Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Geçen gün ilk hesabımı açtırmak için BofA'ya gittim. Hesabı açtılar 10bin yatırdım. secure credit card başvurusunda bulundum, görevli tamam debit ve kredi kartının 10 güne gelir dedi. Sonra mektupla platinum plus kredir kartı başvurumu iptal ettiklerini bildirdiler. Mektubu aldım BofA'ya tekrar gittim ve platinum plus visa kart falan istemediğimi sadece kredi skoru oluşturmak için secure credit card istediğimi söyledim. Yine tamam başvurunuzu yaptım kartınız 5-10 güne gelir dediler. Yine aynı mektup yine red. Hayır zaten benim paramı bloklayıp onu limit belirliyoruz( 500 dolar ya). 10 bin yatırıp 500 de kart için depozito verip kredi kartı istedim sadece. Bu kartı vermemenin amacı ne gerçekten anlamadım .

    BofA'dan umudu kesip internette biraz araştırdım ve citibank'ın cash rewards olmayan secure credit cardını buldum ona başvurdum. Neyse ki bu kabul edildi. Kart kargoya verilecek.


  • Capital One dan secured kredi kartım var, 6 aydır kullanıyorum. Depozitonun iadesi ve normal kredi kartına geçiş için başvuru gerekli mi yoksa bir süre sonra banka bu işlemi kendi gerçekleştirir mi? Ayrıca Capital One uygulaması içinde kredi skoru sorgulama için Credit Wise diye bir uygulama var. Nerdeyse her hafta skoru güncelliyor. Şu an skorum 681 görünüyor. Bu kaynak skor belirleyen diğer uygulamalar için referans olabilir mi, diğerlerinde de benzer sonuçlar mı çıkar?
    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler..


  • @lilsam başvuru yapmanız gerekir. bende de bofa kartı vardı 6 ay sonra aradım update ettiler. ama update etmelerini özellikle söyleyin kartı kapatıp yenisini açmasınlar kredi skorunuz kötü etkilenir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilsam, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Capital One dan secured kredi kartım var, 6 aydır kullanıyorum. Depozitonun iadesi ve normal kredi kartına geçiş için başvuru gerekli mi yoksa bir süre sonra banka bu işlemi kendi gerçekleştirir mi? Ayrıca Capital One uygulaması içinde kredi skoru sorgulama için Credit Wise diye bir uygulama var. Nerdeyse her hafta skoru güncelliyor. Şu an skorum 681 görünüyor. Bu kaynak skor belirleyen diğer uygulamalar için referans olabilir mi, diğerlerinde de benzer sonuçlar mı çıkar?
    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler..

    Kredi skoru farklı sitelerde farklı görünebilir, çünkü çok farklı hesaplama yöntemleri var. Genelde birkaç puan farkla birbirlerine yakın oluyorlar.

    Secured card için depozito genelde 12 ay sonunda iade ediliyor ama daha öncesinde arayıp iade talebinde bulunabilirsiniz. Ben olsam bunu yapmadan önce kredi skorumun 700 üstüne çıkmasını beklerdim.


  • @kundekari @knnrn teşekkür ederim. Pandemiden dolayı planlar aksadı. Şu an TRdeyim, Ekim ayında yerleşmeyi planlanıyorum. Capital One verdiği 200$ limit işimizi görmez, Discover Bank hesabım da var, gidince ordan da kredi kartı almayı planlıyorum. Discover kredi kartı için de secured kart başvurusu mu yapıyoruz, bir de normal karta dönüşte genelde limit ne kadar oluyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilsam, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @kundekari @knnrn teşekkür ederim. Pandemiden dolayı planlar aksadı. Şu an TRdeyim, Ekim ayında yerleşmeyi planlanıyorum. Capital One verdiği 200$ limit işimizi görmez, Discover Bank hesabım da var, gidince ordan da kredi kartı almayı planlıyorum. Discover kredi kartı için de secured kart başvurusu mu yapıyoruz, bir de normal karta dönüşte genelde limit ne kadar oluyor?

    Secured kart normal karta dönünce sadece depozito iadesi olacak, kart limiti otomatik olarak artmaz. Sizin talep etmeniz lazım.

    Kredi skoru oluştuktan sonra bir daha secured kartla uğraşmanıza gerek yok. Normal bir kredi kartına başvuru yapın. Şurada verilen kartlardan biri olursa reddilme ihtimali çok düşük olur: https://wallethub.com/credit-cards/good-credit/


  • Benim 7 aylık secured kartım bank of americadan 300$'lık, 4 aylıkta american express 1000$ lık kredi kartım vardı. Puanım 702 civarında iken kredi puanımı da artırmak adına bank of americayı aradım secured kartı regular credit karta çevirmelerini yeni limiti 800$ yapmalarını istedim. Bunu talep ederken kredi skorumun etkilenmemesini her hangi bir hard inquery oluşmamasını teyit ettim. İki gün sonra tamda istediğim şekilde oldu ve 300 dolarım hesabıma yatırıldı. 800$ dolar limit ile regular credit karta dönüştü kartım. Bu arada bu işlem için Türkiye'den telefon ile aradım ve halletim yeni kart falan göndermek gereksinimi de doğmadı.


  • Herhangi bir başvuru yapmadığım halde geçen gün Capital One kart limitimi 200$ dan 500$ a çıkarmış. Fakat depozitomu iade etmemiş. Ayrıca geçen ay sadece 1$lık harcama yapmıştım onu da "charge adjustment" yapmış ekstreye yansıtmamış.

  • ⭐⭐⭐

    Yukarıdaki site aracılığı ile, forumda da önceden paylaşıldığı gibi senede bir defa ücretsiz olarak kredi geçmişi detaylarına ulaşabiliyorduk. 3 büyük kredi kuruluşu için.

    Covid-19 nedeni ile, artık haftada 1 defa ücretsiz olarak bu erişimi sağlamaya başladılar. Nisan 2021´e kadar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Yukarıdaki site aracılığı ile, forumda da önceden paylaşıldığı gibi senede bir defa ücretsiz olarak kredi geçmişi detaylarına ulaşabiliyorduk. 3 büyük kredi kuruluşu için.

    Covid-19 nedeni ile, artık haftada 1 defa ücretsiz olarak bu erişimi sağlamaya başladılar. Nisan 2021´e kadar.

    elinize saglik. Guzel bir gelisme...

    Bu arada anlam karmasasi olmasin diye yazayim... normalde 3 kredi kurumundan yilda 1 defa gecmisi isteyebiliyorsunuz... Bu da yilda 3 kere ucretsiz alabileceginiz anlamina geliyor aslinda, eger isterseniz 3'unden tek seferde de alabilirsiniz, ya da misal 4 aylik araliklarla her seferinde 1 tane kurumdan olmak uzere tum yil boyunca duzenli olarak kontrol de edebilirsiniz...

    Screen Shot 2020-07-21 at 12.43.23 AM.png


  • Mortgage icin uygun seviyeye gelip gelmedigimi ogrenebilecegim bir site varmi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Mortgage icin uygun seviyeye gelip gelmedigimi ogrenebilecegim bir site varmi?

    Konuyu en başından okuyun isterseniz. Mortgage için uygun olmak çok zor değil. Bazı kredi kartlarını alamazken çok kolay bir şekilde ev alabilirsiniz.

    Genelde tavsiye edilen
    -kredi skorunun Good (700-740 civarında) ve üstü olması
    -düzenli gelir olması
    -alınacak ev taksidinin gelirin %30-35'i civarında olması
    -en az %5 peşinat olması (çok nadir durumlarda %3.5 peşinatla bile ev alınabiliyor ancak tavsiye edilen %20 peşinat)
    -en az 1 (tavsiye edilen 2) vergi beyanı yapılmış olması.

    Ev ipotek edileceği için çok büyük bir sıkıntı yoksa genelde herkese kredi çıkar. Biz bugüne kadar iki defa ev almaya niyetlendik, ikisinde de hemen onaylandı ama sonra biz vazgeçtik.
    **Güncelleme yaptım.

  • ⭐⭐

    3 ay oldu kredi karti kullanali. Burada baya avantajlari olan vystar bankta hesabimiz. Son bir haftadir eve ozel firmalardan kredi cekmeye hak kazandiniz diye reklam brosurleri geliyor adima, bankadan da insurance istermisiniz? - ayda su kadar fiyatli, felan diye reklamlar gelmeye basladi. Acaba credi history olusuyor oldugundan midir ? Birde 6 ayin dolmasini mi beklemeliyim ? Bankamdan mi ogrenecegim scorumu ?


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    3 ay oldu kredi karti kullanali. Burada baya avantajlari olan vystar bankta hesabimiz. Son bir haftadir eve ozel firmalardan kredi cekmeye hak kazandiniz diye reklam brosurleri geliyor adima, bankadan da insurance istermisiniz? - ayda su kadar fiyatli, felan diye reklamlar gelmeye basladi. Acaba credi history olusuyor oldugundan midir ? Birde 6 ayin dolmasini mi beklemeliyim ? Bankamdan mi ogrenecegim scorumu ?

    Credit Karma kullanıyorum ben. Bana en sağlıklısı o gibi geliyor. Uygulamayı indirip bilgilerinizi giriyorsunuz. Sürekli güncelleniyor. Ayrıca hangi karta başvurursanız kabul edilme olasılığınız yüksek vs gibi bir çok bilgi var. Kredi skorunuzun nasıl oluştuğu, neyin az neyin çok etkikediği falan net bir şekilde gözüküyor.


  • @HockeyUmpire2 Bu basligin eski postlarina bir gozgezdirin, epey detayli bilgi/oneri var.


  • @knnrn ![alt metni]![alt metni](görsel url)20201027_210234.jpgMerhaba acelem olduğu için böyle soruyorum credit karma ve credi skoruyla ilgili pek bilgim yok,credit karma dan ekran goruntusu atiyorum ne oldugunu cozemedim


  • Oluşmuş bir kredi skoru (611 ve üzeri)
    Tam zamanlı bir iş (w2 ile çalışılan)
    Tax returne gerek yok...
    Tek kredi kartı
    Tek banka hesabı
    %5 peşinat...

    Defalarca yazmisimdir...

    8 ayda bu şekilde ev aldık...


  • @Manwe6265 Gunu gelmis mi gelmemis mi bilemem ama kredi karti, loan her ne ise bildirilen 4 dolarlik bir borcunuz oldugunu gosteriyor o ekran goruntusu.

  • ⭐⭐

    İki sorum olacak arkadaşlar.
    1-Turkiyede ki kredi geçmişimiz veya durumumuz Amerikaya aktarılıyor mu? Veya herhangi bir şekilde etkisi olur mu? Şunun için soruyorum 2017 yılında tüm dünya ülkeleri tarafından yapılan bir anlaşma ile mali veriler paylaşılıyor. Tabi bu paylaşımın detaylarını ve çerçevesini tam olarak bilmiyorum.
    2- Turkiyedeki kredi kartımı aynı bankada açmış olduğum dolar hesabim ile eşleştirdim ve Amerikada bulunduğum sürede bu karttan direk dolar hesabımdan kur farkı gibi unsurlarla uğraşmadan harcamalar yaptım. Halen de Amerikadan bu kart ile eğitim ağırlıklı harcamalar yapıyorum. Ve zamanında ödüyorum. Sorum şu; bu yaptigim harcamalar ve kart bilgilerim Amerikada herhangi bir sistemde görülüyor mu? Eğer görülüyorsa bu benim acımdan Amerikada bir bankada hesap açtırmak istesem artı avantaj veya kolaylık sağlar mı? Mesela bir daha ki turist vizesi ile gelişimde bir bankada hesap açtırıp kredi kartı alabilirmiyim?

  • ⭐⭐⭐

    @Drywall Iki sorunuzun da cevabi hayir maalesef.


Benzer Başlıklar

  • 19
  • 2
  • 3
  • 185
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum