndermeniz sağlıklı olacaktır. case numberınız düşük bir numara, evrak talepleri 1 ay içinde size de gelecektir. bol şans.
-
Arkadaşlar merhaba. KCC ye gönderdiğimiz evraklar onaylanınca bize onaylandı diye bir mail gelecek mi ? Eğer geliyorsa tahminen kaç güne geliyor. KCC'ye evrakları gönderdiğimde şöyle bir mail geldi bana. Yani 3-6 hafta içinde onay maili mi alacağım ? Eğer almazsam onaylanmış mı sayılacak tam anlamadım da.
The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents. This email address, [email protected], is only used for applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any Diversity Visa related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.
You should expect an email from KCC in the next 3-6 weeks. If you do not hear from KCC after 6 weeks, please contact [email protected] to confirm all of your documents have been received, and you are ready to be scheduled for an interview.
-
@Orhan-Cabarov merhaba. evet evraklarınız onaylandığında onay maili alacaksınız. case numberınız 3000lerde olduğundan yakın zamanda onay alacaksınızdır. şuan çünkü 4binlere yaklaştı.tahmini bir zaman söylemek çok doğru olmaz. numaranız current olduğunda -ki önümüzdeki ay kesin current olacaksınız- hala almadıysanız KCC'ye mail atıp bilgi alabilirsiniz.
kişisel fikrim, KCC'ye telefon açıp durumunuzu anlatın ve onay maili isteyin. zaman kaybetmeyin.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@Orhan-Cabarov merhaba. evet evraklarınız onaylandığında onay maili alacaksınız. case numberınız 3000lerde olduğundan yakın zamanda onay alacaksınızdır. şuan çünkü 4binlere yaklaştı.tahmini bir zaman söylemek çok doğru olmaz. numaranız current olduğunda -ki önümüzdeki ay kesin current olacaksınız- hala almadıysanız KCC'ye mail atıp bilgi alabilirsiniz.
kişisel fikrim, KCC'ye telefon açıp durumunuzu anlatın ve onay maili isteyin. zaman kaybetmeyin.
Merhaba
Evrakları gönderirken mailin içeriğine bir şey yazmak gerekiyor mu?
-
@gucarslan Teşekkür ederim. Geçen hafta gonderdım 1-2 hafta daha bekleyelım bakalım. Gelısmelerı buraya yazarım zaten.
Edit: 15 dakika sonra KCC den onay maili geldi. Tesadüfün böylesi. :)
-
Şaka gibi az önce KCC den onay ne zaman gelecek diye sordum ve şimdi onay maili geldi. :D
Gelen mailin ekran görüntüsünü buraya koyuyorum, ingilizcesi iyi olanlar bundan sonra ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi lütfen ?

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum