Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ds-260 formunda " daha önce amerikada statu değiştirdiniz mi" gibi bir soru var mı?" Formda böyle bir soru göremedim ama bir arkadas var dedi diye hatirliyorum acaba gözden mi kaçırdım


  • @aydın-t cok kabaca bir tur gocmenlik. Pasaportunuzda yoksa no deyip gecin.
    Sureci imzaniza tasiyin


  • @cckayra yazdiginiz meslekler ile ilgili deneyiminiz yeterliliginiz sertifikalariniz varsa sorun olmaz aksi takdirde biraz tuhaf olabilir mülakatta bununla ilgili sorularla karsilasa bilirsiniz.


  • Merhabalar. 2021 için green karta hak kazandım. Mevcutta green kart başvurusu yaptığım yaklaşık 1 yıl daha geçerli pasaportum mevcut. Korona virüsten dolayı süreç uzayabilir ve Amerika'ya girişte min 6 ayı olan bir pasaport gerekli olduğu için yeni bir pasaport suremi uzatmayı planlıyorum.daha sonra sonra sorun yaşamamak adına mevcut pasaportum ile mi yoksa yeni alacagim bir pasaport ile mi DS260 belgesini doldurmam daha doğru olur. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yanitlarsa memnun olurum. Teşekkür ederim.


  • Hepatit b hastalığı bir sıkıntı oluşturur mu acaba green card açısından?


  • Merhaba. DS 260 formunu doldururken 16 yaşına kadar yaşadığınız adresler kısmı var. Ben 5 yıl yurt dışında kaldım. Ama bu süre içerisinde ikamet adresim Türkiye'de görünüyor. Yurt dışında ki adresi yazacak mıyım ve yazacaksam hem burada hem orada aynı tarihler görünecek.Nasıl yazmalıyım? Teşekkürler.


  • @abdllhmlty, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. DS 260 formunu doldururken 16 yaşına kadar yaşadığınız adresler kısmı var. Ben 5 yıl yurt dışında kaldım. Ama bu süre içerisinde ikamet adresim Türkiye'de görünüyor. Yurt dışında ki adresi yazacak mıyım ve yazacaksam hem burada hem orada aynı tarihler görünecek.Nasıl yazmalıyım? Teşekkürler.

    Gercekten yasadiginiz yeri yazmaniz gerekiyor. O tarihler arasinda Turkiye'deki adresi yazmayacaksiniz. Ayrica o ulkeden adli sicil kaydi almanizda gerekiyor diye hatirliyorum.


  • Teşekkür ederim. Asıl talihli eşim, benim yine de adli sicil kaydı almam gerekiyor mu? Ben ne olur ne olmaz diye orada yaşayan arkadaşlar aracılığıyla başvurmaya çalışıyorum ama talihlinin eşi için gerekmiyorsa hiç uğraşmayayım.


  • @abdllhmlty, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Teşekkür ederim. Asıl talihli eşim, benim yine de adli sicil kaydı almam gerekiyor mu? Ben ne olur ne olmaz diye orada yaşayan arkadaşlar aracılığıyla başvurmaya çalışıyorum ama talihlinin eşi için gerekmiyorsa hiç uğraşmayayım.

    Sizin icinde gerekiyor.


  • @Ryback tamam,çok teşekkür ederim.


  • Herkese merhaba,

    DS-260 formunu doldurduk. Ancak eşim için de doldururken farkettikki kendi formumda lisemi belirtmemişim sadece üniversite mezuniyetim hakkında bilgiler var. Düzeltme de yapılamıyor tabii gönderdikten sonra. Bu sorun olur mu? Konu ile ilgili KCC'ye mail atsak formu düzeltme için açabiliyorlar mı? Yani sonuçta lise mezunu olmadan üniversite mezunu olunamayacağı için çok da önemli değil gibi geldi ama emin olmak için yazıyorum.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


  • @abdllhmlty, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Ryback tamam,çok teşekkür ederim.

    Bu arada, diger ulkede 16 yasindan kucukkenmi kaldiniz sadece? 17 yasina girdiginizda Turkiye'demiydiniz? Atlamisim orayi.


  • 20 yaşımda gittim.25 yaşımda döndüm. 5 yıl kaldım, Kırgızistan'da


  • @abdllhmlty, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    20 yaşımda gittim.25 yaşımda döndüm. 5 yıl kaldım, Kırgızistan'da

    Tamam kucukken kaldiysaniz adli sicil kaydi istemeyebilir diyecektim. Sizden ister.


  • @Ryback peki ben bu 5 yıl içinde bir çok farklı adreste kaldım.Yeri geldi 1 yıl içinde 3-4 adreste kaldım.Hepsini bulmam veya hatırlamam mümkün değil. 1 adres yazıp tarihi o 5 yıla göre yazsam olur mu?


  • @abdllhmlty, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Ryback peki ben bu 5 yıl içinde bir çok farklı adreste kaldım.Yeri geldi 1 yıl içinde 3-4 adreste kaldım.Hepsini bulmam veya hatırlamam mümkün değil. 1 adres yazıp tarihi o 5 yıla göre yazsam olur mu?

    Mumkun oldugu kadarini hatirlamaya, bulmaya calisin. Elinizden geleni yapin, oldugu kadar.


  • @Ryback tamam,tekrardan çok teşekkür ederim.Hakkınızı helal edin,yordum sizi de. Adli sicil kaydını da inşallah sorun olmadan alırsam ilgili konuda deneyimimi paylaşacağım.


  • arkadaşlar, 2018 yılında j1 statum bitmeden statu degisimine basvurdum ve b2 ya basvurdum içerdeyken ve onay aldim. YASAL ŞEKİLDE KALDIM ve sürem dolmadan da ülkeyi terkettim.

    Have you ever been unlawfully present, overstayed the amount of time granted by an immigration official or otherwise violated the terms of a U.S. visa?

    bu soruya evet deyip açıklamaya durumu açıklamalı mıyım? çünkü ds formunda vize uzatımıyla ilgili hiçbir soru yok ve forma baktiklari zaman j1 ile 9 ay kalmışım gibi görünüyor

  • ⭐⭐⭐

    Dostlar selam,

    Ben su anda bir yüksek lisans programına kayıtlıyım, ancak pasif durumda. Yani bu dönem sonunda kaydım silinecek yasal olarak. Zaten devam etmiyorum.

    DS260’i doldururken bu üniversite bilgisini yazmayı planlamıyorum. Mülakata kadar sildirmiş olacağım insallah kaydımı. Bu durum bir problem olur mu? Yoksa formu doldurmadan önce kaydı sildirsem mi?


  • @It-s-thilda, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    arkadaşlar, 2018 yılında j1 statum bitmeden statu degisimine basvurdum ve b2 ya basvurdum içerdeyken ve onay aldim. YASAL ŞEKİLDE KALDIM ve sürem dolmadan da ülkeyi terkettim.

    Have you ever been unlawfully present, overstayed the amount of time granted by an immigration official or otherwise violated the terms of a U.S. visa?

    bu soruya evet deyip açıklamaya durumu açıklamalı mıyım? çünkü ds formunda vize uzatımıyla ilgili hiçbir soru yok ve forma baktiklari zaman j1 ile 9 ay kalmışım gibi görünüyor

    Yasal şekilde kaldıysanız, hayır diyeceksiniz. Mülakatta sorarlarsa açıklarsınız. Evet derseniz kanunsuz olarak bulundum, izin verdikleri süreden fazla kaldım vs. demiş olursunuz. Böyle birşey yapmamışsınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum