Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• Merhabalar, 2021EU10xxx talihlisiyim, 12 haziranda ds260 formunu gonderdim 27 haziranda ise evlendiğim icin dosyami resubmit ettim. Ancak kcc'den henuz bir geri dönüş alamadik. Bir kac sorum var.

• Kcc neye gore evrak istegi veya geri donus yapıyor?
    • Geri dönüşleri kcc neye gore yapıyor? Alfabetik isim siralamasi mi, dosya numarasi mi, basvuru tarihi mi, yoksa medeni durum vs mi?
    • Ayrica ds260 resubmit edilince basvuru tarihi de guncelleniyor mu yoksa ilk basvuru tarihi mi baz aliniyor?
    • Kcc her zaman evrak talep ediyor mu?

Bilgisi olan arkadaslar sorularımı cevaplarsa memnun olurum.

• @muratdurak91, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar , iyi bayramlar. İki sorum olacak cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim. Ds260 formunda iş ve eğitim bilgilerini doldururken iş bilgilerimi doldurduğum için eğitim bilgileri sorusunu dolduramadım ve form öylece kaldı. Acaba hata mı yaptım ya da bizden sadece eğitim veya iş bilgilerinden biri mi isteniyor ? İkinci sorum ise KCC nin bizden istediği evraklarda hangi dosyalar evraklar isteniyor bizden

Ikisini de istiyor, hem is hem de egitim... Sorulara verdiginiz cevaplari kontrol edin. Imzamdaki linkteki paketten yararlanabilirsiniz...

KCC evraklari icin su konuyu incelemelisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri

• @Ex-Ask herkes kendi hayatini yasiyor :) lutfen soru soranlara saldirmayin, zaten sayin @BelmaSarvan izin icin geleceginden bahsetmis... insanlarin ABD'ye gelip yasamasi ve arada sirada tatil icin Turkiye'ye veya baska ulkelere gitmesinde bir sakinca yok. Eger sizin icin bir sakincasi varsa lutfen dusuncelerinizi kendinize saklayin :) insanlar bence "sizin gibilerden kaciyor"... (cumleyi bir yerden hatirlamissinizdir :) )

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mio, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar, 2021EU10xxx talihlisiyim, 12 haziranda ds260 formunu gonderdim 27 haziranda ise evlendiğim icin dosyami resubmit ettim. Ancak kcc'den henuz bir geri dönüş alamadik. Bir kac sorum var.

• Kcc neye gore evrak istegi veya geri donus yapıyor?
    • Geri dönüşleri kcc neye gore yapıyor? Alfabetik isim siralamasi mi, dosya numarasi mi, basvuru tarihi mi, yoksa medeni durum vs mi?
    • Ayrica ds260 resubmit edilince basvuru tarihi de guncelleniyor mu yoksa ilk basvuru tarihi mi baz aliniyor?
    • Kcc her zaman evrak talep ediyor mu?

Bilgisi olan arkadaslar sorularımı cevaplarsa memnun olurum.

KCC'den haber beklemeniz yeterli. Dosya numaraniz aktif olmadan mulakat tarihi alamazsiniz.

Ayrica:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

• @crazycells Tesekkurlerler admin, kcc'de dosya numarasının aktif olma süreci ile ilgili bilginiz var mı peki?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mio, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Tesekkurlerler admin, kcc'de dosya numarasının aktif olma süreci ile ilgili bilginiz var mı peki?

Evet, ilk iletideki su bolumu okuyabilirsiniz:

"3. Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek"

Vize bultenini bekliyoruz...

• @aydın-t, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba ds260 formumdaki bir kaç ufak hatayı ( anne kizlik soyadi ve bildiğiniz diller) düzeltmek için mail attım açtırmak için. Ve takıldığım iki konu var
    1.si ds260 formu açılınca mail mi atıyorlar formunuz açıldı diye yoksa benmi ara ara bakmalıyım
    2.si bildiğiniz diller kısmında Azerbaycan Türkçesinin İngilizcesi ne oluyor bir suru farkli karsiligi çıkıyor

Tesekkurler

1) Bir kaç gün içinde mail atıyorlar "açtık" diye.
    2) "Azerbaijani" ve ya "Azerbaijani Language" yaza bilirsiniz fark etmez.

• @Masda anladım çok sagolun Cevabınız için.

• case number'ımız 2021'OC' ile başlıyor.
    Foreign state of chargeability nedense TUVALU diye bir ülkeyi gösteriyor. bakalım hayırlısı, en son dokümanlarıda gönderdik, görüşme tarihi bekliyoruz, gelen var mı acaba ?

• @crazycells Merhaba hocam. Benim T.C. vatandaşlığım onaylandı. Randevu alıp T.C. kimliğini alacağım. Şimdi ben çift vatandaş olmuş oldum. Ds260 formunu doldurdurduğumda sadece azerbaycan vatandası oldugumu yazmıştım. Sizce değiştirmem gerekıyor mu ?

