[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@aydın-t, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@cenkduzum Merhaba bende turist vizesinden 215 b (verdikleri kağıtta yazıyor) maddesinden red yedım ..DS 260 ta neden kısmına ingilizce olarak ne yazabilirim acaba yardımcı olabılır mısınız tesekkürler.
214(b)'yi yanlis yazmis olabilir misiniz?
-
@Greylist, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Lise ve yüksek okul diplomalarımın asıllarını bulamıyorum, ne yapmam gerekir?
en yuksek dereceli diploma yeterli.
-
Günaydın arkadaşlar Dsv260 formunda is bilgileri kısmında DUTIES bölümüne yani yapılan iş detayını İngilizce şekilde mi yazıyoruz yoksa Türkçe gecerlimi
-
@AfrikaBE, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese Merhaba,
Mülakat için gerekli evraklarda eski çalıştığımız iş yerlerinden bir çalışma belgesi ve imza sirküleri gibi belgeler gerekli midir? Örneğin ben İhracat Satış Uzmanı olarak çalıştım ama E-devlet üzerinden bakınca şirket tarafından girilen hizmet dökümü kodunda Satış Personeli yazıyor. Aslında öyle bir görevim olmamasına rağmen bu şekilde kodlar girilmiş . Bu durumda hangisini yazmam lazım?
Teşekkürlereger lise veya daha ustu bir diplomaniz varsa, calisma bilgileri sorulmuyor.
Mulakata nerede gireceksiniz?
-
@vseravno, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Ali Cihan bey, benim gecmiste kullanmis olduğum (15 yıl önce) pasportumu mulakatda gormek istermiler acaba? Cok uzun sure geçtiği için üzerinden bulamıyorum. Şuan 4 yıldır kullandığım Abd vizeli güncel pasaportum mevcut, acaba güncel pasaportum yeterli olur mu? Teşekkürler
Guncel pasaport yeterli.
Gecmis pasaportunuzda tarihi gecmemis ABD vizesi yoktur diye dusunuyorum, o nedenle telaslanmaniza gerek yok.
-
@AfrikaBE, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhabalar,
DS-260 formunda bildiğiniz üzere son 5 yıl içinde bulunduğumuz ülkeler sorulmuş. Bu kısmın üzerinde açıklama olarak sadece eğitim, çalışma vb. işler dolayısıyla gittiğiniz ülkeler diye yazıyor. Ama bu forumda daha önceki sayfalarda sorulan soruları okuduğum kadarıyla @crazycells bazı yorumlarda son 5 yıl içinde 1 günlük bile giriş çıkış olan yerlerin yazılması gerektiğini söylemiş.
Yani tatil amaçlı kısa süreli bulunduğumuz ülkeler de mi olmalı? Son 5 yılda eşimle 11 ülkeye seyahat amaçlı gittiğimiz için fazla görüneceğini düşünüyorum.Kisa sureli olanlari yazmaniza gerek yok.
-
@north, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
merhaba arkadaşlar ds 260 da şöyle bir sorun yaşadım formun family bölümünde anne bilgilerini girerken tek bir soru vardi is ur mother still living? altta ise current adres vardi yazdim ancak review bölümüne geldigimde family bölümünde is ur mother adress the same as ur father adress ? sorusu da var ve yanit kismi boş. çıkış yaptim denedim tekrar ama ayni. ne yapmam gerek sizce.
eger gorunmuyorsa cevaplamaniza gerek yok.
-
@sameterim, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells kusura bakmayın forum kullanmayı bilmiyorum pek,resmen aradığımı bulamıyorum :(
cevaplaninca size bildirim geliyor olmasi lazim. gelmiyor mu?
oraya tiklayinca cevabi gostermesi lazim.
-
@Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Dsv260 formunda is bilgileri kısmında DUTIES bölümüne yani yapılan iş detayını İngilizce şekilde mi yazıyoruz yoksa Türkçe gecerlimi
ingilizce yazmalisiniz. maalesef o kisimlar Turkce olmamali.
-
@crazycells teşekkürler
-
Merhaba.. DS260 ve mülakat için Yurtdışına hiç çıkmamış olmak bir handikap mıdır acaba?
-
Re: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba ,
Sizin youtube videonuzda DS260 Formu doldurduk adres kısmında city ve state province kısımları için şehir city olarak bizde ki ilçeleri , eyalet bölge state province olarakta bizim şehir isimlerini giriniz dediniz. Mesela örnek ÇANKAYA / ANKARA , MURATPAŞA / ANTALYA ...vs. ancak Amerika'da yaşayanları izledikçe bunun yanlış anlaşabileceğini ve vize alırken sorun olabileceğini duyduk. Sizce biz ne yapmalıyız? -
@crazycells Evet yok. Hatta gecmis pasaportum hic abd vizesi yok. Sanırım Abd vizeli pasportlar yeterli olacaktır o halde. Teşekkürler
-
Merhaba. Pasaport ile ilgili bir sorum olacaktı. Pasaportumun suresi kasım ayinda dolacağı için green card kazandıktan sonra süreyi uzattım. Şimdi ds 260 formunu doldururken yeni pasaport numaramı yazacağım için çekilişe katıldığım pasaport numaram ile uyuşmayacak ne yapmalıyım
-
@crazycells edevletten çıkan mezun belgesi evrağında son bitirdiğim okul ve bölüm bilgilerini çıkartabiliyorum, bu durumda diplomanın aslını da bulmama gerek varmı? yoksa bu belge yeterlimi?
-
Merhaba. Pasaportumun süresi kasımda dolacağı için değiştirdim. Ds260 formunu doldururken yeni pasaportunu yazacağım fakat başvuru yaparkenki pasaport numaramla aynı olmayacağı için sorun yaşar miyim
-
@crazycells cok tesekkürler
-
Arkadaşlar cogunuzunda aklına takilmistir bu konu bilgilendirme PDF inde uzerinden hızlıca geçilmiş tam da açıklayici değil. Formu doldururken kimlik bilgileri kısmındaki City ve state/province kısmına her ikisine de doğduğumuz şehri mi yazıyoruz yoksa City kısmına nüfusa kayıtlı oldugumuz ilceyi mi yaziyoruz.ben PDF ten her ikisine de şehri yazıyoruz diye anladım.
-
Ds-260 formu ve sonraki süreçler için profosyonel destek almalımıyız yoksa kendimiz hakledebilirmiyiz ? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız ?
-
Herkese merhabalar. Ds-260 formunu doldurmayabşladım ancak bir kaçşey kafama takıldı;
1- Eski adreslerime baktığımda Üniversite okumak için gittiğim ilde ikametgah başlangıç örneğin 01.09.2012 yazıyor. Ancak benim okul başlangıç tarihim 01.01.2012. Yani orada kaldım ama ikametgahımı 8 ay sonra aldırmışım resmi olarak. Bu durumda hangisini esas almam gerekir resmi belgeyi mi yoksa gerçek tarihi mi?
2- Halihazırda daha önce yaptığım bir iş olmadı. Önceki yorumlardan anladığım kadarıyla 1 aydan kısa süren ve profesyonel eğitim gerektirmeyen işlerin sigorta girişlerinin yazılmasına gere yok. Ben 2013 ve 2018 olmak üzere 2 defa 1'er hafta olmak koşuluyla satış danışmanlığı yaptım. Yani toplamda 2 haftalık bir sigorta girişim bulunmakta. Bu durumda yazmama gerek yok değil mi?
3- Ben sosyal bilimlerde doktora öğrencisiyim ve son 2 yıllık bir sürecim kaldı. Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunun cevabı benim için elbette sosyal bilimler olacaktır. Ancak gittiğimde bir süre hizmet sektöründe çalışma durumum olacak elbette. Eğer sosyal bilimler seçeneğini işaretlersem ben de bankada daha fazla para göstermek zorunda mıyım?
Şimdiden teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum