Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @cckayra, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

DS 260 formları bu saat itibariyle gönderildi.
    Yalnız bir hata yaptım galiba; kızımın formunu gönderdiğim esnada onaydan önce bu formu sizmi doldurdunuz yardım aldınız mı sorusunu cevaplayıp cevaplamadığımı hatırlamıyorum, sorun olurmu acaba?

sorun olmaz.

• @Sonay-Doğan-Şimşek, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

DS260 DOLDURURKEN CHROME İLE AÇMIYOR EXPLORER İLE AÇIYORUM ONDADA ATIYOR BENİ ,KAÇ DEFA ADRES GİRDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM ARTIK :/SAYFAYI BİTİRİP GÖNDERMEDİM SIK SIK GİRİP ÇIKMAM PRB OLURMU ACABA? BU GİDİŞLE 30 40 DEFA GİRİP ÇIKICAZ HERALDE FORMU BİTİRENE KADAR..

kucuk harf kullanmalisiniz forumda yazarken.

• @Pelin-Yeloğlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Kanadada siginmaciyim, yesilkart kazandim. Siginmaci basvurumu geri cekip turkiyeye donup gorusmeye orada girme niyetindeyim fakat burda basvurumu geri cekersem sinir disi olmamama ragmen bana deportation paper verecekler ve greenkart basvuru formunda boyle bir soru var, ben doldururken sinir disi edildiniz mi sorusuna hayir demistim ama bu sekilde nasil bir yol izleyecegimi bilmiyorum. Sizce hic turkiyeye donmeden eger olabiliyorsa basvuru yerimi kanada olarak degistirmeli miyim? Yoksa turkiyeye donup mulakata girmem ve deportation paper gibi etkiler yesil kart almami etkilemez mi?

Hangi sorudan bahsediyorsunuz? ekran fotosu gonderebilirsiniz... O soruda Kanada'yla ilgili bir bilgi soruldugunu dusunmuyorum.

Iki turlu de ilerleyebilirsiniz, Turkiye'ye donmeniz Green Card sureci icin bir sorun yaratmaz. Net ve dogru cevap almak icin bilgilerinizi imzaniza yazmalisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

• @red_wine, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba , öncelikle bütün 2021 talihlilerini tebrik ederim . Benim sorum ise şu; ABD’ye J1 vizesi ile geldim ve vizem sona ermeden turist vizesine başvurdum uzun bekleyişten sonra turist vizemin 7 günlük onaylandığını öğrendim sonrasında covid döneminde olduğumuz için maddi ve zaman yetersizliği sebepleriyle vizemi uzatamadım veya F1 vizesine çeviremedim . Bu şekilde uçuşların açılmasını beklerken 2021 talihlisi olduğumu öğrendim ancak AOS yapamacağım burda herhangi bir statüye başvursam da onay alamama şansı olduğu için Türkiye’ye gitmem önerildi . Ancak Türkiye’den buradaki yasal süremi ihlal ettiğim için kartı vermeme ihtimalini merak ediyorum ve yaklaşık 2 aydır statümü koruyamıyorum. Bu arada case number #610# . Son bir sorum ise belki yanlış başlığa bırakıyor olabilirim lütfen affola; erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz Amerika’daki evliliğim kartı alması için yeterli mi yoksa Amerika’da evlensem dahi Türk konsolosluğuna bildirmek zorunda mıyım? Herkese süreçte başarılar dilerim.

Dosya numaranizi anlayamadim, imzaniza suradaki bilgilerle girebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

Tek bir evlilik yapmaniz yeterli, resmi bir evlilik oldugu surece esinizi dosyaniza ekleyebilirsiniz.

Eger kacak kalma suresi 180 gunu gecmediyse sorun yasamazsiniz.

• Arkadaslar merhaba, ben de sizin gibi 2021 talihlisiyim, ben Türkiye’de yaşayan bir yabancı uyrukluyum sizden benim icin çok onemli konuda yardim almak istiyorum yani sorum şöyle ben Turkiye’de 2 seneden beri kacak durumda yaşıyorum yani oturma iznim yok fakat green card vize mülakatına Ankara’da girmeyi planlıyorum yani bana vize verirler mi ya da Turkiye’de oturma iznim yok diye red ederler mi? Belki neden kendi ulkende girmiyorsun gibi sorular gelebilir aklınıza, eger kendi ulkeme donersem birçok saçma sapan hükümet politikası yüzünden bana %99 yurt disi yasağı koyacaklar birde yanlış anlasilmasin ben Türkiye’ye kacak yolla gelmedim bildigimiz uçak yolculuguyla geldim. Eger aranızda benim sorum ile alakalı tecrübe gecmisi olan ya da bilgi sahibi birisi varsa cevaplar misiniz.

• Dosya Numarasi: 2021EU34XXX
    DS-260 Gonderimi: 13/06/2020
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: -
    @dogodogo merhaba exCelli bulamadim bilgilerimi eklemek istiyorum

• Merhaba Herkese
    Ds260 formumu doldurdum fakat aklıma bir konu takıldı göndermeden sormak istedim.
    2006 yılından beri Demirören Tv Holding te çalışıyorum fakat yıllar içinde bu holdingin alt şirketleri olan Teve2 Kanal D Dsmart gibi şirketlerde calıstım işten cıkısım yapılmadan Tv holding çatısı altında geçişler yaptım ve bu geçişler sgk kayıtlarımdada görünüyor. Sormak istediğim formdaki iş kısmında Bu iş yerinde 2006 dan beri çalışıyor gibi mi doldurmam gerekir yoksa her geçiş yaptığım şirketi ayrı ayrı yazmam mı gerekir.. Teşekkürler Herkese sürecinde bol şans .

• @AHMET90 merhaba tüm bilgiler ilk iletide mevcut

bu yilin tablosu: https://bit.ly/3csLtWZ

• @crazycells Hocam teşekkür ederim var olun.

• Formda 16 yaşından sonra yaşanan yerlerin adresini istiyor. Ben 5 yıl okul dolayısıyla Isparta'da yaşadım Normalde ikamet ettiğim yer Ankara. İkametimi hiç Isparta'ya aldırmadım. Orada çok fazla ev değiştirdim ve hiçbirinin adresini hatırlamıyorum bu durumda ne yapmalıyım?

• @stardium chromede sayfaya bile giremiyorum.Firefox dan deneyeyim .Adres kısmını doldururken kayıt edemeden direk sayfadan atıyor tekrar girmek zorunda kalıyorum.adres bölümüde uzun olduğu için kayıt edip geçmeme sıra gelmiyor. küçük harfle deneyeyim umarım olur. danışman firmamı ayarlasam acaba?

• DS-260 formunda "In which occupation do you intend to work in the U.S.?" sorusuna nasıl cevap vermeliyiz? Formu doldurduğumuz kişi üniversiteden mezun fakat henüz hiç işe başlamadı. O yüzden bir önceki soruda "NOT EMPLOYED" seçtik. Ama ABD'ye gelince başvuru sahibi ilk başlarda herhangi bir işte çalışıp para kazanmayı, sonra yüksek lisans yapıp kendi işinde çalışmayı düşünüyor. Bu durumda "In which occupation do you intend to work in the U.S.?" sorusunda neyi seçmeliyiz?

• Merhaba,
    DV2021 talihlisiyim. Sevgilimle birlikte gitmek istiyoruz. Kafamızı karıştıran bir durum var. Evlenmeyi düşünüyoruz ancak hangi aşamada evlenmemiz konusunda kararsızız. Ds-260 formunu doldurmadan önce mi evlenmeliyiz yoksa kendim için formu doldurup sonrasında evlenip güncelleme mi yapmalıyız? Mulakata yakın evlenmemiz süreci uzatır mı? Genel olarak bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Tekrardan merhaba,
    DS-260 Formunda bir kaç sorum daha olucak.Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
    1 - Formun son bölümü olan "Social Security Number" bölümündeki soruları ilk cevapladığımda,forumun paylaştığı belgelerdeki gibi 3 soru cevapladım.fakat daha sonra kontrol etmeye girdiğimde ilk ve son soru vardı, ortadaki soru çıkmıyor bunun sebebi ne olabilir? yanlış birşey yapmak istemiyorum.
    2 - "Full name Native Alphabet" sekmesinde ismimiz mi önce yazılacak soy ismimiz mi?
    3 - 16 yaşından beri bulunduğunuz adresileri yazın bölümünde, benim ilk adresim 17. yaşımdaki adresim gözüküyor. yani daha öncesi gözükmüyor e devlette. ben onu 2006 olarak göstersem yanlış bilgi vermiş olur muyum? çünkü daha öncesindede orda oturyordum fakat kayıtlarda çıkmıyor?
    4 - 5 yıl içerisinde başka numara kullanıp kullanmadığımı bilmiyorum. yani daha önce bir başka hattım vardı fakat hangi tarihte değiştirdiğimi bulamadım. yok desek sorun olur mu?
    5 - Other social media kısmındada hatırlamadığım bir çok adres var yazmasam sorun olur mu ?
    6 - Mother Name's kısmında annemizin kızlık soy adını mı yazacağız ? normal soy adını da yazmayacak mıyız?
    7 - Eğitim bilgilerini tekrar sormak istedim.Ben Lise mezunuyum,2 Yıllık üniversiteyi bırakmıştım. şuanda da işletme açıköğretim okuyorum ama devam etmeyi düşünmüyorum.Eğitim kısımında şuanda sadece lise diplomam olduğu için sadece tek o okulu yazdım yeter mi ?
    8 - Travel kısmını dün sormuştum. 19 ülke gördüm 19 ülkeyide ekledim.sıralamasına göre. doğru olmuş mudur?
    9 - Askerliğimi bedelli olarak, Kayseri 1. Komanda Tugayın'da Hava indirme bölüğünde yaptım. Sizce Land of Forces mı air of Forces mı yazmalıyım?
    10 - Az miktarda Almanca konuşup anlıyabilyorum.Bunu ikinc dil biliyorum olaeak eklesem avantaj mı deavantaj mı olur ?
    Sorularımı sabırla okuyup cevap veren arkadaşlara gerçekten çook çook teşekkür ederim. iyi dileklerim ve dualarım onlarla olacak.Teşekkürler :)

• Merhaba. Önceki iş deneyiminde kendi işletmemi yazayım mi
    Işveren bendim sonuçta supervizorum falan yok

• Selamun aleykum arkadașlar ben brezilyada yașiyorum hayırlısıysa bize de bu sene cıkmıș görüșme rio de janeiroda olacak
    Dosya no EU202100030XXX
    Evraklar hem turkiyeden hem brezilyadan olacak yani hem türkce hem portekizce, nasil olacak tecrüsi olan arkadașlar var mi rio dan mulakata katılan?

• @Semanur-Öztürk Merhaba kaldığınız adresleri mümkün olan en doğru biçimde yazmaya çalışın. Sonuçta Ispartada okumuşsunuz bir şekilde orada ikamet etmiş olmanız gerekir aksini yazacak olursanız dikkat eden bir görevli tarafından başınız ağrıyabilir. Sonuçta adres çok major bir detay değil hatırladığınız kadarı ile yazmanız iyi olur.

• @gokayK Amerikada ne yapmak istediği kişinin kendine kalmış ama mezun bu olduğu meslek ile ilgili bir şeyler yazması tutarlı olur. Mülakat deneyimlerinde benzer örnekler mevcut . Mastermı tamamlayasıya kadar geçici işlerde çalışıp master sonrası kendi mesleğimi yapacağım diyen bir çok arkadaş oldu . Ancak bu gibi durumlarda maddi yeterlilik konusu gündeme gelmekte az bir bütçe varsa zaman zaman sorun olmakta.

• @Mlarin28 merhaba yazabilirsiniz sorun olmaz.

• merhaba, aklıma takılan sorular var cevaplarsanız şimdiden teşekkürler.

1. Uzun dönem askerlik yaptım bunu kaldığım adresler kısmında belirtmem gerekir mi?
    2. Askerlik başlangıç süremi hatırlamıyorum, zamanı yaklaşık yazsam sıkıntı olur mu?
    3. Eğitim kısmında, endüstri meslek lisesi mezunuyum bunu "vocational" olarak yazsam sorun olur mu? Okuduğum lisenin ismi ve adresi değişmiş bunu nasıl girmeliyim? lise diplomasının üstüne su dökülmüş ve birtakım yazılar silikleşmiş (biraz dikkatle okunuyor) bununla evrak gönderiminde sıkıntı yaşarmıyım?
    4. İki senelik yüksek okul bitirdim. Okul ismi ve adresi değişmiş bunu nasıl doldurmalıyım.
    5. İş tecrübesi olarak 20 senelik grafik tasarımcıyım. form doldururken "Communications" olarak girmeliyim yoksa diğer kısmından "advertising" yazıp "graphic designer" olarak girmeliyim. Birde çalıştığım yerler global ajanslar ama sigorta girişlerinde malum sebeplerden ötürü farklı şirketlerden giriş yapılmış bu bana sorun yaratır mı?
    6. sosyal medya adresleri ve son 5 senedir kullandığın mail adreslerini soruyor. Burda hatırlamadığım ya da aktif olarak kullanmadığım adresler sıkıntı yaratır mı?

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k