Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Gündem
1.1k 208 88.2k 201

  • abd yi dava etme konusunda avukat remzi kulen video çekmiş, bu sorudan evvelde vizesini alıp 6 ay içinde abd ye girmeyenler ne olacak sorusuna yani yeniden vize verecekler mi bu kişilere sorusuna da yanıt vermiş.

    https://youtu.be/gE1w1-oNWSM?t=914


  • ABD deki avukatlar biraz sorunlu. Cinayetten yargılanana beraat sözü bile verebiliyor. Yeter ki avukat ücreti verin sizi uzaya bile gönderir. Bana ilginc gelen şey avukatın kalabalik gruptan yüklü para kaldırmak istemesi oldu. Yani herkesin derdi ayri ayri sizi nasil bir kefeye koyup hepinize vize yolu açacak merak ettim. 20 kisi demek 20 ayri savunma demek. Kısaca size vaad edilen şey tam olarak şu mu, Başkan kararname çıkarsa bile 15 20 kişi toplu halde avukata gidecek sonra o avukat mahkemede sunum yapacak, sonrada hakim diyecek ki trump ı suçlu buldum göçmenleri mülakata alalım, tam olarak bu mudur şimdi


  • @jamel86 kim para istemis? Istenen ornek case sayisi 20. 20 kisiyi drgil hepimizi temsil ediyorlar


  • Merhaba,

    Mandamus case yi yöneten avukat, daha önce dvlottery ile ABD ye giden ve gittikten sonra ekonomi, bilim alanlarında ülkeye katkı sağlamış olan kişileri arıyor. Bu kişileri davasında örnek olarak gösterip kararın yanlış olduğunu, iptal edilmesi gerektiğini belirtecek. Bu şekilde tanıdıklarınız var ise ve bu avukata iletebilirseniz kararın iptal edilmesi adına işe yarayabilir.


  • https://petitions.whitehouse.gov/petition/postpone-dv-lottery-2020-program-duration-immigration-ban

    şuana kadar 10,875 kişi imzalamış, fakat 24 Temmuz'a kadar 89,125 daha ihtiyaç var


  • KCC evrak isteyip evrak onaylaması devam ediyor, sizce iyi bir haber mi ? Bu konuda heveslenmeli miyiz yoksa bunun hiç bir anlamı yok mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cenkduzum merhaba. abd'de kurumlar arası işleyişler bizdekinden farklı olduğu için sürecin bir şekilde devam etmesi zaten normal. KKC'nin evrak talebinde bulunması elbette ki güzel bir durum ancak son karar mercii onlar olmadığı için net bir şey söylemek ne yazık ki mümkün değil.

    güzel olan kısım, 2021 talihlileri için sürecin devam ettiği ve KCC'nin üzerine düşeni yapması. bu şekilde devam etmeleri 2021 talihlileri için çok güzel bir haber elbette. umarım konsolosluklar da belirtilen tarihte (1 ocak 2021) açılır ve hem 2020 hem de 2021 talihlileri için güzel haberler gelmeye devam eder.

    umudumuzu kaybetmeden beklemeye devam etmek sanırım yapabileceğimiz en iyi ve mantıklı şey.

    bol şans


  • Açılacak dava ile ilgili elimizde bir tarih var mı net olarak ?


  • @salih2825, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Açılacak dava ile ilgili elimizde bir tarih var mı net olarak ?

    Davalardan ilki yalnızca DV lotteryi kapsıyor. AILA nın üyesi olan avukatlardan birisi mustakilen dava açmış. Bir aksilik olmadıysa bu gün gerçekleşecek . Diğeri ise genel olarak EO vize banı ele alıyor ve AILA tarafından açılmış. 17 temmuzda .


  • Merhabalar, Dün görülen dava ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olanımız var mı aramızda ?
    Teşekkürler.


  • P.tesiye ertelenmiş



  • @this-time89 sıranız neydi o zaman? Benim şuan 297—— ne olur bilemiyorum


  • Trump yakinda yeni bir gocmenlik kararnamesi yayinlayacagini acikladi. Daca ve vatandaslik ile alakali olacakmis gocmenlerin niteliksiz olanlarini sinirdisi etmeyi nitelikli gocmenlere ise vatandasligi hizlandirma yolu acilacak demis.


  • @DustyBlue, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Trump yakinda yeni bir gocmenlik kararnamesi yayinlayacagini acikladi. Daca ve vatandaslik ile alakali olacakmis gocmenlerin niteliksiz olanlarini sinirdisi etmeyi nitelikli gocmenlere ise vatandasligi hizlandirma yolu acilacak demis.

    Isletme doktorasi olan mi daha nitelikli yoksa iyi bir tesisatci mi? Cok cok gri bu tartisma...


  • @DustyBlue, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Trump yakinda yeni bir gocmenlik kararnamesi yayinlayacagini acikladi. Daca ve vatandaslik ile alakali olacakmis gocmenlerin niteliksiz olanlarini sinirdisi etmeyi nitelikli gocmenlere ise vatandasligi hizlandirma yolu acilacak demis.

    Bide bu mu cıktı? Diyecek cok sey var.. kaynagı nedir bu haberin?


  • Gorunuse gore yakinda bir EO daha gelecek. DACA ve nitelikli (merit-based) gocmenlik ile ilgili...

    https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-immigration/trump-says-planned-immigration-order-would-be-merit-based-idUSKCN24F2XW


  • DACA olayı çok karıştırır iç politikayı ama merit based ile DV tamamen iptal edilebilir. Şimdilik bunları seçim propagandası olarak görmek lazım ancak kasım sonrası hepsi birer birer gerçekleşebilir görünüyor. Yavaş yavaş seçimlere odaklanmalı.


  • @semavi, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @DustyBlue, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Trump yakinda yeni bir gocmenlik kararnamesi yayinlayacagini acikladi. Daca ve vatandaslik ile alakali olacakmis gocmenlerin niteliksiz olanlarini sinirdisi etmeyi nitelikli gocmenlere ise vatandasligi hizlandirma yolu acilacak demis.

    Isletme doktorasi olan mi daha nitelikli yoksa iyi bir tesisatci mi? Cok cok gri bu tartisma...

    daca dan 800 bin kişi var bunların yüzde kaçı suça bulaşmış ona bakmıştır belkide suça bulaşanlar çoğunluksa(ben nasılsa hepsini gönderemiyorum diyerek) tamam daca lılar kalsın ama suça bulaşanlarıda sınırdışı edeceğiz kalnlarda suça bulaşmamak ve xyz şartı ile kalabilir dese(10 sene sonra vatandaş olacaklar şartı koysa) beni şaşırtmaz. kısaca 800 bin dacalı çocuğun suça bulaşmış çoğu gitsin karşılığında da geri kalanı uzun süreli bir vatandaşlık yolu açalım diyebilir. sonuçta yarısı gitse adam kar mantığı ile bakıyor. beceriye dayalı göçmenlik olayında kanadayı örnek alacaklarmış ya da avustralyayı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Miami Herald Dava ile ilgili Haber

    ABD'ye yasal olarak göç etmek için Visa Piyangosu'nu kazandılar Şimdi Trump'a dava açıyorlar.

    ABD hükümetinin Çeşitlilik Vizesi piyango programında kazanan ABD'den yaklaşık 70 ülkeden 200'den fazla göçmen olacak ve ABD'li akrabalar, Cumhurbaşkanı'nın göçü askıya almasıyla ilgili son yürütme emri hakkında gelecek yıla kadar dava açtılar.

    “Davadaki davacılar kurallara uydular ve yapmaları gereken her şeyi yaptılar. Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir hayat kurmayı planlamışlardı ”dedi.

    Federal dava Columbia Bölgesi'nde açıldı ve Trump yönetiminin ABD'nin demografisinde yeterince temsil edilmeyen ülkelerden göçü kolaylaştırmak amacıyla Kongre tarafından 1990 yılında oluşturulan Çeşitlilik Vize programına tekrar tekrar saldırdığını iddia ediyor.

    Haziran ayında yürürlüğe giren icra emri, 50.000'den fazla kişiden oluşan Çeşitlilik Vizesi Giveaway'in kazananlarının göçmen vize başvuru sürecini tamamlamalarını engelliyor. Dışişleri Bakanlığı, Eylül ayı sonundan önce başvurularını tamamlaması gereken göçmenler için bir istisna oluşturmayacağını söyledi.

    Trump, emrin , koronavirüs pandemisinin işsizliği tetiklediği ve ekonomik durgunluğun korkulduğu bir zamanda ABD iş piyasasını korumaya çalıştığını söyledi . Ancak avukatlar ve yaklaşık 500 davacı - vize kazananlar ve akrabalar dahil - katılmıyor.

    Yürütme kararı aynı zamanda ABD'de daimi olarak ikamet edenlerin ailevi taleplerini de etkilemektedir. Binlerce kişi , Beyaz Saray sitesinde barındırılan We The People platformundaki önlemi iptal etmek için bir dilekçeye katıldı .

    2020 yılında Çeşitlilik Piyangosu kazananları arasında en fazla temsil edilen ülkeler sırasıyla 2.703 ve 1.068 vizesi ile Küba ve Venezuela'dır. Davacılar, diğerlerinin yanı sıra her iki toplumdan ve Mısır, Ukrayna, Katar ve Litvanya gibi uzak ülkelerden gelen aile üyelerini içermektedir.

    Morrison, Kasım 2017'de Trump yönetiminin Kongre'den Visa piyango programını iptal etmesini istediğini söyledi. İki partili bir anlaşmaya varamayan Beyaz Saray, 2018'de talebini yeniledi ve Kongre bunu reddettiğinde, yönetim “2020'de sabotaj yapmak için bir dizi yürütme önlemi aldı” dedi.

    Avukat, Mayıs 2020'den itibaren sadece iki göçmen vizesinin işlendiğini söyledi.

    Yeni yıla kadar olan göç yasağı 2019'da çekilişi kazanan on binlerce kişiyi doğrudan etkiliyor.

    Kocasıyla birlikte Çeşitlilik Piyangosunu kazanan endüstriyel bir kimyager olan Küba'dan Katia Elena Casanova, “Hayalimiz her zaman Amerika Birleşik Devletleri'ne orada ailemle tanışmak ve hayallerimizi profesyonel olarak yerine getirmek için çalışmaktı” dedi.

    “Kocam her zaman Çekim Yasası'nın gücüne inanmıştı. Bu çekilişi kazanacağımızdan hiç şüphe etmedik, ancak Başkan Trump yeni kararnameyi imzaladığında kalplerimiz düştü ”dedi.

    ABD'nin kendisine göçmen vizesi vermesi gerekliliklerini karşılamak için Casanova ve kocası bazı eşyalarını sattı. “Görüşme için Guyana'ya seyahat etmek için kişi başına en az 2.500 $ lazım. Şimdi borçlarımız var ve seyahat etme umudunu aldılar ”dedi.

    “Biz üniversite öğrencisi, genç ve işçiyiz. Biz en iyimizi ABD'ye getirmek ve o ülkeyi evimiz yapmak istiyoruz ”dedi.

    Morrison, davanın sorumlu yargıçının Ağustos ayında göçmenler için olumlu bir karar vereceğine dair iyimser olduğunu söyledi.

    Morrison, “ Hakim, Dışişleri Bakanlığına ipso fiili vizeleri vermesini isteyebilir veya Dışişleri Bakanlığı'na sürecin Eylül ayında gerçekleşebilmesi için vizeleri bir kenara bırakmasını isteyebilir” dedi.

    “Hiçbir şey, umutsuz insanlara umut vermekten ve sonra bu umudu iptal etmekten daha korkunç değildir” diye ekledi.

    Avukat müvekkillerinin “inanılmaz, çok kibar ve sabırlı olduklarını” söyledi.

    “Tek yapmak istedikleri, Amerika Birleşik Devletleri'ni daha iyi bir ülke yapmak için katkıda bulunmak” dedi.


Benzer Başlıklar

  • Kabus Geri mi Dönüyor? Donald Trump'ın 2024 Başkanlık Seçimi Adaylığı

    Gündem
    25
    4 Oy
    25 İleti
    1k Bakış
    ayvalik10A
    @miralam bu kadar panik yapmayın açılan tüm davalardan beraat etti mi ki bu kadar panik yapıyorsunuz. Daha mahkemeleri var ki bunlar çok ciddi konulardan açılacak ondan dolayı şimdiden strese girmeyin
  • Son depremler

    Gündem
    23
    1 Oy
    23 İleti
    793 Bakış
    R
    gerçekten çok korkutucu . ölenlere rahmet kalanlarına sabır diliyorum. çok korkutucu durumlar. 2020 çok gümbür gümbür geliyor.
  • 23 Haziran seçimleri

    Gündem
    9
    1 Oy
    9 İleti
    448 Bakış
    N
    Bir de şu var . başvuruların yüzdesel çoğunluğu İstanbul olduğu için acaba diyorum bir kısım vazgeçen olur mu ? Şansımız daha da artar mı acaba :)
  • Genel Seçim 24 Haziran 2018

    Gündem
    5
    2 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @canerb Genel Seçim 24 Haziran 2018 içinde söyledi: Greencardı boşverin bu saatten sonra siyasi iltica için şartlar neler onlara bakalım :) Iltica talebi icin ABD'ye giris yaptiktan sonra basvuru yapmaniz gerekiyor. Tabii iltica icin bir vize almaniz mumkun degil, fakat halihazirda bir vizeniz varsa suresi kisa olsa da iltica talebi bulunduktan sonra mahkeme suresi gelene kadar ABD'de kalma hakkiniz oluyor. Eger kisisel olarak ayrimciliga ya da haksizliga ugradiysaniz ya da hayatinizin tehlikesi sozkonusuysa bunu belgelerle kanitlayabilmeniz gerekiyor. Eger mahkeme dosyanizi onaylarsa ABD'de gocmen olabiliyorsunuz, eger mahkeme onaylamazsa sinirdisi ediliyorsunuz. (Sanirim bir kez itiraz hakkiniz olabiliyor, ama ayrintilari cok iyi bilmiyorum)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum