Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Hayır yok. Sadece bildirim için ayrı adres secilebiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells. Ben re entry permit için önümüzdeki aylarda başvurmayı düşünüyorum. Üniversite Öğretim görevliliği yada Doktora tezimi mazeret beyan edeceğim. İki yıl için Usa dışında olmayı planlıyorum.

    1. Mesajların bir yerinde 2 sene temdit almak için 1 seneyi doldurmanın uygun olacağından bahsetmişsiniz. Böyle bir uygulama varmı ? Ağustos 15 de 1 senem tam dolmuş olacak. Eğer öyle ise Bu tarihten sonra basvuru yapacağım. Eğer öyle bir kural yoksa Temmuz ayı ilk haftalarında formu dolduracağım.
    2. 660 usd ödeme için Kredi kartı ile ödeme talep formu ile yapmak sizce risklimidir. Yarın Boa daki kart limitimin artırılmasını isteyeceğim. Halen 600 usd dolarda. En azından 1000 usd olması ödemeyi rahatlatır. Kredi puanını düşürmez. Bir alternatif kredi kartı hesabına ekstra bu parayı artı bakiye olarak yatırmak.
    3. Formu doldurduktan sonra işlem süresi biyometrik için çağırma süresi konusunda bir öngörünüz varmı . Benim ile ilgili tecrübeyi foruma daha sonra aktaracağım.

    Umarım sorunsuz bu işlemi hallederim.

    1. Sizin icin sorun yok, hemen islemlere baslayabilirsiniz. Onu baska nedenden demisimdir, eger 5 yildir GC'niz varsa ama son 5 yilin 4 yildan fazlasini ABD disinda gecirdiyseniz o durumda re-entry permiti sadece 1 yillik veriyorlar, kisiyi o durumdan kurtarmak icin demis olabilirim.

    2. Herhangi bir riski yok, ne olur ne olmaz parayi yatirin isterseniz kartin icine, sonra kart limitini arttirmayi deneyin.

    3. Normalde 2-3 hafta sonra mektup geliyor ve sizi 3-4 hafta sonrasina cagiriyorlar. Ama siz de biliyorsunuz uzun suredir islemler gecikti, o nedenle ben de bu tarihlerin sarkip sarkmayacagindan emin degilim.

    @crazycells teşekkürler. Bugün banka ile konuştum . Limitimi 1000 Usd çıkarttım. O zaman başvuru için bir sıkıntı kalmadı. Umarım uzun sürmeden sorunsuz hallederim.
    Ayrıca şu an yeni bir şey daha öğrendim. USCİS account var ise İ 131a ödemesini online da yapabiliyorsunuz. Kredi kartı veya debitin Usa hesabı olması laxim. Bu islemi yapacakların dikkatine

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sca, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells Hayır yok. Sadece bildirim için ayrı adres secilebiliyor.

    Maalesef, dediginiz gibi bir olanak saglamiyorlar, dolayisiyla bildirimlerin yapilacagi adres ne ise kendi adresinizi de orasi olarak gosterebilirsiniz. Onemli olan o adrese gidecek bildirimlere erisiminizin olup olmadigi.

    Eger tasinma islemleri veya tarihleri net degilse o durumda su anki adresi forma yazin, daha sonra adres degisikligi yapinca USCIS sitesinden (veya USCIS'i arayarak) bu forma dair adres degisikliginizi bildirin.

    Screen Shot 2020-07-03 at 9.06.03 AM.png

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bugün Re-entry permit başvurusu için evrakları hazırladım. USPS ile priority certified mail olarak return receipt ile birlikte USCIS Dallas Posta Kutusu olan adrese postaladım. Evraklar olarak Re-Entry Permit İ-131 Formu, G-1145 e-Notification Application formu (Uscıs yapılan başvuru ile ilgili bilgilendirme istiyorsanız doldurmanız lazım), G-1450 Authorization for Credit Card Transactions Formu (Ben Kredi kartı ile ödeme yapacağım için Bu formu her iki ödeme için ayrı ayrı doldurdum. 575 USD I-131 işlem parası ve 85 USD Biometric ve finger print servis parası) , Pasaport On sayfa fotokopi ,Green kart Ön Arka kısım fotokopi , Florida ID Card Ön arka fotokopi ve Immigration Vize sayfası & Giriş çıkış mühürleri olan sayfanın kopyasını koydum. Dileyen Kredi kartı ödemesi yerine Walmart veya USPS check koyabilir.

    1-131 Formunda Travel Document teslimini American Consulate /Embassy ISTANBUL olarak talep ettim. Umarım planlama tarihim Eylül sonu bütün işlemlerim biter.


  • @redsat2000 Purpose of trip olarak ne yazdınız? Biz de eger olursa ekim sonu dönmeyi düşünüyoruz. Ben de evrakları bu hafta postaya vermeyi planlıyorum. Bir de class of admission için DV mi yazıyoruz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sca, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @redsat2000 Purpose of trip olarak ne yazdınız? Biz de eger olursa ekim sonu dönmeyi düşünüyoruz. Ben de evrakları bu hafta postaya vermeyi planlıyorum. Bir de class of admission için DV mi yazıyoruz?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sca, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @redsat2000 Purpose of trip olarak ne yazdınız? Biz de eger olursa ekim sonu dönmeyi düşünüyoruz. Ben de evrakları bu hafta postaya vermeyi planlıyorum. Bir de class of admission için DV mi yazıyoruz?

    @sca hayırlı olsun . Class of admission Dv1 yaziliyor. Green card da yazılı olan category . Gidis nedeni icin Doktora tezini bitirme ve Ogretmenlik yazdim. 730 gün sure


  • @redsat2000 Tesekkurler cevabınız için. Umarım sureclerimiz sorunsuz ilerler.


  • @redsat2000 Merhaba, ben de sizinle benzer şeyi yazarak re-entry permite başvurdum. ve sizin gibi türkiyedeki konsolosluğa gönderilmesi seçeneğini işaretledim. fakat maalesef ısrarla amerikada beyan ettiğim adrese gönderdiler (şimdi bulamadım yazımı ama arzu ederseniz konuyla alakalı yazdığım şeyleri de okuyabilirsiniz, detaylı yazmıştım). pandemi süreci nedeniyle mi bilemiyorum, uscis biraz kendi bildiğini okuyabilir yani. uyarmak istedim sadece.. sevgiler..


  • merhaba, benim re-entry permit'im amerikada kaldığım evdeki ev arkadaşımda hala. ben hala karar veremedim amerikadaki türk tanıdığa mı göndermek daha güvenli yoksa amerikadan türkiyeye kargolamak mı? orada yaşayan ve fikren yardımcı olacak birileri olursa çok mutlu olurum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mulus Senin durumunu okumuştum. Biliyorum. Benim ev adresim Arkadaşımın ev adresi olduğu için benim açımdan sıkıntı olmaz. Her iki durumda da problem yaşamam . Ancak Türkiye gidişler O dönemde tekrar sorun olursa Konsolosluk kanalı ile almam zor olabilir. Senin ilgili olarak Eğer tanıdık biri dönüşte getirirse iyi olur.. Ama bu dönemde bulmak zor ve uzun süreç gerektirebilir. Dhl ile kisa zamanda elinde olur . Kargoyu önemli evrak kategorisinde göndersinler. Emniyetli.olur.


  • @redsat2000 tanıdık var, ona postalanmasını sağlayabilirim, ama posta sisteminde bir sıkıntı yaşar mıyım Amerika içinde? Bu endişelerim vardı ama bi nevi confirmation oldu yorumunuz. teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mulus yurt içi için USPS daha aktif ancak yurt dışı için DHL yada UPS ile yollatin. Arkadaşınız direkt onların ofisinden gondersin en fazla 3 gün içerisinde elinizde olur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells bold kisimla ilgili yorumunuz nedir ?
    Yeniden Giriş İzni Nedir?

    Yeniden Giriş İzni Nedir? Yeniden Giriş İzni, pasaport benzeri görünen ve pasaport gibi işlev görebilen bir seyahat belgesidir. Bir yıldan uzun, ancak iki yıldan az bir süre için ABD dışına seyahat etmeyi planlayan yasal daimi ikamet edenler veya şartlı daimi ikamet edenler, Yeniden Giriş İzni için başvurabilirler.

    Çok kullanımlı bir seyahat belgesidir, yani Amerika Birleşik Devletleri'ne yeniden girmek için birkaç kez (geçerli dönemde) kullanılabilir.

    Dosya Formu I-131, Seyahat Belgesi Başvurusu, ABD içinden izin başvurusu yapmak.

    Bir Yeniden Giriş İzni Nasıl Yardımcı Olur

    Yeniden Giriş İzni'nin iki temel işlevi vardır:

    Bir Yeniden Giriş İzni, bir ABD daimi ikametgahının bir yıldan uzun bir süre ancak iki yıldan az bir süre yurtdışına seyahat ettikten sonra ABD'ye yeniden girmesine izin verir.

    Yeniden Giriş İzni, pasaportu yoksa ve vatandaşı olduğu ülkeden alamıyorsa ABD daimi ikametgahı için pasaport görevi görebilir.

    Yeniden Giriş İzni olmadan, ülke dışında bir yıldan uzun süredir daimi ikamet eden bir kişinin, kalıcı ikamet durumunu terk ettiği gerekçesiyle ABD'ye girmesi reddedilecektir. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir yıllık bir aradan sonra yeşil kart yeniden giriş için geçerli değildir. İznin bu sorunu önlemesi amaçlanmıştır.

    ÖNERİLEN: Daimi Sakinler İçin Yeniden Giriş İzni'nin Faydaları

    Yeniden Giriş İzni Başvurusu

    Yeniden Giriş İzni almak için başvuru sahibinin Form I-131, Seyahat Belgesi Başvurusu'na başvurması gerekmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde fiziksel olarak bulunuyorsanız Form I-131'e başvurmalısınız. USCIS'in talebi onaylaması genellikle en az 90 gün sürer. Bazı adaylar için hızlandırılmış işlem yapılabilir.

    Form I-131 Seyahat Belgesi Başvurunuzda küçük hataların maliyetli gecikmelere ve reddedilmelere neden olabileceğini biliyor muydunuz? CitizenPath ile I-131'inizi hızlı ve doğru bir şekilde hazırlayın. Avukat tarafından gözden geçirilen yazılım uygulama boyunca size rehberlik eder ve bunun gibi soruları cevaplamak için yardım sağlar. Kişiselleştirilmiş dosyalama talimatları, her şeyi doğru yaptığınızı bilerek başvurunuzu bugün göndermenize yardımcı olur!

    Geçerlilik süresi

    Genel olarak, daimi ikamet eden kişiye verilen bir Yeniden Giriş İzni, ihraç tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. Bununla birlikte, geçerlilik süresi, ülke dışında uzun süreleri olan bazı daimi sakinler ve şartlı sakinler için değişebilir.

    USCIS, Yeniden Giriş İzinlerini yenilemez veya uzatmaz. İzninizin süresi dolarsa, yenisine başvurmanız gerekir. Güvenlik nedenleriyle, USCIS halihazırda geçerli bir izni olan birine yeni bir izin vermeyecektir. Mülkünüzde geçerli bir izniniz varsa, yenisine başvururken bu izni göndermeniz gerekir. Süresi dolmuş bir izin göndermenize gerek yoktur.

    Koşullarınız sizi uzun süre Amerika Birleşik Devletleri dışında olmaya zorlarsa, özel durumunuzu analiz edebilecek bir göçmenlik avukatından tavsiye alın ve daimi ikametinizin nasıl sürdürüleceğini önerin.

    Hepsini Tedavi Etme

    Yeniden Giriş İzni Almak, kalıcı bir mukim terk etme meselelerinden “bağışıklık” yapmaz. Bu seyahat belgesi ile bile, daimi ikamet eden kişiler, terk edilmek suretiyle daimi ikamet statüsünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Daimi bölge sakinleri ABD ile ilişkilerini sürdürmeye devam etmeli ve seyahatin doğası geçici olmalıdır.

    ÖNERİLEN: Yeşil Karttan Vazgeçme: Yurtdışı Seyahat Riskleri

    Bir Yeniden Giriş İzni ile bile, daimi ikamet eden bir kişinin ABD'den 180 günden fazla olmaması, 5 yıllık sürekli vatandaşlık şartını bozabilir. Bunun yerine, bazı daimi sakinler N-470 Formunu, Vatandaşlığa Kabul Amaçlı Konutları Koruma Başvurusu yapabilirler. Bu formu, belirli istihdam amaçları için ABD'yi bir yıl veya daha uzun bir süre terk etmesi gereken ve vatandaşlığa geçiş için göçmen olarak statünüzü korumak istiyorsanız yasal bir daimi ikamet ediyorsanız kullanın.

    What is a Reentry Permit?

    A Reentry Permit is a travel document that looks similar to a passport and can function like a passport. Lawful permanent residents or conditional permanent residents who plan to travel outside the United States for more than one year, but less than two years, may apply for a Reentry Permit.

    It’s a multiple use travel document, meaning that it can be used several times (during the valid period) to reenter the United States.

    File Form I-131, Application for Travel Document, from within the United States to apply for a permit.

    How a Reentry Permit Helps
    A Reentry Permit has two basic functions:

    A Reentry Permit allows a U.S. permanent resident to reenter the United States after traveling abroad for longer than one year but less than two years.
    The Reentry Permit can serve as a passport for a U.S. permanent resident if he/she has no passport and cannot obtain it from the country of his/her nationality.
    Without a Reentry Permit, a permanent resident that is outside the country for more than a year will most likely be denied reentry into the U.S. on the ground that he/she has abandoned his or her permanent resident status. After a one year absence from the United States, a green card is not valid for reentry. The permit is intended to prevent this problem.

    RECOMMENDED: Benefits of a Reentry Permit for Permanent Residents

    Application for Reentry Permit
    To obtain a Reentry Permit, the applicant should file Form I-131, Application for Travel Document. You must file Form I-131 while you are physically present in the United States. It will generally take at least 90 days for USCIS to approve the request. Expedited processing may be available for certain applicants.

    Did you know minor mistakes on your Form I-131 Application for Travel Document can cause costly delays and rejections? Prepare your I-131 quickly and correctly with CitizenPath. The attorney-reviewed software guides you through the application and provides help to answer questions like this one. And personalized filing instructions help you to submit the application today knowing that you did everything right!

    Period of Validity
    In general, a Reentry Permit issued to a permanent resident is valid for two years from the date of issuance. However, the period of validity can vary for certain permanent residents with extensive time outside the country as well as conditional residents.

    USCIS will not renew or extend Reentry Permits. If your permit expires, you’ll need to apply for a new one. For security reasons, USCIS will not issue a new permit to someone who already has a valid one in his or her possession. If you have a valid permit in your possession, you will need to send it in when you apply for a new one. You do not need to send in an expired permit.

    If your circumstances force you to be outside the United States for extended periods of time, seek advice from an immigration lawyer that can analyze your specific situation and recommend how to maintain your permanent residence.

    Not a Cure All
    Obtaining a Reentry Permit doesn’t make a permanent resident “immune” from abandonment issues. Even with this travel document, permanent residents can be at risk of losing permanent resident status through abandonment. Permanent residents must continue to maintain ties to the United States and the travel must be temporary in nature.

    RECOMMENDED: Green Card Abandonment: Risks of Travel Abroad

    Even with a Reentry Permit, a permanent resident’s absence of more than 180 days from the United States may disrupt the 5-year continuous residence requirement for naturalization. Instead, some permanent residents may be eligible to file Form N-470, Application to Preserve Residence for Naturalization Purposes. Use this form if you are a lawful permanent resident who must leave the United States for a period of one year or longer for certain employment purposes and you want to preserve your status as an immigrant in order to pursue naturalization.


  • @mulus Evet ben de okumuştum yazını. Bizimkileri buradaki adrese gondermeseler iyi olur. Bu evi boşaltacağız çünkü..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    merhaba, benim re-entry permit'im amerikada kaldığım evdeki ev arkadaşımda hala. ben hala karar veremedim amerikadaki türk tanıdığa mı göndermek daha güvenli yoksa amerikadan türkiyeye kargolamak mı? orada yaşayan ve fikren yardımcı olacak birileri olursa çok mutlu olurum 🙂

    En guvenli yolu siz bilirsiniz 🙂 ama genel olarak ne kadar az el degistirirse o kadar iyi olur...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    RECOMMENDED: Green Card Abandonment: Risks of Travel Abroad
    Even with a Reentry Permit, a permanent resident’s absence of more than 180 days from the United States may disrupt the 5-year continuous residence requirement for naturalization. Instead, some permanent residents may be eligible to file Form N-470, Application to Preserve Residence for Naturalization Purposes. Use this form if you are a lawful permanent resident who must leave the United States for a period of one year or longer for certain employment purposes and you want to preserve your status as an immigrant in order to pursue naturalization.

    6 aydan fazla ABD disinda kalmak, vatandaslik icin gereken surenin hesaplanmasini etkiliyor. Bunu zaten biliyoruz, continuity of residence'i bozdugu icin 5 yillik hesap suresi bir daha basliyor...

    Ifadeler ve kelimeler sizi korkutmasin, uyari olarak yazmak zorundalar, yani re-entry permiti ABD'de yasamaktan kacinmak amaciyla kullananlarin dikkat etmesi gerekiyor 🙂 ama sizin korkacak hicbir seyiniz yok.

    N-470 sadece cok az kisinin doldurabilecegi bir form. Bu formu ancak ABD hukumeti sizi yurtdisinda bir is gorevlendirdiyse kullanabiliyorsunuz, kisisel nedenlerle ABD disinda kalirsaniz olmuyor.

    Re-entry permiti almaniz, illaki ABD'den uzun sure ayri kalmaniz gerektigi anlamina gelmiyor. Eger planlarinizda degisiklik olursa ve 6 ayi gecirmeden ABD'ye giris-cikis yaparsaniz hala vatandaslik icin gereken sureyi koruyabilirsiniz, ayrica bu durumda re-entry permit aldiginiz icin de girislerde sorun yasamazsiniz. Re-entry permit son gune kadar gecerli olacak, yani ABD'ye bir kez giris-cikis yapinca iptal olan bir belge degil...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells re entry ile 6 ay dolmadan her halikarda kısa süreli giriş cıkışı kesinlikle yapmamız gerekiyor doğrumudur. Gerçekte Usa da geldiğimizde 6 ay kalmamız gerekiyor. Sizin ifadenize göre bu belge ile kısa süre kalarak (ornek 1 hafta) re entry periyot süresini değerlendirebilir miyiz Bu sekikde mi dir teyid edermisiniz. Re entry green kartı koruyor ancak 6 aydan uzun kalırsan dısarıda vatandaslıgı resetliyor. Resetleme 6 aya göremi yoksa 1 seneye göre mi oluyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells re entry ile 6 ay dolmadan her halikarda kısa süreli giriş cıkış yapmamız kesinlikle yapmamız gerekiyor doğrumudur. Gerçekte Usa da geldiğimizde 6 ay kalmamız gerekiyor Ancak bu belge ile kısa süre kalarak (ornek 1 hafta) re entry periyot süresini değerlendirebiliriz. Bu sekikde mi dir teyid edermisiniz. Re entry green kartı koruyor ancak 6 aydan uzun kalırsan dısarıda vatandaslıgı resetliyor. Resetleme 6 aya göremi yoksa 1 seneye göre mi oluyor

    Reentry permit varsa giriş çıkış yapma zorunluluğu yok. Permit süresi boyunca ABD dışında kalabilirsiniz. Ancak 180 günden fazla ABD dışında kalınca vatandaşlık için gereken 5 yıllık süre sıfırlanmış olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    O zaman Re entry nin bana göre bir espirisi yok. Sadece gc koruma acısından işe yarıyor .. 6 ay her halikarda kalacaksam Abdde.ve beni resetleyecek ise boşuna verilen para & emek .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum