@erco zannetmiyorum. benim oglum universitede okuyor ve fafsa dan yararlaniyor. GC sahibi olarak sizde ABD vatandaslarinin haklarindan her sekilde yararlanabiliyorsunuz, bu devletin verdigi bir hak.
-
-
Merhaba, Yıldız Teknik Üniversitesi 2. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve Amerika da herhangi bir üniversiteye geçiş yapmak istiyorum. Okulun öğrenci işlerine bu durumu sorduğumda geçiş yapan kişilerin olduğunu söylediler fakat süreç hakkında çok fazla bilgileri yokmuş.
Bu süreç nasıl işliyor, 0'dan mı eğitime başlanıyor yoksa ders saydırma vesaire gibi durumlar oluyor mu?
Ortalama bir şehirde aşağı yukarı 1 yılın maliyeti ne kadar olur? -
Gecen hafta cok uzun bir aradan sonra ogrencilik hayatima geri donme karari aldim ve Delaware'deki Delaware technical community college de dersler almaya basladim. Herhangi bir major secmedim, sadece finans alaninda degisik dersler alma niyetindeyim. Daha oncesinden 4 yillik ve master mezunuyum. Gecen hafta ders icin okula ve sinifa gittim. Sadece 23 ogrenci vardi. Ben ve benim yaslarimdaki bir kisi haric diger herkes 18-20 yas araligindaydi diyebilirim. Tuhaf bir duygu! Daha ilk dersten hemen kaynastik, tanismalar, konusmalar, muhabbetler falan...Bazi dersleri sinifta yuz-yuze, bazilarini ise online almayi dusunuyorum. Amacim yaza kadar 5-6 tane ders tamamlamak.
-
Merhabalar dv2025 talihlilerinden biriyim. Amerika`da üniversite okumayı planlıyorum. Başka bir eyalete taşınmak istersem geçiş durumları nasıl oluyor? Bir eyalette in state durumuna geçtikten sonra okul değiştirmek istersem herhangi bir ayrıcalık veya daha başka bir zorlukla karşılaşır mıyım? Detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?
-
Merhaba. Bu yıl ABD'deki bir üniversiteden kabul aldım ancak hiç burs teklif etmediler. International kategorisindeki öğrencilerin harici olarak burs alabileceği kurumlar nelerdir? Harici burslara nasıl başvurabiliriz?
-
Merhaba,
Bir üniversitede mühendislik öğrencisiyim fakat okulum çeşitli sebeplerden dolayı uzadı ve ben de ailemle konuşup community college'a başvurmaya karar verdim. Bu yüzden bu konu hakkında sizlere birkaç sorum olacak:
1-Buradaki eğitimimi yarıda bırakıp abd'de bir eğitim almaya çalışmam f-1 vize başvurumu riske atar mı?
2- Hayatım boyunca hiç yurtdışına çıkmadım, Avrupadaki bir ülkeye schengen alıp birkaç gün kalmam vize sürecimde avantaj sağlar mı?
3- Community College'a gitmek için yapılan vize başvurularında red oranları hakkında herhangi bir duyumunuz mevcut mu?
Genç bir kardeşiniz olarak sizlerden yardım beklemekteyim.
-
@crazycells merhaba,
37 yaşındayım ve ABD ye gitmem durumunda ünv okumak istiyorum. Yaş sınırı var mıdır ve şartlar nedir?
-
Biraz eski bir içerik olsa da yine de yararlı
-
-
@Senay-Sirin iyi günler size bir soru sorsam tecrübenize binaen kızım SAT mat kısmından 780 /800 sözel kısmı daha düşük 500 /800 aldı lise not ortalaması da 3,96 okullara başvuru yaparken burs isteğimizle ilgili ayrı bir beyanda bulunmalımıyız yoksa zaten okulla direk değerlendirmeye alıyormu şimdiden teşekkürler
-
@cnttr, içinde söyledi: PARAMEDİK(EMT)
Merhaba Amerikada PARAMEDİK okumanın zorulukları?
Kolaylıkları?
İş bulma olanağı?
Yıllık kazancı?
Eğitim süresi ve kabul gören üniversiteler?
Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?Teşekkür ederim😇🙏
Merhaba. Paramedik maaşları hakkında ben de araştırma yapıyorum. Siz eğer kaynak hazırladıysanız bana da atabilir misiniz?
-
-
@Doncarleone vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. turist olarak gitmeden net bir fikir oluşmayacak sanırım. şuanda bizim imkanlarımızla en kolay yerlesebilecegimiz avrupa ülkesi olması cazip ama diğer her şey yabancı. ilk fırsatta yerinde görmekte fayda var. ama inşallah amerika çıkarda daha kolay yoldan hayallere kavuşuruz hep birlikte.
-
@crazycells teşekkürler çok sağ olun.
-
@zemheri sadece soru sormak icin yeni baslik olusturmayin, sadece bilgi verilince forumda yeni baslik acilmasini uygun goruyoruz.
Ayrica su bolum ogrenci vizeleri ile ilgili:
https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j
su bolum ise universite basvurulari ve lisans egitimi ile ilgili:
https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi
dolayisiyla sorunuz icin dogru bolumdeki basliklari kullanmalisiniz.
(basligi ilgili yere tasidim)
-
@DewRM, içinde söyledi: Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?
Merhaba. GreenCard 2022 kazandım. Florida'da 2 yıllık İç Mimarlık (Interior Design) okumak istiyorum. 2 yıl sonunda iç mimar olarak çalışabilir miyim? İlla 4 yıllık okullara gitmem mi gerekiyor?
Sorunuzu ilgili başlıkta sorabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/category/11/mühendislik-ve-mimarlık
-
@kimbilirkim, içinde söyledi: lise mezunu olduktan sonra amerikaya üniversite öğrencisi olarak gitmek
merhabalar. yeni bir üyeyim. tıp ve makine alanında kendimi geliştirip sağlık teknolojileri üzerine iş yapmak istiyorum. çok gelişmiş bir alan değil ve kendimi uzmanlaştımam eğer türkiyede kalırsam hem çok uzun sürecek hem de kısıtlı bir gelişim imkanım olacak. bu konu üzerine bellirli bir seviyede araştırma yaptıktan sonra en uygun ülkenin farklı işleyen sistemiyle amerika olduğunu gördüm. çünkü tıp eğitimi için 4 sene pre-medical dersler alıp herhangi bir alanda lisans eğitimini tamamladıktan sonra 4 sene de tıp fakültesi okuyorlar. ilk 4 senemi makine üzerine eğitim alarak geçirdikten sonra üzerine 4 sene tıp okuyabilirim. tabi bunlar işin biraz hayal kısmı. şimdi gerçekliğe dönelim.yeni lise mezunuyum. uluslararası öğrenci olarak amerikaya gelirsem bir üniversiteye başvurmak için neleri ne sırayla yapmam gerekiyor. bu konuda oldukça eksiğim. yaptığım ön araştırmalarla sat/act ve tofel/ielts gibi sınavlar hakkında bazı yazılar gördüm. aralarında en yabancı olduğum sat. amerikada bir üniversiteye başvurmak için ilk önce sat sınavına mı girmem gerekiyor?? tüm bunları ne sırayla yapmam gerekiyor?? ya da tüm süreç ne kadar vaktimi alır?? hadi diyelim ki tüm bunları tamam ettim. benim için en büyük sorun maddiyat. çok fazla birikmiş paramız yok. hem okuyup hem çalışarak halletmem mümkün mü? ya da burs bulabilir miyim? burs için nerelere başvurabilirim? kafam oldukça karışık. bu süreci yaşayan veya bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
Sorunuzu ilgili bolume tasidim. Bu bolumdeki basliklari inceleyip sureclere asina olabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi
Ozellikle de basvurular icin su basligi incelemelisiniz:
Fakat ABD'de yuksek ogrenim almak pahali bir surec, eger uluslararasi ogrenciyseniz burs olanaklari da biraz kisitli olacaktir. Eger okullardan kabul alirsaniz genelde sizi burs konusunda yonlendiriyorlar.
-
@crazycells cevabiniz icin teşekkürler. Su an ABD bürolarının hiç bir numarası yok, ABD ile alakalı sadece Türkiye'den WhatsApp numaraları var ve ne zaman sorsam aynı cevabı alıyorum. Email gonderdim yine aynı cevap. Durumumu ne kadar anlatırsam anlatayim anlamiyorlar.
-
@kingocali teşekkür ederim bir inceleyeyim
130
50.5k
Users
4.8k
Topics
473.3k