Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 722.5k 333

• @goodluck Nissan Sentra'nin 2018 modelini kullaniyorum. Neredeyse 2 sene olacak bir sorunla karsilasmadim. Arabaya daha cok A noktasindan B noktasina goturen araclar olarak baktigim icin cok anlamam icinden disindan, o yuzden sorunuzu cok detaylandiramayacagim :) Diyecegim tek sey cok memnunum. Kisa surede degistirmeyi dusunmuyorum ama degistirecek olursam Nissan'in suv'lari cok hosuma gidiyor. Servis icin gittigimde showroom'da goruyorum, aracimi beklerken biraz gezme firsatim da oldu. Bir dahaki arac icin de Nissan almayi dusunuyorum :)

• Merhaba, 2012 Ford Focus aracımız 75bin milde transmission arızası vermişti. Tamirciye bırakmıştım. Tamir edilemeyeceğini dual clutch'ların komple değişmesi gerektiğini söyledi ve 5.400$ fiyat verdi (sıfır). O kadar para veremeyeceğimi zaten arabanın o fiyatlarda olduğunu söyledim. İkinci el transmission opsiyonlarının olup olmadığını sordum. Bugün ikinci el bir tane ile değişimini 4.000$'a yapacaklarını söylediler. 36.000mil garantili olacakmış. Mecburen yaptırıyorum. Arabayı hurdaya da çıkarsam yine para etmiyor.
    Kısacası arabanızın transmissionı arızalanırsa başınıza neler geleceği burda güzel bir örnek olarak bulunsun. Bana da geçmiş olsun.

• ⭐⭐

@Civil_Engineer, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@goodluck Nissan Sentra'nin 2018 modelini kullaniyorum. Neredeyse 2 sene olacak bir sorunla karsilasmadim. Arabaya daha cok A noktasindan B noktasina goturen araclar olarak baktigim icin cok anlamam icinden disindan, o yuzden sorunuzu cok detaylandiramayacagim :) Diyecegim tek sey cok memnunum. Kisa surede degistirmeyi dusunmuyorum ama degistirecek olursam Nissan'in suv'lari cok hosuma gidiyor. Servis icin gittigimde showroom'da goruyorum, aracimi beklerken biraz gezme firsatim da oldu. Bir dahaki arac icin de Nissan almayi dusunuyorum :)

Ben de 2019 nissan rogue var memnunum bi sikintisi yok. Benim gibi arabadan hic anlamayip memnun olani gormek sevindirici 😁😁

• @goodluck, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@Civil_Engineer, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@goodluck Nissan Sentra'nin 2018 modelini kullaniyorum. Neredeyse 2 sene olacak bir sorunla karsilasmadim. Arabaya daha cok A noktasindan B noktasina goturen araclar olarak baktigim icin cok anlamam icinden disindan, o yuzden sorunuzu cok detaylandiramayacagim :) Diyecegim tek sey cok memnunum. Kisa surede degistirmeyi dusunmuyorum ama degistirecek olursam Nissan'in suv'lari cok hosuma gidiyor. Servis icin gittigimde showroom'da goruyorum, aracimi beklerken biraz gezme firsatim da oldu. Bir dahaki arac icin de Nissan almayi dusunuyorum :)

Ben de 2019 nissan rogue var memnunum bi sikintisi yok. Benim gibi arabadan hic anlamayip memnun olani gormek sevindirici 😁😁

Bende de 2017 Nissan Altima var ve memnunum, normal maintenance haricinde hic sikintisi yok. Benim simdiye kadar elimden cok fazla arac gelip gecmesine ragmen, motor falan hic anlamam. Hic test surusu falan yapmadan, sadece calisiyor mu diye bakarak bile daha once arac almisligim var. :D Ama anlayan tanidiklarim var ve simdilik onlarla, isim duserse, hallediyorum.

• ⭐⭐

@MySea bende 3 araba degistirdim. Ilk arabami sansa cok iyi bi deal ile sifir civic almistim. Galerici dedi ya bi tur atmayacak misin dedi. Birak simdi zaten alacagim arabayi baska sansim yok vakit kaybetmeye gerek yok demistim 😀

• Lexus LS400 kullanıcısı var mı hiç?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mara, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba, 2012 Ford Focus aracımız 75bin milde transmission arızası vermişti. Tamirciye bırakmıştım. Tamir edilemeyeceğini dual clutch'ların komple değişmesi gerektiğini söyledi ve 5.400$ fiyat verdi (sıfır). O kadar para veremeyeceğimi zaten arabanın o fiyatlarda olduğunu söyledim. İkinci el transmission opsiyonlarının olup olmadığını sordum. Bugün ikinci el bir tane ile değişimini 4.000$'a yapacaklarını söylediler. 36.000mil garantili olacakmış. Mecburen yaptırıyorum. Arabayı hurdaya da çıkarsam yine para etmiyor.
    Kısacası arabanızın transmissionı arızalanırsa başınıza neler geleceği burda güzel bir örnek olarak bulunsun. Bana da geçmiş olsun.

Keşke yakın olsaydınız bize... Biraz daha araştırın derim... Ben yerinizde olsam o işi yaptırmam o fiyata ...

4 cebinizde.... Arabayı koyun offee uptan falan kaça gidiyorsa satın geçin... 1-2 arası veren çıkar elinde parçası olanlardan... Yani bir nevi arabayı 5-6 arası satmış gibi olursunuz... 6 ya gidip başka bir araç alın...

• @mara değerli Mara, öncelikle geçmiş olsun. Canınız sağolsun. Ben de Semavi'ye katılıyorum. OfferUp, Letgo gibi uygulamalar üzerinden satılığa çıkarın aracınızı. Sırf motorunun mali değeri olabilir. Parca parca da satabilirsiniz. Major parçalar haricinde, hic aklınıza gelmeyecek bir parçanın taliplisi cikabilir. Bagaj kilidi, ecu, cam motoru, regülatör. vs. Internetten çıkma parcalarin satış fiyatına bakarak, fiyatlandirmada bir fikir edinebilirsiniz. Ugrasamam derseniz, aracınızı olduğu gibi satın alan internet siteleri de var. Webuycars.com gibi. O paraya çıkma bir transmision yerine, Focus'tan alacağınız parayı da ekleyip baska bir araba almaya çalışın.

• @mara bence hic biri olmazsa junklari da arayip fiyat alabilirsiniz belki iyi bir fiyat verirler.

• @mara https://www.cashcarsbuyer.com/clutch-replacement-cost/

Size fazla fiyat çekmişler gibi gözüküyor.

• Merhaba, evet fazla fiyat çektiler farkındayım. Önce onay verdim bu tarz işlerle tecrübem yok uğraşmak istemedim. İkinci el transmission siparişini gectiler kargo cuma gelecek dediler. Yarın gidip iptal edebileceksem etmeyi planlıyorum. Bir kaç yerden tamir ücreti fiyatı alacağım. Aynı zamanda da satılığa koyacağım. Bu arada her halükarda benden 500dolar alacaklar. Sökme takma tanı koyma falan ücretiymiş. Burdan isim vermem sorun olur mu bilmiyorum firma "Eagle transmission".

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Açıkçası başka bir araba olsaydı yardımcı olmak isterdim. Oradan çekici ile getirirdik çok sorun olmazdı. Lakin aynı arabadan Bir tane de bende var arkadaş şanzıman bekleyen :) yani sorun şu ki yeni bir şanzıman taktığımızda onun ne kadar gideceği de garanti değil. 500 dolar ile kurt arıyorsanız kurtarın çünkü 4500 korkunç bir rakam. Ederi olsa bile arabayi düşündüğünüzde mantıksız.

• @semavi teşekkür ederim. Az önce konuştum prosesin başladığını iptal edemeyeceklerini söylediler. Aracın şanzımanı sökük durumda duruyor. Tüm vitesi değiştireceklermiş. Sipariş verdikleri kullanılmış parça cuma gelecekmiş. Return yapın 4.000ödeyemem dedim baya tartıştık. Return işlemleri için kargo fiyatını falan da ödememi istediler. Yine de kesin değil ama akşama doğru arayıp ne yapabileceklerini söyleyecekler. Belki yapamıyoruz deyip mecbur bırakacaklar, belki de 1.000dolar isteyip arabayı geri verecekler. Bu işlerden anlamadığımız için çok kolay kandırılıyoruz. Gelişmeleri yazarım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Yaptırın geçin o zaman... Gün içinde yazacağım size

• ⭐⭐

Sifir araba icin ne kadar downpayment vermeliyim ? Suan arana almak icin dogru zaman mi ? 2 ,5 aydir kredi karti kullaniyorum ,score yeterli olur mu sizce ?

• @HockeyUmpire2 bazı markaların 0 down payment 60 ay taksıt kampanyaları oluyo. bakmanı öneririm. ama 2,5 ay skor çok az bence. yüksek faiz verirler. ben 6 aylık skorla zar zor %5,45 alabildim.

• @HockeyUmpire2 kuzenime sadece toyotadan cikarmislar 5 yillik.Onun da bir kac ay olmustu.Faiz oranida baya yuksekti.

• ⭐⭐

@aliarmgn bende toyota dusunuyorum. Ne kadar faiz ile kredi vermisler ? Firmami vermis ,banka mi ? Aylik ne kadar oduyor ?

• ⭐⭐

@kundekari cok yuksek degilmi bu faiz orani ? Aylik ne kadar oduyorsunuz?

• aylık 360 dolar ödüyorum. yüksek tabi ama kredi skoru oluşmadan zor oluyo biraz.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Car Shipping

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    170 Bakış
    EzgiLeraE
    @Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping @EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda. Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize. İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
  • Araba kredisi

Ehliyet ve Araba
    29
    0 Oy
    29 İleti
    3k Bakış
    F
    @kursat68 Soruyu sorali bir hayli zaman gecmis ama ileriye yonelik bir cevap olsun. Kredi kuruluslarinin aylik olarak gonderdigi "statement" dokumaninlarinda genellikle "payoff amount" diye gosterilebiliyor. "Payoff" altinda gorulen tarihe kadar odeyerek krediyi kapatabileceginiz miktar orada yaziyor olacaktir. O nedenle, eve posta ile gelen veya online olarak ulasabileceginiz "statement"a bir goz atmanizi tavsiye ederim. Benim kredi odemesine ait son belgeye gore ornek asagida. Ben kalan miktari ozellikle kapatmiyorum cunku aylik odeme $514.37 ve bu odemenin faiz orani sadece yaklasik $7 [image: 1639804137650-screen-shot-2021-12-18-at-12.07.38-am-resized.png] [image: 1639804546012-screen-shot-2021-12-18-at-12.15.28-am-resized.png]
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
    351
    9 Oy
    351 İleti
    39k Bakış
    MySeaM
    Eger araci siz ordu icin gorev veya egitimdeyken bir storage facility de tutacaksaniz, ilgili askeri belge ve storage facility den alinan receipt ile sigortayi belirli bir sure icin iptal ettirebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k