• @hasankarakaya şahsen ben şöyle yapmayı düşünüyorum. benim pasaport haziran 2021 de dolacak. ocak 2021 de görüşmeler başlar ise ocak 5'de yeni pasaport çıkaracağım ve bu pasaport bilgilerini ds 260 da göstermeyeceğim. mülakata gittiğim zaman başvuruda bulunduğum pasaport ile beraber yeni pasaportunda götüreceğim. çünkü vizeyi basmaları için 8 aylık geçerli bir pasaporta ihtiyaçları olacak. o yüzden basacaklarsa yeni pasaporta vizeyi bassınlar diye düşünmekteyim.

• ⭐⭐⭐

Şimdi pasaport konusu açıldığı için merak ettiğimiz ve geçenlerde tartıştığımız bir konuyu sormak istiyorum.

Bu biyometrik pasaportlar tüm dünyada tek bir sistemden mi yönetiliyor? Tüm devlet kolluk güçlerinin erişim sağlayabildiği bir sistem var mı? Yoksa her ülke kendi mi yönetiyor bu pasaport sistemlerini?

• herkez merhabalar 2021 talihlisiyim evrak maili bana hala gelmedi listeyede baktım 4000li numaram benim altım bütün nolara nerdeyse gelmiş fakat bana gelmedi bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa cok sevirim? evrak gelmeme ihtimali var mıdır?

• @godzilla1923, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

herkez merhabalar 2021 talihlisiyim evrak maili bana hala gelmedi listeyede baktım 4000li numaram benim altım bütün nolara nerdeyse gelmiş fakat bana gelmedi bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa cok sevirim? evrak gelmeme ihtimali var mıdır?

Merhaba, evrak isteği şu an sıra numarasına göre irerliyor ve 2-binlerde. Sizin altınızdakı insanların bazısı unlock yaptırdığı için erken istenmiş.

• @Sono bildiğim kadarıyla her ülkenin kendi sistemi var. biyometrikten kasıt hava limanları yada sınırlarda pasaportun taranması işlenmesi bakımında kolaylık sağladığı için biyometrik deniliyor. Temassız kredi kartı gibi düşünebiliriz. Gümrükteki görevliler pasaportu bir sisteme gösterdikleri zaman direk sisteme bilgiler işlenmiş oluyor. Onun dışında bir olayı yok diye biliyorum.

• ⭐⭐⭐

@archer, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Sono bildiğim kadarıyla her ülkenin kendi sistemi var. biyometrikten kasıt hava limanları yada sınırlarda pasaportun taranması işlenmesi bakımında kolaylık sağladığı için biyometrik deniliyor. Temassız kredi kartı gibi düşünebiliriz. Gümrükteki görevliler pasaportu bir sisteme gösterdikleri zaman direk sisteme bilgiler işlenmiş oluyor. Onun dışında bir olayı yok diye biliyorum.

İşte üzerindeki chip başka bir gümrükte okutulduğunda kişinin tüm seceresi ortaya çıkıyordur diye düşünmüştük ama sanırım bunun için ortak bir sistem olması gerekiyor ve o da yok.

Gerçi bu chipin konfigürasyonu belli standartlara göre yapıldıysa bu okumayı yapıp bilgileri gösterebilir de.

• @yusuf88, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

case number'ımız 2021'OC' ile başlıyor.
    Foreign state of chargeability nedense TUVALU diye bir ülkeyi gösteriyor. bakalım hayırlısı, en son dokümanlarıda gönderdik, görüşme tarihi bekliyoruz, gelen var mı acaba ?

TUVALU'da mi yasiyorsunuz? Yoksa basvuru yaparken TURKEY yerine TUVALU diye mi isaretlediniz?

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Merhaba hocam. Benim T.C. vatandaşlığım onaylandı. Randevu alıp T.C. kimliğini alacağım. Şimdi ben çift vatandaş olmuş oldum. Ds260 formunu doldurdurduğumda sadece azerbaycan vatandası oldugumu yazmıştım. Sizce değiştirmem gerekıyor mu ?

gerekmiyor, bu sekilde kalabilir su an icin...

• @archer, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@hasankarakaya şahsen ben şöyle yapmayı düşünüyorum. benim pasaport haziran 2021 de dolacak. ocak 2021 de görüşmeler başlar ise ocak 5'de yeni pasaport çıkaracağım ve bu pasaport bilgilerini ds 260 da göstermeyeceğim. mülakata gittiğim zaman başvuruda bulunduğum pasaport ile beraber yeni pasaportunda götüreceğim. çünkü vizeyi basmaları için 8 aylık geçerli bir pasaporta ihtiyaçları olacak. o yüzden basacaklarsa yeni pasaporta vizeyi bassınlar diye düşünmekteyim.

Mulakat tarihi aldiktan sonra yeni pasaport bilgilerinizi konsolosluga gondermenizi tavsiye ederim, aksi durumda idari islemler sirasinda gecikme yasanabilir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@godzilla1923, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

herkez merhabalar 2021 talihlisiyim evrak maili bana hala gelmedi listeyede baktım 4000li numaram benim altım bütün nolara nerdeyse gelmiş fakat bana gelmedi bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa cok sevirim? evrak gelmeme ihtimali var mıdır?

Evrak emaili icin once DS-260 formunuzu gondermeniz gerekiyor. Imzanizdaki bilgilere gore hala DS-260 formunu gondermemissiniz...

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    946
    13 Oy
    946 İleti
    69k Bakış
    gucarslanG
    bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k