Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@yekta üniversitede okurken yaz tatillerinde Antalya Havalimanında Free Shopta çalışmıştım 3 sezon. Gelen yolcu terminalinde yolcular önümden geçerdi. Gümrük Memuru tamamen kafasına göre bir kaç kişiyi seçer kontrol ederdi. Sistem böyle işliyor. Orada sıkıntı bildirmediğin halde seçtikleri kişi sen olursun büyük olur. Yoksa 100K yı da geçirirsin şansın varsa.
-
@yekta Beyan isteğe bağlı yapılıyor. Kimse üzerinizi arayıp para var mı diye bakmayacak. Yasal olarak 10 bin dolar ve üstü parayla girişlerde beyan etmek gerekiyor. Hiç para beyan etmeyip ertesi gün bankaya 20-30 bin dolar yatırmak bence doğru değil.
-
@yekta Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@damladav Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Sorgusuz sualsiz götürebileceğimiz sinir 10k degil mi? Havaalanında beklememek için diğer miktarı hesapta bırakmayı düşünüyoruz cunku.
14 k götürüp soru sorulmayan arkadaslar var . tam limit kaç acaba ..
Yasal limit $10.000, beyani siz yapacaksiniz, sorgulanmiyorsunuz zaten bu para icin. Ayrica sayin knnrn'a katiliyorum. Yasalari cignemek o arkadaslarin problemleri :)
-
@smesut sağolun
-
@yekta daha işe başlayamadım.
-
Merhaba,
Bir sorum var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
ABD'ye ilk giriş-çıkış yaptıktan sonra, green cardın basılması ve istedğimiz adrese gönderilmesi vize bitiş tarihini geçerse ne oluyor? Kartı almak ve temelli yerleşmek için ABD'ye tekrar nasıl giriş yapabileceğim? ABD'de yaşayan arkadaşım kartı Türkiye'ye (bana) postalayabilir mi? -

@npe87 ilk giriş yapınca resimdeki gibi bir mühür vuruluyor pasaportunuza. O mühürün üzerindendeki tarihten sonra 1 yıl içinde green card olmadan giriş çıkış yapabiliyorsunuz. -
@arnblt Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

@npe87 ilk giriş yapınca resimdeki gibi bir mühür vuruluyor pasaportunuza. O mühürün üzerindendeki tarihten sonra 1 yıl içinde green card olmadan giriş çıkış yapabiliyorsunuz.Sayin @arnblt , isterseniz resmi upload etmeyin, internetten linkini ekleyin, upload edince gorunmuyor. Ya da bana [email protected] adresinden de godnerebilirsiniz, ben linke cevirip editlerim.
-
Bu ilk giriş meselesi ile ilgili benimde bir sorum olacak.
İlk girişi yaptık. İkinci gün Allah korusun bir sağlık problemi yaşadık. Daha henüz SSN, GC falan yok. Sağlık sigortası da yaptırmadık haliyle.
Bu durumda yüksek meblağlarla sağlık hizmetimi almak zorunda kalacağız. -
Bu ilk giriş meselesi ile ilgili benimde bir sorum olacak.
İlk girişi yaptık. İkinci gün Allah korusun bir sağlık problemi yaşadık. Daha henüz SSN, GC falan yok. Sağlık sigortası da yaptırmadık haliyle.
Bu durumda yüksek meblağlarla sağlık hizmetimi almak zorunda kalacağız.Ufak tefek sağlık sorunları için hastane aciline giderseniz çok yüksek faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle Urgent Care, Minute Clinic vb gibi yerleri tercih edin. 50-100 dolar gibi rakamlara muayene, tahlil vb yaptırabilirsiniz.
Eğer kaza vb gibi bir şey olursa ve acile giderseniz fatura geldiğinde yardım alabileceğiniz kurumlar var. Ayrıca ödeme konusunda da taksit vb imkanlar oluyor.
-
@arnblt buradan yaptırılacak bir seyahat sigortası ilk başta acil durumlar, kaza vb. için iş görecektir diye düşünüyorum. En azından ben öyle planlamıştım.
-
biz 3 aylık sağlık sigortası için kişi başı 84$ gibi bir fiyat aldık. 3aylık yaptırmaya gerek var mı emin olamadık.
-
1 sorum var-eşim önden gidecek işleri ayarlamak için ki kendisi esas gc talihlisi. ben ülkeye giriş yapmayacağım ilk başta. sonradan gideceğim.benim gitmememe rağmen ssn ile greencard ımı yollarlar mı? cevap için şimdiden teşekkürler
-
@yucell Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
1 sorum var-eşim önden gidecek işleri ayarlamak için ki kendisi esas gc talihlisi. ben ülkeye giriş yapmayacağım ilk başta. sonradan gideceğim.benim gitmememe rağmen ssn ile greencard ımı yollarlar mı? cevap için şimdiden teşekkürler
Hayir, siz giris yapmadan islemleriniz baslamaz.
-
@damladav sağlık sigortaları turizstik vizelere yapılıyor diye biliyorum.
-
@damladav sağlık sigortaları turizstik vizelere yapılıyor diye biliyorum.
yasal gereklilikten degil de, onlem olarak ne olur ne olmaz diyerekten yapilan sigortadan bahsediyorlar sanirim sayin @arnblt
-
Ayri bir konu acmiyim dedim arkadaslar 28 Ekim de ataturk hava limani tasiniyor ve kullanima kapaniyor.yeni yapilan havalimanina bildigim kadariyla toplu tasima hatti yok(metro gibi) sehir disinda oldugu icin ulasim ozel arac disinda zor olabilir.bu tarihten sonra gitmeyi veya gelmeyi dusunenlerin dikkatine
-
@metert Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Ayri bir konu acmiyim dedim arkadaslar 28 Ekim de ataturk hava limani tasiniyor ve kullanima kapaniyor.yeni yapilan havalimanina bildigim kadariyla toplu tasima hatti yok(metro gibi) sehir disinda oldugu icin ulasim ozel arac disinda zor olabilir.bu tarihten sonra gitmeyi veya gelmeyi dusunenlerin dikkatine
bilgilendirme icin tesekkurler sayin @metert , yeni havalimani kullanima acildi mi? gundemden biraz uzak kaldim, son gelismeleri takip edemedim.
-
Yok acilmadi 29 ekimde acilacak.metroda 2019 da gelecekmis
-
@metert Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Yok acilmadi 29 ekimde acilacak.metroda 2019 da gelecekmis
Once metroyu goturup sonra havalimanini acmak daha makul olmaz miydi diye sormayacagim :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum