Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları

Benzer Başlıklar

• GC Sonrası Birleşik Krallıkta Lisans Eğitimi Almak?

Önlisans ve Lisans Eğitimi
    16
    0 Oy
    16 İleti
    332 Bakış
    crazycellsC
    @enestalha, içinde söyledi: GC Sonrası Birleşik Krallıkta Lisans Eğitimi Almak? @crazycells 2 Defa Re-entry permit alınabilir mi ki? Böyle birşey var mı yani? Var :) Sayin @knnrn 'in linkini verdigi konuyu inceleyebilirsiniz. 2 defa 2 yillik alabilirsiniz, sonrasinda ise ABD'de az yasadiginiz icin maksimum 1 yil izin alabilirsiniz ama 3. kez basvurmanizi zaten tavsiye etmem, 2 defa basvuru yapmak 4 yillik egitim icin yeterli diye dusunuyorum...
  • 9 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @dmr, içinde söyledi: 🇹🇷 🇺🇸 USA-Turkiye Cift Diplomali Lisans Programlari - Anadolu Universitesi, Dokuz Eylul Universitesi, ITU, ODTU - 1 yil calisma izni(OPT) Daha önce bu bölümü bitirmiş saygıdeğer büyüklerim benim bu program hakkındaki sorularıma cevap verebilir mi? -Ben geri dönmemek üzere gitmek istiyorum green card çıkmaması ihtimalinde (bilindiği üzere çok büyük bir ihtimal) orada üniversite bittiğinde 1 yıl opt hakkımı kullandıktan sonra nasıl kalabilirim ( yüksek lisans için param kalmayacak muhtemelen , eğitim için yaklaşık 60k USD bütçem var ve yaptığım hesaplara göre hepsi bu program sürecince harcanmış olacak) bana bilgi verebilir misiniz? O kadar kaynağımı orada tükettikten sonra geriye dönüp tekrardan Türkiyeye gelmek istemiyorum... Dediginiz durumda OPT donemine girerken uygun bir is bulmaniz gerekecek, o durumda hem statu sahibi olursunuz, hem de calisip para biriktirebilir duruma gelirsiniz.
  • Çocuklarımızı Amerika'da bir yıl okutmak için izleyeceğimiz yol...

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi okul egitim
    12
    0 Oy
    12 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Eger ABD'de siz vize sahibi olarak bulunuyorsaniz ve cocugunuz da sizinle beraber ABD'ye gelmisse, bu durumda cocugunuzun ABD'deki ucretsiz bir devlet okuluna (ilkokul, ortaokul veya lise) gitmesi mumkundur. Asagidaki tablo hangi vize sahibinin cocuklarinin ABD'de okuyabilecegini gostermektedir: Vize türü ve açıklaması Vize sahibinin çocuğu için K-12 Eğitimi (ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi) Vize sahibinin evlenmemiş çocukları için lise sonrası eğitim (yüksekokul ve üniversite) (A) Diplomat vizesi ✅ ✅ (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ ❌ (1) ❌ (C) ABD’den Transit Geçiş Vizesi - - (D) Mürettebat Vizesi - - (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri ✅ ✅ (F) Akademik Öğrenci Vizesi ✅ ✅ (2) (G) Uluslararası Organizasyon Temsilci Vizesi ✅ ✅ (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B) ✅ ✅ ( I ) Basın Mensubu ve Gazeteciler Vizesi - - ( J ) Değişim Programı Vizeleri ✅ ✅ (K) Nişanlılık Vizesi ✅ ✅ (L) Şirket İçi Transfer Vizesi ✅ ✅ (M) Mesleki Öğrenci Vizesi ✅ ✅ (3) (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi ✅ ✅ (P) Uluslararası Üne Sahip Sporcular, Sanatçılar ve Gösteri Grupları Vizesi ✅ ✅ (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi ✅ ✅ (R) Din Görevlisi Vizesi ✅ ✅ NATO Vizesi ✅ ✅ (S) Tanık Vizesi ✅ ✅ (4) (T) İnsan Kaçakçılığı Mağduru Vizesi ✅ ✅ (TN) NAFTA Vizesi ✅ ✅ (U) Suç Faaliyeti Mağduru Vizesi ✅ ✅ (V) Vizeleri (artık alınamıyor) ✅ ✅ Aciklamalar: *(1): B2 vizesiyle giris yapmis cocugunuz, bazi durumlarda (eger turistik amac disinda bir gorev icin ABD'ye B1/B2 vizesiyle giris yapmissaniz) okullara kayit yaptirabilir. Ama cocugunuzun vizesi okula devam etmesi icin uzatilamaz, anne veya babanin ABD'deki gorevi bittigi zaman cocuk da onlarla beraber ABD disina cikmalidir. *(2): F2 vizesine sahip cocugunuz tam zamanli olmadikca bir universiteye veya yuksekokula gidebilir. Fakat tam zamanli ogrenci olabilmek icin F1/M1 veya J1 statusune gecis yapmalidir. *(3): M2 vizesine sahip cocugunuz tam zamanli olmadikca bir universiteye veya yuksekokula gidebilir. Fakat tam zamanli ogrenci olabilmek icin M1 veya J1 statusune gecis yapmalidir. *(4): Hem evli, hem bekar cocuklar universiteye katilabilir. Ayrica bir yas kisitlamasi da yoktur. Bu konuda ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler
  • 0 Oy
    7 İleti
    3k Bakış
    ?
    ..........
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k