Merhaba, Amerika’da college, universite arastirmasi yaparken Amerika Kibris konsolosluguna bagli educationusacyprus ile karsilastim. Kibris’da yasayanlar icin ucretsiz danismanlik sagliyorlar. Turkiye icin boyle bir servis var mi bilemiyorum ama buraya yazmak istememin sebebi , simdiye kadar bir webinara birde online fuara katildim. Bu katilimlarda da universitelerin gorevlileri sartlari anlattiktan sonra sorularinizi yanitliyorlar. Ucretsiz online sat kurslari organize ediyorlar. Web sayfasini yada instagram sayfasini takip ederseniz kafaniza takilan sorularin cevaplarini belki bulabilirsiniz. Bol sans.
-
Merhaba, Amerika’da college, universite arastirmasi yaparken Amerika Kibris konsolosluguna bagli educationusacyprus ile karsilastim. Kibris’da yasayanlar icin ucretsiz danismanlik sagliyorlar. Turkiye icin boyle bir servis var mi bilemiyorum ama buraya yazmak istememin sebebi , simdiye kadar bir webinara birde online fuara katildim. Bu katilimlarda da universitelerin gorevlileri sartlari anlattiktan sonra sorularinizi yanitliyorlar. Ucretsiz online sat kurslari organize ediyorlar. Web sayfasini yada instagram sayfasini takip ederseniz kafaniza takilan sorularin cevaplarini belki bulabilirsiniz. Bol sans.
-
Merhaba bende bu konuda üniversiteler ile yazıştıktan sonra aldığımız bilgileri aktarmak istiyorum. Florida genelinde söylemem gerekirse. Genel cevap hep aynı idi. Biz GC ile ülkeye giriş yaptığımızda (umarim ) ailece Florida’ya yerleşeceğimizi ve aynı dönemde çocuklarımızın üniverseteye başlayacaklarını belirttik. İlk sene in state olamayacağımızı bildiğimizi ama 2. Sene bunu değişip değişmeyeceğini sorduk. Cevap olarak 12 ay o eyalette yaşadığımızı ispat ettikten sonra durum değerlendirmesi yapılabilceğini söylediler. New York eyaletinde gorustugumuz bir universite ise gc ile ulkeye yeni gelenlerin bazi universiteler tarafindan ilk sene in state sayabildiğini bunu gitmeyi dusundugunuz/kabul aldiginiz universiteler ile gorusmenin daha dogru olacagini belirtti. Bizim henuz surecimiz uzun ama kizim 11. Sinif oldugu icin bu yil aktif olarak universiteler ile yogun iliski icindeyiz. Edindigim bilgileri uygun basliklarda paylasmaya devam edecegim.
-
ispanya ve kıbrısı seviyorum. amerika için dolar haricinde beni enterese eden hiçbir şey yok. bugün ben valencia alicante bölgesinde 1000 euroya araştırma görevlisi olarak gideceğimi bilsem ve artık evrak işleriyle uğraşmayacağımı bilsem yaşarım.
ben bursla gittim vaadedilen burs miktarının çok altında bir gelir alacağımı öğrenince ispanyada sürüneceğime amerikaya mecbur kaldım ( 1000 euroyu garantileyip finansal gelecek görebildiğim bir ülke olsaydı greencardı yakacaktım.)her neyse kendi hikayemden ziyade ispanyaya gelelim.
ispanya güneye gidilir. mesela ben 350 euroya heriey dahil stüdyo daire bulmuşken kuzeyde 800-1000 euroya millet ev aradığını konsolosluktaki çocuklardan öğrendim.
İnsanları iyi ama türklerin iyisi gibi iyi değil.
not halkımızın yüzde 90 ını sevmeyen ve anlaşamayacagını bilen biri olarak yazıyorum.adamlar çalışmıor euronun nimeti. işsizlik sorunu da var.
hizmet sektörü biz türklerin en iyi ve hızlı yapacağı iş.
örnek vereyim sim kart açtırmak için 40 dk kadın ığraştı arkamda sırada imsanlar mal mal bekledi bende 20 dk bekledim. yavaşlar sen ben bile iki güne işi kapıp zehir gibi iş yaparız
bankacılıktanda çakmıolar yavaşlar. saçma kuralları olabilior.
evrak işleri deli edebilir yavaşlıkları devlet vs.
aşırı tecrübem yok kısa sürede bunları gözlemledim 😀.
-
F1 vizesi ile "Uluslararası Öğrenci" statüsünde lisansa başlamayı düşünüyorum ancak okul ücretleri çok yüksek. Okul harcı için neler yapabilirim? Başarılı öğrencilere okuldan burs verilir mi? Bizdeki üniversiteler gibi %25, %50 burs seçenekleri var mı?
-
@mehmet-61442, içinde söyledi: Green Card ile Üniversite Okumak
Greencard sahibi olan birisi, ABD'de lisans veya c collage okumak istediğinde hangi statüyle okula kabul ediliyor ? Uluslararası öğrenci olarak mı ya da ABD vatandaşı gibi mi...
okumak icin vizeye ihtiyac duymayacaginizdan uluslararasi ogrenci olmuyorsunuz. O eyalette yasadiginiz sureye gore in-state veya out-of-state kabul ediliyorsunuz...
ilgili baslik surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/449/in-state-out-of-state-kavramlari
-
@crazycells teşekkürler çok sağ olun.
-
@zemheri , içinde söyledi: Community College ve Üniversite (yaşam ve çalışma koşulları)
@crazycells belirli üniversiteler veya collegeler veriyor herhalde
okullar, vakif ve kurumlar, devlet hepsi veriyor olabilir...
ABD'deki egitim yapisi Turkiye'dekinden cok farkli... o nedenle Turkiye'de ogrendiginiz kaliplari unutmaniz gerekiyor biraz 🙂 egitime Turkiye'deki gibi yon veren merkezi kurumlar yok...
uluslararasi ogrencilerin buyuk bir kismi kendi ulkelerinden ABD'de okumalari icin burs alabiliyorlar.
-
@Ediz-Can, içinde söyledi: Cuny üniversitesi
@Ryback üniversite ve collage ayrı kavramlardır. Collageler'de dil zorunluluğu yoktur. Fakat Attığın link dil zorunluluğu istiyor ?.
Konu hakkında bilgim yok. Sizin incelemeniz için attım linkleri.
-
@zemheri sadece soru sormak icin yeni baslik olusturmayin, sadece bilgi verilince forumda yeni baslik acilmasini uygun goruyoruz.
Ayrica su bolum ogrenci vizeleri ile ilgili:
https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j
su bolum ise universite basvurulari ve lisans egitimi ile ilgili:
https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi
dolayisiyla sorunuz icin dogru bolumdeki basliklari kullanmalisiniz.
(basligi ilgili yere tasidim)
-
@DewRM, içinde söyledi: Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?
Merhaba. GreenCard 2022 kazandım. Florida'da 2 yıllık İç Mimarlık (Interior Design) okumak istiyorum. 2 yıl sonunda iç mimar olarak çalışabilir miyim? İlla 4 yıllık okullara gitmem mi gerekiyor?
Sorunuzu ilgili başlıkta sorabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/category/11/mühendislik-ve-mimarlık
-
@escape, içinde söyledi: Amerika'da Transfer Öğrenci Olmak (Üniversite)
Merhaba 19 yaşındayım bu sene greencarda başvuracağım ve üniversiteye başlayacagım ve üniversite hayatım boyunca her sene greencarda başvurmayı düşünüyorum fakat greencard kazanırsam ve o sırada üniversite okuyor olursam amerikada devam edebilir miyim? Ve burs imkanı var mı aileme yüklenemem amerika üniversite fiyatları yüksek olduğundan dolayı. Başvuru yapmaktan bu yüzden biraz korkuyorum türkiyede yazılım mühendisliği bitirip amerikada iş başvurusunda bulunmayı düşünüyorum ama üniversiteyi bitirmeden amerikaya gidersem üniversite parasını ve denkliğini nasıl halledeceğim yardımcı olan olursa sevinirim
Bu konuda da anlatildigi uzere transfer ogrenci olabilirsiniz.
Egitim fiyatlariyla ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/449/in-state-out-of-state-kavramlariBurs olanaklariyla ilgili olarak da su basliga bakabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/280/fafsa-ve-üniversite-eğitimi-için-diğer-burs-ve-kredi-olanakları -
@kimbilirkim, içinde söyledi: lise mezunu olduktan sonra amerikaya üniversite öğrencisi olarak gitmek
merhabalar. yeni bir üyeyim. tıp ve makine alanında kendimi geliştirip sağlık teknolojileri üzerine iş yapmak istiyorum. çok gelişmiş bir alan değil ve kendimi uzmanlaştımam eğer türkiyede kalırsam hem çok uzun sürecek hem de kısıtlı bir gelişim imkanım olacak. bu konu üzerine bellirli bir seviyede araştırma yaptıktan sonra en uygun ülkenin farklı işleyen sistemiyle amerika olduğunu gördüm. çünkü tıp eğitimi için 4 sene pre-medical dersler alıp herhangi bir alanda lisans eğitimini tamamladıktan sonra 4 sene de tıp fakültesi okuyorlar. ilk 4 senemi makine üzerine eğitim alarak geçirdikten sonra üzerine 4 sene tıp okuyabilirim. tabi bunlar işin biraz hayal kısmı. şimdi gerçekliğe dönelim.yeni lise mezunuyum. uluslararası öğrenci olarak amerikaya gelirsem bir üniversiteye başvurmak için neleri ne sırayla yapmam gerekiyor. bu konuda oldukça eksiğim. yaptığım ön araştırmalarla sat/act ve tofel/ielts gibi sınavlar hakkında bazı yazılar gördüm. aralarında en yabancı olduğum sat. amerikada bir üniversiteye başvurmak için ilk önce sat sınavına mı girmem gerekiyor?? tüm bunları ne sırayla yapmam gerekiyor?? ya da tüm süreç ne kadar vaktimi alır?? hadi diyelim ki tüm bunları tamam ettim. benim için en büyük sorun maddiyat. çok fazla birikmiş paramız yok. hem okuyup hem çalışarak halletmem mümkün mü? ya da burs bulabilir miyim? burs için nerelere başvurabilirim? kafam oldukça karışık. bu süreci yaşayan veya bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
Sorunuzu ilgili bolume tasidim. Bu bolumdeki basliklari inceleyip sureclere asina olabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi
Ozellikle de basvurular icin su basligi incelemelisiniz:
Fakat ABD'de yuksek ogrenim almak pahali bir surec, eger uluslararasi ogrenciyseniz burs olanaklari da biraz kisitli olacaktir. Eger okullardan kabul alirsaniz genelde sizi burs konusunda yonlendiriyorlar.
-
@crazycells cevabiniz icin teşekkürler. Su an ABD bürolarının hiç bir numarası yok, ABD ile alakalı sadece Türkiye'den WhatsApp numaraları var ve ne zaman sorsam aynı cevabı alıyorum. Email gonderdim yine aynı cevap. Durumumu ne kadar anlatırsam anlatayim anlamiyorlar.
-
@kingocali teşekkür ederim bir inceleyeyim
-
-
@Erdem-M, içinde söyledi: OPT, Community College hakkında soru
@DunyalilardanT Selamlar, benim de bir sorum olacaktı, acaba sizce İngilizce Öğretmenliği bölümünün ABD'de ki geçerliliği nedir? Çok tutulmayacak bir şey olduğunu düşünmekteyişm ama fikrinizi de almak isterim, aynı şekilde sizzin de @crazycells , teşekkürler.
Şuan 2. sınıfta okumaktayım fakat orda bir denkliği varsa bile zor ve şüpheli diye düşünmekteyim. Aydınlatır mısınız?
Kanada'daki İngilizce hocam İranlı. Ama gerçekten iyi öğretmen. Kendisi bu duruma gelebilmek için master yaparken akşam 16:00 dan 23:00 kadar hergün ders çalıştığını söylüyor. "Arkadaşlarım o saatlerde Cafe ya da barlarda çalışıp para kazanırken ben ders çalışmayı tercih ettim. Şu an arkadaşlarımdan çoğu ülkelerine dönmek zorunda kaldı ben ise University of British Columbia da phd yapıyorum." diyor.
Bunun anlamı " neden yapamayasın?". Kolay yok." Yeter ki iste ve çok ama gerçekten çok çalış. " diyor.
Bence haklı. -
@enestalha, içinde söyledi: GC Sonrası Birleşik Krallıkta Lisans Eğitimi Almak?
@crazycells 2 Defa Re-entry permit alınabilir mi ki? Böyle birşey var mı yani?
Var 🙂 Sayin @knnrn 'in linkini verdigi konuyu inceleyebilirsiniz.
2 defa 2 yillik alabilirsiniz, sonrasinda ise ABD'de az yasadiginiz icin maksimum 1 yil izin alabilirsiniz ama 3. kez basvurmanizi zaten tavsiye etmem, 2 defa basvuru yapmak 4 yillik egitim icin yeterli diye dusunuyorum...
-
https://www.instagram.com/tv/B88qZGLgIeO/?igshid=vqucbij0a18y fuar varmış ilgilenen kişilere duyurulur.
-
-
@dmr, içinde söyledi: 🇹🇷 🇺🇸 USA-Turkiye Cift Diplomali Lisans Programlari - Anadolu Universitesi, Dokuz Eylul Universitesi, ITU, ODTU - 1 yil calisma izni(OPT)
Daha önce bu bölümü bitirmiş saygıdeğer büyüklerim benim bu program hakkındaki sorularıma cevap verebilir mi?
-Ben geri dönmemek üzere gitmek istiyorum green card çıkmaması ihtimalinde (bilindiği üzere çok büyük bir ihtimal) orada üniversite bittiğinde 1 yıl opt hakkımı kullandıktan sonra nasıl kalabilirim ( yüksek lisans için param kalmayacak muhtemelen , eğitim için yaklaşık 60k USD bütçem var ve yaptığım hesaplara göre hepsi bu program sürecince harcanmış olacak) bana bilgi verebilir misiniz?
O kadar kaynağımı orada tükettikten sonra geriye dönüp tekrardan Türkiyeye gelmek istemiyorum...Dediginiz durumda OPT donemine girerken uygun bir is bulmaniz gerekecek, o durumda hem statu sahibi olursunuz, hem de calisip para biriktirebilir duruma gelirsiniz.
128
22.0k
Users
4.1k
Topics
287.9k