Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @B_cool, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Caghan hikayenizi okudum. Gerçekten bu kadar tesadüf olabileceği aklıma bile gelmezdi. Aramızda birer hafta var sanırım “8 kasım“ tarihinde sabah çok büyük bir heycanla konsolosluk yolunu tuttum. 30 yaşındayım ve bekarım banka hesabımda 16 bin dolar 2 adet hisseli ev göstermeme rağmen benden de sponsor bulmamı talep ettiler. Tabi ilk olarak bir yıkılış yaşadım.
    Hikayenizdeki diğer bir tesadüf bende Grafik ve fotoğraf üzerine Artdirektörlük yapıyorum.
    Sponsoru bulmam baya bir zaman aldıktan sonra 24 Şubat itibariyle vizem basıldı.
    Pandeminin patlaması uçak biletimin iptal olması sebebiyle yola çıkmadım.
    Hikayenizi okuyunca gerçekten yalnız olmadığımı farkettim.
    Şimdi çalışmayıda vize dolayısıyla bıraktığım için mecburi tatildeyim.
    Umarım bizler içinde olumlu bir gelişme olur.
    Kendinize iyi bakın.

    Merhaba, Hangi şehre gitmek istemiştiniz?


  • Merhaba sayın @crazycells , kongresi üyesi Grace Meng göçmenlik ile ilgili bir düzenleme teklifi sunmuş ve bununla ilgili detaylarıda aşağıda paylaşacağım linkte açıklamış. Benim anladığım kadarıyla 2020 fiscal year içeresinde kullanılamayan vizelerin 2021 yılına, 2021 dekilerin de 2022 yılına aktarılması şeklinde bir tasarı. Yani boşta kalmış vizelerin çöp olması yerine sonraki senelere aktarılmasını istemiş. Sizden ricam metni bizim için okuyup fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Sizce bu tasarı ile kazanılan imtiyazların da aktarılması gibi bir durum söz konusu mu yoksa boşta kalan vizelerin aktarılıp o sene içerisinde bir şekilde dağıtılması mı? Yani DV-2020 kazananları bu tasarı geçerse seneye mülakata girip vizelerini alabilirler mi? Teşekkür ederim.


  • @ozN aman tanrım , nolur böyle birşey olsun.


  • @Sono
    Washington Dc’de aile dostumuzun yanına gidecektim.

  • ⭐⭐⭐

    @B_cool, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Sono
    Washington Dc’de aile dostumuzun yanına gidecektim.

    Deneyimli arkadaşların yorumları daha önemli elbette ama 16k Dolar, ek göstergeleriniz ve aile dostunuzun yanına gidecek olmanızı da ekleyince, Washington DC icin çok zorlayıcı olmuş gelmiş bana.

  • ⭐⭐

    @B_cool yukarıdaki yazınız "Umarım bizler içinde olumlu gelişme olur" demişsiniz.
    Sizin durumununda olumsuz olan nedir. Hala geçerli bir vizeniz var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba sayın @crazycells , kongresi üyesi Grace Meng göçmenlik ile ilgili bir düzenleme teklifi sunmuş ve bununla ilgili detaylarıda aşağıda paylaşacağım linkte açıklamış. Benim anladığım kadarıyla 2020 fiscal year içeresinde kullanılamayan vizelerin 2021 yılına, 2021 dekilerin de 2022 yılına aktarılması şeklinde bir tasarı. Yani boşta kalmış vizelerin çöp olması yerine sonraki senelere aktarılmasını istemiş. Sizden ricam metni bizim için okuyup fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Sizce bu tasarı ile kazanılan imtiyazların da aktarılması gibi bir durum söz konusu mu yoksa boşta kalan vizelerin aktarılıp o sene içerisinde bir şekilde dağıtılması mı? Yani DV-2020 kazananları bu tasarı geçerse seneye mülakata girip vizelerini alabilirler mi? Teşekkür ederim.

    Cok guzel bir gelisme, umarim Senato'da da bekledigi ilgiyi gorebilir; fakat su an icin cok umutlanmayalim derim sayin @ozN

    Vize kotasi problemini kokten cozebilecek tek yol boyle bir yasa cikarip var olan gocmenlik yasalarina istisna getirerek "override" etmek olurdu, bunun bir Temsilci tarafindan dile getirilmesi bile bence guzel bir baslangic; fakat bu yazida fikir bildiren herkes zaten gocmenligi destekleyen gruplardan. Bunun bir de "Republicans" denilen tarafininin oldugunu unutmamamiz lazim. Cumhuriyetciler maalesef gocmenlige sicak bakmiyorlar, ve bu yasa tasarisi Meclis'ten gecse bile Senato'da kalma ihtimali yuksek bir tasari. Senato'da hala Cumhuriyetcilerin sayisi fazla, secimden sonra da bu sekilde kalacagi ongoruluyor maalesef.

    Cumhuriyetcilerin bu konudaki goruslerini ilerde duyariz buyuk ihtimal, ama bu surecte zamanla cok kotu yarisacagiz maalesef... Kongre bu hafta calismaya basladi ama Agustos'un ilk haftasina kadar calisip sonra tatil verecek yine. Sanirim Eylul basinda tekrar acilacak. Bu surecte bu yasa tasarisinin tartisilmasi icin az zaman olacak gibi gorunuyor, cunku bu iki hafta icerisinde yeni bir ekonomik stimulus paketi cikarmak Kongre'nin onceligi olacaktir diye dusunuyorum.


  • @arnblt benim vizem 1 mayıs 2020 tarihi itibariyle doldu.


  • @Sono ordaki memurların insafına kalmış bir durum.
    Mali olarak hiç zorlanma ihtimalim yoktu. İş bulmamda çok sıkıntı değildi.
    Tabi o günkü halet-i-ruhiyeniz bile etkili oluyor konsolosluk sırasında vize verilmeyen çok kişi gördüm. Tek tavsiyem
    İşiniz hazır değilse sponsor bulmadan gitmeyin.


  • @B_cool Vize almışın ve gitmemişin 🤷♂️ Vallahi pesss


  • @Semihmete mart ayına girerken korona olayları patladı diye hatırlıyorum. pasaport teslimi olarak 24 şubat gözüküyor arkadaşın imzasında. Hazırlığını bu süre içinde tamamlayamadı demekki baya bir talihsizlik olmuş. Umarım olumlu haberler alırız


  • @ata_ksk Giden gitti ama.Bunlar boş gerekçeler bence , giriş çıkış yap dön değilmi ?


  • @Semihmete yargılaması sana düşmez bunun!
    Ben çalışan biriyim işi hemen bırakıp gidemezdim.
    2 aylık vize geçerliliğimde sürekli iptal uçuşlar olduğunu ve o günün şartlarını göz önüne almanız lazım . Uzaktan ahkam keserek olmuyor bu işler ....


  • @B_cool Boş gerekçeler.Memur olup istifa ederek son uçakla giden forumdan arkadaşlar var.Geçmiş olsun size..


  • @Semihmete herkesin kendince nedenleri olalir, lütfen yargılamak yerine biraz empati kurmayı deneyin,
    Şöyleki bizim ocakta greencardımız onaylanınca eşim hemen şubat ayında gitmek istedi , ben de bir an panik oldum ve daha ailemden ayrılmaya köpeğimden bi süre uzak kalmaya hazır hissetmediğimi düşündüm mayısta gitmeyi teklif ettim o sırada evimizi boşaltırız ben de biraz daha sürece hazır olurum diye, ama eşim ısrar etti ben de kıramadım kabul ettim.
    İyi ki de etmişim mayısa bilet alsaydık biz de gelemeyecektik ve ben eşime karşı kendimi suçlu hissedecektim.
    İnsanların neler yaşadığını ne hissettiğini bilemiyoruz,bilemeyiz de.
    Bize sadece geçmiş olsum umarım iyi bir gelişme olur demek düşer


  • Birbirimizi kırmayalım boşverin , hepimiz çok üzgünüz. Kimse geleceği öngöremedi. Korona resmen kafamıza meteor düşmesi gibi bir olay oldu. 🙂


  • @B_cool vize onayınızı şubatta aldınız değil mi? Ağustosta dolmadı gerekmiyor mu acaba ? Ben de yanlış biliyor olabilirm

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @B_cool, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Semihmete yargılaması sana düşmez bunun!
    Ben çalışan biriyim işi hemen bırakıp gidemezdim.
    2 aylık vize geçerliliğimde sürekli iptal uçuşlar olduğunu ve o günün şartlarını göz önüne almanız lazım . Uzaktan ahkam keserek olmuyor bu işler ....

    @Semihmete nin üslubu benim de hoşuma gitmiyor ama haklı olduğu bir konu var, göçmen vize alanların hemen işi bırakıp, tüm düzeni bozup ABD'ye yerleşmesi gerekmiyor. Bir haftasonu bile gidip dönülebilir. Cuma'dan gidip Pazar günü dönebilirsiniz. Böylece green card aktive edilmiş olur ve size zaman kazandırır. Sizin için bu fırsat kaçmış olabilir ama bu durumda olan başkaları için yazıyorum.


  • Seçim dönemine kadar göçmen yasası üzerine daha çok konuşulacağını ve kafa yorulacağını düşünüyorum. Bence her an her şey değişebilir.

  • ⭐⭐

    Bende @knnrn ye katılıyorum. Biz yerleşmeden önce 3 kere gidip geldik. Hatta ben hala gitmedim bile. Eşim ve oğlumu ilk sene oraya gönderdim. Bakalım seveceklermi ABD'yi diye. Herkesin kendi tercihidir ama bana göre ilk gidişte oraya yerleşmek bana bayağı bir iddialı geliyor.
    Ayrıca bu pandemiden dolayı ilk gidişini erteleyen ve riske atan arkadaşlar bana göre son derece yanlış yapıyorlar. Bir şekilde ABD ye ayak basmaları gerekiyor bir an önce. İlk girişi salgının az olduğu yerlerden yapabilir talihliler. En nihayetinde burasımı orasımı daha tehlikeli salgın konusunda buna kimse cevap veremez. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum