Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TURKMEN, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar Merhaba
    Benim birkaç sorum olacak yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim
    1.KCC istediği belgelerin ingilizce tercümesi de isteniyormu ve bunun noter onayı yani aslı gibidir onayına ihtiyaç varmı?
    2.Mahkeme kaydı yok ise bunu ispatlayan belge yüklememiz lazımmı veya boş bırakmamız yeterli olurmu?
    3.Bu belgelerin belli bir geçerlilik süresi varmı?Bunu sormamın nedeni yurtdışından(Rusyadan)sabıka kaydı almam lazım ve orda bürokrasi yavaş oldugundan KCC ye evrakları göndermekde gecikmemek adına şimdi hazırlıgımı yapsam olurmu?
    Saygılar!
    Herkese Başarılar

    1. Suradaki ilk iletiyi okuyabilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri

    Turkce veya Ingilizce olmayan belgelerin Ingilizce cevirisi gerekiyor, noter onayina grek yok.

    1. Bos birakmak yeterli.

    2. Eger bir daha Rusya'ya gitmeyecekseniz simdiden alabilirsiniz, eger gidecekseniz KCC'nin belgeleri istemesini bekleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evenstyn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar Merhaba,

    1- Yurtdışından alacağımız adli sicil kayıtları sadece İngilizce yeminli tercüman çevirisi yapılarak konsolosluğa veriliyor değil mi? Bu belgelerde apostil işlemine gerek var mı ? Mesela İtalya'dan adli sicil kaydı aldım bunu İngilizce yeminli çeviri ile konsolosluğa sunabilir miyim başka bir işlem onay vs. gerekir mi ?

    2- K.K.T.C'den alınan karakter belgesi (adli sicil) ve doğum belgesi K.K.T.C'den alındığı hali ile ABD konsolosluğuna sunulabiliyor mu yoksa bu belgelerde K.K.T.C tanınmayan bir ülke olduğu için Türkiye'den ekstra bir onay gerekiyor mu konsolosluğa vermeden?

    Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim 🙂

    1. baska bir sey gerekmiyor.

    2. direkt aldiginiz belgeyi goturebilirsiniz, kabul edeceklerdir.


  • @crazycells öncelikle alakadar olduğunuz için çok teşekkürler. Sekreter 2 derece pazarlama müdürü ise 4 derece görünüyor. İşyeri ile görüştüğümüzde kaşeli ıslak imzalı son üç yıldır gerçeğe uygun bir şekilde pazarlama müdürümüz olduğuna ilişkin yazı verebiliriz, SSK kodlarındaki değişiklikte ise şirket hatası diye de beyan edebilirsiniz diye belirtti. Sizin de forumdaki bir yazınızda “şirket kaşe imzalı belgesi yeterli” diye okumuştum. O yüzden pazarlama müdürü olarak yazmamızda bir sakınca yoktur değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TURKMEN, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba Arkadaşlar
    Birkaç sorum var şimdiden teşekkürler
    1.KCC istedikleri evrakların inglizce tercümesi gereklimi ve bunun noter desteklemesi gereklimi
    2.Mahkeme kaydın yok ise bunu ispat olarak bir belge sunman gereklimi yoksa boş geçmemiz yeterli olurmu
    3.Bu evrakların ne kadar geçerlilik süresi olur bunu somamın nedeni yurtdışından sabıka kaydı alacagım ve KCC ye evrakları iletmekte gecikmemek adına önceden hazırlık yapsam olurmu
    4.16 yaştan küçüklere sabıka kaydı yüklememize gerek yok galiba?
    Saygılar
    herkese başarılar

    4.gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Derya1994, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlarım öncelikle herkese merhaba, geçen hafta loto talihlisi olduğumu öğrendim. Çok mutlu oldum umarım hayalini kuran herkes için hayırlıysa olur. Benim sevincim yarım saat önce şüphe ve hüzüne dönüştü bu yüzden sizden fikir almak istedim.

    3 senedir lotoya katılıyoruz ve evliyim. Eşim bu seneki kuraya katılmadı. Sadece ben katıldım ve bana çıktı. Ben lotoya katılırken eşimin ve kendi fotoğraflarımızı uygun bir şekilde siteye yükledim. ancak sonra farkettim ki eşim için bir önceki sene kurasındaki fotoğrafını kullanmışım.

    Malum konsolosluk fotoğrafların son 6 ay içerisinde çekilmiş olmasını şart koşuyor. Sonuç olarak eşim aynı fotoğrafla 2 ayrı kuraya katılmış oldu.

    Kura bana çıktı eşim için aynı fotoğrafı kullanmış olmam problem olur mu? Bu konudan dolayı mülakatlarda veya daha öncesinde diskalifiye olan var mı?

    Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim umarım herkes kazasız belasız süreci atlatır.

    Bu arada dosya numaram eu24xxx

    İyi akşamlar.

    problem yasamazsiniz. Ne size ne de esiniz, konsolosluk fotograflari bugune kadar dert etmedi... Sadece Green Card alacak kisiler icin DS-260 formu doldurmaniz yeterli.

    Yazdiginiz dosya numarasi ile imzanizdaki ayni degil 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emredr, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells
    selamlar, hocam TSK'da sivil memurum. ''Have you ever served in military?'' sorusuna bu bizde askerlik olarak geçmediği ve rütbem olmadığı için ''no'' dedim ama iş yeri adresim askeri birlik gözüküyor. Kafama takıldı cevap yanlış mı oldu acaba unlock edip değiştirmeli miyim?

    Bence dogru yapmissiniz, degisiklige gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umtcndgrmnc, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar emin olmak için soruyorum bu ds260 formunun imzala kısmında case numberı 0 ları koymadan sade şekliyle yazıyoruz değil mi ?

    evet.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar,

    Anne kızlık soyadı ile ilgili bir sorum olacak.

    Şimdi şöyle ki, ingilizce olarak "surnames at birth" ifadesi "doğduğundaki soyad" olarak anlıyorum. Annemin doğduğundaki soyadı yani dedemin soyadında bir karakter sorunu bulunuyor ve yıllar sonra dedem tarafından bu karakter sorunu (u'dan ı'ya döndürme) giderilmiş ve soyadı düzelttirilmiş. Bu farklılaşmanın ne tarihte olduğu vukuatlı nüfus kayıt örneğinde yazmıyor.

    Şimdi annemin kızlık soyadı, doğduğundaki soyadı mıdır, yoksa dedemin sonradan değişiklik yaptığı soyadı mıdır?

    Not: Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinde dedemin soyadı karakterden kaynaklı soyadı değişikliği not edilmiş. (Kayıt düzeltme, "u" "ı" olarak güncellendi şeklinde)

    Cok kucuk bir ayrinti, telasa gerek yok... sadece duzeltme bu, degisiklik sayilmaz 🙂 su an dedenizin soyadi vukuatli nufus kayit orneginde nasil gorunuyorsa o sekilde yazabilirsiniz. i olarak yani...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Lacrimossa, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba,

    Adres ile ilgili bir sorum olacak @crazycells ,

    DS 260 formunda green cardlarin teslim edileceği adres kismina arkadasimin adresini yazdım. Arkadasimin bu süreç içerisinde bir ihtimal taşınma durumu olabilir. Bu adresi mülakattan sonra değiştirebilme santimiz oluyor mu? Herhangi bir sorunla karsilasir miyiz?

    Sadece guvenli ve degismeyecek bir adres bulunca orayi doldurmanizi tavsiye ederim.

    Mulakatta, ABD'ye giriste veya sonrasinda degistirmeniz mumkun fakat bu degisikligi sonra USCIS call center'i arayarak teyit etmeniz gerekecek. Ve siz butun bu islemleri yapsaniz dahi hala Green Card'in ilk yazdiginiz adrese gitme ihtimali olacak... O nedenle formlara sadece ve sadece tek bir guvenli adres yazip bir daha degistirmemenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells bir de annemin ve babamın Amerika turistik vizeleri var. Orada bu süreçte onlara iş teklifinde bulunup sponsor olacak kişi de var. Hatta eğer ki kart onaylanırsa babam buradaki gayrimenkullerini satıp sponsor olan kişiyle iş yapmayı planlıyor. Tabi babam burada 2.kişi konumunda. Bunları belirtmek sürecin sıkıntısız ilerlemesini sağlar mı? (Ayrı ayrı sorular sorduğum için lütfen kusuruma bakmayın. Aklıma geleni sormak istedim)


  • @crazycells
    Sayın hocam sorum direkt size olmadigi halde zahmet edip tum yardimseverliginizle ilgi gosterip yorum yaptiginizi gorunce teşşekür etmeyi borç bilip size yazma ihtiyacı hisettim.
    Saygılar.


  • @crazycells teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @army52, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells öncelikle alakadar olduğunuz için çok teşekkürler. Sekreter 2 derece pazarlama müdürü ise 4 derece görünüyor. İşyeri ile görüştüğümüzde kaşeli ıslak imzalı son iki yıldır pazarlama müdürümüz olduğuna ilişkin yazı verebiliriz, SSK kodlarındaki değişiklikte ise şirket hatası diye de beyan edebilirsiniz diye belirtti. Sizin de forumdaki bir yazınızda “şirket kaşe imzalı belgesi yeterli” diye okumuştum. O yüzden pazarlama müdürü olarak yazmamızda bir sakınca yoktur değil mi?

    bu dediginiz durumda yapabilirsiniz. Ayrica ne yaptigina dair ayrintili bir mektup da isteyebilirler, bunu da eklemenizi tavsiye ederim belgelere.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @army52, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells bir de annemin ve babamın Amerika turistik vizeleri var. Orada bu süreçte onlara iş teklifinde bulunup sponsor olacak kişi de var. Hatta eğer ki kart onaylanırsa babam buradaki gayrimenkullerini satıp sponsor olan kişiyle iş yapmayı planlıyor. Tabi babam burada 2.kişi konumunda. Bunları belirtmek sürecin sıkıntısız ilerlemesini sağlar mı? (Ayrı ayrı sorular sorduğum için lütfen kusuruma bakmayın. Aklıma geleni sormak istedim)

    su an mali olarak sponsor olabilirse olumlu olabilir. En azindan is tanimi konusunda konsolos kararsiz kalirsa, bu gibi ekstra faktorler karar vermesinde ise yarayabilir.

    Is tanimina ve sartlara suradaki iletiden bakabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları

    Sartlari saglayan bir meslek olduguna emin olun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cyya bol sanslar 🙂


  • @crazycells çok teşekkür ediyorum. Karşılıksız iyilik denilen şey sizin yaptığınız oluyor. Minnettarım.
    Evet pazarlama müdürlüğü kriterleri sağlıyor.


  • 13 yıldır kendime ait bilgisayar işi yapıyorum, iş kısmına ne yazmamı tavsiye edersiniz?
    Business i seçersem para konusu sıkıntı olurmu


  • @Greylist, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    13 yıldır kendime ait bilgisayar işi yapıyorum, iş kısmına ne yazmamı tavsiye edersiniz?
    Business i seçersem para konusu sıkıntı olurmu

    iş konusunun asıl temeli GC için rastgele seçilip hak sahibi olacak kişilerde en az lise mezunluğu veya iki yıllık tecrübe gerektiren bir işte en az iki yıl çalışmış olmalarıdır. Eğer lise diplomanız var ise iş kısmına bir şey yazmanıza dahi gerek olmayabilir onun haricinde 13 yıllık işinizi aynı şekilde doldurabilirsiniz. instructions (Talimatlar) dikkatli okursanız aslında kimlerin hak sahibi olabileceğinden ve neden bu bilgilerin tam olarak istendiğinden bahsedilmiş
    Saygılar


  • @crazycells cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık
    söyle bir sorumuz daha var. 2013-2014 yılları arasında Erasmus ile 10 ay İtalya'da kaldım. Adres bilgilerinde bunu da belirtmem gerekiyor mu? Çünkü o sırada normal sartlarda ikametgahım Türkiye'deydi.
    TR - Temmuz 2014 - Ekim 2017 ( bu süreçte 2 farklı şehirde yasadım)
    İSP- Ekim 2017- Temmuz 2018
    TR- Temmuz 2018- Kasım 2018
    Senegal- Kasım 2018- Present
    Yuakrıda belirttiğim tüm adresleri detaylarıyal birlikte DS-260 formunda belirtmem gerekiyor mu?
    Bu bilgilerin hiç birisi e-devlette yok fakat pasaportumda doğal olarak hepsi mevcut
    Teşekkürler,


  • @crazycells çok teşekkür ederim size sabrınız ve paylaşımınız için. Umarım her şey gönlünüzce olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum