Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• lisedeki okulumun ismi degisti, diploma uzerindeki okulun ismini mi yoksa suanda ki ismini mi yazmak lazim?

• @Use-Myplan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

lisedeki okulumun ismi degisti, diploma uzerindeki okulun ismini mi yoksa suanda ki ismini mi yazmak lazim?

Mezun olduğunuz tarihteki ismini yazın.

• selamlar herkese, ds260 formuna aile bireyi ekleteceğim. kccden evrak onayı geldikten sonra bile bu işlemi yaptırtabiliyor muyum?

• Selam.
    geçmiş iş tecrübeleri kısmında :

1. benim çalıştığım şirketin merkezi istanbul , adreside istanbulda , ancak ben fiilen 2 yıl Suudiarabistanda çalıştım. İstanbuldaki şiket merkezine hiç gitmedim. ssk dökümünde adres istanbul merkez görünüyor. şirket adını yazdım, adres yerine sudiarabistandaki proje adresini mi yazmalıyım yoksa istanbuldaki şirketin merkez adresini mi?

cevap için şimdiden teşekkürler

• Merhabalar ben ds 260 formunu 07.06.2020 de yolladım onay maili geldi case number ım da 9xxx ama belgeleri isteyen mail gelmedi ilk sayfadaki dv 2021 talihlileri exel tablosunu takip ediyorum çok daha yüksek case numberlara evrakları isteyen mail gitmiş ama hiçbir 8 -9 binller mail geldiğini belirtmemiş acaba sadece bana mı gelmedi yoksa başka bir olay mı var benim kaçırdığım bir nokta falan yardımcı olabilecek varmı çok teşekkür ederim

• @crazycells teşekkür ederim
    Kurumun adını İngilizce değil de İspanyolca yazmış olmamda problem yok değil mi? :) Mülakatta herhangi bir detay isterlerse verebilecek bir belgem var zaten.

• ⭐⭐⭐

@furkan44, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar ben ds 260 formunu 07.06.2020 de yolladım onay maili geldi case number ım da 9xxx ama belgeleri isteyen mail gelmedi ilk sayfadaki dv 2021 talihlileri exel tablosunu takip ediyorum çok daha yüksek case numberlara evrakları isteyen mail gitmiş ama hiçbir 8 -9 binller mail geldiğini belirtmemiş acaba sadece bana mı gelmedi yoksa başka bir olay mı var benim kaçırdığım bir nokta falan yardımcı olabilecek varmı çok teşekkür ederim

Formu tekrardan açtıran arkadaşların dosya numaraları kaç olursa olsun evrak talebi maili geldiği için öyle bir durum var. Formu açtırmamış olup, evrak talebi alan arkadaşların numaraları henüz 1000-2000 arasında.

• @Sono Formu actırmak avantaj mı bu durumda :D

• @Onur37 Öncelikle tebrikler. Umarım süreci en sağlıklı şekilde tamamlayıp US’e gidebilirsiniz.

Ben formu açtırmak ile konunun direkt alakalı olduğunu sanmıyorum. Biz de ilk 5 gün içinde DS260 formunu doldurmuş ve bir hatadan dolayı da açtırmıştık. Fakat herhangi bir evrak talep maili henüz gelmedi. Zaten 36binlerde olduğumuz için bekliyoruz. Muhtemelen size önümüzdeki günlerde gelecektir. Case Number ne olursa olsun en önemli etken burada.

• ⭐⭐⭐

@Onur37, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Sono Formu actırmak avantaj mı bu durumda :D

Evrak mail talebinin erken gelmesi avantaj degil. Mülakat süreci dosya numarasına göre ilerleyecek. Yani su anda evrak mail talebi gelmiş yüksek dosya numaralı arkadaşlardan daha önce mülakata gireceksiniz.

• Merhaba ,
    Green kart benim adıma çıktı, eşimin önceki evliliğine ait boşanma evrağını formlara eklemem gerekiyor mu eğer öyle is vukuatlı nüfüs örneğindeki veriler yeterlimi KCC için.

• @Berk-Şendil, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

selamlar herkese, ds260 formuna aile bireyi ekleteceğim. kccden evrak onayı geldikten sonra bile bu işlemi yaptırtabiliyor muyum?

Yaptirabilirsiniz, ama yeniden evrak gondermeniz gerekir.

Yeni evlilik mi yapacaksiniz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@leo, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Selam.
    geçmiş iş tecrübeleri kısmında :

1. benim çalıştığım şirketin merkezi istanbul , adreside istanbulda , ancak ben fiilen 2 yıl Suudiarabistanda çalıştım. İstanbuldaki şiket merkezine hiç gitmedim. ssk dökümünde adres istanbul merkez görünüyor. şirket adını yazdım, adres yerine sudiarabistandaki proje adresini mi yazmalıyım yoksa istanbuldaki şirketin merkez adresini mi?

cevap için şimdiden teşekkürler

Suudi Arabistan olarak yazin.

• Arkadaşlar DS 260 formunda eski tarihceli ikametgahlarımızı e devletteki bilgilere göre mi dolduralım ? Çünkü olmayan bilgiler de var ya da geç beyanlarim olmuş.

• @Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@furkan44, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar ben ds 260 formunu 07.06.2020 de yolladım onay maili geldi case number ım da 9xxx ama belgeleri isteyen mail gelmedi ilk sayfadaki dv 2021 talihlileri exel tablosunu takip ediyorum çok daha yüksek case numberlara evrakları isteyen mail gitmiş ama hiçbir 8 -9 binller mail geldiğini belirtmemiş acaba sadece bana mı gelmedi yoksa başka bir olay mı var benim kaçırdığım bir nokta falan yardımcı olabilecek varmı çok teşekkür ederim

Formu tekrardan açtıran arkadaşların dosya numaraları kaç olursa olsun evrak talebi maili geldiği için öyle bir durum var. Formu açtırmamış olup, evrak talebi alan arkadaşların numaraları henüz 1000-2000 arasında.

Oyle bir gozleminiz olduysa aklima soyle bir aciklama geliyor...

Formda degisiklik yapan kisilerin vizeyi alabilmek icin "yanlis bilgi" verebilecegini dusunuyorlar. Insanlar ilk formu gonderdiklerinde cok bilgili olmuyor, fakat sureci ogrenip vizeye uygun olmadigini anlayan kisiler vize alabilmek icin formu actirip yaniltici veya yanlis bilgiler verebilirler. Boyle bir durumu onceden tespit edebilmek icin bilgilerinde degisiklik yapan kisilerden evraklari hizlica istiyor olabilirler.

• @furkan44 sadece beklemelisiniz, endiselenecek bir durum yok.

• @AfrikaBE, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells teşekkür ederim
    Kurumun adını İngilizce değil de İspanyolca yazmış olmamda problem yok değil mi? :) Mülakatta herhangi bir detay isterlerse verebilecek bir belgem var zaten.

Sorun degil :) yalan bilgi vermediginiz surece korkmanizi gerektiren bir durum yok.

• @ucakci, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba ,
    Green kart benim adıma çıktı, eşimin önceki evliliğine ait boşanma evrağını formlara eklemem gerekiyor mu eğer öyle is vukuatlı nüfüs örneğindeki veriler yeterlimi KCC için.

Bunun yeterli olup olmayacagina karar verecek kisi dosyanizi inceleyen konsolos olacak. KCC sadece onundeki talimatlara gore evraklari tasnif ediyor, travel.state adresinde vukuatli nufus kayit orneginin yeterli olabilecegi cumle arasinda gectigi icin KCC'ye gore de yeterli gelebilir, ama yeterli olmayabilir de. Bu durumda KCC size geri donus yapar. Oyle ya da boyle benim tavsiyem belgelerinizi tam ve dogru sekilde KCC'ye gondermeniz.

• @Cehennemindibi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar DS 260 formunda eski tarihceli ikametgahlarımızı e devletteki bilgilere göre mi dolduralım ? Çünkü olmayan bilgiler de var ya da geç beyanlarim olmuş.

gercek adres ve tarih bilgilerine gore doldurun.

• ⭐⭐⭐

@crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Formda degisiklik yapan kisilerin vizeyi alabilmek icin "yanlis bilgi" verebilecegini dusunuyorlar. Insanlar ilk formu gonderdiklerinde cok bilgili olmuyor, fakat sureci ogrenip vizeye uygun olmadigini anlayan kisiler vize alabilmek icin formu actirip yaniltici veya yanlis bilgiler verebilirler. Boyle bir durumu onceden tespit edebilmek icin bilgilerinde degisiklik yapan kisilerden evraklari hizlica istiyor olabilirler.

Bahsettiğiniz ihtimal olabilir haklısınız. Çünkü evet, birkaç istisna dışında hep bulundukları slottan daha önce talep geldi arkadaşların çoğuna. Biz de formu açtırmış olmalarına bağladık bu durumu. Çünkü bu arkadaşların tek ortak noktası formu açtırmış olmalarıydı. Hatta bazı arkadaşlarımızda formu yeniden gönderdikleri aynı gün evrak talebi durumları oluştu. Sheets'de detaylarıyla yazıyor bu tarihler.

Benzer Başlıklar

• DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    332
    1
    12 Oy
    332 İleti
    18k Bakış
    melcemM
    @akdas Hocam öncelikle ayrıntılı hesap için emeğinize sağlık, sonra da benim olmadı madem, haksızlık yapıldı, neden böyle gibi laflar yerine case numarasına göre gitmeli adil olan budur diyebildiğiniz için size saygılarımı sunuyorum. Evet sizde bahsettiğiniz insanlar gibi kibar ve yardımsever olduğunuz ve ayrıca dürüst davrandığınız için Teşekkür ederim. Her gününüzün gönlünüzce geçmesini dilerim...
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k