Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Orhan-Cabarov hayırlı olsun, kcc'nin isteyeceği belgeleri toplamaya başlayın şimdiden.

  • Yasaklı

    @cervantes Çok teşekkür ederim. O belgeler hakkında henüz bir bilgim yok, formu doldurduktan sonra araştıracaktım. Her şeyi sizlere sormaya utanıyorum ama eğer bilginiz varsa Azerbaycan vatandaşları için hangi belgeleri istiyor biliyor musunuz yada nerede yazıyor girip bakayım.

  • Yasaklı

    DS260 Formunu onaylayıp gönderdim bana barkot verdi. Bir de orada şöyle bir yazı var ''Requirements for photos''

    Fotoğrafımı mülakat günü yanımda mı götüreceğim yoksa ayrıyetten internet üzerinden fotoğraf mı yükleme mi istiyor orasını anlamadım.

    EDİT!!! Şöyle bir yazı buldum sitede

    **2. KCC'den email ile gelen talimatlar dogrultusunda, istenilen evraklari tarayip dijital olarak gondermek

    Formlarinizi doldurduktan ve online olarak gonderdikten sonra yapmaniz gereken tek sey KCC'den email gelmesini sabirla beklemek. Size ve aile uyelerinize ait DS-260 formlariniz KCC ‘ye ulasip islendikten sonra, gerekli destekleyici belgeleri tarayip dijital ortamda gondermenizi isteyen talimat alacaksiniz (e-mail basvuru sirasinda verilen veya DS-260 formuna yazdiginiz e-mail adresine gonderilebiliyor, karisiklik yasamamak adina tum surecte sadece ana e-mail adresinizi kullanmanizi tavsiye ederim). Bu surecle ilgili ayrintili bilgiyi DV2021 Mulakat Deneyimleri basliginda bulabilirsiniz.**

    KCC Hangi evrakları isteyecek onu nereden bulabilirim ? Önceden hazırlamak için soruyorum.


  • @Orhan-Cabarov aşamaların hepsi bu konunun ilk mesajında yazıyor, KCC'nin istediği evraklar da DV2021 Mülakat Deneyimleri konusunun ilk mesajında yazıyor.


  • Merhabalar benimde bir iki sorum olacak. Öncelikle 2021 talihlisiyim ve numaram 2500 lerde.. Şu anda amerikadayız eşim ile birlikte turist vizesi ile şubat 2020 de girdik. Corona dan dolayı çıkış yapamıyoruz. Bu arada kazandığımızı da öğrendikten sonra hiç çıkmadan buradan başvurumuzu yapalım istedik. Bu arada oğlum ve kızım Türkiyedeler.Şimdi sorularım kısaca şunlar :
    1- DS-260 formunu öncelikle eşim ve iki çocuğum ve kendim için dolduruyorum. Bu arada çocuklar için Ankara eşim ve kendim için UCSIS seçeneğini seçiyorum değilmi ?
    2- Daha sonra herhalde bir mail alıyorum ve benden istenen evrakları gönderiyorum mail ile ?
    3- Daha sonra numaram listede çıktıktan sonra Eşim ve Kendim için AOS için başvuruyorum I-485 formu ve aşı ve muayene işlemleri v.s paket yapıp yolluyorum
    4- Bu arada oğlum ve kızım Ankarada görüşmeye girebiliyor mu ? Yoksa kazanan ben olduğum için benim görüşme sürecimin tamamlanmasınımı bekliyorlar ??????

    Kısacası bu Corona dan dolayı bizim case biraz karışık . Lütfen anlaşılır bir biçimde yardımcı olursanız ve süreçleri adım adım açıklarsanız çok sevinirim.

    Sevgiler Saygılar


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @cervantes Teşekkür ederim, Ds260 formunu gönderdim. Çok heyecanlandım. 😃

    Hayırlı olsun , ben de bir hafta kadar önce doldurdup yolladım.


  • arkadaşlar bu formu doldururken özellikle iş tecrübeleri kısmını.. sürekli sayfadan atıyor ve belirli bir süre giriş yapamıyorum sisteme. Muhtemelen iş tecrübeleri kısmını fazla doldurdurdugum için zaman aşımına neden oluyor.hepsini yazmasam iş tecrübelerimin bir sorun olur mu acaba? öbür türlü yok sistem bile şaşırdı ne kadar cok iş değiştirmişsin diye heralde.


  • @waldeinsamkeit Tek tek kaydetmeyi deneyin. Eğer hata verirse son kaydettiğiniz iş tecrübenizin tarihini 10 yıl geriye atıp kaydedin sonra yenisini kaydederken onu düzenleyebilirsiniz. Ben adresler ve iş tecrübelerim kısmını bu şekilde hallettim. Saygılar


  • @Mustafa-Sayılan teşekkür ederim tek tek girip deneyeceğim hocam


  • Merhaba,
    2 Sorum olacak,
    Önceki kullandığınız mail adresleri bölümüne No. yanıtını verdim. Fakat Sosyal media adreslerimin bazılarının mail adresi şuan kullandığım mail adresinden farklı ama mail adresini hiç kullanmıyorum.Bunu şimdi hatırladım fakat formu gönderdim. sizce sorun olur mu ?

    1. sorum-Daha önce Öğrenci vizesi ( J1 ) reddim mevcut sizce mülakatta bu sorun olur mu? Not:Formu doldururken bunu bildirdim açıklamasını da yaptım.
      Cevaplar için çok teşekkürler.

  • @cenkduzum, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    bazılarının mail adresi şuan kullandığım mail adresinden farklı ama mail adresini hiç kullanmıyorum.Bunu şimdi hatırladım fakat formu gönderdim. sizce sorun olur mu ?

    Önceki kullandığınız eposta adreslerinizin hiç bir şekilde problem olacağını sanmıyorum. Önemli olan şu anki aktif kullandığınız eposta adresinizi doğru vermeniz. Size o eposta üzerinden ulaşacaklar.

    Saygılarımla


  • Merhaba,ds-260 formunu doldururken okul seçeneğini no olarak seçmişim farketmemişim,Düzeltmem mümkün mü?imzalayıp gönderdim formu birde :((((


  • @sameterim Formu yeniden düzenleyebilirsiniz. KCC'ye case numaranız ile ilgili açıklayıcı bir eposta yollayıp formu yeniden aktif etmelerini talep edebilirsiniz. Saygılar.


  • case number aynı ds260 gönderim aynı galiba mülakatta beraberiz 😃


  • ds 260 doğrulama sayfasında kcc ye herhangi birşey göndermemiz gerekmediği yazıyor. normalde ds 260 onay formundan sonra gerekli belgelerin mail yolu ile cc ye iletilmesi gerktiğini söyleyen bir mail almamız gerekmiyormuydu ? acaba süreçte bir değişiklikmi oldu? olmadı ise bu mailin bizlere atılması tahmini ne kadar sürer gecikip süreci kaçırmak istemiyorum. şimdiden teşekkürler. bu da ds260 onay mailinden bahsettiğim kısım Thank You
    Your Immigrant Visa and Alien Registration Application (DS-260) was sent to the Kentucky Consular Center (KCC) for
    review.
    Next Steps
    All Diversity Visa applicants must:

    1. Obtain required supporting civil documents.
    2. Obtain photographs that meet the Department of State’s visa requirements.
    3. Review the information specific to the U.S. Embassy/Consulate General where your visa interview will occur.
      You do not need to submit any documentation to the Kentucky Consular Center. The KCC will review your application
      and will notify you if any of the information you have provided is insufficient or incomplete. Your DS-260 application
      will be kept on file with KCC until a visa number is available for you and your case can be scheduled. When your case
      is scheduled, the KCC will send you an email message directing you to log into the Entrant Status Check (ESC)
      website for further instructions.

  • @crazycells bugun düşünürken aklıma geldi. Bedelli askerlik yaptığım 21 gün için ayrı bir adres girmedim formda çünkü izin alıp Rusya'dan 27 günlüğüne gelmiştim sonra geri döndüm. Adresim değişmedi yani. Bunu sıkıntı ederler mi? Konsoloslukta değiştirmem ya da şimdi formu açtırıp değiştirmem gerekir mi ?


  • Eşim (tripoli-libya) ve ben (lachen-isviçre) doğumluyuz, doğum belgesi için konsoloslukla görüştüğümde, doğdunuz belediyeden almalısınız diyor.
    bu durumda Uluslararası Doğum Kayıt Örneği (Formül A) nufus müdürlüğünden almamız yeterli midir?
    e-devletten cıkarttığımız belgerleri ingilizce ye cevirmek zorundamıyız?


  • 2018-2019-2020 yılları durum takip çizelgeleri güncel mi? Takip çizelgelerini incelediğimizde hala gedememiş bir sürü insan mı var yoksa güncellemeyen insanlar mı var?


  • 15k banka hesap belgesini birinden borç alıp yapsam ve ya kredi çekerek yapsam olur mu ? Bununla ilgili detaylı konu başlığı var mı ?


  • @Masda, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    15k banka hesap belgesini birinden borç alıp yapsam ve ya kredi çekerek yapsam olur mu ? Bununla ilgili detaylı konu başlığı var mı ?

    Bu tarz yapan insanların olduğunu okudum. Lakin şunu unutmayın oraya gittiğinizde yaşamak için (pandemi döneminde iş bulmak daha zor imiş) ciddi bir miktar paraya ihtiyacınız olabilir. Bunları göz önünde bulundurmanızı önemle rica ederim. Saygılarımla


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum