Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır bana da gerek yok demişti 😃 kendisinin cevabını bekleyelim 😃


  • merhaba. Eşimle greencard basvurusu yaptık, bana çıktı. şimdi formu dolduruduk, göndereceğiz. eşimin formunu önderirken "your case number" diyor bana çıktığı için benim case numarasını yazdık. "your pasaport number" diyor buraya eşimin pasaport numarasını mı yoksa benim pasaport numaramı mı yazacağız. Örnek doldurulmuş formlarda ya da forumlarda konuyla ilgili açıklama bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐


  • @Mehmet-Sait, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba. Eşimle greencard basvurusu yaptık, bana çıktı. şimdi formu dolduruduk, göndereceğiz. eşimin formunu önderirken "your case number" diyor bana çıktığı için benim case numarasını yazdık. "your pasaport number" diyor buraya eşimin pasaport numarasını mı yoksa benim pasaport numaramı mı yazacağız. Örnek doldurulmuş formlarda ya da forumlarda konuyla ilgili açıklama bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

    Esinizin pasaport numarasini yazacaksiniz. Sadece case number ortak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @actuntas, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Ben lise mezunuyum ve 4 yillik universteden 2. Sinifta terkim. Onlisans diplomamda yok bu 2 seneyle ilgili egitim ile ilgili bilgileri nasil doldurmaliyim? Lise diplomam haric unide aldigim derslerle ilgili bir belge goturmem gerekiyor mu?

    Lise diplomanizi okuldan henuz geri almadiysaniz bu konuda dilekce verip isteyin.

    eger universiteyi bitirmeyecekseniz bu bilgileri yazmaniza gerek yok.


  • slm ds260 formu doldurken ilk başlangıç sayfanın alt kısımdaki paragrafta 155 dk süre düşünülmektedir gb bir yazı var. bununla alakalı bilgisi olan varmı dosya doldururken toplamda 155 dkmı süremizmi var yoksa süresiz diye biliyordum .ben kaç gündür gir çık yapıyorum siteden attığı için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cengstro, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese merhabalar,

    DS-260 icin hazırladığınız DV2021 açıklama pdfine bakarak formu dolduruyordum. Sayfa 29'da "Have you attended any educational institutions at a secondary level or above? (Lise veya daha ustu eğitim, öğretim kurumlarına gittiniz mi?)" sorusu kafama takıldı. Youtube videosunda da u pdfte de su an universitede öğrenciysem de buraya yazacağımı belirtmişsiniz. Sisteme girince ve bitiş tarihini bugunun veya gelecegin tarihi olarak yazarsam sistem kabul etmiyor. Su anki okulumu da yazmam gerektiğine emin misiniz acaba sadece bitirdiğim okulları mi yazmam lazım diye düşünüyorum da?

    Sorgulamamı lütfen yanlış anlamayın sadece her seyin doğru oldugundan emin olmak istiyorum. Tüm emekleriniz için çok teşekkürler.

    Gerek yok, bitirmediginiz veya bitirmeyeceginiz okullari yazmasaniz da olur.

    Bu formun onculunde (elle doldurulan DS-230 formu) bu soru acikca devam eden okullari da soruyordu. DS-230'dan DS-260'a gecis asamasinda halihazirda okuyan ve bitirmek uzere olan kisilerin stresi nedeniyle boyle bir cozum bulduk. Bu sekilde hickimse formu geciktirmiyor, bitirmeye yakin kisiler de tam bilgi verebiliyor ve konsolos isterse mulakat zamani bu bilgileri kolayca guncelleyebiliyor. Fakat yazmasaniz da konsolosluk sorun etmez. Onlar icin en onemlisi lise veya daha ustu bir okuldan mezun olup olmadiginiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @actuntas, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Ryback sanirim ilk gc basvuru formunu doldururken some university courses secmistim. Tam da hatirlayamadim simdi. 🙂

    problem degil, su an DS-260 formunu en guncel bilgilerle doldurmaniz yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sagan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Hepinize merhaba.
    Süreç içindeki desteğiniz için tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Benim birkaç sorum olacak.

    1. Green Card bana çıktı. Pasaportum var ancak eşimin ve kızımın yok. DS 260 doldurmak için pasaport çıkana kadar bekleyelim mi yoksa other travel document seçeneği ile mi gidelim? Başımız ağrır mı ilerde?
    2. Master yaptım ancak şimdi başka bir üniversitede daha öğrenciyim. Bitiş tarihi bırakamıyorum, sistem ileri tarih yazmaya da izin vermiyor. Mezuniyet olarak bugünün tarihini yazmam sıkıntı olur mu? Veya hiç yazmasam mı? (.pdf dokümanda bugünün tarihini yazın önerisi var.)
    3. Eşimin ve küçük kızımın kullandığı e-mail adresi yok. Her ikisinin de mailine kendi mail adresimi yazayım mı?
    4. Gidilecek yer olarak arkadaşımın bir tanıdığının oturduğu FL - Miami adresini göstereceğim. Yaşam pahalı mıdır? Banka hesabı sebebiyle ret yeme olasılığım nedir?
      Saygılarımı sunuyorum.

    4.Eger maddi durum yetersiz bulunursa red yemiyorsunuz, sponsor bulmaniz icin size sure veriliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sagan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @ZoZO o selamlar, cevaplar için çok teşekkür ederim. Kızım henüz 3 yaşında 🙂 Yeni pasaportları elçilikte verebilirsiniz demişlerdi. Form gönderimi için geç kalmak da istemiyorum. Corona durumları malum.

    Gecikme yasamamak icin en gec KCC'ye belgeleri gonderirken pasaportlarinizi cikartmis olun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells 2021 talihlisiyim yanlış yazmışım hemen düzeltiyorum

    zaten numaraniza gore ilk ay cagrilacaklar arasindasiniz dolayisiyla telaslanmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @feyzaşener, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Ds-260 formunu doldurmanın en son tarihi nedir?

    boyle bir son tarih yok, ama 2020 yili bitmeden gondermis olmanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Ryback, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @abdllhmlty, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    20 yaşımda gittim.25 yaşımda döndüm. 5 yıl kaldım, Kırgızistan'da

    Tamam kucukken kaldiysaniz adli sicil kaydi istemeyebilir diyecektim. Sizden ister.

    @crazycells in bir uyeye 0-2 yas araligi icin bile adli sicil kaydi alinmasi gerektigi ile ilgili mesajini hatirliyorum, haberiniz olsun.

    kisi 16 yasindan buyuktu o soruda... 16 yasindan buyukseniz dogdunuz ulkeden ve ayrica 1 yildan uzun sure yasadiginiz ulkelerden sicil kaydi almaniz gerekiyor. 0-2 yas arasinda Norvec'te yasadiysaniz, Norvec'ten de almaniz gerekiyor. Fakat eger 16 yasindan kucukseniz bu belgeyi almaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Sait, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba. Eşimle greencard basvurusu yaptık, bana çıktı. şimdi formu dolduruduk, göndereceğiz. eşimin formunu önderirken "your case number" diyor bana çıktığı için benim case numarasını yazdık. "your pasaport number" diyor buraya eşimin pasaport numarasını mı yoksa benim pasaport numaramı mı yazacağız. Örnek doldurulmuş formlarda ya da forumlarda konuyla ilgili açıklama bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

    herkesin dosya numarasi ayni, fakat herkes kendi pasaport bilgilerini yazacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sonay-Doğan-Şimşek, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    slm ds260 formu doldurken ilk başlangıç sayfanın alt kısımdaki paragrafta 155 dk süre düşünülmektedir gb bir yazı var. bununla alakalı bilgisi olan varmı dosya doldururken toplamda 155 dkmı süremizmi var yoksa süresiz diye biliyordum .ben kaç gündür gir çık yapıyorum siteden attığı için

    boyle bir sure kisitlamasi yok... bilgi amacli yazilan tahmini veya ortalama doldurma suresi olabilir...


  • Merhaba,2021 talihlisiyim.Ds-260 formunu geçtigimiz günlerde tamamlayıp kayıt ettim.Ancak eğitim kısmında hala üniversite öğrencisi olduğum halde sadece lise diplomam konusunda bilgi vermiştim.Mevcutta ise öğrenci oldugumu göstermiştim ondan önce ki kısımda.Defalarca rehber pdf ve videoyu izlememe rağmen böyle bir hata yaptım malesef.Sizce bu durumda dosya bilgilerimi değiştirmem gerekli midir ? Eğer gerekliyse bunu nasıl yapabilirim ? Teşekkürler.


  • iyi günler görselini aldığım greencard başvurusunda bilgileri girdiğimde hata alıyorum numara hatırlatma kısmında da keza.
    aynı sorunu yaşayan var mı acaba


  • Herkese Merhabalar,
    2 yıllık meslek yüksek okulu okudum sonrasında anadolu univ. açıköğretim 3. sınıf a geçiş yaptım ve bitirdim. (sınavsız geçiş hakkı vardı o zaman ) sonrasında açıköğretimi bitirdim. sonra yüksek lisans yaptım. e devlette mezuniyet durumumu görüntülediğimde sadece anadolu üniv. ve yüksek lisansım görünüyor. yüksek okul görünmüyor. ne yapmalıyım ? bu arada yüksek okul okuduğum yeri yaşadığım adresler kısmında belirtmiştim.


  • @Mehmet-Akif-Pektaş @crazycells Devam eden bir hastalığı var mı sorusunda bunu hepatit b taşıyıcısı olarak belirtmek gerekiyor mu... kronik taşıyıcı olması aktif bir hastalık durumu olmadığı ilaç kullanmasına gerek olmaması ve toplum sağlığına risk teşkil etmediği için hayır diye cevap verilmesi yeterli mi !!


  • Arkadaşlar merhabalar, DS260 formunda Interview Location yerine Canadanı seçib devam etdim formu submit etmeden önce Interview Location-a geri dönüb değişmek istediyimde değişemedim ülke seçimi kapalı...nasıl değişe bilirim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum