Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• ben ve eşim TC vatandaşı fakat ikimizinde doğum yeri yurtdışı, ben isviçrede doğdum eşim ise libya. KCC den mail geldikten sonra doğum belgesini e-devlet ten çıkartabiliyoruz, fakat yurtdışı doğumlu olduğumuz için e-devlette Vukuatli nufus kayit ornegi yeterli olur mu?

• Yeni Pasaport çıkartacaklara önemli bilgi, eğer öğrenciliğiniz devam ediyosa, veya okula giden çocuğunuz varsa, 10yıllık pasaport için ödenen 995TL harc parası ödemiyorsunuz. Sadece Pasaport Bedeli olan 160tl ödemeniz gerek.
    Ben dün 12 yaşındaki oğlum için yeni pasaport çıkartmak için ziraat bankası ATM den ödeme yaptım, çünkü her ne kadar anlaşmalı banka olsa da almadılar ödemeyi, ATM den yap dediler, ziraat dışında ATM den ödeme yapma imkanıda yok. Nufus Müdürlüğündeki Polis Memur''boşuna ödemişsin, vergi dairesine git paranı geri dedi'' şimdi ise geri almak için uğraşıyorum

• Merhabalar

• 1.Sorum:Ben 2 yıllık bir yüksek okuldan mezun olduktan sonra Dikey geçiş sınavını kazandım ve farklı bir şekilde 4 yıllık bir lisans programına geçiş yaptım. 3.Sınıftan başladım ve okulu bitirdim. Bu süreçte 2 okulumda farklı şehirlerdeydi bu şehirlerde toplam 5 farklı adreste yaşadım. DS260 formunu doldururken bütün bunları yazmalımıyım.
    2. Sorum: Bu süreçte tekrar bir üniversite ye kayıt oldum ama hiç gitmedim ve harç ücretini yatırmadım. 3 Yıl oldu e devlette bu okul görünüyor ve ögrenci belgesi aldığımda pasif ögrenci olarak görünüyorum. Bunu da DS260 formuna eklemelimiyim.

• @susadem merhaba,
    sorunu çözduk teşekkurler.

• KCC evrak isteği göderilmeden direk vize mulakatına gitmek mümkün mü ?

• Merhaba Arkadaşlar DS260 formunu doldurduktan sonra nasıl bir yol takip ediyoruz , formu doldurup gönderdim onayını aldım şimdi yapmam gerekenler neler..?

• @Lacrimossa gösterdiğiniz adresde oturan kişinin ismini de verdiğiniz için o kişi teslim alıp size iadeli olarak gönderir. Bir sorun teşkil etmez

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Onur37, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba Arkadaşlar DS260 formunu doldurduktan sonra nasıl bir yol takip ediyoruz , formu doldurup gönderdim onayını aldım şimdi yapmam gerekenler neler..?

İlk mesajı tekrar iyice okuyun, orada sonraki adımlar listelenmiş.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari

• ⭐⭐

@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba. Present Employer or School Name (su anki isvereninizin ya da okulunuzun ismi) İş yeri benim adıma, şahıs firması olarak geçiyor. Kendi adımı ve soyadımı mı yazacağım yoksa mağazamızın adını mı arakadaşlar ?

Edit: Eğer ad yazmam gerekiyorsa sadece isim mi yazayım yoksa soyadımı da mı yazayım? Vergi levhasında benim ismim yazıyor ingilizce olarak orkhan ...

Vergi levhasinda ne yaziyorsa onu yazin. Self-Employer secenegi yokmu?

• ⭐⭐

@akurtlar, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

1.Sorum:Ben 2 yıllık bir yüksek okuldan mezun olduktan sonra Dikey geçiş sınavını kazandım ve farklı bir şekilde 4 yıllık bir lisans programına geçiş yaptım. 3.Sınıftan başladım ve okulu bitirdim. Bu süreçte 2 okulumda farklı şehirlerdeydi bu şehirlerde toplam 5 farklı adreste yaşadım. DS260 formunu doldururken bütün bunları yazmalımıyım.
    2. Sorum: Bu süreçte tekrar bir üniversite ye kayıt oldum ama hiç gitmedim ve harç ücretini yatırmadım. 3 Yıl oldu e devlette bu okul görünüyor ve ögrenci belgesi aldığımda pasif ögrenci olarak görünüyorum. Bunu da DS260 formuna eklemelimiyim.

1- Hepsini yazmalisiniz.
    2- Eklemenize gerek yok.

• @crazycells merhaba is this adress where you want tour permanent residence card (green card) bolumune yanlislikla "no" düşüp(yes diyecegime) contact person adressini hemen altta yazmisim . sorun olur mu

• @knnrn Teşekkürler ..!

• @crazycells hemen altta contact person ile iliskili green cardin mail gonderilmesi istenen soruyu yeni gordum.

• ⭐⭐

@sameterim, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,ds-260 formunu doldururken okul bilgilerimi gözden kaçırdım ve eşime ve bana ait okul bilgileri girmeden imzaladım.Şimdi bu vize için sorun olur mu? Yada düzeltme gibi bir ihtimal olur mu?yada mülakata giderken okul bilgilerine ait evrak götürsem olur mu?

KCC'ye mail atip formu actirmalisiniz. Duzeltip tekrar submit edeceksiniz.

Principal Aplicant Name:
    Case Number:
    Date of Birth: (ay/gun/yil seklinde yazilmali)

Dear Sir/Madam,
    Please unlock my DS-260 form as I would like to make some revisions.
    Thank you.
    isim soyisim
    sablonuyla email atabilirsiniz…

[email protected]

• ⭐⭐

@Lacrimossa, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,

DS-260 formunu doldururken Amerika adresi olarak California eyaletinde mesela Los Angeles'ı adres olarak verirsem. Ve o adres ve eyalet dışında bir yere gitme durumumda herhangi bir problem yaşar mıyım? İlla gittiğimiz eyalet ve şehirde mi adres ibraz etme zorunluluğum vardır. Sonrasında kargo ne kadr güvenilir olur? Konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

Bir problem olmaz istediginiz yere gidebilirsiniz. Bir cok kisi kargolatiyor Turkiye'ye kucuk riskleri olsada.

• @Ahmet-Uysal, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar merhaba..DS-260 formunu doldurmaya başladım.Bazı konularda treddüt te kalmamak için takıldığım hususlarda yardımınıza ihtiyacım var.
    1-Askerlik durumu kısmında,Ben Havacı olarak kısa dönem (8 ay-Er) yaptım. Bu bölüme ''Infantry''(piyade) yazmak sorun teşkil edermi?
    2-Asıl talihli benim.Eşim özel sektörde çalışıyorken daha sonra ayrılmak(çocukların okulu için) zorunda kaldı şimdi çalışmıyor.son çalıştığı yerleri yazmasak olurmu? yada yazmamız durumunda olumlu etkisi varmı?
    3-Ben Ağustos ayında bir Kamu kurumundan emekli olacağım.Form doldururken emekli olarak mı doldurmalıyım? Ya da eğer görüşmeye çağrılırsak bunu Elçilikte emekli olduğumu belirtmem bir engel teşkil edermi? (Formda yanlış bilgi vermek açısından.)

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim....

merhaba

1- infantry veya private çok sorun değil yazabilirsiniz
    2-tüm iş deneyimlerini mümkün oldugunca dogru bir şekilde yazmak en iyisi
    3-şimdiki durumunuzu belirtin sonra elçilikte sorarlarsa açıklarsınız ( muhtemelen sormayacaklardır)

• @asilelif Rica ederim. Tabii ki paylasabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    521k Bakış
    SerappS
    @ReLoad said: @Serapp said: Ustraveldocs sitesinde başka ülkede olup Ankara yapmak isteyenler bir de şunu deneyin: https://ustraveldocs.com sitesine gidin. O saatte mesaide olan bir ülke seçin. Seçtikten sonra sayfanın sonundaki contact us tıklayın. Live Chat’i varsa tıklayın ve yazışmaya başlayın (bazı ülkelerin Live Chat’i yok, olanı bulun). Profilinizdeki ülkeyi değiştirmek istediğinizi söyleyin. Sizden isim, pasaport, CN number gibi bilgiler ister, verin. Hangi ülke olarak değiştirelim diye sorar, siz Ankara deyin. Bir kaç saat sonra profilinizdeki ülke sizin istediğiniz ülke olarak düzelecektir. Live Chat operatörlerinden hiç biri yanıt vermiyor sadece otomatik Merhaba cevabı geliyor. Başka bir yolu var mı? O ülkenin mesai saatlerinde olup olmadığına dikkat edin. Örneğin sabahları Asya, gündüz Avrupa, akşamları Orta veya Güney Amerika'dan bir ülke seçerseniz cevap verirler.
  • DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    332
    1
    12 Oy
    332 İleti
    18k Bakış
    melcemM
    @akdas Hocam öncelikle ayrıntılı hesap için emeğinize sağlık, sonra da benim olmadı madem, haksızlık yapıldı, neden böyle gibi laflar yerine case numarasına göre gitmeli adil olan budur diyebildiğiniz için size saygılarımı sunuyorum. Evet sizde bahsettiğiniz insanlar gibi kibar ve yardımsever olduğunuz ve ayrıca dürüst davrandığınız için Teşekkür ederim. Her gününüzün gönlünüzce geçmesini dilerim...
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k