Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Re: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba ,
    Sizin youtube videonuzda DS260 Formu doldurduk adres kısmında city ve state province kısımları için şehir city olarak bizde ki ilçeleri , eyalet bölge state province olarakta bizim şehir isimlerini giriniz dediniz. Mesela örnek ÇANKAYA / ANKARA , MURATPAŞA / ANTALYA ...vs. ancak Amerika'da yaşayanları izledikçe bunun yanlış anlaşabileceğini ve vize alırken sorun olabileceğini duyduk. Sizce biz ne yapmalıyız?


  • @crazycells Evet yok. Hatta gecmis pasaportum hic abd vizesi yok. Sanırım Abd vizeli pasportlar yeterli olacaktır o halde. Teşekkürler


  • Merhaba. Pasaport ile ilgili bir sorum olacaktı. Pasaportumun suresi kasım ayinda dolacağı için green card kazandıktan sonra süreyi uzattım. Şimdi ds 260 formunu doldururken yeni pasaport numaramı yazacağım için çekilişe katıldığım pasaport numaram ile uyuşmayacak ne yapmalıyım


  • @crazycells edevletten çıkan mezun belgesi evrağında son bitirdiğim okul ve bölüm bilgilerini çıkartabiliyorum, bu durumda diplomanın aslını da bulmama gerek varmı? yoksa bu belge yeterlimi?


  • Merhaba. Pasaportumun süresi kasımda dolacağı için değiştirdim. Ds260 formunu doldururken yeni pasaportunu yazacağım fakat başvuru yaparkenki pasaport numaramla aynı olmayacağı için sorun yaşar miyim


  • @crazycells cok tesekkürler


  • Arkadaşlar cogunuzunda aklına takilmistir bu konu bilgilendirme PDF inde uzerinden hızlıca geçilmiş tam da açıklayici değil. Formu doldururken kimlik bilgileri kısmındaki City ve state/province kısmına her ikisine de doğduğumuz şehri mi yazıyoruz yoksa City kısmına nüfusa kayıtlı oldugumuz ilceyi mi yaziyoruz.ben PDF ten her ikisine de şehri yazıyoruz diye anladım.


  • Ds-260 formu ve sonraki süreçler için profosyonel destek almalımıyız yoksa kendimiz hakledebilirmiyiz ? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız ?


  • Herkese merhabalar. Ds-260 formunu doldurmayabşladım ancak bir kaçşey kafama takıldı;

    1- Eski adreslerime baktığımda Üniversite okumak için gittiğim ilde ikametgah başlangıç örneğin 01.09.2012 yazıyor. Ancak benim okul başlangıç tarihim 01.01.2012. Yani orada kaldım ama ikametgahımı 8 ay sonra aldırmışım resmi olarak. Bu durumda hangisini esas almam gerekir resmi belgeyi mi yoksa gerçek tarihi mi?
    2- Halihazırda daha önce yaptığım bir iş olmadı. Önceki yorumlardan anladığım kadarıyla 1 aydan kısa süren ve profesyonel eğitim gerektirmeyen işlerin sigorta girişlerinin yazılmasına gere yok. Ben 2013 ve 2018 olmak üzere 2 defa 1'er hafta olmak koşuluyla satış danışmanlığı yaptım. Yani toplamda 2 haftalık bir sigorta girişim bulunmakta. Bu durumda yazmama gerek yok değil mi?
    3- Ben sosyal bilimlerde doktora öğrencisiyim ve son 2 yıllık bir sürecim kaldı. Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunun cevabı benim için elbette sosyal bilimler olacaktır. Ancak gittiğimde bir süre hizmet sektöründe çalışma durumum olacak elbette. Eğer sosyal bilimler seçeneğini işaretlersem ben de bankada daha fazla para göstermek zorunda mıyım?
    Şimdiden teşekkür ederim.


  • Kimliğinizde belirtilen Doğdunuz ilçe ve İl şeklinde olacak.


  • @waldeinsamkeit city kısmına ilçe yazılacak şayet şehir merkezinde doğduysanız il adı yazılacak. state kısmına her zaman il adı yazılacak.

  • ⭐⭐

    @crazycells hem senin gözün aydın hem benim gözüm aydın ds260 formunu gönderdim 🤣

  • ⭐⭐⭐

    @asilelif hadi geçmiş olsun😀tabi sayın @crazycells ede geçmiş olsun☺

  • ⭐⭐

    @bidünya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @asilelif hadi geçmiş olsun😀tabi sayın @crazycells ede geçmiş olsun☺

    Eminim anamdan babamdan cok @crazycells sevinecek 🤣


  • Merhabalar, bizde bu yıl kazanananlardanız. Kazanan herkese şimdiden tebrikler.. Bir sorum olacaktı;
    Başvuru yaptığımız mail adresine ait şifreyi hatırlamıyoruz ve dolayısı ile risk almak istemiyoruz. Bu bağlamda bundan birkaç önce açtığımız (greencard başvurusunda kullanmadığımız) başka bir mail adresini ana mail olarak yazıp, başvuru da kullandığımız mail adresini ikinci mail olarak yazarsak KCC mailleri DS 260 ta belirtiğimiz ana mail adresine mi geliyor yoksa başvuruda kullandığımız adrese mi geliyor?
    Şimdiden teşekkürler...


  • Bu ileti silindi!

  • Bildiğiğim kadarıyla cevaplıyorum. ds260 formuna yazacağınız 1. mail adresi, en az bu süreç bitene kadar içine gelen mailleri takip edebileceğiniz bir mail adresi olsun. Bu mail adresiniz eskide olabilir , yeni oluşturacağınız bir mail adresi de olabilir.


  • @YapayalnızGotoU-S cevap için teşekkürler.

    bir sorum da tüm aile bireyleri için mail başvuru sahibinin mailine mi geliyor. Yoksa her başvuru yapılan kişinin yazdığı mail adresine ayrı ayrı mı mail gidiyor?


  • @crazycells ds260 formumu acele edip 11.06.2020 tarihinde gönderdim ama sonra bir yerde hata yaptığımı anlayıp tekrar açtırttım ve 18.06.2020 tarihinde tekrar submit ettim. Bahsettiğiniz mülakat tarihi gecikmesi 6 günde büyük bir fark yaratır mı? numaram 22XXX.


  • Herkese merhabalar,

    Öncelikle @crazycells ilginiz ve cevaplarda harcadıgınız emeğiniz için cok tesekkür ederiz. Forumdaki diğer konuları inceleyerek bir çok soruma cevap verdim fakat aşağıdaki kendi durumumuzla ilgili bazı sorularımı da sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim. @crazycells sanırım gördüğüm kadarıyla forumdaki tüm zorlu sorulara siz önderlik ediyorsunuz 🙂

    1- Tarihçeli yerleşim yeri bilgilerimde 16 yaşından itibaren olan ikametgâh ilk adresim Kasım 2007 olarak e-devlette belirtilmiş. Fakat Ocak ayı doğumlu olduğum için yani 16 yaşıma Ocak ayında girdiğim için, DS-260 formunda Kasım 2007’yi kabul etmiyor. (Bu arada Ocak 2007 ve Kasım 2007 arasında da aynı adreste ikamet ediyordum. )Ocak 2007 yazarsam kabul ediyor. Fakat bu durumda forma yazdığım bilgi ile e-devlet bilgim aynı olmamış oluyor. Bu sorun olur mu?
    2- Adres kısımlarını tam olarak e-devlette olduğu şekilde yazdığımız taktirde sığmıyor. Formda iç kapı no 06 yerine, sadece no 06 yazdık. Bu uygun mudur? Veya bazı kısaltmalar yapabilir miyiz? Örneğin : Mah. Bul. Apt. gibi
    3- Sabıka kaydı sadece son 5 yıl içinde kaldığımız ülkeler için mi geçerli? Ve 1 yıldan fazla kalmış olmamız mı gerekiyor? Örneğin: 6 yıl önce eğitim dolayısıyla 10 ay İtalya’da oturum izniyle ikamet ettim. Sabıka kaydı almam gerekiyor mu? Veya 2 yıl önce proje için 9 ay İspanya’da oturum izniyle ikamet ettim, bunun için sabıka kaydı almam gerekiyor mu?
    5- Son 5 yıl içinde bulunduğumuz ülkeler sorulmuş. Bu sadece eğitim, staj vb işler dolayısıyla gittiğiniz ülkeler diye yazıyor. Ama bu forumda son 5 yıl içinde 1 günlük bile giriş cıkıs olan yerlerin yazılması gerektiği söylenmiş. Yani tatil amaçlı kısa süreli bulunduğumuz ülkeler de mi olmalı?
    6- 9 aylığına İspanya’da EVS (European Voluntary Service) yaptım. Yani Gönüllü olarak çalıştım. Bunu iş bilgilerine yazabilir miyim? Yani Employed as a Volunteer olarak. Ya da başka bir alanda mı belirtmem gerekir? Örneğin eğitim.
    7- 2010 yılında work and Travel ile gidip SSN numarası aldım. Şu an numaramı biliyorum fakat kartımı kaybettim. Bu sebeple aynı numara ile yeni bir kart istiyorum. Have you applied for a Social Security number? Sorusuna Yes dedim. Were you issued a number? kısmını doldurdum. Do you need a new card? Kısmına yes dedim. Son soru olan Depoartmen of homeland security sorusuna da No seçeneğini işaretledim. Durumuma göre verdiğim bu cevaplar doğru mudur?
    8- Okuduğum özel Fen lisesinin adı ben mezun olduktan sonra değişti. E-devlette lise diploma bilgilerimde yeni adı yazıyor ama diplomamda eski adı yazılı. DS-260 formunda hangi ismi yazmam lazım?
    9- Bildiğimiz dillerin seviyelerini belirtmemiz gerekiyor mu? Örneğin French (Intermediate), English (Advance) gibi.
    10- Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuyum. Diplomamda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak geçiyor. Formda Occupation kısmında Other secip “Economics and Administrative Sciences” seklinde mi yazmalıyım Ya da orada Social Sciene seçeneği de var. Onu mu seçmeliyim?
    11- Liseden beri kullandığım mobil hattım arkadaşımın adına kayıtlı. Bu zamana kadarki tüm işlerimde bu numarayı kullandım. Bu numarayı yazmamda sakınca var mı?


Benzer Başlıklar

  • 275
  • 3
  • 145
  • 654
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum