Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @HockeyUmpire2 Polis "Arac kullanamazsin, 1 ay sonra ara" dedigine gore, 1 ayligina suspend yapmis ehliyeti diye tahmin ediyorum. Yukarida verdigim siteden kontrol edebilirsiniz sanirim.


  • Bana saçma gelen durumlar var kural değiller. Örnek üç şeritli yolda sürüyorsunuz şehir içinde ve bulunduğunuz şerit bir anda kavşağa gelirken yol bitiyor ya da sadece dönüş oluyor biraz hızlı iseniz ve ışıkta yeşilse sıkıntı yoluyor. San Francisco da bazen öncesinde işaret bile olmuyor üç şeritli yol iki sola sağa dönüş tek düz gidiş oluyor bazen ve Türkiye de olmayan bir şey park cezası kesen belediye memurları. Arabanız yasak yerdeyse de çektiriyorlar


  • @gkhanfeez Onceden birkac tane ikaz levhasi vardir, o seridin sadece donus seridi olacagini gosteren. Siz gozden kacirmissinizdir buyuk ihtimalle.


  • @MySea 😃😃😂 ben öle şeyler yaparım akşama kadar şehir içinde araba sürünce tabi 😂😂😂


  • Abd’deki trafik kurallarını detaylı anlatan konu baslıgı bulamadım burda. Bu konuda yeterli bilgisi ve deneyimi olan birinin maddeler halinde yazıp buraya aktarması harika olurdu.




  • @Erkangeziyor yazan arkadaşlar var ama bence cok önemli değil ya,söyleki kurallar aynı ama üzerine durulması gereken duyarlılık meseleleri var.bn 4 aylık bilyorum newyork-boston-albany- buralarda direksiyon salladım okadar.


  • @Erkangeziyor, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Abd’deki trafik kurallarını detaylı anlatan konu baslıgı bulamadım burda. Bu konuda yeterli bilgisi ve deneyimi olan birinin maddeler halinde yazıp buraya aktarması harika olurdu.

    Her eyalette gecerli olan en onemlileri:

    1- STOP signlarda gercekten ve tam olarak DUR.

    2- Okul otobusleri STOP sign actiginda, mutlaka DUR.

    3- Emergency araclara (Ambulans, itfaiye, polis) gecis onceligi ver.

    4- STOP signlarda diger araclarin gecis hakkina saygi goster.

    5- Yayalar ve bisikletlilerin, diger araclara gore her zaman gecis onceligi vardir.

    6- Belirlenen limitlerin uzerinde hiz yapma.

    7- Direksiyondayken cep kullanma ve kemer tak.

    8- Akol veya baska turlu ilac vb maddelerin etkisindeyken arac kullanma.

    9- ABD'de en issiz ve kotu yolda ve hatta park yerlerinde bile trafik isaretleri vardir. Onlara uy.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erkangeziyor, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları

    @mahmutenis, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @Erkangeziyor

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2465/abd-de-farklı-olan-trafik-kuralları

    Bu başlığa baktım. Yeterli bilgi yoktu

    Yine de sorunuzu ilgili baslikta sormalisiniz. Yapmaya calistiginiz sey bilgilerin yanlis baslikta toplanmasini mi saglamak? Aciklamanizdan bu anlasiliyor...


  • Benim aklima gelen en onemli fark NYC de kirmizida yol bos/acik bile olsa saga donus yapilmasi yasak... su ana kadar uc ayri eyaletin ehliyeti ile araba kullandim bu kurali sadece NYC icin gordum ... ayrica baska bircok eyalettede araba kullandim fakat boyle bir kural varsa bile haberdar degildim... muhtemelen NY da ehliyetimi alana kadar NYC de kirmizida saga donmusumdur....


  • @MySea, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları

    @Erkangeziyor, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Abd’deki trafik kurallarını detaylı anlatan konu baslıgı bulamadım burda. Bu konuda yeterli bilgisi ve deneyimi olan birinin maddeler halinde yazıp buraya aktarması harika olurdu.

    Her eyalette gecerli olan en onemlileri:

    1- STOP signlarda gercekten ve tam olarak DUR.

    2- Okul otobusleri STOP sign actiginda, mutlaka DUR.

    3- Emergency araclara (Ambulans, itfaiye, polis) gecis onceligi ver.

    4- STOP signlarda diger araclarin gecis hakkina saygi goster.

    5- Yayalar ve bisikletlilerin, diger araclara gore her zaman gecis onceligi vardir.

    6- Belirlenen limitlerin uzerinde hiz yapma.

    7- Direksiyondayken cep kullanma ve kemer tak.

    8- Akol veya baska turlu ilac vb maddelerin etkisindeyken arac kullanma.

    9- ABD'de en issiz ve kotu yolda ve hatta park yerlerinde bile trafik isaretleri vardir. Onlara uy.

    Tesekkurler guzel paylasım olmus. Ben daha cok fark vardır sanıyordum


  • @gkhanfeez, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları

    Bana saçma gelen durumlar var kural değiller. Örnek üç şeritli yolda sürüyorsunuz şehir içinde ve bulunduğunuz şerit bir anda kavşağa gelirken yol bitiyor ya da sadece dönüş oluyor biraz hızlı iseniz ve ışıkta yeşilse sıkıntı yoluyor. San Francisco da bazen öncesinde işaret bile olmuyor üç şeritli yol iki sola sağa dönüş tek düz gidiş oluyor bazen ve Türkiye de olmayan bir şey park cezası kesen belediye memurları. Arabanız yasak yerdeyse de çektiriyorlar

    Tam emin değilim, sadece highwaylerde mi yoksa bütün yollarda mıydı hatırlamıyorum ama, dönüş yolu olduğunu belirten işareti kaşırsanız bile, bulunduğunuz şeritteki kesikli şeritlerin boyu da değişiyor. Kesikli şeritlerin boyu girerek kısalıyorsa bulunduğunuz şerit sadece dönüş için ayrılmış demektir.

  • ⭐⭐⭐

    Sola donusler oldukca onemli...

    Mazide bir gun, 11-12 saat ucak yolculugu ardindan, ABD topraklarinda ilk defa Turkiye ehliyetim ile yola cikiyor olacaktim. Arac kiralik ve yola cikar cikmaz sola donus denk geldi.
    Bana (duz) yesil yaninca, tabiiki sola donebilecegimi sandim. Karsidan gelen arac - cok saolsun - oldukca iyi niyetli biri cikti ve bana direk araciyla dalmadi.

    Ben ise asagidaki videonun 00:10 saniyesindeki hatayi yapmistim...

    Screen Shot 2020-07-10 at 10.32.19 PM.png

    Olayin ozeti su aslinda;

    Eger, sola dogru ok olan yesil isik yaniyorsa - asagidaki ornek gibi - siz serbestce sola donebilirsiniz. Cunku bu isik yandiginda, karsidan gelen araclara kirmizi isik yaniyor demek olacaktir.
    Unknown.jpg

    Fakat,
    Asagidaki orneklerden herhangi bir durumda iseniz, bunun anlami karsidan gelen tarafa yesil isik yaniyor demektir. Yani karsidan gelen kimse durmayacaktir. Siz, sadece karsidan gelen trafik musait oldugunda sola donus yapabilirsiniz.
    Unknown2.jpegUnknown3.jpeg

    Ek olarak;
    Sol veya saga donuslerde, yayalara cok ama cok dikkat etmek gerekiyor cunku yayalar geciyor olabiliyor.
    Eger ki; karsidan arac geliyor ve siz hizlica sola doneyim diye niyetleniyorsaniz, kaldirimdan karsiya gecen yayalari gorememe ihtimaliniz cok yuksek. Bu nedenle, hic acele etmemek gerekiyor. Ozellikle de sola donuslerde. (Yukarida verdigim video orneginde gosteriliyor)

  • ⭐⭐⭐

    Biraz esprili ama bir okadar da ciddi olabilecek bir degisiklikten daha bahsedeyim;

    Ozellikle guney eyaletlerinde;
    Kadin veya erkek farketmeksizin hemen hemen tum araclarda silah bulunduruluyor olabilir. Bir ara, calistigim ofiste bahsini acmistim ve 10 kisiye sorduysam hepsinin de aracinda silah oldugunu ogrenince biraz garipsemistim. Tek silahsiz bendim sanirim.

  • ⭐⭐⭐

    Aklima gelmisken sunuda yazayim;

    En azindan yasadigim eyalette, soldan sollama gibi bir zorunluluk yoktur. Highway gibi tek yonlu ve birden fazla seritli yollarda sagdan saglayabilirsiniz (dogru terim bu ise). Yani diyelim ki orta seritte giden bir arac var ve toplam 3 serit var. Ister soldan, isterseniz sagdan bu araci gecebilirsiniz.


  • @FreeWoRLD Araçta silah bulundurmak için gerçekten sinirlerinizin alınmış olması gerekiyor, özellikle Houston gibi şehirlerde. Road rage bağlantılı cinayet haberleri çok sık. Hele bu aralar daha tehlikeli.

    Taze haber, Cuma akşamı olmuş (kaynak)

  • ⭐⭐

    Bugun esimin hiz limiti asimi ve yaninda 21 yas ustu olmadan araba kullandigi icin aldigi ticket icin courtun zoom meetingine katildik. Esimin ingilizcesi cok iyi olmadigi icin ben translate yaptim. Her neyse Amerika'ya yeni geldigimizi ,kurallara uymayi seven bir aile oldugumuzu , covidden dolayi zor gunler gecirdigimizi ,ilk 2 ay isimizi kaybettigimizi soyledim. -Cocugunuz varmi,- nerelisiniz diye felan sorular sordu. Bende cevap verdim, ayrica Amerika'yi cok sevdigimizi ve kurallara uymak konusunda hassas oldugumuzu, hatamizin affedilmesini istedik. Onlarda sagolsunlar hem ceza puani ,hemde para cezasini sildiler. Sagolsunlar 😊


  • @HockeyUmpire2 Gecmis olsun! Bir daha hiz limitlerine uymayi ihmal etmesin esiniz 🙂


  • @mehmett OK seklinde yesil yaniyorsa kavsak tamamen senindir guvenle donersin ...Ok yanmiyor sadece yesil yaniyor ise DUZ gidene yok vermek zorundasin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum