[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@ucakci, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba ,
Green kart benim adıma çıktı, eşimin önceki evliliğine ait boşanma evrağını formlara eklemem gerekiyor mu eğer öyle is vukuatlı nüfüs örneğindeki veriler yeterlimi KCC için.Bunun yeterli olup olmayacagina karar verecek kisi dosyanizi inceleyen konsolos olacak. KCC sadece onundeki talimatlara gore evraklari tasnif ediyor, travel.state adresinde vukuatli nufus kayit orneginin yeterli olabilecegi cumle arasinda gectigi icin KCC'ye gore de yeterli gelebilir, ama yeterli olmayabilir de. Bu durumda KCC size geri donus yapar. Oyle ya da boyle benim tavsiyem belgelerinizi tam ve dogru sekilde KCC'ye gondermeniz.
-
@Cehennemindibi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Arkadaşlar DS 260 formunda eski tarihceli ikametgahlarımızı e devletteki bilgilere göre mi dolduralım ? Çünkü olmayan bilgiler de var ya da geç beyanlarim olmuş.
gercek adres ve tarih bilgilerine gore doldurun.
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Formda degisiklik yapan kisilerin vizeyi alabilmek icin "yanlis bilgi" verebilecegini dusunuyorlar. Insanlar ilk formu gonderdiklerinde cok bilgili olmuyor, fakat sureci ogrenip vizeye uygun olmadigini anlayan kisiler vize alabilmek icin formu actirip yaniltici veya yanlis bilgiler verebilirler. Boyle bir durumu onceden tespit edebilmek icin bilgilerinde degisiklik yapan kisilerden evraklari hizlica istiyor olabilirler.
Bahsettiğiniz ihtimal olabilir haklısınız. Çünkü evet, birkaç istisna dışında hep bulundukları slottan daha önce talep geldi arkadaşların çoğuna. Biz de formu açtırmış olmalarına bağladık bu durumu. Çünkü bu arkadaşların tek ortak noktası formu açtırmış olmalarıydı. Hatta bazı arkadaşlarımızda formu yeniden gönderdikleri aynı gün evrak talebi durumları oluştu. Sheets'de detaylarıyla yazıyor bu tarihler.
-
@Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@furkan44, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhabalar ben ds 260 formunu 07.06.2020 de yolladım onay maili geldi case number ım da 9xxx ama belgeleri isteyen mail gelmedi ilk sayfadaki dv 2021 talihlileri exel tablosunu takip ediyorum çok daha yüksek case numberlara evrakları isteyen mail gitmiş ama hiçbir 8 -9 binller mail geldiğini belirtmemiş acaba sadece bana mı gelmedi yoksa başka bir olay mı var benim kaçırdığım bir nokta falan yardımcı olabilecek varmı çok teşekkür ederim
Formu tekrardan açtıran arkadaşların dosya numaraları kaç olursa olsun evrak talebi maili geldiği için öyle bir durum var. Formu açtırmamış olup, evrak talebi alan arkadaşların numaraları henüz 1000-2000 arasında.
Oyle bir gozleminiz olduysa aklima soyle bir aciklama geliyor...
Formda degisiklik yapan kisilerin vizeyi alabilmek icin "yanlis bilgi" verebilecegini dusunuyorlar. Insanlar ilk formu gonderdiklerinde cok bilgili olmuyor, fakat sureci ogrenip vizeye uygun olmadigini anlayan kisiler vize alabilmek icin formu actirip yaniltici veya yanlis bilgiler verebilirler. Boyle bir durumu onceden tespit edebilmek icin bilgilerinde degisiklik yapan kisilerden evraklari hizlica istiyor olabilirler.
Benim de aklima soyle birsey geldi.
Normalde butun basvuru dosyalarini dosya numarasina gore sirayla acip inceledikten, isleme koyduktan sonra, bir sonraki "evrak isteme" asamasina geciyorlar. Dosyasinda degisiklik talep edenlerin dosyasini bu talep dogrultusunda acip, hem degisikligi yapiyor olabilir, hem de dosya numarasi ne olursa olsun hazir acmisken hizlica goz atip sonraki asamaya gecmek icin gerekli olan islemi de bitiriyor olabilirler--1 tasla 2 kus vurmak icin:)
-
@özlemkaya Teşekkür ederim. Umarım hepimiz için hayırlısı olur.
-
@hardrock siz yine de verimlilik konusunda cok umutlu olmayin. KCC'nin neticede bir devlet dairesi oldugunu unutmayalim :)
Bizim forumdaki amacimiz mumkun oldugu kadar kisiye vize aldirmak; fakat ayni seyi KCC icin soyleyemeyiz :)
-
@Sono Teşekkürler . Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@hardrock siz yine de verimlilik konusunda cok umutlu olmayin. KCC'nin neticede bir devlet dairesi oldugunu unutmayalim :)
Bizim forumdaki amacimiz mumkun oldugu kadar kisiye vize aldirmak; fakat ayni seyi KCC icin soyleyemeyiz :)
KCC'nin amacinin ayni sey olmadigi konusunda hemfikirim--ozellikle calisanlarin cogu Cumhuriyet'cilerin kalesi Kentucky'dense:)
-
indeed.comdan KCC çalışanlarının reviewlarını okuduktan sonra aynısını düşünüyorum )))
-
@crazycells evet 1 ay icinde evleneceğim hayırlısı ile, işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte (eşimin pasaport ve kimlik işlemleri) max. 40-45 güne kadar evrakları duzenlemek icin mail atacağım. sanırım 33binden evrak istenene kadar biz re-open maili atmış oluruz. ama prosedürü ögrenmek istedim.
-
@Berk-Şendil, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells evet 1 ay icinde evleneceğim hayırlısı ile, işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte (eşimin pasaport ve kimlik işlemleri) max. 40-45 güne kadar evrakları duzenlemek icin mail atacağım. sanırım 33binden evrak istenene kadar biz re-open maili atmış oluruz. ama prosedürü ögrenmek istedim.
Simdiden hayirli olsun, evlendikten sonra foruma yazin isterseniz. Surecte oldugunuz yere gore yonlendirebiliriz.
-
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells cok tesekkur ederim size, herkese iyi geceler :)
-
Arkadaşlar Kazakistandan adli sicil kaydı almak için konsoloslukla görüşüyorum 4 ay sürer bu işlem diye dediler. Vekaletname ile alan arkadaşlar bu işleri nasıl yaptılar acaba noterde ingilizce mi yaptırıyoruz veya süreçleri nedir? Birde alamama durumunda, Kcc benden evrak istendiginde konsolosluk bana 4 ay sürer dedi gelince ibraz etsem diye yazsam sorun olur mu?
-
Arkadaşlar Kazakistandan adli sicil kaydı almak için konsoloslukla görüşüyorum 4 ay sürer bu işlem diye dediler. Vekaletname ile alan arkadaşlar bu işleri nasıl yaptılar acaba noterde ingilizce mi yaptırıyoruz veya süreçleri nedir? Birde alamama durumunda, Kcc benden evrak istendiginde konsolosluk bana 4 ay sürer dedi gelince ibraz etsem diye yazsam sorun olur mu?
-
Meslek ile ilgili olan bölümü dolduruyoruz şu an. eşim öğretmenlik 4. Sınıf öğrencisi, 15-20 gün içinde mezun olacak. 1 yıldan fazladır bir okulda sigortalı olarak çalışıyor(henüz mezun olmadığı için SGK da halkla ilişkiler olarak giriş yapıldı)
Primary Occuppation bölümüne öğrenci olarak mı giriş yapmalıyız, çalışan olarak mı?
Yoksa hem iş hem de öğrenci olarak 2 giriş mi yapalım? -
@vseravno, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Su basligi incelediniz mi?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak
Oradaki bilgileri inceleyip sorunuzu orada sormanizi tavsiye ederim.
-
@Görkem-Güngör, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Meslek ile ilgili olan bölümü dolduruyoruz şu an. eşim öğretmenlik 4. Sınıf öğrencisi, 15-20 gün içinde mezun olacak. 1 yıldan fazladır bir okulda sigortalı olarak çalışıyor(henüz mezun olmadığı için SGK da halkla ilişkiler olarak giriş yapıldı)
Primary Occuppation bölümüne öğrenci olarak mı giriş yapmalıyız, çalışan olarak mı?
Yoksa hem iş hem de öğrenci olarak 2 giriş mi yapalım?Bugunku bilgilere gore doldurmaniz yeterlidir. Iki turlu de bir sorun yasamazsiniz.
-
@Görkem-Güngör, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Yoksa hem iş hem de öğrenci olarak 2 giriş mi yapalım?Bugunku bilgilere gore doldurmaniz yeterlidir. Iki turlu de bir sorun yasamazsiniz.
2 giriş yapıp birine aktif olarak çalıştığı işi diğerine de öğrenciliği yazalım o zaman değil mi?
Halkla ilişkiler “communications” bölümüne girer mi yoksa “other” mı yapmalıyız?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum