Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar, GC aldıktan sonra ve Amerikaya yerleştikten 1 yıl sonra UK'de bir lisans eğitimine kabul alsak bu GC veya vatandaşlığı etkiler mi? (Düşüncem Edinburgh University)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @enestalha UK da eğitim alman şart mı ? genel olarak soruyorum USA'da da gayet güzel okullar var ayrıca henüz talihli değilsin kazandıktan sonra düşün bunları boş yere şimdiden stres olma. gc ile 6 aydan fazla ülke dışında kalamazsınız. vatandaş olmak içinde son 5 yılın en az 30 ayını ülkede geçirmiş olmanız gerek.


  • @Rhonster genelde yazdığınız birçok şeye katılıyor olmakla birlikte forumda da hakim olan "henüz talihli değilsin kazandıktan sonra düşün bunları" fikrine pek katılmıyorum.. ne bileyim hepimiz bir hayalin peşinden gidiyoruz ve öncesinde önemli/detay ayırımı yapmadan o hayallerimizin içindeki şeyleri araştırmak, bilmek istiyoruz.. kurallara aykırı olmadığı sürece bu tarz heyecanları hoş görmek lazım diye düşünüyorum..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hayallerabd stres yapmaması için söylemiştim fazla şey düşününce gereğinden fazla stres oluyor insan ve kafası karışıyor. genel anlamda öyle yazanlara bende katılmıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    sonuçta kaba taslak bir planı oluyor insanın


  • @Rhonster UK'den ziyade Edinburgh gibi tarihi ve çok çok eski bir şehirde eğitim almayı düşünüyorum. O yüzden sordum. Vatandaşlığı geçtim, GC için bir sorun olur mu daha doğrusu(GC elinden alınması vs.). Stres yapmıyorum şahsen çok rahat bir insanım. Sadece merak ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @enestalha tekrar cevaplayayım green card ile 6 aydan daha fazla yurtdışında bulunamazsınız. sadece olağanüstü durumlarda izin alabilirsiniz. uğraşırsanız eğitim içinde izin alabilirsiniz tabi ama vatandaşlıkta filan sorun çıkarma ihtimalleri var vs vs


  • @Rhonster Anladım, teşekkür ederim yardımlarınız için. 👊🏼

  • ⭐⭐

    @Rhonster Green Card ile 6 aydan fazla ülke dışında bulunamazsın ifadesi tamamen yanlış. Önemli olan 1 yıl kuralı ki, bunu bile aşıp ülkeye giren arkadaşlar var. Ben 2018 Ekimden beri giriş çıkış yapıyorum. Toplamda 3 ay ABD'de kaldım. Şu anda da 8 aydır ABD dışındayım. Beraber çalıştığımız arkadaş 11 aydan sonra girdi. Herhangi bir sorun yaşamadı. Önemli olan ABD ile olan bağınızın kopmadığına inanmaları. Benim ailem orada. Oğlum orada okuyor. Dolayısıyla bağım kopmamış oluyor.
    Ama turist vizesi gibi kullanmaya kalkarsanız o zaman işiniz zor. @enestalha da çok rahatlıkla UK da master yapabilir. Arada bir kez giriş çıkış yaparsa hiç sorun yaşamaz.
    5 sene içinde 6 aydan fazla ABD dışında kalırsanız kamuda çalışmak için gerekli olan Clearence belgesini alamazsınız. ABD vatandaşı olsanız bile.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @arnblt olağanüstü haller durum dışı zaten belirtmiştim neden girmediğinizi girişte yetkililere açıklamanız gerek. izinde alabilir tabi ki okumak için. vatandaş olurken ikamet devamlılığı gerekiyor bu da 6 ay demek.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @arnblt bu da sayın @crazycells in yorumu
    Uzun bir sure sonra ABD'ye geri donuyorsaniz sayet belgelerle ve nedenlerle memuru ikna edebilirseniz, o zaman ABD'ye sorunsuz giris yapabilirsiniz. Ama 5-6 aydan fazla yurtdisinda kaldiginiz her sure bir risktir. ABD disinda kalmanizi hakli gosterecek mazaretler, ABD icinde yapmis oldugunuz yatirimlar (ev alimi) vb. nedenlerin hepsi goz onunde bulundurularak memur bir karara varir ama memur'dan memur'a karar degisebilecegi gibi genelde guneydeki eyaletlerdeki memurlarin daha toleransli olduguna dair de yorumlar okudum... Bu nedenle Green Card'inizi riske atmamak icin ve vatandaslik surecini uzatmamak icin 6 aydan daha uzun sure kaldiginiz her sureyi tehlike olarak degerlendirebilirsiniz. Nedensiz yere 4-5 ayligina bile ABD disina cikmamanizi oneririm. Giriste size nerde oldugunuzu sorduklarinda her zaman verebileceginiz makul cevaplariniz olsun. Buradan sonrasi biraz sansiniza kalmis, 5 ay ABD disinda kalip soru yagmuruna tutulan kisiler de gordum, 1.5 yil sonra ABD'ye girip sorunsuz giren de...

    Eger 1 yildan daha fazla sure ABD disinda kalacaksaniz, re-entry permit'e basvurup 2 yillik izin almaniz gerekiyor. Re-entry permit hakkinda cok ayrintili bilgi sahibi degilim ama re-entry permit'e basvuru yaptiktan sonra tum islemleriniz bitene kadar ABD'de kalmaniz gerekiyor bu da 1 ayi bulabiliyor. Re-entry permit hakkinda resmi sayfalar:

  • ⭐⭐

    Evet @crazycells in yazdıklarına katılıyorum ama 6 aydan fazla ABD dışında kalamazsınız ifadesine katılmadım. Tabiki memur soru soracak. Ama şunuda unutmayın oradaki memurun GC yi elinizden alma gibi bir yetkisi yok. Sadece yetkili organlara sevk eder.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enestalha, içinde söyledi: GC Sonrası Birleşik Krallıkta Lisans Eğitimi Almak?

    Arkadaşlar, GC aldıktan sonra ve Amerikaya yerleştikten 1 yıl sonra UK'de bir lisans eğitimine kabul alsak bu GC veya vatandaşlığı etkiler mi? (Düşüncem Edinburgh University)

    Eger ABD disinda egitim alacaksaniz, re-entry permit almalisiniz diye dusunuyorum, aksi durumda gereksiz yere giris-cikis yapacaksiniz... Re-entry permit ile Green Card'inizi koruyabilirsiniz, 2 defa 2 yillik izin almaniz yeterli olacaktir...

    Vatandaslik surecine baslamak icin hala vatandaslik sartlarini sagliyor olmalisiniz, uzun sure ABD disinda kalirsaniz surece baslamak icin 5 yil beklemeniz gerekir...


  • @crazycells 2 Defa Re-entry permit alınabilir mi ki? Böyle birşey var mı yani?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enestalha, içinde söyledi: GC Sonrası Birleşik Krallıkta Lisans Eğitimi Almak?

    @crazycells 2 Defa Re-entry permit alınabilir mi ki? Böyle birşey var mı yani?

    Şu konuyu okuyun isterseniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

    Evet, geçerli bir neden varsa 2 defa alınabilir, yoksa sevgili @crazycells neden öyle yazsın ki. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enestalha, içinde söyledi: GC Sonrası Birleşik Krallıkta Lisans Eğitimi Almak?

    @crazycells 2 Defa Re-entry permit alınabilir mi ki? Böyle birşey var mı yani?

    Var 🙂 Sayin @knnrn 'in linkini verdigi konuyu inceleyebilirsiniz.

    2 defa 2 yillik alabilirsiniz, sonrasinda ise ABD'de az yasadiginiz icin maksimum 1 yil izin alabilirsiniz ama 3. kez basvurmanizi zaten tavsiye etmem, 2 defa basvuru yapmak 4 yillik egitim icin yeterli diye dusunuyorum...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum