Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
8017 ne 122nd place yazacağına 8017 ne 112nd place yazıyor. Baktım da Öyle bir adres de yok zaten 😁
-
@damladav Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
8017 ne 122nd place yazacağına 8017 ne 112nd place yazıyor. Baktım da Öyle bir adres de yok zaten 😁
ok, su durumda o zipcode'unda baska benzer adres bulunmadigindan ya dogru adrese gonderilir, ya da USCIS'e geri doner. Bu durumda da USCIS'te adres guncellemesi yaptiginizda size tekrar gonderilir.
-
biz girişte düzelttirmeyelim mi o halde?
-
biz girişte düzelttirmeyelim mi o halde?
bence duzelttirmeye calisin, duzelteceklerinden supheliyim ama denemekten zarar gelmez :)
Devlet islerini hallederken surekli insanlar ve burokrasiyle ugrastiginizi unutmamalisiniz :) islemler 2+3=5 kadar kolay degil maalesef :) -
Selamlar,
Ben daha önceki giriş yapsnların aksine houstondan giriş yaptım. Uçuş güzeldi thy ile yaklaşık 13 saatte uçtuk, havalimanı boştu sanki bize özel varmış hissi verdi.
10 bin dolar üstü gittiğimiz için uçakta form doldurduk. İnişte pasaport polisi bizi görünce sarı zarfları sordu ve birisini çağırdı, takıldık diğer polisin peşine bizi bi odaya götürdüler yarım saat civarı bekledik, oradan çıktık parayı kaydetmek için başka yere gittik o da 45dk falan sürdü. Houston 1 haftada çok sevdirdi kendini. Herkese bol şanslar -
acaba 40-50k dolar sokunca vergi filan alıyorlarmı yada çok didikliyorlarmı yada sen şüphelisin diye ayrı muamele gösteriyorlarmı ? Sonuçta tatile değil göç ediyorsun en merak ettiğim konulardan birtaneside bu.
-
@takip Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
acaba 40-50k dolar sokunca vergi filan alıyorlarmı yada çok didikliyorlarmı yada sen şüphelisin diye ayrı muamele gösteriyorlarmı ? Sonuçta tatile değil göç ediyorsun en merak ettiğim konulardan birtaneside bu.
vergi almazlar da paralarin kaynagina dair belge isteyebilirler, bilginize.
-
@schadow Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Selamlar,
Ben daha önceki giriş yapsnların aksine houstondan giriş yaptım. Uçuş güzeldi thy ile yaklaşık 13 saatte uçtuk, havalimanı boştu sanki bize özel varmış hissi verdi.
10 bin dolar üstü gittiğimiz için uçakta form doldurduk. İnişte pasaport polisi bizi görünce sarı zarfları sordu ve birisini çağırdı, takıldık diğer polisin peşine bizi bi odaya götürdüler yarım saat civarı bekledik, oradan çıktık parayı kaydetmek için başka yere gittik o da 45dk falan sürdü. Houston 1 haftada çok sevdirdi kendini. Herkese bol şanslarcansın abi . öteki arkadaşlar aksine iş güç konularındada bilgilendirirsen seviniriz :))) houstona gidip unutanlardan olma :)))
-
@schadow
hayırlı olsun . -
Sorgusuz sualsiz götürebileceğimiz sinir 10k degil mi? Havaalanında beklememek için diğer miktarı hesapta bırakmayı düşünüyoruz cunku.
-
Sorgusuz sualsiz götürebileceğimiz sinir 10k degil mi? Havaalanında beklememek için diğer miktarı hesapta bırakmayı düşünüyoruz cunku.
14 k götürüp soru sorulmayan arkadaslar var . tam limit kaç acaba ..
-
Bencede mantıklısı 10k civarı götürüp 12-13saat yolculuk yaptıktan sonra birde beyan için vakit kaybetmemek olacaktır. Ayrıca fazla nakit taşımak riski arttırmak demek.
1-2 hafta içerisinde de TR'den ABD'ye banka üzerinden transferi gerçekleştirmek.
-
@yekta üniversitede okurken yaz tatillerinde Antalya Havalimanında Free Shopta çalışmıştım 3 sezon. Gelen yolcu terminalinde yolcular önümden geçerdi. Gümrük Memuru tamamen kafasına göre bir kaç kişiyi seçer kontrol ederdi. Sistem böyle işliyor. Orada sıkıntı bildirmediğin halde seçtikleri kişi sen olursun büyük olur. Yoksa 100K yı da geçirirsin şansın varsa.
-
@yekta Beyan isteğe bağlı yapılıyor. Kimse üzerinizi arayıp para var mı diye bakmayacak. Yasal olarak 10 bin dolar ve üstü parayla girişlerde beyan etmek gerekiyor. Hiç para beyan etmeyip ertesi gün bankaya 20-30 bin dolar yatırmak bence doğru değil.
-
@yekta Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
14 k götürüp soru sorulmayan arkadaslar var . tam limit kaç acaba ..
Yasal limit $10.000, beyani siz yapacaksiniz, sorgulanmiyorsunuz zaten bu para icin. Ayrica sayin knnrn'a katiliyorum. Yasalari cignemek o arkadaslarin problemleri :)
-
@smesut sağolun
-
@yekta daha işe başlayamadım.
-
Merhaba,
Bir sorum var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
ABD'ye ilk giriş-çıkış yaptıktan sonra, green cardın basılması ve istedğimiz adrese gönderilmesi vize bitiş tarihini geçerse ne oluyor? Kartı almak ve temelli yerleşmek için ABD'ye tekrar nasıl giriş yapabileceğim? ABD'de yaşayan arkadaşım kartı Türkiye'ye (bana) postalayabilir mi? -

@npe87 ilk giriş yapınca resimdeki gibi bir mühür vuruluyor pasaportunuza. O mühürün üzerindendeki tarihten sonra 1 yıl içinde green card olmadan giriş çıkış yapabiliyorsunuz. -
@arnblt Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

@npe87 ilk giriş yapınca resimdeki gibi bir mühür vuruluyor pasaportunuza. O mühürün üzerindendeki tarihten sonra 1 yıl içinde green card olmadan giriş çıkış yapabiliyorsunuz.Sayin @arnblt , isterseniz resmi upload etmeyin, internetten linkini ekleyin, upload edince gorunmuyor. Ya da bana [email protected] adresinden de godnerebilirsiniz, ben linke cevirip editlerim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum