Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arnblt, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Bende @knnrn ye katılıyorum. Biz yerleşmeden önce 3 kere gidip geldik. Hatta ben hala gitmedim bile. Eşim ve oğlumu ilk sene oraya gönderdim. Bakalım seveceklermi ABD'yi diye. Herkesin kendi tercihidir ama bana göre ilk gidişte oraya yerleşmek bana bayağı bir iddialı geliyor.
    Ayrıca bu pandemiden dolayı ilk gidişini erteleyen ve riske atan arkadaşlar bana göre son derece yanlış yapıyorlar. Bir şekilde ABD ye ayak basmaları gerekiyor bir an önce. İlk girişi salgının az olduğu yerlerden yapabilir talihliler. En nihayetinde burasımı orasımı daha tehlikeli salgın konusunda buna kimse cevap veremez. 🙂

    İmzanızdan gördüğüm kadarıyla ilk girişiniz yaklaşık 2 sene önce olmasına rağmen halen nasıl erteleyebiliyor veya giriş çıkış yapabiliyorsunuz? Re-entry permit mi yaptınız yoksa başka bir ilmi var mı?


  • @dilara1424 Eşinizin sözünü ömür boyu dinlersiniz artık😊Eşiniz mazeret aramak yerine hemen aksiyona geçmiş ve ne kadar doğru karar olduğunu bugün herkes görebiliyor.Vizesini alıp gitmeyenler otursun kendine ağlasın , ama bizim gibi vize alamayanlar için kader-kısmet değilmiş diyebiliriz.


  • @knnrn Eline sağlık🤷♂️Cuma git Pazar dön değilmi👍🏾Bu kadar basit. Mazerete üretmeye ne gerek.

  • ⭐⭐

    @srhnkskn evet ilk giriş yaklaşık 2 sene önce yaptık.
    Ekim 2018 da ilk girişi yaptık.
    2 nci girişi Nisan 2019 da yaptık. Yaklaşık 5 ay aradan sonra. Kapıda kaç aydır ABD dışındasınız dediler. 5 ay dedik. Tamam dediler.
    3 ncü girişi Ağustos 2019 da yaptık. Yani 4 ay sonra. Aynı soru soruldu. 4 dedik. Tamam dediler geçtik. Ayrıca yaşamak için geldiğimizi de belirttik.
    Eşim ve oğlum orada kaldı. Ben 2 ay kaldıktan sonra Ekimde döndüm.
    4. ncü girişi 3 ay sonra ben tek başıma yaptım. Yine aynı soru. Yine tamam dediler.
    Eşim ve oğlum Nisan sonunda döndüler.
    Ben Nisan da gidecektim biletler iptal olunca gidemedim. Şimdide 6 ayı geçirdim. Muhtemelen gelecek ay gideriz. 2-3 hafta kalır döneriz. Okullar on-line. orada durmanın anlamı yok 🙂

    Bu kadar uzun süre git gel yapmanız çok zor bir şey değil. Ama ikna edici sebepleriniz olmalı elinizde. Benim orada her ay 1750 dolar kira ödediği ödediğim ev, araba, banka hesabı ve her şeyden öte ailem olduğu için sorsalardı da bir sorun yaşamazdım.
    Ama hiç bir ikna edici belge olmadan git gel yaparsanız bir gün size polis ABD de nerede yaşıyorsunuz veya ne iş yapıyorsunuz diye soru sorarsa sıkıntı olur. Hem de büyük 🙂


  • https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/one-month-extension-of-immigrant-visa-medical-examinations.html

    Bu güncelleme ile ne demek istediklerini tam anlayamadım,arkadaşlar sizde bir bakabilirmisiniz?
    @crazycells


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/one-month-extension-of-immigrant-visa-medical-examinations.html

    Bu güncelleme ile ne demak istediklerini tam anlayamadım,arkadaşlar sizde bir bakabilirmisiniz?
    @crazycells

    1 Ocak-30 Haziran arasinda saglik raporu almis kisilerin vizeleri +1 ay eklenerek basilacak diyor kisaca, yani misal 1 Mart'ta saglik raporu almis birinin vize suresi normalde 1 Eylul olacakken, 1 Ekim olarak da basilabilecek bu karara gore...

    Bundan hem vizesi hala basilmamis olanlar, hem de vizesi basilmis ama ABD'ye girememis kisiler yararlanabilecek. Fakat bu kisilerin konsoloslukla iletisime gecip yeni bir vize bastirmalari gerekiyor.

    Eger 1 ay daha uzatsaniz bile ABD'ye giris yapamayacaksaniz o durumda yeni bir saglik raporu almalisiniz.

    One Month Extension of Immigrant Visa Medical Examinations
    Last Updated: July 24, 2020

    Immigrant visas are limited to the validity of the medical examination for a maximum of six months. Centers for Disease Control and Prevention approved a one-month extension for medical examinations conducted between January 1, 2020, and June 30, 2020. If you were unable to travel on your issued visa or obtained your medical examination but did not receive your visa, contact the Immigrant Visa Unit of the U.S. Embassy or Consulate that issued or is adjudicating your visa application to determine whether you may be issued or reissued a visa for one additional month. If you are not able to travel within the one additional month, consider waiting until you are able to travel and obtain a new, full validity medical examination and visa.


  • @crazycells çok süper o zaman şu an hali hazırda vizesi basılmış ama ilk girişini yapamamış kişiler için +1 ay daha süre uzatımı olmuş oluyor(tabi konsoloslukla iletişime geçmek şartıyla)

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana
    Evet bu durumda olanlar için gerçekten çok iyi bir haber. Yalnız bunun ötesinde, sanki EO'ya karşı açılan davaların gerekçelerini zayıflatmaya çalışıyorlar gibi görünüyor.


  • @goblis evet bunun için defalarca mevcut eo üzerinde güncelleme adı altında değişiklikler yaptılar, umarım bu güncellemenin bir sonraki adımı dv vizeleri için bir muafiyet şeklinde olur


  • Herkese selamlar 2020 yılında alacağımız en güzel haber sanırım EO üzerindeki güncellemelerde DV vizeleri için muafiyet çıkmasıdır. O zaman 2020 yılına lanet okumaktan vazgeçeceğim 🙂 daha ne kadar bekleyeceğiz? dava sonuçları ne zaman sonuçlanır? 30 eylül tarihi ileri bir tarihe çekilir mi? binlerce soru düşünce. Herkesin hakkında hayırlısı olsun


  • @gezgin34 Bitmiş , geçmiş birşey için hayal kurmaya devam etmek gereksiz değilmi ?


  • @gezgin34, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    30 eylül tarihi ileri bir tarihe çekilir mi?

    bunca olan biten içinde en imkansıza yakını bu maalesef. Trump denen arkadaşın insafa gelmesi lazım EO yu sürekli güncelliyor DV kazananları için ayrıcalık tanıması azım ama bu olur mu "bence" çok zor. chain immigration'ın cezasını en suçsuz olan DV kazananlarına kesiyor adam kolay olan bu olduğu için.


  • @Semihmete o zaman neden hala bu forumda bu baslik altinda hala okumaya devma ediyorsunuz yazılanları. Isteyen bekler isteyen umut eder isteyen tamamen yitirir umudunu buradaki hayatina devam eder.


  • ⚠⚠⚠⚠⚠⚠️ÇOK ÖNEMLİ⚠⚠⚠⚠⚠

    Bugün konsoloslukdan gelen e-mail, vize süresi bitip giriş yapamayan DV2020 talihlilerini ilgilendiriyor⬇⬇⬇️ (iletiyi düzenliyeceğim)

    1.     Süresi Bitmiş, Bitmek Üzere Olan, Uzatılması Gereken ya da Yeniden Onaylanacak Olan Vizeler: Vizenizin süresi bitmek üzere ise Amerika’ya bir an önce seyahat etmenizi tavsiye ederiz. Eğer vizenizin süresi doldu ise; ancak, vizeniz 23 NISAN 2020 tarihinde geçerliydiyse ve önümüzdeki 60 gün içinde Amerika’ya seyahat etmeyi planlıyorsanız vizenizin bir kopyasını [email protected] adresine email olarak gönderin. Dosyanızı değerlendirip size bilgi vereceğiz. Vizenizin yeniden onaylanabilmesi için yeni sağlık raporu, vize ücreti, ek belgeler ve yeni bir vize görüşmesi gerekebilir.

    Eğer vizenizin süresi 23 Nisan 2020 tarihinden önce dolduysa ve PP10014 ve PP10052 sayılı Başkanlık Bildirileri’nde belirtilen muafiyet kategorileri arasında yer almıyorsaniz, bu Başkanlık Bildirileri’ne tabisiniz demektir.  Birçok göçmen vizesinin verilmesini 31 Aralık 2020 tarihine kadar askıya alan Başkanlık Bildirileri hakkında detaylı bilgi için lütfen yukarıdaki web adreslerini inceleyiniz. Diğer tüm başvurular için normal hizmet vermeye başladığımızda bizimle tekrar irtibata geçmeniz gerekmektedir. Vizelerin geçerlilik süresi uzatılamamaktadır.

    10.  İşlemleri Devam Eden Çeşitlilik Vizeleri (DV): Yürürlükte olan 10014 sayılı Başkanlık Bildirisi bazı göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri’ne girişini durdurmuştur. 23 Nisan itibariyle vizelerini almamış Çeşitlilik Göçmen Vizesi (DV) başvuru sahipleri de, eğer herhangi bir muafiyet kapsamında değillerse, Başkanlık Bildirisi’nin maddelerine tabidirler. Bu bildiri 31 Aralık 2020 tarihine kadar yürürlükte olacaktır. Lütfen detaylı bilgi için yukarıda verilen web sitelerini ziyaret ediniz. DV-2021 programı talihlileri, lütfen güncel bilgiler için https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/ ve https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/ea/covid-19-visa-services-and-restrictions.html sitelerini takip ediniz. Dosyanızın durumunu https://ceac.state.gov/ceac adresinden öğrenebilirsiniz.


  • 14:00 Thy ucagi ile Houston a gidiyoruz, bugun. Ucaga binene kadar lstedikleri evraklar. Vize basili passport, sari zarflar. ABD YE gidecekler THY nin J bankosundan islem yaptıracaklar ilk kez gidiyorsaniz kisi basi 50 tl hava alani harci ödedik kizimiz 9 yasinda onada aldilar. Herhangi bir covid proseduru yok. Maske yeterli atesimize bile bakmadilar. Houston a inince yasadiklarimi paylasicam.


  • Dis hatlar giriste ucak biletinizi hazir edin. Telefona gelen mail varsa onuda gosterebilirsiniz. Ugrasmamak için kemer, saat bozuk para vs bulundirmayin. Boylece cok rahat oluyor. Iceride su 10 tl 🙂 çocuğunuz varsa bir iki tane bulundurun 😊


  • @mesuthhh Yeni hayatınızda bol şanslar iyi günler


  • @mesuthhh, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    14:00 Thy ucagi ile Houston a gidiyoruz, bugun. Ucaga binene kadar lstedikleri evraklar. Vize basili passport, sari zarflar. ABD YE gidecekler THY nin J bankosundan islem yaptıracaklar ilk kez gidiyorsaniz kisi basi 50 tl hava alani harci ödedik kizimiz 9 yasinda onada aldilar. Herhangi bir covid proseduru yok. Maske yeterli atesimize bile bakmadilar. Houston a inince yasadiklarimi paylasicam.

    iyi yolculuklar umarım seneye bizde buradan heyecanımızı paylaşırız.
    yeni hayatınızda başarılar dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @mesuthhh, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    14:00 Thy ucagi ile Houston a gidiyoruz, bugun. Ucaga binene kadar lstedikleri evraklar. Vize basili passport, sari zarflar. ABD YE gidecekler THY nin J bankosundan islem yaptıracaklar ilk kez gidiyorsaniz kisi basi 50 tl hava alani harci ödedik kizimiz 9 yasinda onada aldilar. Herhangi bir covid proseduru yok. Maske yeterli atesimize bile bakmadilar. Houston a inince yasadiklarimi paylasicam.

    Mesut bey, hayırlı olsun. Yeni hayatınızın güzel günler getirmesi dileğiyle.

    Darısı başta DV2020 ve DV2021'deki tüm arkadaşlarımızın başına inşallah.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum