Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@crazycells Merhaba K1 ile evlendikten sonra , aos başvuru yapıp seyahat belgesinin gelmesi ne kadar sürüyor ? Ailemi özledim ve ülkeme ziyarete gitmek istiyorum .
-
@sobe2018, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@crazycells Merhaba K1 ile evlendikten sonra , aos başvuru yapıp seyahat belgesinin gelmesi ne kadar sürüyor ? Ailemi özledim ve ülkeme ziyarete gitmek istiyorum .
ABD'ye girdikten sonra 90 gun icinde evlenip islemleri baslatmalisiniz. Sonrasinda ise seyahat belgesinin size ulasmasi 5-6 ayi bulabilir maalesef. Bu belge olmadan ABD disina cikmamalisiniz yoksa AOS surecini terk ettiginize kanaat getirilir ve basvurunuz olumsuz sonuclanir.
Suradan da I-131 suresine bakabilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/processing-times/ -
Bu sureci gecirecek olanlar icin kendi surecim hakkında bilgi gecmek istedim belki tarihler acısından faydası olur ihtiyac durumunda.
19 Haziran tarihinde başvurum yerine ulaştı ve 24 Haziran tarihinde ödemeyi aldıklarına ve instruction içeren belgeleri postaya verdiklerine dair bilgi aldım. Ilerleyen aşamaları da paylasacagim. -
@crazycells. Ben re entry permit için önümüzdeki aylarda başvurmayı düşünüyorum. Üniversite Öğretim görevliliği yada Doktora tezimi mazeret beyan edeceğim. İki yıl için Usa dışında olmayı planlıyorum.
- Mesajların bir yerinde 2 sene temdit almak için 1 seneyi doldurmanın uygun olacağından bahsetmişsiniz. Böyle bir uygulama varmı ? Ağustos 15 de 1 senem tam dolmuş olacak. Eğer öyle ise Bu tarihten sonra basvuru yapacağım. Eğer öyle bir kural yoksa Temmuz ayı ilk haftalarında formu dolduracağım.
- 660 usd ödeme için Kredi kartı ile ödeme talep formu ile yapmak sizce risklimidir. Yarın Boa daki kart limitimin artırılmasını isteyeceğim. Halen 600 usd dolarda. En azından 1000 usd olması ödemeyi rahatlatır. Kredi puanını düşürmez. Bir alternatif kredi kartı hesabına ekstra bu parayı artı bakiye olarak yatırmak.
- Formu doldurduktan sonra işlem süresi biyometrik için çağırma süresi konusunda bir öngörünüz varmı . Benim ile ilgili tecrübeyi foruma daha sonra aktaracağım.
Umarım sorunsuz bu işlemi hallederim.
-
I-131 formunun ABD de fiziksel adresimi yazdığım adresten farklı bir adrese gönderilmesini istiyorum. Çünkü 2. bölümde yazdığım fiziksel adresim, yani şuanda oturduğumuz evimizden cıkabiliriz. Ama formda başka bir ABD adresi yazamıyoruz. Travel document'i 2. bölümde yazdığımız adrese ya da US embassy'ye gönderme seçenekleri var. Sadece Dökümanı almak için bildirim gönderilecek başka bir adres seçebiliyoruz. Başka bir adres bildirme şansımız var mı?
-
@redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@crazycells. Ben re entry permit için önümüzdeki aylarda başvurmayı düşünüyorum. Üniversite Öğretim görevliliği yada Doktora tezimi mazeret beyan edeceğim. İki yıl için Usa dışında olmayı planlıyorum.
- Mesajların bir yerinde 2 sene temdit almak için 1 seneyi doldurmanın uygun olacağından bahsetmişsiniz. Böyle bir uygulama varmı ? Ağustos 15 de 1 senem tam dolmuş olacak. Eğer öyle ise Bu tarihten sonra basvuru yapacağım. Eğer öyle bir kural yoksa Temmuz ayı ilk haftalarında formu dolduracağım.
- 660 usd ödeme için Kredi kartı ile ödeme talep formu ile yapmak sizce risklimidir. Yarın Boa daki kart limitimin artırılmasını isteyeceğim. Halen 600 usd dolarda. En azından 1000 usd olması ödemeyi rahatlatır. Kredi puanını düşürmez. Bir alternatif kredi kartı hesabına ekstra bu parayı artı bakiye olarak yatırmak.
- Formu doldurduktan sonra işlem süresi biyometrik için çağırma süresi konusunda bir öngörünüz varmı . Benim ile ilgili tecrübeyi foruma daha sonra aktaracağım.
-
Sizin icin sorun yok, hemen islemlere baslayabilirsiniz. Onu baska nedenden demisimdir, eger 5 yildir GC'niz varsa ama son 5 yilin 4 yildan fazlasini ABD disinda gecirdiyseniz o durumda re-entry permiti sadece 1 yillik veriyorlar, kisiyi o durumdan kurtarmak icin demis olabilirim.
-
Herhangi bir riski yok, ne olur ne olmaz parayi yatirin isterseniz kartin icine, sonra kart limitini arttirmayi deneyin.
-
Normalde 2-3 hafta sonra mektup geliyor ve sizi 3-4 hafta sonrasina cagiriyorlar. Ama siz de biliyorsunuz uzun suredir islemler gecikti, o nedenle ben de bu tarihlerin sarkip sarkmayacagindan emin degilim.
-
@sca, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
I-131 formunun ABD de fiziksel adresimi yazdığım adresten farklı bir adrese gönderilmesini istiyorum. Çünkü 2. bölümde yazdığım fiziksel adresim, yani şuanda oturduğumuz evimizden cıkabiliriz. Ama formda başka bir ABD adresi yazamıyoruz. Travel document'i 2. bölümde yazdığımız adrese ya da US embassy'ye gönderme seçenekleri var. Sadece Dökümanı almak için bildirim gönderilecek başka bir adres seçebiliyoruz. Başka bir adres bildirme şansımız var mı?
ayri ayri mailing address ve present address kisimlari yok mu?
-
@crazycells Hayır yok. Sadece bildirim için ayrı adres secilebiliyor.
-
@crazycells, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
Sizin icin sorun yok, hemen islemlere baslayabilirsiniz. Onu baska nedenden demisimdir, eger 5 yildir GC'niz varsa ama son 5 yilin 4 yildan fazlasini ABD disinda gecirdiyseniz o durumda re-entry permiti sadece 1 yillik veriyorlar, kisiyi o durumdan kurtarmak icin demis olabilirim.
-
Herhangi bir riski yok, ne olur ne olmaz parayi yatirin isterseniz kartin icine, sonra kart limitini arttirmayi deneyin.
-
Normalde 2-3 hafta sonra mektup geliyor ve sizi 3-4 hafta sonrasina cagiriyorlar. Ama siz de biliyorsunuz uzun suredir islemler gecikti, o nedenle ben de bu tarihlerin sarkip sarkmayacagindan emin degilim.
@crazycells teşekkürler. Bugün banka ile konuştum . Limitimi 1000 Usd çıkarttım. O zaman başvuru için bir sıkıntı kalmadı. Umarım uzun sürmeden sorunsuz hallederim.
Ayrıca şu an yeni bir şey daha öğrendim. USCİS account var ise İ 131a ödemesini online da yapabiliyorsunuz. Kredi kartı veya debitin Usa hesabı olması laxim. Bu islemi yapacakların dikkatine -
@crazycells Hayır yok. Sadece bildirim için ayrı adres secilebiliyor.
Maalesef, dediginiz gibi bir olanak saglamiyorlar, dolayisiyla bildirimlerin yapilacagi adres ne ise kendi adresinizi de orasi olarak gosterebilirsiniz. Onemli olan o adrese gidecek bildirimlere erisiminizin olup olmadigi.
Eger tasinma islemleri veya tarihleri net degilse o durumda su anki adresi forma yazin, daha sonra adres degisikligi yapinca USCIS sitesinden (veya USCIS'i arayarak) bu forma dair adres degisikliginizi bildirin.

-
Bugün Re-entry permit başvurusu için evrakları hazırladım. USPS ile priority certified mail olarak return receipt ile birlikte USCIS Dallas Posta Kutusu olan adrese postaladım. Evraklar olarak Re-Entry Permit İ-131 Formu, G-1145 e-Notification Application formu (Uscıs yapılan başvuru ile ilgili bilgilendirme istiyorsanız doldurmanız lazım), G-1450 Authorization for Credit Card Transactions Formu (Ben Kredi kartı ile ödeme yapacağım için Bu formu her iki ödeme için ayrı ayrı doldurdum. 575 USD I-131 işlem parası ve 85 USD Biometric ve finger print servis parası) , Pasaport On sayfa fotokopi ,Green kart Ön Arka kısım fotokopi , Florida ID Card Ön arka fotokopi ve Immigration Vize sayfası & Giriş çıkış mühürleri olan sayfanın kopyasını koydum. Dileyen Kredi kartı ödemesi yerine Walmart veya USPS check koyabilir.
1-131 Formunda Travel Document teslimini American Consulate /Embassy ISTANBUL olarak talep ettim. Umarım planlama tarihim Eylül sonu bütün işlemlerim biter.
-
@redsat2000 Purpose of trip olarak ne yazdınız? Biz de eger olursa ekim sonu dönmeyi düşünüyoruz. Ben de evrakları bu hafta postaya vermeyi planlıyorum. Bir de class of admission için DV mi yazıyoruz?
-
@redsat2000 Purpose of trip olarak ne yazdınız? Biz de eger olursa ekim sonu dönmeyi düşünüyoruz. Ben de evrakları bu hafta postaya vermeyi planlıyorum. Bir de class of admission için DV mi yazıyoruz?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
@sca hayırlı olsun . Class of admission Dv1 yaziliyor. Green card da yazılı olan category . Gidis nedeni icin Doktora tezini bitirme ve Ogretmenlik yazdim. 730 gün sure
-
@redsat2000 Tesekkurler cevabınız için. Umarım sureclerimiz sorunsuz ilerler.
-
@redsat2000 Merhaba, ben de sizinle benzer şeyi yazarak re-entry permite başvurdum. ve sizin gibi türkiyedeki konsolosluğa gönderilmesi seçeneğini işaretledim. fakat maalesef ısrarla amerikada beyan ettiğim adrese gönderdiler (şimdi bulamadım yazımı ama arzu ederseniz konuyla alakalı yazdığım şeyleri de okuyabilirsiniz, detaylı yazmıştım). pandemi süreci nedeniyle mi bilemiyorum, uscis biraz kendi bildiğini okuyabilir yani. uyarmak istedim sadece.. sevgiler..
-
merhaba, benim re-entry permit'im amerikada kaldığım evdeki ev arkadaşımda hala. ben hala karar veremedim amerikadaki türk tanıdığa mı göndermek daha güvenli yoksa amerikadan türkiyeye kargolamak mı? orada yaşayan ve fikren yardımcı olacak birileri olursa çok mutlu olurum =)
-
@mulus Senin durumunu okumuştum. Biliyorum. Benim ev adresim Arkadaşımın ev adresi olduğu için benim açımdan sıkıntı olmaz. Her iki durumda da problem yaşamam . Ancak Türkiye gidişler O dönemde tekrar sorun olursa Konsolosluk kanalı ile almam zor olabilir. Senin ilgili olarak Eğer tanıdık biri dönüşte getirirse iyi olur.. Ama bu dönemde bulmak zor ve uzun süreç gerektirebilir. Dhl ile kisa zamanda elinde olur . Kargoyu önemli evrak kategorisinde göndersinler. Emniyetli.olur.
-
@redsat2000 tanıdık var, ona postalanmasını sağlayabilirim, ama posta sisteminde bir sıkıntı yaşar mıyım Amerika içinde? Bu endişelerim vardı ama bi nevi confirmation oldu yorumunuz. teşekkürler
-
@mulus yurt içi için USPS daha aktif ancak yurt dışı için DHL yada UPS ile yollatin. Arkadaşınız direkt onların ofisinden gondersin en fazla 3 gün içerisinde elinizde olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
7
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum